Space Quest: Incinerations

• Constantine_R
  • Constantine_R's Avatar Topic Author
  • Voodoo Priest
  • Voodoo Priest
More
26 Μαρ 2012 00:09 #36394 by Constantine_R
Space Quest: Incinerations was created by Constantine_R
Το Space Quest: Incinerations είναι το έκτο (αν δεν απατώμαι) κατά σειρά fun-made adventure που ασχολείται με το κλασσικό και πολυαγαπημένο σύμπαν των Space Quest και τις περιπέτειες του γκαφατζή καθαριστή Roger Wilco. Το παιχνίδι, χρονικά… αλλά ας αφήσω τον δημιουργό του Chris Ushko να τα πει καλύτερα αυτός: «Το SQIn εξιστορείται σε ένα εναλλακτικό σύμπαν που δημιουργήθηκε από το εναλλακτικό τέλος του “Vohaul Strikes Back” (άλλο fun adventure), που με τη σειρά του είναι η συνέχεια του εναλλακτικού, μη ολοκληρωμένου “Space Quest 7″ (ναι fun adventure και αυτό). Αυτό σημαίνει ότι το “Incinerations” είναι η εναλλακτική-εναλλακτική εκδοχή του ανύπαρκτου “Space Quest 9”.
Πανεύκολο έτσι;;; :mrgreen:
Θετικό για το παιχνίδι είναι ότι μπορεί να παιχτεί άνετα ακόμα και αν δεν έχετε ασχοληθεί καθόλου με το σύμπαν των Space Quest και σε αυτό φροντίζει το πολύ καλό σενάριο. Η ιστορία ξεκινά με τον Wilco να προσπαθεί να αποδράσει από τον σκάφος που δουλεύει και δέχεται επίθεση. Αφού τα καταφέρει κατευθύνεται στο σταθμό Aries 6 προς εύρεση νέας δουλειάς και να κάνει επιτέλους πρόταση γάμου στην πολυαγαπημένη του Beatrice. Κάτι όμως (προφανώς) πάει στραβά, αρχικά χάνει τις αποσκευές του, μετά το ραντεβού του για τη δουλειά (όπου αργεί ανεξήγητα 5 ώρες) και –το χειρότερο- βλέπει τη Beatrice στην αγκαλιά του ήρωα πολέμου Havoc. Κόντρα σε όλους ο Roger πρέπει να αποκαταστήσει τα πράγματα και για να το καταφέρει θα μπλεχτεί σε μια περιπέτεια επικών διαστάσεων, οπού θα συναναστραφεί με παλιούς και νέους χαρακτήρες καθώς και το παιδί του! Μπορεί να ακούγεται τετριμμένη αλλά είναι αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία και απογειώνεται στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού όπου και εξηγούνται όλα. Δεν μπορώ να πω ότι διατηρείται στο ακέραιο το πνεύμα των Space Quest μιας και σε αυτή ο Wilco είναι πιο «ήρωας» απ’ ότι τον έχουμε συνηθίσει αλλά πιστέψτε με θα θέλετε να παίζεται για να δείτε τι θα γίνει παρακάτω. Εννοείται ότι -όπως σε κάθε fun παιχνίδι που σέβεται τον εαυτό του- υπάρχουν αναφορές και σε άλλα παιχνίδια, ταινίες, comics κτλ.
Η AGS Engine του Chris Jones είναι υπεύθυνη για τα γραφικά, τα οποία είναι καλοσχεδιασμένα και «καθαρά». Θα επισκεφθείτε πολλές και διαφορετικές τοποθεσίες οι περισσότερες όμορφα σχεδιασμένες. Αυτό όμως που βγάζει μάτια είναι τα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ animations. Ουσιαστικά αυτά είναι που καθορίζουν και το παιχνίδι. Θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό με τη δουλειά που έχει γίνει ενώ η διάρκειά τους ξεπερνά τα 45 λεπτά. Βάζουν τα γυαλιά σε αρκετά εμπορικά παιχνίδια εκεί έξω. Πολλά μπράβο Chris Ushko και στην ομάδα του. Στον μουσικό τομέα τα πράγματα κυμαίνονται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Διάφοροί συνθέτες έχουν δημιουργήσει μουσική αποκλειστικά για το παιχνίδι. Δεν υπάρχουν voice-over (είναι freeware είπαμε) και τα ηχητικά εφέ κάνουν απλά τη δουλειά τους χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο.
Όσο αφορά το gameplay έχουμε κλασικά πράγματα. Όλοι οι γρίφοι βασίζονται στο inventory και στους διαλόγους. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι και δεν συνάντησα σημείο που να μην ήξερα τι να κάνω (όχι όμως και πώς να το κάνω). Αρκετά σημεία ήταν έξυπνα και διατηρούσαν τη τρέλα της σειράς. Προς το τέλος θα βγείτε και για κυνήγι κοτόπουλων :rolleyes: .
Το Incinerations είναι ένα από τα καλύτερα freeware παιχνίδια που έχω παίξει ποτέ. Μόνο το Silver Lining μπορεί να το ξεπεράσει. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.
Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ:
www.boxofmystery.com/games/incinerations...inerations-download/

Θα παρακαλούσα έστω και ένας να κάνει κάποιο σχόλιο ότι και καλά το διάβασε γιατί η γυναίκα μου έβαλε στοίχημα ότι κανείς δεν πρόκειται να το διαβάζει τόσο μεγάλο που το έκανα :mrgreen: .

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
26 Μαρ 2012 08:54 #36406 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Space Quest: Incinerations
Καλά ρε φίλε; Αφήνεις τη γυναίκα σου να διαβάζει τι γράφεις; Δεν πας καλά μου φαίνεται ... Εγώ την τελευταία φορά που ήταν παρούσα (προχθές, ξέρεις, στην ψηφοφορία), αναγκάστηκα να γράψω ότι δε μ' ενδιαφέρουν οι γυναίκες :rolleyes: Εν τω μεταξύ βάζω στοίχημα πως το σχόλιο περιελάμβανε γκρίνια του στυλ: γράφε τα λίγο μικρότερα να μένει χρόνος ν' αλλάξεις και καμιά πάνα.

Λοιπόν, άκου. Πες της από εμένα ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας παλαβός reviewholic που θα το διάβαζε ό,τι και αν έγραφες, όσα και να έγραφες :wink:

Ωραίος πάντως :) :lol:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
26 Μαρ 2012 11:56 #36415 by outcry
Replied by outcry on topic Re: Space Quest: Incinerations
Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, δε μου κάθονται καλά αυτά τα γραφικά για SQ.
Επίσης, δεν ήξερα ότι υπάρχουν τόσα fan made SQs. Μόνο με το SQ 0 (που είχε τα κλασσικά παλιά γραφικά) έχω ασχοληθεί εκτενώς.
Πόσες ώρες ξόδεψες να το τελειώσεις? Βοήθησε και η γυναίκα σου?

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

More
26 Μαρ 2012 12:08 #36416 by mkllds
Replied by mkllds on topic Re: Space Quest: Incinerations

Constantine_R wrote: Θα παρακαλούσα έστω και ένας να κάνει κάποιο σχόλιο ότι και καλά το διάβασε γιατί η γυναίκα μου έβαλε στοίχημα ότι κανείς δεν πρόκειται να το διαβάζει τόσο μεγάλο που το έκανα :mrgreen: .

Τι στοίχημα έβαλες για να ξέρω αν αξίζει να πω ψέματα.
:mrgreen:

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

• Constantine_R
  • Constantine_R's Avatar Topic Author
  • Voodoo Priest
  • Voodoo Priest
More
26 Μαρ 2012 13:04 #36421 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Space Quest: Incinerations
Αρχικά μου ξένισε κάπως και εμένα η φιγούρα του Wilco, συνηθίζεται όμως.

outcry wrote: Πόσες ώρες ξόδεψες να το τελειώσεις?

Πρέπει να έκανα 10-15 ώρες συνολικά, ίσως και παραπάνω και δεν κόλλησα ιδιαίτερα πολύ χρόνο σε κάποιο σημείο. Είναι μεγάλο adventure.

outcry wrote: Βοήθησε και η γυναίκα σου?

Η γυναίκα μου συνήθως βοηθά σε θεωρητικό επίπεδο. Δηλαδή αν κολλήσω κάπου, ιδιαίτερα σε puzzles και τύχει να είναι κοντά μπορεί να κάτσει και να βοηθήσει.

mkllds wrote: Τι στοίχημα έβαλες για να ξέρω αν αξίζει να πω ψέματα. :mrgreen:

Τα εν οίκω μη εν δήμω. :wink:

crocark wrote: αναγκάστηκα να γράψω ότι δε μ' ενδιαφέρουν οι γυναίκες :rolleyes:

:shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:
Παιδιά άλλο πράγμα εννοεί....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(Τώρα φταίω εγώ;;;)

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
26 Μαρ 2012 13:41 #36424 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Space Quest: Incinerations
Τι εννοώ και γιατί φταις εσύ; Όλο με γρίφους μιλάτε εδώ μέσα.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
26 Μαρ 2012 15:50 #36426 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Space Quest: Incinerations
@Constine_R
Τι λες ρε φίλε; Και λίγα έγραψες... :)

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...