Art of Murder: The Hunt for the Puppeteer
- giovanna
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Less
More
08 Οκτ 2009 20:09 #25885
by giovanna
Art of Murder: The Hunt for the Puppeteer was created by giovanna
Το τελείωσα και εγώ.
Η Nikol που είχαμε γνωρίσει στο πρώτο παιγνίδι καλείται για μια άλλη φορά να ταξιδέψει στην Γαλλία από την Αμερική για να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τους τελετουργικούς φόνους που γίνονται εκεί
Θα επισκεφτεί την Ισπανία, την Μασσαλία, και την Κούβα.
Για μια άλλη φορά έμεινα άφωνη με τα εκπληκτικά γραφικά του και ιδιαίτερα αυτά της Κούβας, αξεπέραστα. Είναι τόσο καλοφτιαγμένα που μα το θεό αναπνέεις την μυρουδιά των πούρων που καπνίζουνε. Γατάκια κυκλοφορούνε, σημαίες ανεμίζουνε απλά τέλεια.
Το παιγνίδι από την αρχή σε ιντριγκάρει και σε χώνει βαθειά στο μυστήριο. Οι φόνοι είναι τελετουργικοί και σε πηγαίνουν πίσω στα χρόνια της Γαλλικής επανάστασης όπου κάποιος είναι αποφασισμένος μετά από τόσα χρόνια να εκτελέσει όλους συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο του.
Δυστυχώς παρόλο που η αγωνία κορυφώνεται το τέλος είναι τόσο μα τόσο αδιάφορο που λες είναι δυνατόν μετά από τόσο κόπο και τρέξιμο να καταλήγη στην μπαρούφα.
Η μουσική πολύ καλή.
Οι γρίφοι είναι πολλοί και διάφοροι. Οι πιο πολλοί είναι να συνδυάζεις μεταξύ τους διάφορα αντικείμενα, αλλά για να μπορέσεις να τα πάρεις θα πρέπει πρώτα να έχεις αναρωτηθείς ποια είναι η χρήση τους, ή να πατήσεις πάνω σε κάποιο αντικείμενο και η Nikol θα κάνει κάποιο σχόλιο το οποίο πλέον σου απελευθερώνει το αντικείμενο και έτσι μπορείς να το πάρεις.
Περιέχει ίσως ένα από τους δυσκολότερους γρίφους slider όπου κανονικά κόβεις φλέβες γιατί ένα κομμάτι του λείπει το οποίο εσύ έχεις στο inventory σου. Έχει και χρηματοκιβώτιο (Elessar) μείνε μακριά τους θα αυτοκτονήσεις.
Ευτυχώς οι περισσότερες σκηνές που πρέπει να κάνεις διάφορα πράγματα πολύ γρήγορα σου δίνει αρκετό χρόνο όπως και επίσης πολλές action σκηνές τις εκτελεί μόνη της με εκπληκτικές cut scenes απλός κινηματογραφικές.
Εάν ήτανε πιο συμπυκνωμένο χωρίς περιττούς γρίφους που απλώς υπάρχουνε εκεί για να μεγαλώσουν την διάρκεια του, εάν υπήρχε ένα καλύτερο και ενημερωτικό τέλος θα μιλάγαμε για ένα αριστούργημα, αλλά.
Μην το χάσετε όσοι αγαπάτε τα μυστήρια
Η Nikol που είχαμε γνωρίσει στο πρώτο παιγνίδι καλείται για μια άλλη φορά να ταξιδέψει στην Γαλλία από την Αμερική για να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τους τελετουργικούς φόνους που γίνονται εκεί
Θα επισκεφτεί την Ισπανία, την Μασσαλία, και την Κούβα.
Για μια άλλη φορά έμεινα άφωνη με τα εκπληκτικά γραφικά του και ιδιαίτερα αυτά της Κούβας, αξεπέραστα. Είναι τόσο καλοφτιαγμένα που μα το θεό αναπνέεις την μυρουδιά των πούρων που καπνίζουνε. Γατάκια κυκλοφορούνε, σημαίες ανεμίζουνε απλά τέλεια.
