The Dream Machine Chapter One
- giovanna
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Είναι παραγωγή 2 ανθρώπων των Erik Zaring, Anders Gustafsson. Μπαίνοντας στο Website <!-- w --> www.thedreammachine.se <!-- w --> δημιουργείς ένα λογαριασμό χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και ένα password και είστε έτοιμοι να το παίξετε, μπορείτε να το σώσετε οποιαδήποτε στιγμή θέλετε και να το συνεχίσετε από το σημείο που σταματήσατε.
Το παιγνίδι αρχίζει βλέποντας τον ήρωα μας να βρίσκεται σε ένα τροπικό μικρό νησάκι, και πρέπει να βρει τρόπο να φύγει από εκεί. Είναι ναυαγός, τι έχει συμβεί, πως βρέθηκε εκεί. Απλοϊκό ναι αλλά όταν σε μεταφέρει στην κρεβατοκάμαρα του και τον ξυπνάει το ξυπνητήρι, καταλαβαίνει ότι ήτανε ένα πολύ δυνατό όνειρο. Τι του συμβαίνει? Ο Victor και η γυναίκα του Alicia έχουνε μόλις μετακομίσει σε ένα καινούργιο διαμέρισμα στην πόλη και αρχίζουνε να ξεπακετάρουνε τα κουτιά της μετακόμισης, αλλά υπάρχει κάτι παράξενο διάχυτο στην ατμόσφαιρα του κτιρίου και των υπόλοιπων ενοίκων.
Όλοι ή ήρωες είναι φτιαγμένοι από πηλό, τα αντικείμενα από ξύλο και χαρτί και έτσι όλα είναι χονδροειδή αλλά δεν ενοχλούνε ιδιαίτερα.
Ο ήχος είναι αρκετά καλός αλλά δεν ακούς τις ομιλίες.
Ο χειρισμός απλός με κλικ περπατάς τον Victor και εάν υπάρχει κάποιο Hot spot στην οθόνη ο κέρσορας αλλάζει και μάλιστα παίρνεις και περιγραφή του αντικειμένου που μπορείς να πάρεις.
Δεν έχεις και πολλά πράγματα να κάνει πηγαίνεις στους χώρους που μπορείς να πας και συνομιλείς με μερικούς από τους συγκάτοικους. Όταν έχεις πρόβλημα και δεν ξέρεις τι να κάνεις παρακάτω καλό είναι να μιλάς με την γυναίκα σου η οποία πάντοτε σου δίνει συμβουλές γιατί μπορείς να κάνεις για να προχωρήσεις.
Οι γρίφοι δεν είναι δύσκολοι αλλά μερικοί είναι παρατραβηγμένοι ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί
Είναι πολύ μικρό σε διάρκεια πρέπει να το τελείωσα περίπου στην μία ώρα.
Δεν ξετρελάθηκα μαζί του, ίσως στα επόμενα επεισόδια βέβαια να κορυφώνεται η πλοκή του αλλά πραγματικά είναι φρέσκο και πρωτότυπο
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- tsampikos
- Master of Dimensions
- photiscta
- Spammer
Ευχάριστο και -πιστέψτε με- η πλοκή αυξάνει πάρα πολύ.
Αγόρασα όλα τα επεισόδια και τα περιιμένω.
Το "αγοράζω και το θέλω δικό μου" δεν ισχύει πάντα.
Π.χ. μια ταινία στον κινηματογράφο, μια συανυλία. Αγοράζουμε την υπηρεσία.
Έτσι και εδώ. Δεν είναι το ίδιο φυσικά, ίσως δεν συγκρίνονται κιολας.
Η προσπάθειά τους πάντως αξίζει αυτά τα χρήματα (η τεχνοτροπία είναι φοβερή) και ας μην έχουμε δισκάκι στο χέρι.
Δεν θα είχα -και δεν έχω- την ίδια στάση για όλα τα παιχνίδια και από όλους τους εκδότες.
Για αυτούς νομίζω ότι αξίζει.
Δοκιμάστε το...
- NikolasFigaro
- Elite Member
photiscta wrote: Η προσπάθειά τους πάντως αξίζει αυτά τα χρήματα (η τεχνοτροπία είναι φοβερή) και ας μην έχουμε δισκάκι στο χέρι.
Δεν θα είχα -και δεν έχω- την ίδια στάση για όλα τα παιχνίδια και από όλους τους εκδότες.
Για αυτούς νομίζω ότι αξίζει.
Δοκιμάστε το...
Ακριβώς αυτό.
Πιστέψτε με, ως "συλλέκτης", θέλω πάντα να έχω κάτι χειροπιαστό, να έχω μία κόπια του παιχνιδιού που αγοράζω. Καλώς ή κακώς, το digital distribution είναι μία τάση που κερδίζει έδαφος, και θα πρέπει σταδιακά να προσαρμοστούμε αναλόγως. Το πρόβλημα, βέβαια, στην περίπτωση του Dream Machine είναι ότι δεν λαμβάνουμε ούτε καν κάποιο downloadable .exe αρχείο, αλλά παίζουμε μέσω browser.
Αλλά...
-Νομίζω ότι, τόσο η δουλειά που έχει γίνει, όσο και το ότι μιλάμε για μία ανεξάρτητη προσπάθεια δύο ατόμων με πολύ μεράκι, δικαιολογούν και με το παραπάνω την επένδυση στο The Dream Machine. Στην τελική, τόση σαβούρα αγοράζουμε κατά καιρούς, ας δώσουμε και κάτι που ενδεχομένως να πιάσει και τόπο, ποτέ δεν ξέρεις.
-Επιπλέον, επειδή μου κίνησε την περιέργεια το όλο εγχείρημα, ήρθα σε επαφή με τους δημιουργούς. Και η απάντησή τους ήταν "πειρατεία, πειρατεία, πειρατεία". Μου είπαν μάλιστα -δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει- ότι για το Machinarium ΜΟΝΟ το 20% των κατόχων του παιχνιδιού το αγόρασαν. Το υπόλοιπο 80% το κατέβασε από τα γνωστά πειρατικά λημέρια. Αν όντως είναι έτσι τα νούμερα, μιλάμε για τραγικές καταστάσεις. Γιατί, ακόμα και το digital distribution δεν μπορεί να φυλαχθεί από την πειρατεία. Κακά τα ψέμματα, ακόμα και οι τίτλοι της Telltale που όλοι σχεδόν είναι downloadable, δεν χάνουν πωλήσεις από την πειρατεία; Κάνετε μία βόλτα στα λημέρια του διαδικτύου και θα το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι.
Οι δημιουργοί, λοιπόν, μου είπαν ότι, ουσιαστικά, δεν είχαν άλλον τρόπο να προφυλαχθούν, κι αναγκαστικά ακολούθησαν την συγκεκριμένη οδό. Μικρή εταιρεία είναι, έριξαν ΠΟΛΛΗ δουλειά, αν τους χτυπούσε και η πειρατεία, κλα'φτα Χαράλαμπε... Μάλιστα, θεωρούν ότι η συγκεκριμένη μέθοδος ως τώρα έχει δουλέψει γι'αυτούς -αφού οι πωλήσεις είναι αξιοπρεπείς-, ενώ προβλέπουν ότι και άλλες μικρές ομάδες ανάπτυξης θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.
Si vis pacem, para bellum
- tsampikos
- Master of Dimensions
- giovanna
- Topic Author
- Adventure's Advocate
- jadawin
- Elite Member
Το παιχνιδάκι φαίνεται όμορφο στην πρώτη πίστα και σκέφτομαι σοβαρά να το "αποκτήσω".
- moumiaq
- Spammer
- tsampikos
- Master of Dimensions
- crocark
- Adventure's Advocate
Σε κάθε περίπτωση εγώ έχω ακόμα πιο "κλειστά" κριτήρια από σένα. Δε μ' αρέσει καν να μπαίνω στη διαδικασία να καίω δικά μου δισκάκια με κατεβασμένο περιεχόμενο. Κυκλοφορούν τόσες άλλες κυκλοφορίες που δεν τρελαίνομαι κιόλας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαξιώνω τη δουλειά του καθενός. Εδώ καλά - καλά δεν έχω υποκύψει στον πειρασμό που λέγεται MI-SE ... Πριν κανένα χρόνο πίστευα ακόμη ότι άμα δεν τα αγοράζαμε ψηφιακά θα αναγκάζονταν να τα βγάλουν σε retail. Τώρα, το έχω πάρει απόφαση ότι δε θα τα δω ποτέ και τελείωσε
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Tasos
- Templar Hunter
- photiscta
- Spammer
- tsampikos
- Master of Dimensions
- crocark
- Adventure's Advocate
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Tasos
- Templar Hunter