Drawn 2: The Dark Flight
- Tasos
- Topic Author
- Templar Hunter
Less
More
19 Σεπ 2010 20:59 #28518
by Tasos
Drawn 2: The Dark Flight was created by Tasos
Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το Drawn The Painted Tower όλοι χειροκροτήσαμε την εξαιρετική αισθητική του, τους καλούς γρίγους του, την ατμοσφαιρική μουσική και τα γραφικά του και την παραμυθένια ιστορία του που έμενε ημιτελής για τη συνέχεια που θα ακολουθούσε.
Η είδηση για την κυκλοφορία του sequel ήταν αιφνίδια γεγονός που με έκανε να είμαι λίγο επιφυλακτικός για την ποιότητα του παιχνιδιού, ενώ περίμενα πως θα ακολουθεί πιστά τον πρώτο τίτλο, χωρίς να διαφοροποιείται σημαντικά.
Τελικώς, το Drawn 2: The Dark Flight καταφέρνει να ξεπεράσει στα σημεία τον πρωκάτοχό του, αφού παρουσιάζεται βελτιωμένο σε όλους τους επιμέρους τομείς, με κυριότερο αυτόν της βασικής ιστορίας η οποία ολοκληρώνεται στο τέλος, παρόλο που θα ακολουθήσει και τρίτο μέρος..
Αισθητικά το παιχνίδι κινείται σε παρόμοια μονοπάτια με το πρώτο, αλλά τα paper theaters που που έχει δημιουργούν μια ακόμα πιο μαγευτική ατμόσφαιρα.
Σε υψηλό επίπεδο και τα Puzzles που μάλλον δυσκόλεψαν ελαφρώς, εκτός κι αν έχω σκουριάσει εγώ..
Η μουσική επένδυση άψογη και εναρμονισμένη με τη παραμυθένια και σκοτεινή ατμόσφαιρα.
Γενικώς το Drawn σαν σειρά αποδεικνύει για άλλη μια φορά την δυναμική των casual games και το ότι έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν εμπειρίες ανάλογες με αυτές των adventures games, όταν δεν αντιμετωπίζονται ως 'αναλώσιμα' προϊόντα, αλλά ως σοβαρές παραγωγές με περιεχόμενο και διάρκεια στο χρόνο.
Η BigFish και όχι μόνο κάνει σοβαρές προσπάθειες σε αυτή την κατεύθυνση άσχετα αν παράγει καθημερινά και δεκάδες άλλους τίτλους που κινούνται σε απλοϊκά επίπεδα..
Η είδηση για την κυκλοφορία του sequel ήταν αιφνίδια γεγονός που με έκανε να είμαι λίγο επιφυλακτικός για την ποιότητα του παιχνιδιού, ενώ περίμενα πως θα ακολουθεί πιστά τον πρώτο τίτλο, χωρίς να διαφοροποιείται σημαντικά.
Τελικώς, το Drawn 2: The Dark Flight καταφέρνει να ξεπεράσει στα σημεία τον πρωκάτοχό του, αφού παρουσιάζεται βελτιωμένο σε όλους τους επιμέρους τομείς, με κυριότερο αυτόν της βασικής ιστορίας η οποία ολοκληρώνεται στο τέλος, παρόλο που θα ακολουθήσει και τρίτο μέρος..
Αισθητικά το παιχνίδι κινείται σε παρόμοια μονοπάτια με το πρώτο, αλλά τα paper theaters που που έχει δημιουργούν μια ακόμα πιο μαγευτική ατμόσφαιρα.
Σε υψηλό επίπεδο και τα Puzzles που μάλλον δυσκόλεψαν ελαφρώς, εκτός κι αν έχω σκουριάσει εγώ..
Η μουσική επένδυση άψογη και εναρμονισμένη με τη παραμυθένια και σκοτεινή ατμόσφαιρα.
Γενικώς το Drawn σαν σειρά αποδεικνύει για άλλη μια φορά την δυναμική των casual games και το ότι έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν εμπειρίες ανάλογες με αυτές των adventures games, όταν δεν αντιμετωπίζονται ως 'αναλώσιμα' προϊόντα, αλλά ως σοβαρές παραγωγές με περιεχόμενο και διάρκεια στο χρόνο.
