Simon the Sorcerer 5: Whoʼd Even Want Contact
- giovanna
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Είναι ένα παιγνίδι τρίτου προσώπου, Point and click.
Μετά τον εορτασμός της Πρωτοχρονιάς ο Simon πάει να ανοίξει το μαγαζί του με τα μαγικά στην Μαγική Πόλη, αλλά μόλις ανοίγει την πόρτα έρχεται αντιμέτωπος με 2 πράσινες φιγούρες που τον απειλούνε με τα όπλα τους. Είναι εξωγήινοι οι οποίοι καταλάβανε την Μαγική Πόλη και παλεύουνε να καταλάβουνε και την Γη. Ο ήρωας μας πρέπει να βρει τρόπο να γλυτώσει την πόλη του, αλλά και την Γη από την επιδρομή.
Με την βοήθεια των παλιών του φίλων από τα προηγούμενα παιγνίδια τον Swampling που συνεχίζει φυσικά να φτιάχνει την σούπα του σπεσιαλιτέ πού γίνεται με νερό από βάλτο, πράσινη, αηδιαστική που μπορεί ακόμη και να σε σκοτώσει, την άτακτη Κοκκινοσκουφίτσα, η οποία έχει εξελιχθεί σε μια φανατική φεμινίστρια, που απειλεί συνεχώς τον Simon όταν τις κολλάει για διάφορα ότι θα τον κλωτσήσει στα αχαμνά και θα τον κάνει γυναίκα, τον μεθυσμένο Λύκο, τον καπετάνιο Sparrow που είναι αδελφή, φανταστείτε τους όλους αυτούς μαζί. Όλα τα λεφτά.
Ο Simon για να εκπληρώσει το έργο του θα ταξιδέψει στην Καραϊβική και θα πετάξει στο διάστημα με το πλοίο του καπετάνιου που θα μετατραπεί εκ των ενόντων σε διαστημόπλοιο με πολλές πολλές ελλείψεις. Το μόνο καθησυχαστικό στη υπόθεση είναι ότι το Mini-Bar είναι γεμάτο.
Τα Γραφικά υπέροχα με λαμπερούς χρωματισμούς.
Ο ήχος πολύ καλό το ίδιο και η μουσική.
Όλα γίνονται με το ποντίκι. Το κύριο μενού έχει New Game, load game, settings, credits και quit. To μενού του παιγνιδιού έχει Resume game, New Game, Quest Book, load game, save game, settings, credits και quit. Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν screen resolution, shadows, antialising, post processing effects, subtitles, αυτόματο άνοιγμα του inventory, και την ένταση για τους διαλόγους, της μουσικής, και τους ήχους περιβάλλοντος .
Στα παιγνίδια που σώζεται μπαίνει ετικέτα αυτόματα με το σώσιμο και εάν χρησιμοποιήσετε τον σκουπιδοτενεκέ πλάι τους μπορείτε να τα σβήσετε. Δεν ξέρω πόσες θέσεις για σώσιμο έχει αλλά εγώ χρησιμοποίησα πάρα πολλές χωρίς κανένα πρόβλημα.
Το Task book εμπεριέχει όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να φτάσετε στον σκοπό σας. Από κάτω από αυτά υπάρχουν τρία σκουφάκια τα οποία όταν τα πατήσετε σας δίνουνε Hints για το τι πρέπει να κάνετε. Επίσης το πλήκτρο Η σας δίνει όλα τα Hot spots στην οθόνη και όλες τις εξόδους. Πιστέψτε με είναι πολύ μα πολύ χρήσιμο. Σας βοηθάει από το αδιάκοπο πάνω κάτω τρέξιμο για να βρείτε κάτι που σας χρειάζεται. Πηγαίνοντας τον κέρσορα αριστερά ή δεξιά στην οθόνη βλέπετε όλες τις πιθανές εξόδους με το σχήμα μιας πόρτα και έτσι με διπλό κλικ επάνω τους μεταφέρεστε αυτόματα σε μια άλλη οθόνη, καινούργια τοποθεσία της οποίας βλέπεται και την ονομασία της έτσι για να μην χάνεστε.
Τι Inventory σας βρίσκετε στο κάτω μέρος της οθόνης, με δεξί κλικ το παίρνετε και το δίνετε σε κάποιον ή το χρησιμοποίητε με κάποιο άλλο. Με αριστερό κλικ επάνω του παίρνεται την περιγραφή από τον Simon που μερικές φορές πράγματι είναι τρελή, χιουμοριστική και αλλοπρόσαλλη.
Η ατμόσφαιρα του παιγνιδιού θα σας ξετρελάνει. Φανταστείτε όλους τους παραπάνω μαζί, αυτό φτάνει. Υπάρχουν καυστικοί διάλογοι που σατιρίζουν τους πάντες και τα πάντα, ταινίες, μυθικά πρόσωπα και ιστορίες. Ο Simon όταν ανοίγει το στόμα του γίνεται καυστικός, ειρωνικός αλλά και μερικές φορές αλλόφρων. Δεν κολλάει πουθενά, προκειμένου να γίνει το δικό του θα χρησιμοποιήσει ότι θεμιτό και αθέμιτο μπορεί.
