Carol Reed 5 The colour of murder

• giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
02 Μάι 2009 18:54 #24482 by giovanna
Carol Reed 5 The colour of murder was created by giovanna
Το πέμπτο παιγνίδι της σειράς με την ηρωίδα μας την Carol Reed να δίνει λύση σε ένα αστυνομικό πρόβλημα της ανεξάρτητης Σουηδικής εταιρείας MDNA Games.

H Carol βρίσκεται σε διακοπές στο Norrkoping της Σουηδίας όταν για μια ακόμη φορά πρέπει να εξιχνιάσει την εξαφάνιση ενός νεαρού άντρα που λείπει αρκετές ημέρες από το σπίτι του και ο πατέρας του ανησυχεί γιατί στο σπίτι του γιού του είχε βρει αποκόμματα από εφημερίδες που σχολίαζαν την πρόσφατη δολοφονία ενός σκηνοθέτη του τοπικού θεάτρου και φοβάται μήπως ο γιός του είχε ανάμειξη με αυτή την υπόθεση. Όταν αρχίζει να ασχολείται με την υπόθεση του κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίγεται αργά και όσο περνάει ο χρόνος κορυφώνεται με την ανακάλυψη κρυμμένων μυστικών που πριν πολλά χρόνια ήτανε μπερδεμένο και ένα μέλος της Βασιλικής οικογένειας.

Όλα αυτά σε ιντριγκάρουνε αλλά τι να το κάνεις το παιγνίδι είναι τόσο αργό που κόβεις φλέβες. Είναι πάρα πολύ μικρό σε διάρκεια και θα το είχα τελειώσει το πολύ σε 5 ώρες εάν δεν παγιδευόμουνα σε πολλά κτίρια, μόνο και μόνο γιατί δεν μπορούσα να βρω την έξοδο.

Το παιγνίδι όπως και τα προηγούμενα της σειράς ακολουθεί το στυλ στατικές φωτογραφίες που εσύ τις βλέπεις σαν slideshow, δηλαδή τα πάντα είναι σε φωτογραφίες, οι τοποθεσίες, οι ήρωες στατικοί μπροστά στον φακό και ακόμα όταν μιλάνε τους βλέπεις να στέκονται ακίνητοι, ακούνητοι, αμίλητοι. Δεν ξέρω αυτό εμένα με κούρασε πάρα πολύ αυτό. Ίσως πριν πολλά χρόνια αυτό να ήτανε πρωτότυπο αλλά με τα σημερινά δεδομένα των παιγνιδιών καταντάει κουραστικό και ανιαρό

Και αυτή την φορά επισκέφθηκα διάφορα αξιοθέατα του Norrkoping αλλά μπόρεσα να θαυμάσω μόνο τα σημεία που μου επέτρεπε το παιγνίδι γιατί δεν είχα την δυνατότητα να κάνω περιστροφή και να θαυμάσω όλα τα σημεία.

Ο ήχος δεν είναι κακός και η μετάφραση των διαλόγων από τα Σουηδικά στα Αγγλικά είναι σωστή.

Ο χειρισμός γίνεται εξολοκλήρου με το ποντίκι. Ακολουθώντας τα κόκκινα βέλη δεξιά και αριστερά κινείσαι στον χώρο. Όταν πλησιάζεις ένα αντικείμενο που πρέπει να το πάρεις ο κέρσορας γίνεται κόκκινο χεράκι.

Πολλά αντικείμενα είναι εύκολο να τα εντοπίσεις αλλά υπάρχουνε και μερικά που θα δυσκολευθείς να τα βρεις.

Στο επάνω μέρος της οθόνης υπάρχει η μπάρα του Inventory σου όπως και ένα σημειωματάριο το οποίο καλό είναι να το συμβουλεύεστε συχνά γιατί περιέχει αρκετά hint γιατί το τι πρέπει να κάνεις παρακάτω. Εγώ κάποια στιγμή που είχα ξεχάσει να πάρω μια μπαταρία, φρίκαρα τελείως γιατί δεν μπορούσα να πάω παρακάτω, συμβουλεύτηκα το σημειωματάριο και βγήκα από το αδιέξοδο.

Όλες οι τοποθεσίες που ανακαλύπτεις σιγά-σιγά με την έρευνα σου αποτυπώνονται σε ένα χάρτη μέσω του οποίου μετακινείσαι σε όλες τις περιοχές. Δυστυχώς δεν μπορείς να τον ανοίξεις αμέσως όταν είσαι σε μια περιοχή αλλά χρειάζεται να μεταφερθείς στην περιοχή που γράφει ΕΧΙΤ με κόκκινα γράμματα για να το καταφέρεις.

Οι γρίφοι απλοϊκοί με απλή λογική. Όταν βρεις ένα κλειδί το χρησιμοποιείς στην κλειστή πόρτα, το κατσαβίδι στην βίδα. Το κακό είναι ότι τα αντικείμενα είναι διάσπαρτα στο παιγνίδι και έτσι ξεπατώνεσαι στις βόλτες. Αλλού το καλάμι του ψαρέματος αλλού το αγκίστρι κ.ο.κ.

Νομίζω ότι αυτό θα είναι το τελευταίο παιγνίδι που θα παίξω ξανά από τους συγκεκριμένους παραγωγούς.

:shock:

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
02 Μάι 2009 21:07 #24483 by woody
Replied by woody on topic Carol Reed 5 The colour of murder
To επαιξα και γω για να το παρατήσω δυο ωρες μετα. Δεν γινεται στην εποχη μας να βλεπεις ακινητες φωτογραφίες ανθρωπων να μιλανε..Η ιστορία εχει καποιο ενδιαφερον, αλλα αυτο που σε κουραζει πραγματικα ειναι το οτι χανεσαι στον προσανατολισμο.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.