Pleurghburg: Dark Ages

• giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
23 Απρ 2008 20:35 #19793 by giovanna
Pleurghburg: Dark Ages was created by giovanna
Ημερομηνία κυκλοφορίας 2001. Το κατεβάζετε δωρεάν από το Internet.

Ένα παιγνίδι της AGS, που πραγματικά με συνεκλόνησε. Είναι πανέμορφο, μια μίξη από Gabriel Knight και Police Quest.

Παίζεται το ρόλο ενός αστυνομικού του Jake McUrk που ζει στην πολιτεία του Pleurghburg κατά το έτος 2012. Η πόλη μαστίζεται από εγκληματικότητα και ο Jake πρέπει να τρέχει σε όλα τα σημεία της πόλης για να καταγράφει τους διάφορους φόνους και ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι στα πιο πολλά σημεία των φόνων πάντα βρίσκει σαν εύρημα ένα κομμάτι ύφασμα που ανήκει ίσως σε μια στολή καλόγερου ή ίσως σε μια αίρεση που φοράει μανδύες.

Άραγε τι συμβαίνει, γιατί επιφανή μέλη αυτής της πολιτείας είναι αναμιγμένα

Το τελείωσα έχοντας συμπληρώσει 232 πόντους.

Είναι ένα παιγνίδι πολύ μεγάλο που σου δίνει την δυνατότητα να το ξαναπαίξεις γιατί προσφέρει 4 διαφορετικά endings. Εγώ το τελείωσα με το πρώτο Ending (Fire), το δεύτερο είναι (Chloroform) το τρίτο (Scary) και το τέταρτο (Explosion).

Το παιγνίδι δεν είναι για άτομα που έχουν προβλήματα με το αίμα, γιατί αυτό είναι διάσπαρτο στης σκηνές των δολοφονιών,. Εξάλλου ποτέ μια σκηνή δολοφονίας δεν είναι ευχάριστη.

Το παιγνίδι είναι γραμμικό αλλά είναι και ταυτόχρονα σαν ένα φίδι δηλαδή ελλίσεται ανάλογα με τις αποφάσεις και τον δρόμο της λύσης που θα επιλέξεις. Δεν υπάρχουν dead ends, αλλά υπάρχουν μερικές σκηνές action που πρέπει να είσαι λίγο πιο γρήγορος ή να πάρεις την σωστή απόφαση τι αντικείμενο να χρησιμοποιήσεις από το inventory σου. Εάν δεν προλάβεις, δεν πειράζει φορτώνεις το τελευταίο σώσιμο και ξαναρχίζεις. Δεν έχει πολλές θέσεις για σώσιμο, αλλά τις λίγες που έχει καλό είναι να τις εκμεταλλευτείτε.

Τα γραφικά είναι πτωχά, βλέπεις μόνο μερικά pixels να κινούνται.

Στους διαλόγους δεν ακούς φωνή, αλλά η μουσική πραγματικά είναι πανέμορφη και ακολουθεί το σενάριο πιστά, δηλαδή κορυφώνεται την κατάλληλη στιγμή.

Οι γρίφοι δεν είναι δύσκολοι, οι κλασσικοί, μαζεύουμε τα πάντα που μπορούμε να πάρουμε. Τα συνδυάζουμε μεταξύ τους, η τα χρησιμοποιούμε από μόνα τους.

Εάν κάποια στιγμή βρεθείτε σε αδιέξοδο μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε το αφεντικό σας, εκτός του ότι θα τού λέτε την εξέλιξη των ερευνών σας αυτός πάντα θα σας καθοδηγεί για το επόμενο βήμα σας.

Στο παιγνίδι μετακινείστε μέσω ενός χάρτη στον οποίο προστίθενται οι καινούργιες τοποθεσίες η μία μετά την άλλη. Δεν με βοήθησε γιατί δεν υπήρχαν ονομασίες επάνω τους για να ξέρεις ποια περιοχή επισκέπτεσαι με αποτέλεσμα πολλές φορές να κάνω κλικ επάνω τους με το ποντίκι μέχρι να βρω την σωστή.

Δείτε το, είναι πανέμορφο και είναι δωρεάν. Εάν αυτό το σενάριο το χρησιμοποιούσε μια εταιρεία μεγάλου βεληνεκούς πραγματικά θα είχε φτιάξει ένα από τα ωραιότερα adventure.
8)

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
23 Απρ 2008 21:17 #19795 by Elessar
Replied by Elessar on topic Pleurghburg: Dark Ages
Με έψησες να το παίξω το παιχνίδι Giovanna! Ήξερα την ύπαρξη του αλλά δεν φανταζόμουν ότι είναι τόσο καλό. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
23 Απρ 2008 23:00 #19797 by giovanna
Replied by giovanna on topic Pleurghburg: Dark Ages
@Elessar,

Σε ευχαριστώ, που έβαλες το link το άχρηστο δεν ξέρει να το βάζει. Enjoy!! :lol:

More
18 Μάι 2008 14:50 #20058 by sasa
Replied by sasa on topic Pleurghburg: Dark Ages
Pragmati apo afta pou kykloforoyn sto internet tetoiou typou einai sigoura apo ta kalytera. Fainetai poso to kalo senario kanei to kalo paixnidi kai oxi ta grafika.