Το παιγνίδι από την αρχή σε ιντριγκάρει και σε χώνει βαθειά στο μυστήριο. Οι φόνοι είναι τελετουργικοί και σε πηγαίνουν πίσω στα χρόνια της Γαλλικής επανάστασης όπου κάποιος είναι αποφασισμένος μετά από τόσα χρόνια να εκτελέσει όλους συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο του.
Δυστυχώς παρόλο που η αγωνία κορυφώνεται το τέλος είναι τόσο μα τόσο αδιάφορο που λες είναι δυνατόν μετά από τόσο κόπο και τρέξιμο να καταλήγη στην μπαρούφα.
Η μουσική πολύ καλή.
Οι γρίφοι είναι πολλοί και διάφοροι. Οι πιο πολλοί είναι να συνδυάζεις μεταξύ τους διάφορα αντικείμενα, αλλά για να μπορέσεις να τα πάρεις θα πρέπει πρώτα να έχεις αναρωτηθείς ποια είναι η χρήση τους, ή να πατήσεις πάνω σε κάποιο αντικείμενο και η Nikol θα κάνει κάποιο σχόλιο το οποίο πλέον σου απελευθερώνει το αντικείμενο και έτσι μπορείς να το πάρεις.
Περιέχει ίσως ένα από τους δυσκολότερους γρίφους slider όπου κανονικά κόβεις φλέβες γιατί ένα κομμάτι του λείπει το οποίο εσύ έχεις στο inventory σου. Έχει και χρηματοκιβώτιο (Elessar) μείνε μακριά τους θα αυτοκτονήσεις.
Ευτυχώς οι περισσότερες σκηνές που πρέπει να κάνεις διάφορα πράγματα πολύ γρήγορα σου δίνει αρκετό χρόνο όπως και επίσης πολλές action σκηνές τις εκτελεί μόνη της με εκπληκτικές cut scenes απλός κινηματογραφικές.
Εάν ήτανε πιο συμπυκνωμένο χωρίς περιττούς γρίφους που απλώς υπάρχουνε εκεί για να μεγαλώσουν την διάρκεια του, εάν υπήρχε ένα καλύτερο και ενημερωτικό τέλος θα μιλάγαμε για ένα αριστούργημα, αλλά.
Μην το χάσετε όσοι αγαπάτε τα μυστήρια
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- crocark
- Adventure's Advocate
Less
More
09 Οκτ 2009 12:56 #25892
by crocark
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Replied by crocark on topic Art of Murder: The Hunt for the Puppeteer
Εμένα Giovanna μου άφησε αρνητικές εντυπώσεις σα σύνολο. Για το κινηματογραφικό κομμάτι και τη μουσική θα συμφωνήσω πως είναι πολύ καλά. Βρήκα πολύ περίπλοκο τον τρόπο να πάρεις ένα αντικείμενο και να το κάνεις κάτι σε μερικές περιπτώσεις. Καταλαβαίνεις τι θες να κάνεις για να προχωρήσεις και για να το καταφέρεις κάνεις κύκλους αντί να πάρεις την ευθεία.
(Όχι ακριβώς spoiler...)
Εκεί όμως που μου έσπασαν τα νεύρα τελείως είναι με το πιάνο στη σκηνή του εγκλήματος. Για 2 εβδομάδες νόμιζα πως επρόκειτο για μουσικό γρίφο. Τι τη βάζεις την επιλογή να παίζεις διάφορες νότες ρε φίλε άμα δε σου χρησιμεύουν πουθενά;
(Όχι ακριβώς spoiler...)
Εκεί όμως που μου έσπασαν τα νεύρα τελείως είναι με το πιάνο στη σκηνή του εγκλήματος. Για 2 εβδομάδες νόμιζα πως επρόκειτο για μουσικό γρίφο. Τι τη βάζεις την επιλογή να παίζεις διάφορες νότες ρε φίλε άμα δε σου χρησιμεύουν πουθενά;
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- giovanna
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Less
More
09 Οκτ 2009 18:52 #25894
by giovanna
Replied by giovanna on topic Art of Murder: The Hunt for the Puppeteer
@crocark
Μα δεν νομίζω ότι διαφωνώ μαζί σου, όπως και έγραψα παραπάνω η συλλογή των αντικειμένων είναι ένας γρίφος του κερατά!!
