The white chamber

• giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
08 Ιουν 2011 18:37 #32898 by giovanna
The white chamber was created by giovanna
Το white chamber είναι ένα freeware adventure παιγνίδι που διανέμεται από την εταιρεία Studio Trophis.

Είναι ένα κλασικό point and click adventure φτιαγμένο σε 2D, περιβάλλον. Γιαπωνέζικο στυλ, ξέρετε αυτό το κλασικό με ηρωϊδα φτιαγμένη περίεργα με μαλλάκι που πετιέται δεξιά και έτσι περίεργα μάτια όχι κινέζικα αλλά Ευρωπαϊκά και περίεργες μύτες.

Animations, που πραγματικά ποτέ δεν μου αρέσανε. Δεν ξέρω κάτι δεν μου πάει μαζί τους

Πάντως προτού το παίξετε να έχετε υπόψη σας ότι είναι ένα παιγνίδι γεμάτο από βία, αίμα και αφάνταστες σκηνές με κομμένα ανθρώπινα μέλη.

Ο χαρακτήρας που παίζεται είναι η Sarah μια κοπέλα που ξαφνικά ξυπνάει μέσα σε ένα φέρετρο σε ένα εγκαταλειμμένο διαστημόπλοιο. Ποια είναι, ποιο είναι αυτό το μέρος στο οποίο ξύπνησε, γιατί όσο εξερευνάει αυτόν τον άγνωστο κόσμο, βρίσκει τον εαυτό της να είναι παγιδευμένη, και πρέπει να ζήσει όλη την μακάβρια ιστορία βρίσκοντας σκοτωμένους και διαμελισμένους ανθρώπους μέχρι να βρει τελικά τι έχει συμβεί στους επιστήμονες που ζούσανε και εργαζόντουσαν πάνω σε αυτό το διαστημόπλοιο. Και τελικά όλα οδηγούν στο λευκό δωμάτιο που κρύβει τόσο μυστικά. Το παιγνίδι είναι γεμάτο από σκηνές βίας και μυστικισμού.

Τι συνέβη?

Την ωραία ιδιαιτερότητα που έχει το παιγνίδι είναι, όταν το αρχίζεις μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στις άλλες γλώσσες, ναι Ελληνικά. Και έτσι βλέπεις μεταφρασμένους στα Ελληνικά όλους τους διαλόγους, τις σκέψεις της Sarah, όπως επίσης στα Ελληνικά βλέπεις μεταφρασμένα όλα τα hot spot του παιγνιδιού.

Η μετάφραση στα Ελληνικά έγινε από τον Ιωάννη Γαϊτανίδη. Δεν είναι κακή αλλά είναι γεμάτη από ορθογραφικά λάθη.

Πραγματικά για μένα ήτανε μια ωραία έκπληξη, να μπορώ να επιλέξω την μητρική μου γλώσσα για να παίξω ένα adventure παιγνίδι. Πάντα τέτοια.

Στην αρχή του παιγνιδιού καλείσαι να απαντήσεις σε μερικές ερωτήσεις που από αυτές εξαρτάται σε ποιο τέλος τελικά θα καταλήξεις μεταξύ των τεσσάρων.

Όλες οι κινήσεις γίνονται με το ποντίκι, με το escape, πηγαίνεις στο main menu όπου εκεί μπορείς να σώσεις το παιγνίδι σου και φυσικά να φορτώσεις κάποιο παλιότερο, ή απλώς να εγκαταλείψεις το παιγνίδι.

Κάθε φορά που λύνεις ένα γρίφο παίρνεις κάποιο αντικείμενο, ή σου δίνεται ένα hint, για να μπορέσεις να συνεχίσεις.

Όταν ο κέρσορας σου βρίσκει ένα hot spot, με δεξιό κλικ σου εμφανίζεται η εικόνα, look, ή take.

Δεξιό κλικ το κοιτάμε, αριστερό κλικ παίρνουμε το αντικείμενο.

Στην οθόνη σου πάντα βλέπεις τις εξόδους που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Μερικές είναι ήδη ανοικτές, άλλες πρέπει να τις ανοίξεις εσύ. Με λίγη λογική όλα γίνονται.

Τα γραφικά είναι σκληρά, ακόμα και οι cut scenes είναι σκληρές

Μουσική δεν υπάρχει. Τα sounds effects κάπου με ξενίζανε. Όταν περπατούσε η ηρωϊδα ήτανε πολύ σκληρά. Σαν να ήτανε η φουκαριάρα τανκ και μόλις πατούσε κάπου ακουγόντανε τόσος άσχημος ήχος που φοβόσουνα μήπως έχει πατήσεις κάποιον, αλλά ένα απλό κοριτσάκι ήτανε.

Το παιγνίδι αυτό έχει 4 διαφορετικά τέλη.

Damned
Decaying
Redemption
Venomous

Που θα εξαρτηθούνε από τις απαντήσεις που θα δώσεις.

Φυσικά το σώζουμε πριν από το τέλος, και τα δοκιμάζουμε όλα.

Δείτε το, δεν είναι τέλειο αλλά είναι πρωτότυπο 8)

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• Visitor
  • Visitor
12 Ιουν 2011 17:42 #32921 by
Replied by on topic Re: The white chamber
Το είχα κατεβάσει μαζί με πολλά άλλα δωρεάν παιχνίδια που χρησιμοποιούσαν την wme , την μηχανή δημιουργίας adventure, όταν είχε κυκλοφορήσει και ήταν από τα πολύ λίγα που το έφτασα μέχρι τέλους. Μπαίνει λοιπόν στην λίστα μου με τα λιγοστά παιχνίδια που έχω τερματίσει και αυτό γιατί έχει ισορροπία μεταξύ γραφικών , ιστορίας, ατμόσφαιρας, δυσκολίας και χειρισμού ώστε να μην βαρεθεί κάποιος μέχρι τέλους. Μπορεί να μην είναι καταπληκτικό αλλά το προτείνω.
Ωραία ανακάλυψη!

More
18 Ιουν 2011 18:55 #32962 by holdyourlight
Replied by holdyourlight on topic Re: The white chamber
Το είχα παίξει πριν πολλά χρόνια και μου άρεσε. Ελπίζω να ξαναβγάλουν κάτι παρόμοιο γιατί μου αρέσει πολύ αυτή η αισθητική!

My Top 10:

1) Riven 2) Grim Fandango 3) URU 4) The Longest Journey 5) Schizm
6) Rhem 1-4 7) Riddle Of The Sphinx 8) Myst 9) The Secret Of Monkey Island 10) Sanitarium

... and my own adventure game: <!-- m --> somepeaceofmindgame.blogspot.gr <!-- m -->