Chronicles of Mystery: The Scorpio Ritual

• giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
21 Μαρ 2009 19:57 #23973 by giovanna
Της εταιρείας City Interactive.

Παίζεις τον ρόλο της νεαρής αρχαιολόγου Sylvie Leroux. Μένει στο Παρίσι όταν δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον θείο της Oliver, της ζητάει να τον επισκεφτεί στην Μάλτα και να δει την καινούργια αρχαιολογική ανακάλυψη που έκανε στα ερείπια στο Goto. Όταν φτάνει στην Μάλτα όπου είχε περάσει πολλά καλοκαίρια σαν παιδί κοντά του, ανακαλύπτει ότι ο θείος της είναι εξαφανισμένος και πουθενά δεν έχει αφήσει κάποιο σημείωμα για την ανακάλυψη που έκανε, και έχοντας στην κατοχή του πολλά αρχαιολογικά ευρήματα που τα πήρε μαζί του η αστυνομία απλώς σκέφτεται ότι εξαφανίστηκε μαζί με αυτά για να τα πουλήσει, για να τον ξαναβρεί και για να ξεπλύνει το όνομα του από την ρετσινιά του κλέφτη θα πρέπει να βρει αυτούς που τον είχανε δει την τελευταία φορά, να επισκεφτεί τον τόπο των ανασκαφών και να εμπλακεί με όλους αυτούς που βρίσκει ότι είχανε ανάμιξη μαζί του και η περιπέτεια αρχίζει.

Από το Παρίσι θα πρέπει να επισκεφτεί την Βαλέτα στην Μάλτα, το νησί Gozo, την Κωνσταντινούπολη, και φυσικά το Βατικανό.

Με οράματα που βλέπει η Sylvie κατά την διάρκεια του παιγνιδιού καταλαβαίνεις ότι όλο το σενάριο στηρίζεται σε έναν αρχαίο θρύλο που βασίζεται επάνω στους ιππότες της Μάλτας, οι οποίοι φέρουνε σαν διακριτικό πάνω στο στήθος τον Μαλτέζικο σταυρό και προσπαθούνε να σώσουνε από τα χέρια των εχθρών (όποιο και εάν είναι αυτοί ) έναν αμύθητο θησαυρό. Το ποιος είναι θα τον ανακαλύψετε μόνοι σας.

Τα γραφικά θα σας ξετρελάνουν. Θυμάστε αυτά της Syberia, του ίδιου επιπέδου και εδώ. Πανέμορφα εκπληκτικά χρώματα και τίποτε δεν είναι στατικό σαν να είναι φωτογραφία. Όλα έχουνε την σωστή κίνηση. Ο άνεμος κουνάει την κουρτίνα στο παράθυρο, οι γλάροι και τα πουλιά πετάνε φωνάζοντας, πεταλούδες πετάνε, ο παπαγάλος μιλάει και εξομολογείται τα προβλήματα του μόλις του δώσεις ένα ψάρι ,τα κύματα στην θάλασσα κουνιούνται, η γατούλα στην μέση του δρόμου πλένεται και όταν την πλησιάζεις σου νιαουρίζει, απλώς η τελειότητα με αποκορύφωμα το σχεδιασμό των αρχαιολογικών ευρημάτων στο νησί Gozo, με τον υπόγειο ναό των Μαλτέζων ιπποτών να σου κόβει την ανάσα και ο καλύτερος φωτισμός που έχω δει ποτέ σε παιγνίδι

Ο ήχος καλός και η μουσική χωρίς να σε απογειώνει συνοδεύει ευχάριστα το παιγνίδι.

Ο χειρισμός ο τελειότατος, τρίτου προσώπου point and click. Τα βέλη της εξόδου σου δίνουνε την ονομασία της περιοχής που μπορείς να επισκεφτείς. Στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχει ένα ερωτηματικό που όταν το πατήσεις σου δείχνει όλα τα αντικείμενα η τοποθεσίες που μπορείς να ασχοληθείς. Το inventory σου είναι στο κάτω μέρος της οθόνης όπου πάντα παίρνεις το όνομα από τα αντικείμενα που κουβαλάς τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις μεταξύ τους και όταν δεν τα χρειάζεσαι πια τα επιστρέφεις εκεί που τα βρήκες αυτόματα, ή αλλιώς απλώς τα αφήνει κάπου.

Το κύριο μενού είναι στο επάνω μέρος της οθόνης σου όπου εκεί περιέχονται οι εντολές καινούργιο παιγνίδι, φόρτωσε παιγνίδι, σώσε παιγνίδι όπως και οι επιλογές σου για τον ήχο και την εικόνα όπως και τις σημειώσεις σου όπου εκεί αποθηκεύονται όλοι οι διάλογοι σου, η σημειώσεις σου και όλα τα ντοκουμέντα που έχεις συλλέξει κατά την διάρκεια της περιπέτειας σου.