Μα δεν νομίζω ότι διαφωνώ μαζί σου, όπως και έγραψα παραπάνω η συλλογή των αντικειμένων είναι ένας γρίφος του κερατά!!
- crocark
- Adventure's Advocate
Less
More
12 Οκτ 2009 13:24 #25903
by crocark
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Κοκκινίζεις (φατσούλα) για το σχόλιο με τον κερατά ή γιατί το παιχνίδι σε κάνει να κοκκινίζεις γενικώς (υπάρχει κι η φατσούλα κάτω απ' το review) ;
Δεν είπε κανένας ότι διαφωνεί μαζί σου, απλώς είπα ν' αφήσω ένα σχόλιο για το πως το είδα κι εγώ και κυρίως γιατί ήθελα με την ευκαιρία να μοιραστώ με σένα και με άλλους τη χαζομάρα μου που νόμιζα πως ένα τέτοιο παιχνίδι θα μπορούσε να έχει και μουσικό γρίφο - τρομάρα μας!
Ούτως ή άλλως γενικά συμφωνώ με τις απόψεις σου στα παιχνίδια που σχολιάζεις κι έχει τύχει να παίξω κι εγώ
Δεν είπε κανένας ότι διαφωνεί μαζί σου, απλώς είπα ν' αφήσω ένα σχόλιο για το πως το είδα κι εγώ και κυρίως γιατί ήθελα με την ευκαιρία να μοιραστώ με σένα και με άλλους τη χαζομάρα μου που νόμιζα πως ένα τέτοιο παιχνίδι θα μπορούσε να έχει και μουσικό γρίφο - τρομάρα μας!
Ούτως ή άλλως γενικά συμφωνώ με τις απόψεις σου στα παιχνίδια που σχολιάζεις κι έχει τύχει να παίξω κι εγώ
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Visitor
09 Νοε 2009 11:34 #26034
by
Replied by on topic Art of Murder: The Hunt for the Puppeteer
Συμφωνώ με την Giovanna.Εμένα το παιχνίδι μου άρεσε, αν εξαιρέσουμε το slider που με έκανε να θέλω να σπάσω οθόνη και όλα τα συναφή! Θεωρώ ότι, όπως και το FBI CONFIDENTIAL, μου άρεσαν γιατί έχουν εύκολη ροή, δεν τρέχεις πέρα δώθε χωρίς να ξέρεις τι να κάνεις και δεν σε αφήνει να προχωρήσεις, αν δεν έχεις ολοκληρώσει ότι πρέπει να κάνεις στο κάθε μέρος. Βέβαια είμαι και σε μια περίοδο αρκετά πιεσμένη από θέμα χρόνου, οπότε δεν είμαι για παιχνίδι με περισσότερες απαιτήσεις! Το συνιστώ λοιπόν ανεπιφύλακτα σε όσους δεν έχουν πολύ χρόνο... Όσοι έχουν, ας το έχουν στα υπόψιν να το παίξουν "κάποια στιγμή"...
- crocark
- Adventure's Advocate
Less
More
09 Νοε 2009 18:25 #26036
by crocark
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Δεν τρέχεις από δω κι από κει χωρίς να ξέρεις τι να κάνεις. Ακριβώς. Τρέχεις ούτως ή άλλως. Ξέρεις δηλαδή από την αρχή τι πρέπει να κάνεις και ψάχνεις να βρείς πως να το κάνεις. Για να το πω αλλιώς οι γρίφοι είναι πραγματικά εύκολοι. Το μόνο που αποτελεί γρίφο, θα μπορούσα να πω, είναι το gameplay του παιχνιδιού.
