Nancy Drew: Ransom of the Seven Ships

• giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
24 Σεπ 2009 19:40 #25849 by giovanna
Nancy Drew: Ransom of the Seven Ships was created by giovanna
Το 20ο παιγνίδι της γνωστής και αγαπημένης ντεντέκτιβ Nancy Drew.

Σε αυτό το παιγνίδι η Nancy και οι φίλοι της έχουν κερδίσει ένα δωρεάν ταξίδι για την Βερμούδα. Μόλις φτάνει η Nancy ανακαλύπτει ότι έχουν απαγάγει την φίλη της Bessie, Τώρα θα πρέπει να ψάξει να βρει ποιοι είναι οι απαγωγείς οι οποίοι για να την αφήσουνε ελεύθερη ζητάνε να τους βοηθήσει να βρούνε τον χάρτη που οδηγεί σε ένα χαμένο θησαυρό που κρύβεται μέσα σε ένα από τα 7 Ισπανικά πλοία που εξαφανισθήκανε μετά από μια καταιγίδα στην περιοχή του νησιού.

Το παιγνίδι παίζεται 2 επίπεδα δυσκολίας, Junior ή Senior. Εγώ το έπαιξα σαν Junior και ούτε να φανταστώ μπορώ τον βαθμό δυσκολίας του επιπέδου Senior.

Όταν το τελειώσεις και μετά τους τίτλους του τέλους μπορείς να δεις πόσα αστέρια έχεις κερδίσεις κάνοντας συγκεκριμένα πράγματα, ή συλλέγοντας Easter eggs. Εγώ το τελείωσα μόνο με 2 αστέρια.

Τα γραφικά σε 2D είναι πολύ πτωχά και τα κοντινά πλάνα των ηρώων απλά απαράδεκτα.

Ο ήχος καλός αλλά υπάρχει παντελή έλλειψη ήχων περιβάλλοντος που κάνει το παιγνίδι να φαίνεται πολύ στατικό.

Ο χειρισμός γίνεται με το ποντίκι. Στο νησί μπορείς να μετακινηθείς χρησιμοποιώντας ένα mini golf αυτοκινητάκι αλλά παρόλο που υπάρχει χάρτης του νησιού δυστυχώς δεν μπορείς να μετακινηθείς αυτόματα σε περιοχές αλλά πρέπει να οδηγείς εσύ μέσα από μονοπάτια. Αναγκάστηκα να εκτυπώσω τον χάρτη για να μπορέσω να βρω τις περιοχές που έπρεπε να επισκεφτώ.

Στο κάτω μέρος της οθόνης σας υπάρχει το inventory σας, το task list (μόνο στο επίπεδο Junior) όπου εκεί καταγράφονται όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνεις για να λύσεις το μυστήριο. Πολύ χρήσιμο εργαλείο για κάποιον που κολλήσει και δεν ξέρει τι να κάνει παρακάτω. Επίσης και το κινητό σου τηλέφωνο. Στην δεξιά πλευρά υπάρχουν τα κουμπιά που μπορείς να φορτώσεις, σώσεις, βγεις από το παιγνίδι.

Πάντα στην οθόνη υπάρχουνε κίτρινα βελάκια που σου δείχνουνε πια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσεις, και όταν συναντάς κάτι που μπορείς να πάρεις ή να αρχίσεις ένα γρίφο μετατρέπεται σε κόκκινο χεράκι.

Όση ώρα το παίζεις δεν σου προκαλεί κανένα συναίσθημα γιατί απλώς δεν έχει δράση, Καταλαβαίνεις ότι απλώς το σενάριο υπάρχει για να λύσεις διάφορους γρίφους.

Είναι πρώτη φορά που σε παιγνίδι της Nancy της οποία είμαι πιστή fun να θυμώσω τόσο μα τόσο πολύ. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Πρώτη φορά συναντάω τόσους μα τόσους πολλούς γρίφους και mini games. Με το καλημέρα πρέπει να επιδιορθώσεις ένα mini golf αυτοκινητάκι για να πηγαίνεις στα σημεία που σε ενδιαφέρουν, να πρέπει να λύσεις Sudoku (εντάξει θα μου πείτε σιγά το πράγμα) ναι αλλά εδώ καλείσαι να το λύσεις κάτω από την θάλασσα με τον αέρα να τελειώνει και εσύ να κόβεις φλέβες. Να οδηγείς ένα μικρό ιστιοπλοϊκό και να πηγαίνεις σαν την άδικη κατάρα, γιατί αλλού φυσάει ο άνεμος και αλλού να πηγαίνεις για να μπορέσεις να πας βόρεια πήγαινες νότια κ.ο.κ. Να ψάχνεις μέσα στην άμμο στην μέση του πουθενά να βρεις τα αντικείμενα που σε ενδιαφέρουνε και ταυτόχρονα να μαζεύεις όλα τα σκουπίδια της παραλίας. Να παίζεις mini games με πιθήκους.

Ευτυχώς που φυσικά πάντα το παιγνίδι σου έδινε μια δεύτερη ευκαιρία γιατί αλλιώς θα το είχα σταματήσει από τα 5 πρώτα λεπτά. Εν τω μεταξύ όσο προχωράει το παιγνίδι οι γρίφοι γίνονται όλο και δυσκολότεροι.

Το παιγνίδι ίσως φανεί ελκυστικό σε όσους αρέσουν οι χιλιάδες γρίφοι και τα mini games ,αλλά εμένα αυτή την φορά με απογοήτευσε πάρα πολύ. Είχα συνηθίσει να ζω σε μια ατμόσφαιρα μυστηρίου, δράσης και να βλέπω πλοκή. Εδώ το μόνο που έκανα ήτανε να σκέφτομαι πόσο δύσκολος θα είναι ο επόμενος γρίφος και αν θα μου φτάσει ο αέρας προτού πνιγώ για μια άλλη φορά

Ραντεβού με την Nancy στο επόμενο παιγνίδι της με τίτλο Warnings at Waverly Academy
:cry:

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.