Η BigFish και όχι μόνο κάνει σοβαρές προσπάθειες σε αυτή την κατεύθυνση άσχετα αν παράγει καθημερινά και δεκάδες άλλους τίτλους που κινούνται σε απλοϊκά επίπεδα..
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Visitor
27 Σεπ 2010 16:14 #28607
by
Replied by on topic Re: Drawn 2: The Dark Flight
Είσαι το 2ο άτομο που είδα να μιλάει για τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Είναι ίσως από τα πιο ευφάνταστα και όμορφα adventure των τελευταίων χρόνων. Φρεσκάρει το είδος πραγματικά με τους γρίφους και τον τρόπο που καλείσαι να σκεφτείς. Στην πραγματικότητα, νόμιζα ότι επρόκειτο για αστείο, ότι ε θα συνεχίσει έτσι μετά τις πρώτες ώρες, κι όμως, από το πουθενά έσκασε κάτι πραγματικά αξιόλογο. Για τον οπτικό τομέα θα πω μόνο ότι πατάει κάτω πολλά από τα σύγχρονα advs, αισθητικά και τεχνικά. Η μουσική όντως είναι εξαιρετική, αρκετά ατμοσφαιρική και κινηματογραφική. Είναι κρίμα τέτοιες δουλειές ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ να χάνονται, ή μάλλον, να μην βρίσκονται καν.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
29 Σεπ 2010 21:30 #28637
by Fallen Angel
Nothing happens unless first a dream...
Replied by Fallen Angel on topic Re: Drawn 2: The Dark Flight
Το ξεκίνησα χθες κι είναι πραγματικά όπως ακριβώς το περίμενα, αριστούργημα!!
Μια ερώτηση μόνο μιας και το έχετε ήδη τελειώσει: πόση ώρα gameplay έχει; Μου φάνηκε λίγο ακριβό για casual game (κι ας adventur-ίζει επαρκώς)...
Μια ερώτηση μόνο μιας και το έχετε ήδη τελειώσει: πόση ώρα gameplay έχει; Μου φάνηκε λίγο ακριβό για casual game (κι ας adventur-ίζει επαρκώς)...
- Tasos
- Topic Author
- Templar Hunter
Less
More
29 Σεπ 2010 21:45 #28638
by Tasos
Replied by Tasos on topic Re: Drawn 2: The Dark Flight
Πάνω κάτω κινείται στα χρονικά όρια του πρώτου, ίσως και λίγο λιγότερο.. Καλό παιχνίδι!!!!!!!!!
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
30 Σεπ 2010 22:54 #28655
by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: Drawn 2: The Dark Flight
Όντως ήταν πολύ καλό τελικά!! Άψογο σε όλους του τομείς, άκρως εθιστικό, κι ευχάριστα ευφάνταστο!! Αν και, εδώ που τα λέμε, μου έπεσε κομματάκι δύσκολο ανά σημεία. Δύο γρίφους τους έκανα skip (blinking innocently). Ενδέχεται, βέβαια, να έχω ξεχάσει το άθλημα μιας κι απείχα κάμποσους μήνες... αλλά και πάλι!! Job well done!!
ΥΓ: Τέτοια παιχνίδια θα έπρεπε να φτιάχνουν οι πάλαι ποτέ τρανοί του χώρου με τα comeback τους, κι όχι βρες πού έκρυψα την εικόνα ή αντιστοίχησε τη λέξη με την εικόνα. Ακούτε καμπάνες; Μάλλον δε θα 'ναι τυχαίο...
ΥΓ: Τέτοια παιχνίδια θα έπρεπε να φτιάχνουν οι πάλαι ποτέ τρανοί του χώρου με τα comeback τους, κι όχι βρες πού έκρυψα την εικόνα ή αντιστοίχησε τη λέξη με την εικόνα. Ακούτε καμπάνες; Μάλλον δε θα 'ναι τυχαίο...