Πάντως για να μη με παρεξηγήσεις, γενικά δε διαφωνώ ούτε και μαζί σου. Χρειάζονται και τέτοια παιχνίδια για λιγότερο "σπαζοκεφάλιασμα". Ειλικρινά χαίρομαι που σου άρεσε
(Κάτι που δε σχολίασα, ενώ το είχα στο μυαλό μου, είναι το ότι στην πρώτη σκηνή δίνεται μια αρκετά σκοτεινή και ατμοσφαιρική εικόνα και λίγο μετά ξεκινά το τραλαλί-τραλαλό)
Πάντως για να μη με παρεξηγήσεις, γενικά δε διαφωνώ ούτε και μαζί σου. Χρειάζονται και τέτοια παιχνίδια για λιγότερο "σπαζοκεφάλιασμα". Ειλικρινά χαίρομαι που σου άρεσε
(Κάτι που δε σχολίασα, ενώ το είχα στο μυαλό μου, είναι το ότι στην πρώτη σκηνή δίνεται μια αρκετά σκοτεινή και ατμοσφαιρική εικόνα και λίγο μετά ξεκινά το τραλαλί-τραλαλό)
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Visitor
09 Νοε 2009 21:05 #26037
by
Απ΄τα χειρότερα adventures που έπαιξα ποτέ. Ο Μαγκάιβερ με φούστα. Έλεος.
- Tasos
- Templar Hunter
Less
More
09 Νοε 2009 22:39 #26041
by Tasos
Replied by Tasos on topic Art of Murder: The Hunt for the Puppeteer
Σίγουρα πρόκειται για ένα μέτριο προς κακό παιχνίδι. Ανεξάρτητα από την ευκολία των γρίφων τύπου ΜacGuyver το παιχνίδι περιείχε σωρεία αντιρεαλιστικών καταστάσεων που δεν συνάδουν με το προφίλ της συνετής πράκτορα του FBI που θέλησαν να καλλιεργήσουν. Οι δολοφονίες πραγματοποιούνται με εξαιρετικά φρικιαστικό τρόπο και η πρωταγωνίστριά μας τις αγνοεί επιδεικτικά, προσπαθώντας να ολοκληρώσει τα Tasks που έχει αναλάβει, όπως π.χ. την επιδιόρθωση μιας ρόδας σε μια μοτοσυκλέτα. Με πτώματα να κρέμονται από σχοινιά η Nicole τριγυρίζει στα διπλανά κτίρια και συνομιλεί με κόσμος χωρίς να δείξει ίχνος ταραχής ή έστω να αντιμετωπίσει την κατάσταση επαγγελματικά ως γνήσια πράκτορας του FBI.
Πάντως πιστεύω πως το Chronicles of Mystery: the Scorpio Ritual της ίδιας εταιρείας είναι ακόμα χειρότερο.
Αυτό βεβαια δεν σημαίνει πως δεν πρέπει αντιστοιχα παιχνίδια να ικανοποιούν τις προσδοκίες κάποιων παικτών. Κι εγώ πάντως διασκέδασα παίζοντάς τα και ασφαλώς θα δοκιμάσω και τα επόμενα...
Πάντως πιστεύω πως το Chronicles of Mystery: the Scorpio Ritual της ίδιας εταιρείας είναι ακόμα χειρότερο.
Αυτό βεβαια δεν σημαίνει πως δεν πρέπει αντιστοιχα παιχνίδια να ικανοποιούν τις προσδοκίες κάποιων παικτών. Κι εγώ πάντως διασκέδασα παίζοντάς τα και ασφαλώς θα δοκιμάσω και τα επόμενα...
- Visitor
10 Νοε 2009 12:48 #26061
by
Παιδιά όντως το Chronicles of Mystery είναι το χειρότερο όλων!!! Το τελείωσα σε χρόνο dt!
