Simon the Sorcerer 4: Chaos happens

• giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
06 Φεβ 2009 19:53 #22934 by giovanna
Simon the Sorcerer 4: Chaos happens was created by giovanna
Της εταιρείας Silver Style Entertainment

Μάλλον αυτό το παιγνίδι φτιάχτηκε ειδικά για εμένα, για να μου ζητήσει συγγνώμη για το ότι τράβηξα με το 3ο παιγνίδι της σειράς Simon the Sorcerer 3D, όπου έζησα στιγμές απείρου κάλλους προσπαθώντας να περάσω τα πιο δύσκολα σημεία action και ταχύτητας που είχα ποτέ ζήσει σε παιγνίδι.

Το λάτρεψα ένα καθαρόαιμο τρίτου πρόσωπου point and click παιγνίδι περιπέτειας. Φιλικό με τον χρήστη, με τον χάρτη του με τις τοποθεσίες που μπορείς να επισκεφτείς, με το κουμπάκι H που σου δείχνει όλα τα αντικείμενα που υπάρχουν στην οθόνη σου και τους μονολόγους του Simon που σε καθοδηγεί στο επόμενο σου βήμα. Τι άλλο να ζητήσεις κάποιος

Είναι πονηρό, έξυπνο, κωμικό με φοβερές ατάκες και συνεχείς ανατροπές στην υπόθεση του παιγνιδιού. Και έχεις στην διάθεση σου όχι μόνο ένα Shimon αλλά δύο για να ξεδιπλώσεις την τρέλα του παιγνιδιού ,οπότε καταλαβαίνετε το αποτέλεσμα.

Συναντάς πολλούς ήρωες από τα προηγούμενα παιγνίδια και φυσικά όπως πάντα πρέπει να φας την εμετική σούπα του Swampy, να συναντήσεις την αγαπημένη σου Alix, τον μάγο Calypso. Πάντα μου άρεσε στα παιγνίδια να συναντώ τους προηγούμενους ήρωες που τόσα είχα περάσει και μοιραστεί μαζί τους. Είναι σαν να συναντάς τα φιλαράκια σου από τα παλιά και να μοιράζεσαι τις αναμνήσεις σου.

Τα γραφικά πανέμορφα και οι λεπτομέρειες ποιητικές. Πουλάκια πετάνε και κελαηδάνε, πεταλούδες που πηγαίνουν από λουλούδι σε λουλούδι. Η μουσική δεν μου άρεσε ιδιαίτερα αλλά ήτανε υποφερτή.

Αυτό που μου άρεσε ότι τους χαρακτήρες που συνάντησα στο παιγνίδι δεν νομίζω ότι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ένα λύκο που είναι τύφλα, μια κοκκινοσκουφίτσα που είναι τόσο σπαστική που εύχεσαι να την φάει ο λύκος για να γλυτώσεις, απίστευτα σχεδιασμένοι

Το παιγνίδι είναι πολύ μεγάλο σε διάρκεια. Στην λύση προχωράς συλλέγοντας αντικείμενα και μιλώντας με όλους τους χαρακτήρες του παιγνιδιού, και φυσικά όπως σε όλα τα κλασσικά adventure κάνεις σε κάποιον μια χάρη για να σου δώσει κάτι Δεν πεθαίνεις ποτέ, δεν υπάρχουν σκηνές action, δεν υπάρχουν λαβύρινθοι.

Ξετρελάθηκα σαν Ελληνίδα και γέλασα με την καρδιά μου όταν έζησα το απόλυτο χάος της Ελληνικής μυθολογίας δοσμένη με χιούμορ και πρόκληση.

Μην το χάσετε είναι ανατρεπτικό, είναι υπέροχο

:)

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
07 Φεβ 2009 00:59 #22940 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: Simon the Sorcerer 4: Chaos happens

[...]Παρότι οι διάλογοι σατιρίζουν πλήθος πραγμάτων (μεταξύ αυτών και την ελληνική μυθολογία), αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι όταν ακούγονται ατάκες που σαρκάζουν τον προηγούμενο τίτλο της σειράς για τα προβλήματά που αυτός είχε. Όσοι είχατε ταλαιπωρηθεί ή εκνευριστεί με το Simon 3D σίγουρα θα ξεκαρδιστείτε με τις «ταβανόπροκες» που το αφορούν.[...]

Tζιοβάννα, το παραπάνω το είχα γράψει όταν είχα τελειώσει το Chaos Happens. Όπως καταλαβαίνεις, κι εμένα μου είχε βγάλει το λάδι το 3ο Simon και βλαστημούσα θεούς και δαίμονες με το χειρισμό του και τις actions sequences. :twisted: Και γι' αυτό το λόγο απόλαυσα όσο τίποτε άλλο το φαρμάκι που έσταζε ο Simon τώρα για τα προβλήματα και τα ελαττώματα της προηγούμενης περιπέτειάς του. Τα βρήκα όλα εξαιρετικά κι άκρως διασκεδαστικά και τα θεωρώ το κερασάκι στην τούρτα του Chaos Happens!! Άσε που πράγματι αποτελούν δικαίωση προς όσους γκρινιάζαμε τότε... ;)

Nothing happens unless first a dream...

• giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
07 Φεβ 2009 01:54 #22944 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Simon the Sorcerer 4: Chaos happens
@Fallen_

Αυτό ακριβώς εννοώ ή εκδίκηση αργή να έρθει αλλά αυτοί πήρανε το μάθημα τους, και τους βγάζω το καπέλο :)

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
27 Ιαν 2011 18:58 #31072 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Simon the Sorcerer 4: Chaos happens
Άρα είναι καλό το παιχνίδι ε? Να το αγοράσω μιας που το βρήκα σε φτηνή τιμή από Αγγλία?

More
28 Ιαν 2011 00:43 #31086 by outcry
Replied by outcry on topic Re: Simon the Sorcerer 4: Chaos happens
Αν έχεις παίξει τα προηγούμενα Simon και περιμένεις κάτι αντίστοιχο, και δώρο να σου το κάνουν οι Άγγλοι μη το πάρεις. Διάολε, ο Simon έγινε Αμερικανάκι.
Αν απλά θες να περάσεις μερικές ώρες μ'ένα μέτριο παιχνίδι αγόρασέ το.

ΥΓ.Το 3ο Simon είναι εύκολα απ τα εξυπνότερα adventures ever. Κατά τη γνώμη μου πάντα.

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
28 Ιαν 2011 08:58 #31088 by tsampikos
Στο 4 τον έχουν μετατρέψει σε γερμανάκι? Αρά έχει τρελές διαφορές? Καλά λέω εγώ ότι κανένα καινούργιο παιχνίδι δεν μπορεί να χτυπήσει τα παλιά όσο καλό και να είναι......

More
28 Ιαν 2011 09:53 #31092 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Simon the Sorcerer 4: Chaos happens
Κατά τη γνώμη μου Τσαμπίκο να το παίξεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Και ειδικά με σκέψεις τύπου "τα παλιά ήταν καλύτερα". Τα παιχνίδια είναι για να τα παίζεις κι όχι για να τα συγκρίνεις.

outcry wrote: Το 3ο Simon είναι εύκολα απ τα εξυπνότερα adventures ever. Κατά τη γνώμη μου πάντα.

Πιθανότατα. Αλλά με βεβαιότητα είναι κι ένα από τα πιο δύσκολα να παιχτούν. Γενικά τα πρώτα 3d adventures είναι για κλάματα. Το λέω με την έννοια της ταλαιπωρίας και του ότι πιο δύσκολα κουράζεται το μάτι μου με 2d γραφικά του '88, απ' ό,τι με τα γραφικά του Simon 3.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
28 Ιαν 2011 10:13 #31096 by tsampikos
Ευχαριστώ αδερφέ crocark! Άρα το συγκεκριμένο παιχνίδι τα αξίζει 10 ευρουλάκια, ταχυδρομικών συμπεριλαμβανομένων, καινούργιο?

More
28 Ιαν 2011 10:23 #31100 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Simon the Sorcerer 4: Chaos happens
Νομίζω 10 ? δεν είναι πολλά. Εγώ βέβαια το είχα πάρει 6?, αλλά ΟΚ. Μη με βάζεις σε παρακαλώ να πω αν τ' αξίζει. Μπορεί να μη σου αρέσει και να με κυνηγάς. Θα σου πω ότι έχει χιούμορ - την καφρίλα όπως την αναφέρουμε πολλοί εδώ μέσα, έχει πολλούς γρίφους, φανταστικό τεχνικό τομέα * κι αρκετούτσικη δυσκολία σε κάποια σημεία. Εγώ θα στενοχωριόμουν αν δεν το είχα στη συλλογή μου. Εσύ θ' αποφασίσεις μόνος σου.

* παρόλο που μου κράσαρε σε μια cutscene. Θυμάμαι ότι ένα από τα πρώτα μου posts στο advocate ήταν στην ενότητα για τα τεχνικά προβλήματα για το Simon. Το πρόβλημα λύθηκε με αλλαγή κάρτας γραφικών.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
28 Ιαν 2011 19:39 #31114 by outcry
Replied by outcry on topic Re: Simon the Sorcerer 4: Chaos happens

Πιθανότατα. Αλλά με βεβαιότητα είναι κι ένα από τα πιο δύσκολα να παιχτούν. Γενικά τα πρώτα 3d adventures είναι για κλάματα. Το λέω με την έννοια της ταλαιπωρίας και του ότι πιο δύσκολα κουράζεται το μάτι μου με 2d γραφικά του '88, απ' ό,τι με τα γραφικά του Simon 3.

Ε όσο δύσκολο είναι να παιχτεί και το Grim Fandango, το MI 4 κ.ά.
Συμφωνώ τα γραφικά του είναι απογοητευτικά αλλά δε με απασχολεί ιδιαίτερα.

Θα σου πω ότι έχει χιούμορ - την καφρίλα όπως την αναφέρουμε πολλοί εδώ μέσα,

Άνοστο γερμανικό χιούμορ έχει. Προσωπικά δε γέλασα ούτε στιγμή απ'όσο θυμάμαι.

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]