*******ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ SPOILERS*******
Οι πιο πολλοί γρίφοι είναι απλοί. Μαζεύω αντικείμενα με το μελλοντικό σχέδιο κάποια στιγμή να τα χρησιμοποιήσω κάπου. Γι αυτό μαζεύετε ότι μπορείτε. Πολλές φορές τα αντικείμενα που συλλέγετε δεν έχουνε κάμμυα σχέση μεταξύ τους, αλλά στην συνέχεια μην ανησυχείτε θα βρούνε τον προορισμό τους.
Μιλάτε πάντα με όλους για τα πάντα. Οι διάλογοι θα σας ξετρελάνουν. Τέτοιο καφριλίκι και τρέλα είχα να δω από το προηγούμενο παιγνίδι της σειράς. Μην ξεχνάτε μόλις κάτι καινούργιο συμβεί να μιλάτε μαζί τους, όλο και κάτι καινούργιο θα έχουνε να σας πούνε για να σας βοηθήσουνε. Οι διάλογοι φυσικά είναι ατελείωτοι και πολύ μα πολύ κουραστικοί, αλλά πιστεύω ότι και αυτό μετράει, μόνο στην σκέψη ότι πόσα πράγματα σκεφτήκανε να ενσωματώσουν σε αυτούς.
Μην περιμένετε να λύσετε τους γρίφους χρησιμοποιώντας απλή και σωστή λογική. Εδώ είναι όλα παράλογα. Χρησιμοποιήστε την φαντασία σας και μπείτε στην θέση του Simon στο κάτω-κάτω το παίζει μάγος. Σε κάποιο γρίφο θα πρέπει να μακιγιάρετε μια θηλυκή καβουρίνα για να την κάνετε κουκλάρα ώστε να την ερωτευτεί ο αρσενικό κάβουρας και έτσι να μπορέσετε να πάρετε το σακίδιο που αυτός κρατούσε στις δαγκάνες του. Πέστε μου έχετε ξαναδεί τέτοια λύση γρίφου, εγώ τουλάχιστον έπεσα κάτω από τα γέλια.
Δείτε το είναι ένα υπέροχο παιγνίδι που θα σας κάνει να γελάσετε με την καρδιά σας είναι μια τέλεια συνέχεια των παιγνιδιών του Simon και μακάρι να υπάρξει και συνέχεια. Μην το χάσετε με τίποτα.
Έχω και φωτογραφίες να σας δείξω αλλά δεν ξέρω να τις ανεβάζω
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Tasos
- Templar Hunter
- Visitor
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Τα voice overs δεν παλεύονται!! Είναι φωνές αυτές;! Όχι, ΕΙΝΑΙ ΦΩΝΕΣ ΑΥΤΕΣ;! Με εκνεύρισαν σε σημείο που έκλεισα τα ηχεία σε κάποια φάση...
Ελπίζω να στρώνει παρακάτω και να ήταν θανατηφόρος για τα αυτιά μου μόνο ο συνδυασμός Swampling και τρελλο-επιστήμονα με την κάλτσα...
ΥΓ: Επίσης, γίνεται πιο κάφρος παρακάτω ο Simon; Μου δίνει την εντύπωση πως... έχει ηρεμήσει, πολύ.
Nothing happens unless first a dream...
- Tasos
- Templar Hunter
Be patient dear!!
- Elessar
- Team
Άλλο το (καλώς νοούμενο) καφριλίκι και άλλο ο κωλοπαιδισμός
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- giovanna
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Όχι δεν φτάνει σε τέτοια ακραία, αλλά και ο τρόπος του συνεχίζει να είναι προκλητικός και ναι κάνει ότι μ..κία μπορείς να σκεφτείς για να πετύχει αυτό που θέλει, εγώ παρόλα αυτά τον βρίσκω γλυκούλη
- crocark
- Adventure's Advocate
Elessar wrote: Αν με το "κάφρος" εννοείτε πως εκμεταλλεύεται ανάπηρες γρίουλες και παιδάκια, μάλλον θα προσπεράσω. Είχα σπαστεί πάρα πολύ με την συμπεριφορά του Simon από το 3ο παιχνίδι κιόλας, όπου αν θυμάμαι καλά είχε πετύχει την απόλυση κάποιου μόνο και μόνο για να πάρει ένα αντικείμενο.
Άλλο το (καλώς νοούμενο) καφριλίκι και άλλο ο κωλοπαιδισμός
... κωλοπαιδισμός ... Ωραίος Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύομαι να καταλάβω πως το καφριλίκι θα μπορούσε να είναι καλώς εννοούμενο ;;;
Όταν μιλάμε για το Simon, όλοι χρησιμοποιούμε τη λέξη κάφρος. Καιρό σκεφτόμουν τι εννοούμε με αυτό, αλλά Elessar μου το ξαναθύμισες. Κάπου είχα διαβάσει ότι προέρχεται από το Kaffir και ιδού:
www.slang.gr/lemma/show/kafros_878
Παρεμπιπτόντως δείτε πόσες άλλες "σχετικές" λεξούλες έχει δίπλα που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε για το Simon. Δείτε ας πούμε τις λέξεις "καφρίδης" και "καφρούλιακας"...
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