΄Οσο για τα άλλα σχόλια:
Θα συμφωνήσω με τον Τάσο, ότι η πρωταγωνίστρια είναι λίγο εκτός τόπου και χρόνου, εδώ ο κόσμος χάνεται και το... που λέμε, ξέρετε, μην γράφω! Συμφωνώ και με τον crocark ότι στην πρώτη σκηνή δίνεται μια αρκετά σκοτεινή και ατμοσφαιρική εικόνα και λίγο μετά ξεκινά το τραλαλί-τραλαλό! Όσο για τον "Μαγκάιβερ με φούστα" φοβερό το σχόλιό σου Taurnil_Mithrandir !!! Ακόμα γελάω! χαχαχα!!!!!!!!!!
Παρόλα αυτά πιστεύω ότι είναι ότι πρέπει να ασχοληθεί κάποιος και με τα τρία παιχνίδια όταν δεν έχει χρόνο, έτσι για να μην χάνει την επαφή με το αγαπημένο μας είδος!
΄Οσο για τα άλλα σχόλια:
Θα συμφωνήσω με τον Τάσο, ότι η πρωταγωνίστρια είναι λίγο εκτός τόπου και χρόνου, εδώ ο κόσμος χάνεται και το... που λέμε, ξέρετε, μην γράφω! Συμφωνώ και με τον crocark ότι στην πρώτη σκηνή δίνεται μια αρκετά σκοτεινή και ατμοσφαιρική εικόνα και λίγο μετά ξεκινά το τραλαλί-τραλαλό! Όσο για τον "Μαγκάιβερ με φούστα" φοβερό το σχόλιό σου Taurnil_Mithrandir !!! Ακόμα γελάω! χαχαχα!!!!!!!!!!
Παρόλα αυτά πιστεύω ότι είναι ότι πρέπει να ασχοληθεί κάποιος και με τα τρία παιχνίδια όταν δεν έχει χρόνο, έτσι για να μην χάνει την επαφή με το αγαπημένο μας είδος!
- crocark
- Adventure's Advocate
Less
More
11 Νοε 2009 12:47 #26076
by crocark
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Είπα να μην ξαναγράψω στο συγκεκριμένο post αρχικά, αλλά τελικά ένιωσα την ανάγκη να υπερασπιστώ το chronicles. Θέλω να θυμίσω κάτι που ξαναέγραψα. Τα γραφικά του παιχνιδιού αυτού είναι τέλεια. Συμφωνώ πως ένα παιχνίδι δεν είναι μόνο γραφικά και πως δεν μπορείς να ζητάς 20 ευρώ για παιχνίδι διάρκειας μισής ώρας (νομίζω το βασικότερο του μειονέκτημα και μετά οι γρίφοι). VBLUE ξέρω πως ένιωσες μόλις τελείωσε - κάτι λάθος έγινε, δεν μπορεί, μήπως χρειάζομαι patch για έξτρα περιεχόμενο κλπ. Αλλά προσωπικά το βρήκα αρκετά διασκεδαστικότερο πολλών παιχνιδιών με π.χ. καλύτερο σενάριο κυρίως γιατί με ταξίδεψε. Ίσως φταίει και το γεγονός πως είμαι τρελός οπαδός γραφικών συνοικισμών και αυτού που γενικά λέμε "παλιά πόλη".
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Visitor
11 Νοε 2009 14:19 #26081
by
Δεν διαφωνώ μαζί σου καθόλου! Από θέμα γρίφων και διάρκειας εννοώ ότι είναι το χειρότερο όλων. Τα γραφικά του είναι απίστευτα, οκ , αλλά ακόμα και hidden object game να παίξω, περισσότερη ώρα κάνω να το τελειώσω!!!
Anyway, νομίζω ότι όλοι μας πρέπει να δοκιμάζουμε παιχνίδια που μας τραβάνε την προσοχή, ακόμα κι αν κάποιοι δεν έχουν την καλύτερη γνώμη γι αυτά. Περί ορέξεως...!!!!
Anyway, νομίζω ότι όλοι μας πρέπει να δοκιμάζουμε παιχνίδια που μας τραβάνε την προσοχή, ακόμα κι αν κάποιοι δεν έχουν την καλύτερη γνώμη γι αυτά. Περί ορέξεως...!!!!