Η ατμόσφαιρα συναρπαστική όσο το παιγνίδι προχωράει η αγωνία σου κορυφώνεται, τια θα γίνει στην επόμενη σκηνή είναι εκπληκτικό που χωρίς κανένα στοιχείο action το παιγνίδι σε κρατάει μέσα στην τσίτα.

Οι γρίφοι είναι ελάχιστοι και πανεύκολοι, ακόμα και το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου ήτανε το ευκολότερο που έχω δει στην ζωή μου (ευτυχώς για εμένα). Η βοήθεια της Sylvie στην λύση του είναι ανεκτίμητη μια και πάντα σχολιάζει και σου δίνει hint για το τι πρέπει να κάνεις. Όλα λύνονται χρησιμοποιώντας αντικείμενα από το inventory σου.

Δυστυχώς όλα αυτά τα τέλεια πράγματα τα χάνεις όταν το παιγνίδι τελείωσε έτσι ξαφνικά εκεί που έλεγες όχι θέλω και άλλο, δυστυχώς είναι και μικρό σε διάρκεια. Πιστεύω ότι αυτό ήτανε το μοναδικό μελανό σημείο σε αυτό τον υπέροχο τίτλο.

Δείτε το μην το χάσετε με τίποτα. :lol:

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
30 Ιουν 2009 12:13 #25284 by crocark
Replied by crocark on topic Chronicles of Mystery: The Scorpio Ritual
Όπως έγραψα ήδη αλλού, το παιχνίδι για μένα έχει τα εξής 4 βασικά χαρακτηριστικά:
α. έχει διάρκεια demo
β. δεν έχει ή τελος πάντων σχεδόν δεν έχει γρίφους
γ. έχει κάποια από τα καλύτερα γραφικά που έχω δει για την κατηγορία του
δ. το σενάριό του είναι σχετικά πρωτότυπο γιατί οι Templars μπαίνουν σε 2ο ρόλο κι αναδεικνύεται μια άλλη ομάδα Ιπποτών της εποχής, οι Ιωαννίτες (που, με την ευκαιρία, αρέσουν πολύ σε μέλος του site και μάλιστα το βάζουν να σκέφτεται ριψοκίνδυνα :lol: )

Νομίζω ότι αν δούλευαν το σενάριο λίγο παραπάνω - το μεγάλωναν - κυρίως στο αρχαιολογικό μέρος και όχι τόσο στο αστυνομικό (εντάξει δε λέω κι οι κλοπές κι η απαγωγή δίνουν το κάτι τους), χωρίς όμως να το γεμίσουν με άσχετους γρίφους απλά για τη διάρκεια, θα ήταν ακόμη καλύτερο.

Οι τοποθεσίες στη Μάλτα είναι φανταστικές. Νομίζω ότι, χωρίς να έχω πάει, πλεον όταν θ' ακούω Μάλτα θα μου έρχονται στο μυαλό εικόνες. Φαντάζομαι μόνο να έχουν σχέση με την παραγματικότητα.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
02 Ιουλ 2009 10:20 #25327 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Chronicles of Mystery: The Scorpio Ritual

crocark wrote: [...]Οι τοποθεσίες στη Μάλτα είναι φανταστικές. Νομίζω ότι, χωρίς να έχω πάει, πλεον όταν θ' ακούω Μάλτα θα μου έρχονται στο μυαλό εικόνες. Φαντάζομαι μόνο να έχουν σχέση με την παραγματικότητα.

Ούτε εγώ έχω πάει ακόμη, αλλά βασιζόμενη σε σχόλια φίλων μπορώ να σου πω ότι την έχουν αναπαραστήσει με ρεαλισμό. Οπότε οι εικόνες που σου έρχονται είναι (ημι)πραγματικές. ;)

(Εdit: Βασικούς κανόνες ορθογραφίας... :lol: :lol:)

Nothing happens unless first a dream...

More
02 Ιουλ 2009 10:43 #25329 by crocark
Replied by crocark on topic Chronicles of Mystery: The Scorpio Ritual
Οπότε από Σεπτέμβριο, που όλοι θα λένε για διακοπές και νησιά και διάφορα τέτοια, εγώ θα λέω: "έχεις πάει Μάλτα, εκεί να δεις γραφικά στενοσόκακα, λιμανάκια κλπ.". Θα με ρωτούν μετά: "πότε πήγες;" και θ' απαντώ: "μα δεν πήγα!"

:shock: :shock: :shock:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
26 Νοε 2010 18:58 #29386 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Chronicles of Mystery: The Scorpio Ritual
Το τελείωσα κι εγώ πριν από μερικές μέρες. Ομολογώ ότι το ευχαριστήθηκα. Εμένα δεν με πείραξε τόσο η διάρκειά του, όσο το τέλος του που είναι απότομο. Από το πουθενά εμφανίζεται ο θείος, χωρίς να μάθουμε τι και πώς, γινεται εκεί μια συμπλοκη δευτερολέπτων και μετά τέλος.Λίγη ομαλότητα παραπάνω δεν θα έβλαπτε.