-"You must use the stars as your management guide."
-"Does that work?"
-"If you believe it works, then you are not bright enough to make your own decisions
anyway. So randomness is probably an improvement."

More
18 Μάι 2008 17:25 #20063 by Elessar
Replied by Elessar on topic Pleurghburg: Dark Ages
Το ξεκίνησα το παιχνίδι και μέχρι στιγμής φαίνεται όντως εκπληκτικό. Να γιατί ένα adventure δύναται να είναι εξαιρετικό χωρίς να έχει state-of-the-art γραφικά :)

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
18 Μάι 2008 19:32 #20064 by enwsiths
Replied by enwsiths on topic Pleurghburg: Dark Ages
Το εχω τερματισει εδω και πολυ και καιρο αλλα ακομα το θυμαμαι , γιατι ειναι ενα freeware ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΑ ΑΝΕΤΑ αν ηταν commercial απο τα καταστηματα (οπως και αλλα freeware π.χ. apprentice 2 , cedric & the revolution , reactor 09 , king's quest 2 vga remake by tierra , a tale of two kingdoms , 5 days a stranger , Adventures in the Galaxy of Fantabulous Wonderment , Apprentice , Bestowers of Eternity , King's Quest I VGA remake by tierra , Maniac Mansion Deluxe , Nelly Cootalot: Spoonbeaks Ahoy , Pleurghburg: Dark Ages (φυσικα...) , Spooks , Trilby's Notes ).

Επειδη εχω παιξει παρα πολλα freeware advs , στα ανωτερω τα οποια και ξεχωριζω βαζω στο χειροτερο απο αυτα 90%...και το καλυτερο πιανει ταβανι...ΤΑ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ αντι να χανετε το χρονο σας με καποια ελεεινα commercial advs που εχουν φτιαχτει χωρις μερακι...

File Attachment:

upload img
πρώην nickname texmurphy, ημ. εγγραφής 09 Φεβ. 2005

...στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
08 Σεπ 2012 23:08 #39302 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: Pleurghburg: Dark Ages
Παλιό το thread, αλλά ας πω κι εγώ τη γνώμη μου. Προσωπικά το συγκεκριμένο παιχνίδι δε μου άρεσε καθόλου. Όντως έχει καλή διάρκεια και είναι φοβερά φιλόδοξο για freeware για την εποχή που βγήκε, αλλά έχει γεράσει πάρα πολύ άσχημα. Ανύπαρκτοι χαρακτήρες, κακογραμμένο σενάριο δίχως ίχνος έμπνευσης και πρωτοτυπίας, με σκληρόπετσους αστυνομικούς που μιλάνε σα να βρίσκονται στη δεξίωση του λόρδου και σα να μην έχουν δει ποτέ νεκρό ή σα να έχουν βγει από παιχνίδι που κυκλοφόρησε πριν το 1990 , οι δε κακοί της υπόθεσης είναι επιεικώς γελοίοι. Οι γρίφοι πάλι είναι μεν επαρκώς δύσκολοι, αλλά και απίστευτα πληκτικοί, με πολλά σημεία όπου χρειάζεται ανελέητο backtracking (ειδικά στο αστυνομικό τμήμα), ενώ πολλές φορές ο μόνος τρόπος να προχωρήσεις είναι να κάνεις βόλτες στο χάρτη του παιχνιδιού μήπως και έχει γίνει trigger κάποιο event που χρειάζεται για να συνεχίσεις παρακάτω. Όσο για τα γραφικά, πρέπει να είναι μακράν τα πιο πρόχειρα και άσχημα που έχω δει ποτέ σε freeware παιχνιδι. Μπράβο για την προσπάθεια (μια και αποτελεί ένα από τα πρώτα φιλόδοξα freeware adventure), αλλά το αποτέλεσμα κατά τη γνώμη μου είναι απλώς κακό. Το τελευταίο τρίτο του παιχνιδιού το έπαιξα με walthrough, γιατί δεν το άντεχα άλλο (ή που θα κοίταζα walkthrough ή που θα το παρατούσα...) Μόνες εξαιρέσεις στη γενική κακή εντύπωση είναι ένα μικρό branching της πλοκής λίγο πριν το τέλος και η ευρηματικότητα που δείχνει με τα 4 διαφορετικά φινάλε, που έχουν και διαφορετικούς γρίφους προς λύση το καθένα.
Και να φανταστείτε το έχω παίξει κατά λάθος δύο φορές με διαφορά κάποιων χρόνων, διότι χαράχτηκε τόσο λίγο στη μνήμη μου που είχα ξεχάσει ότι το είχα ήδη παίξει (το κατάλαβα λίγο πριν τη μέση)! :evil: :evil: :evil: