CSI NY-The game

• giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
26 Φεβ 2009 20:05 #23662 by giovanna
CSI NY-The game was created by giovanna
Ένα ακόμη παιγνίδι που βασίζεται στην τηλεοπτική σειρά CSI, αλλά αυτή την φορά τα πράγματα αλλάξανε. Ενώ στα προηγούμενα ζούσαμε τον αληθινό κόσμο των ντεντέκτιβ, βρίσκοντας τους υπόπτους, αναλύοντας τα στοιχεία που βρίσκαμε στα σημεία τους εγκλήματος, σε αυτό το παιγνίδι όλα άλλαξαν.

Το παιγνίδι το ονομάζουνε πλέον Casual, seek-and-find adventure. Λες για όλα αυτά να φταίει η οικονομική κρίση που μαστίζει την Αμερική τι να πω.

Το παιγνίδι διαδραματίζεται σε 4 επεισόδια ενώ το πέμπτο μας υποσχεθήκανε ότι θα μας το κάνουνε δώρο από τον Ιανουάριο, αλλά μέχρι τώρα ακόμα περιμένουμε..

Για να μπορέσεις να παίξεις ένα επεισόδιο θα πρέπει πάντα να τελειώσεις το προηγούμενο. Θα πρέπει να βρεις τον δολοφόνο ενός κριτικού εστιατορίων, μιας νεαρής γυναίκας που δολοφονήθηκε επάνω στην σκηνή ενός Freak show, ενός οπαδού των extreme sport που πήδηξε από το παράθυρο ενός ουρανοξύστη, και την δολοφονία μιας νεαρής κοπέλας που έγινε ενώ ήτανε συνδεδεμένη στο Internet.

Για να το κάνεις αυτό μόλις φτάνεις στην σκηνή του εγκλήματος φωτογραφίζεις το πτώμα, και μετά αρχίζεις και μαζεύεις ότι αντικείμενα σου επιβάλλει το παιγνίδι που τα πιο πολλά είναι άσχετα με την υπόθεση και κρυμμένα στα πιο απίθανα σημεία που μπορείς να φανταστείς. Στην αρχή φαίνεται αμυδρά το διάγραμμα αυτών των αντικειμένων, αλλά όσο περνάει η ώρα ξεκαθαρίζει το διάγραμμα τους και πλέον ξέρεις τι πρέπει να βρεις. Εγώ επειδή λατρεύω τα παιγνίδια αυτά το βρήκα διασκεδαστικό, αλλά είμαι σίγουρη ότι αυτοί που δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό το είδος των παιγνιδιών θα το βρει εκνευριστικό.

Το επόμενο σου βήμα είτε παίζεις τον ντετέκτιβ Mac Taylor, ή την Stella Bonasera, είναι να πας στο Εργαστήριο και να αρχίσεις τις αναλύσεις των στοιχείων που έχεις συλλέξει π.χ. δακτυλικά αποτυπώματα, δείγματα αίματος, σκισμένα χαρτιά. Την πρώτη φορά που το κάνεις είναι καλά αλλά όταν πρέπει να παίξεις και να ξαναπαίζεις τον ίδιο γρίφο καταντά ρουτίνα

Σε πολλά σημεία υπάρχουν γρίφοι που πρέπει να λύσεις είτε για να βρεις ένα αντικείμενο που σου είναι απαραίτητο για την ανάκριση είτε γιατί έτσι το σκέφτηκε ο αρχηγός του παιγνιδιού.

Μερικοί γρίφοι είναι πανεύκολοι αλλά μεταξύ αυτών υπάρχουν και μερικοί αφάνταστης δυσκολίας όπως αυτός με τα 2 κρυπτογραφημένα e-mail.

Το παιγνίδι δεν σου αφήνει καμία ελευθερία κινήσεων. Μόλις τελειώνεις μια εξέταση ενός μάρτυρα ή ενός υπόπτου βάζοντας του στην μούρη τα αντικείμενα που το παιγνίδι από μόνο του θεωρεί σημαντικά σε πηγαίνει από μόνο του στην επόμενη σκηνή όπου πάλι σου επιβάλλει τι ακριβώς πρέπει να κάνεις.

Σε κάθε επεισόδιο έχεις την δυνατότητα όταν λύνεις ένα γρίφο να προσπεράσεις 3 από αυτούς, δηλαδή στους λύνει αυτόματα. Επίσης κατά την διάρκεια της έρευνας σου για τα διάφορα αντικείμενα παίρνεις hints από το πρόγραμμα όταν η μπάρα αυτών γίνεται πράσινη.
Το παιγνίδι κόστιζε στην Αγγλία ?14,15 αλλά η τελική τιμή που πλήρωσα για να φτάσει στα χέρια μου ήτανε ?23.28 που το θεωρώ υπερβολικό για ένα τέτοιο στατικό και κακοφτιαγμένο παιγνίδι που δεν σου επιτρέπει να κάνεις κάτι από μόνος σου, αλλά το μόνο που κάνεις να είσαι θεατής σε ένα κακό παιγνίδι. Κρίμα
:(

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
05 Μαρ 2009 13:45 #23746 by emmanuel
Replied by emmanuel on topic CSI NY-The game
H αγαπητή Giovanna ίσως είναι λιγάκι αυστηρή στο mini-review της. Πρόσφατα έπαιξα δύο παιχνίδια της σειράς CSI (το πρώτο CSI που κυκλοφόρησε το 2002-3 , αν θυμάμαι καλά , και το παρόν στο οποίο αναφέρεται η Giovanna) και παρ'ότι δεν μπορώ να πώ ότι βρήκα το gameplay ιδιαίτερα εμπνευσμένο (μάλλον ανιαρό θα το χαρακτήριζα) , η ατμόσφαιρα και το σενάριό τους μου κίνησαν το ενδιαφέρον αρκετά ώστε να τα τερματίσω. Όντως , δεν πρόκειται για συγκλονιστικά adventures μυστηρίου και σε καμία περίπτωση δεν σας συνιστώ να πληρώσετε 30-40 Ευρώ για να τα αποκτήσετε , αλλά πιστεύω ότι αξίζουν μία ενοικίαση από το videoclub της γειτονιάς σας (και εγώ εξάλλου έτσι τα έπαιξα) , ειδικά αν σας αρέσουν τα αστυνομικά μυστήρια ή αν είστε fan της τηλεοπτικής σειράς.

EDIT: Το πρώτο παιχνίδι της σειράς το οποίο -για να πώ την αλήθεια- αν και παλιό , μου άρεσε πολύ περισσότερο από το πρόσφατο CSI-New York , μπορείτε να το βρείτε στο ΠΛΑΙΣΙΟ ή στα Media Markt στην τιμή των 5 μόνον Ευρώ.

“I have a secret game that I’d like to play... a game of fun and a game of adventure! A game of rats and lice, the black death, a game of speared eyeballs and dripping guts and the smell of rotting gardenias.”
(AM, “I have no mouth and I must scream.”)

More
05 Μαρ 2009 13:59 #23747 by Elessar
Replied by Elessar on topic CSI NY-The game
Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με κανένα παιχνίδι της σειράς ποιο μου προτείνετε να παίξω;

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
05 Μαρ 2009 14:15 #23748 by emmanuel
Μέχρι πρόσφατα , η σειρά CSI με είχε αφήσει παγερά αδιάφορο (όπως και όλα τα adventures που βασίζονται σε σύγχρονες τηλεοπτικές σειρές π.χ. Law & Order , Lost κτλ) , ώσπου πριν από λίγες εβδομάδες αποφάσισα να ασχοληθώ μαζί της από περιέργεια. Ξεκίνησα από το πρώτο παιχνίδι της σειράς το οποίο , αν και παλιό (2002-3) , αποδείχθηκε αρκετά καλύτερο απ' ό,τι περίμενα και κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλύτερο από το CSI-New York. Για τα υπόλοιπα κεφάλαια της σειράς δεν γνωρίζω τίποτα.

Προσωπικά , αγαπητέ Elessar , σου προτείνω να παίξεις και εσύ το πρώτο CSI το οποίο μπορείς να βρεις και σε πολύ χαμηλή τιμή (μόνον 5 Ευρώ) στα ελληνικά καταστήματα. Εξάλλου , τέτοιες σειρές , μετά από 1-2 καλά αρχικά παιχνίδια , συνήθως παίρνουν την κατιούσα και δεν αξίζει πλέον να ασχοληθεί κανείς μαζί τους.

“I have a secret game that I’d like to play... a game of fun and a game of adventure! A game of rats and lice, the black death, a game of speared eyeballs and dripping guts and the smell of rotting gardenias.”

More
05 Μαρ 2009 15:19 #23749 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic CSI NY-The game
Κατ' εμέ δεν παίρνουν την κατιούσα, απλώς παραμένουν τόσο μα τόσο ίδια κι απαράλλαχτα που βαριέσαι να κάνεις τα ίδια και τα ίδια συνέχεια. Το πρώτο σίγουρα άφησε καλύτερες εντυπώσεις μιας και μας φαινόταν "πρωτότυπο" ως gameplay και σκηνοθεσία παιχνιδιού. Από 'κεί και πέρα, όμως, φοβάμαι πως ξεκίνησαν οι επαναλήψεις. Και μάλιστα επαναλήψεις σε ένα ήδη επαναλαμβανόμενο κι αρκετά μονότονο gameplay!!

Δε θυμάμαι με ποια ακριβώς σειρά βγήκαν και δεν έχω παίξει το ΝΥ, αλλά θα συμφωνήσω με Emmanuel πως αν τελικά παίξεις κάποιο της σειράς, καλό θα ήταν να παίξεις το πρώτο που βγήκε. Aν θυμάμαι καλά (ΑΝ τονίζω) τα Dark Motives & Hard Evidence ήταν εξαιρετικά μονότονα και βαρετά. Επίσης, μη νομίζεις πως είναι καλό να τα παίξεις αν είσαι fan της σειράς. Για κάποιο μυστήριο λόγο οι ερμηνείες των ίδιων ηθοποιών είναι κλάσεις χειρότερες, ενώ οι cinematic sequences δεν επιφέρουν την ίδια ατμόσφαιρα με εκείνες της τηλεοπτικής σειράς. Και το να αναλύεις εσύ συνέχεια τα στοιχεία με τον ΙΔΙΟ τρόπο και χωρίς ίχνος challenge είναι πολύ πιο βαρετό απ' όσο να βλέπεις άλλους να το κάνουν στην ΤV.

Κι αφού έβγαλα το φαρμάκι μου (πολύ είχα απογοητευτεί από αυτή τη σειρά ενώ είχα λατρέψει την αντίστοιχη τηλεοπτική), να σε ρωτήσω το εξής: είσαι σίγουρος πως θες να το παίξεις? ;)

Nothing happens unless first a dream...

More
05 Μαρ 2009 18:56 #23753 by woody
Replied by woody on topic CSI NY-The game
Και εγω μόνο το Hard Εvidence έπαιξα και μετά εφαγαν Χ όλα τα επόμενα αλλά και προηγούμενα. Κάνεις συνέχεια τα ίδια πράγματα. Μου φάνηκε τελείως ανέμπνευστο.

More
05 Μαρ 2009 19:42 #23756 by emmanuel
Για να πούμε και του στραβού το δίκιο , αγαπητέ Elessar , και κανένα παιχνίδι CSI να μην παίξεις , δεν χάνεις και τίποτα σπουδαίο! :) Κυκλοφορούν πολύ καλύτερα adventures αυτήν την εποχή. Και εγώ απλά και μόνον από περιέργεια ασχολήθηκα μαζί τους , καθώς είχα διαβάσει ενθουσιώδη reviews σε ορισμένα αμερικανικά sites και αναρωτήθηκα μήπως τελικά αδίκως αγνοούσα τη σειρά αυτή όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι ενοικίασα το πρώτο και το τελευταίο παιχνίδι της σειράς από το videoclub της γειτονιάς μου (αυτά τα δύο ήταν διαθέσιμα) και τα τερμάτισα. Δεν μπορώ να πώ ότι μετάνιωσα για το χρόνο που τους αφιέρωσα , αλλά σε τελική ανάλυση ίσως ήταν καλύτερα να είχα ασχοληθεί με κάποιον πιο ενδιαφέροντα τίτλο όπως το Vampyre Story το οποίο ακόμη δεν έπαιξα!