Dear Esther
- holdyourlight
- Topic Author
- Elite Member
30 Μάι 2012 21:54 #37482
by holdyourlight
My Top 10:
1) Riven 2) Grim Fandango 3) URU 4) The Longest Journey 5) Schizm
6) Rhem 1-4 7) Riddle Of The Sphinx Myst 9) The Secret Of Monkey Island 10) Sanitarium
... and my own adventure game: <!-- m --> somepeaceofmindgame.blogspot.gr <!-- m -->
Dear Esther was created by holdyourlight
To Dear Esther δεν είναι adventure game. Δεν είναι καν παιχνίδι με την στενή έννοια του όρου. Είναι θα 'λεγα μια εμπειρία και μόνο. Είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή η οποία βασίζεται στην "μηχανή" του Half Life 2 και αρχικά είχε κυκλοφορήσει σαν mod, και στην συνέχεια ως κάτι ανεξάρτητο.
Από το trailer και τα reviews που διάβασα, ενθουσιάστηκα περιμένοντας κάτι εντελώς διαφορετικό. Το επίσημο site εδώ dear-esther.com/ . Πριν 2 ώρες λοιπόν ξεκίνησα την περιήγησή μου στον κόσμο του Dear Esther, και πριν 2 λεπτά το ταξίδι μου τελείωσε. Μπορεί να κράτησε και λιγότερο, δεν είμαι σίγουρος.
Μία λέξη μπορεί να περιγράψει μόνο αυτή μου την εμπειρία: Απογοήτευση. Δεν περίμενα φυσικά ένα adventure game, ούτε να μαζεύω όπλα και να σκοτώνω ότι βρίσκω στον δρόμο μου. Περίμενα αυτό που είχα διαβάσει από άλλους, ένα interactive mini movie. Λοιπόν, ας το ξεκαθαρίσουμε. Δεν υπάρχει παντελώς κανένα interaction στο Dear Esther, και δεν αποτελεί καν ένα "mini movie".
Αλλά ας το κάνω πιο απλό. Ξεκινάς σε ένα νησί και περπατάς, περπατάς, περπατάς, περπατάς, και στο ενδιάμεσο κάπου-κάπου ο χαρακτήρας μας διηγείται μία μάλλον μπερδεμένη ιστορία. Όσο συναρπαστική και να την βρεις την ιστορία (που δεν είναι), όσο ταξιδιάρικη και να πεις την φωνή του αφηγητή (που είναι) όσο πραγματικά εκθαμβωτικά, πανέμορφα και jaw-dropping και να είναι τα γραφικά, όσο μεγαλειώδης και να είναι η μουσική (ακούστε την εδώ dear-esther.com/?p=1075 ) το Dear Esther παραμένει από την αρχή έως το τέλος μία βαρετή εμπειρία. Δυστυχώς η υπέροχη ατμόσφαιρά του δεν αρκεί για να το προτείνω σε κάποιον, λείπει ένα βασικότατο στοιχείο εδώ: Το interaction.
Κρίμα, θα μπορούσε να είναι κάτι πραγματικά πολύ όμορφο.
Από το trailer και τα reviews που διάβασα, ενθουσιάστηκα περιμένοντας κάτι εντελώς διαφορετικό. Το επίσημο site εδώ dear-esther.com/ . Πριν 2 ώρες λοιπόν ξεκίνησα την περιήγησή μου στον κόσμο του Dear Esther, και πριν 2 λεπτά το ταξίδι μου τελείωσε. Μπορεί να κράτησε και λιγότερο, δεν είμαι σίγουρος.
Μία λέξη μπορεί να περιγράψει μόνο αυτή μου την εμπειρία: Απογοήτευση. Δεν περίμενα φυσικά ένα adventure game, ούτε να μαζεύω όπλα και να σκοτώνω ότι βρίσκω στον δρόμο μου. Περίμενα αυτό που είχα διαβάσει από άλλους, ένα interactive mini movie. Λοιπόν, ας το ξεκαθαρίσουμε. Δεν υπάρχει παντελώς κανένα interaction στο Dear Esther, και δεν αποτελεί καν ένα "mini movie".
Αλλά ας το κάνω πιο απλό. Ξεκινάς σε ένα νησί και περπατάς, περπατάς, περπατάς, περπατάς, και στο ενδιάμεσο κάπου-κάπου ο χαρακτήρας μας διηγείται μία μάλλον μπερδεμένη ιστορία. Όσο συναρπαστική και να την βρεις την ιστορία (που δεν είναι), όσο ταξιδιάρικη και να πεις την φωνή του αφηγητή (που είναι) όσο πραγματικά εκθαμβωτικά, πανέμορφα και jaw-dropping και να είναι τα γραφικά, όσο μεγαλειώδης και να είναι η μουσική (ακούστε την εδώ dear-esther.com/?p=1075 ) το Dear Esther παραμένει από την αρχή έως το τέλος μία βαρετή εμπειρία. Δυστυχώς η υπέροχη ατμόσφαιρά του δεν αρκεί για να το προτείνω σε κάποιον, λείπει ένα βασικότατο στοιχείο εδώ: Το interaction.
Κρίμα, θα μπορούσε να είναι κάτι πραγματικά πολύ όμορφο.
My Top 10:
6) Rhem 1-4 7) Riddle Of The Sphinx Myst 9) The Secret Of Monkey Island 10) Sanitarium
... and my own adventure game: <!-- m --> somepeaceofmindgame.blogspot.gr <!-- m -->
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Less
More
30 Μάι 2012 23:01 #37489
by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: Dear Esther
Προσωπικά μου άρεσε και δεν το βρήκα βαρετό. Απόλαυσα τη μουσική και τα όμορφα τοπία κι η φωνή του αφηγητή με ταξίδεψε. Από την άλλη δε συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό των reviews που είχα διαβάσει την περίοδο που βγήκε. Ενδιαφέρον και ατμοσφαιρικό, αλλά μέχρι εκεί. Το δε σενάριο μπορεί να είναι πρωτότυπο για video game, αλλά αν έχεις δει καναδυο λίγο ψαγμένες ταινίες είναι μάλλον κοινότοπο. Όντως πάντως interaction με την κλασική έννοια του όρου δεν υπάρχει. Ένα πείραμα συναισθηματικής αλληλεπίδρασης του "παίκτη" με τη μουσική, τους ήχους, τα τοπία και τη φωνή του αφηγητή σε έναν αφαιρετικό κόσμο απώλειας και ενοχής είναι περισσότερο. Ή μπαίνεις στο τριπάκι ή όχι: από αυτό εξαρτάται αν θα σου αρέσει. Εμένα μου άρεσε, αλλά δεν εκστασιάστηκα κιόλας. Ίσως αν το σενάριο ήταν λιγότερο deja vu για κάποιον που έχει δει και μερικές πιο "κουλτουριάρικες" ταινίες, να είχα καλύτερη γνώμη.
- giovanna
- Adventure's Advocate
Less
More
31 Μάι 2012 19:42 #37499
by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Dear Esther
@hold....
Το πλήρωσες ή είναι τζάμπα? :shock:
Το πλήρωσες ή είναι τζάμπα? :shock:
- holdyourlight
- Topic Author
- Elite Member
31 Μάι 2012 22:10 #37504
by holdyourlight
My Top 10:
Replied by holdyourlight on topic Re: Dear Esther
χα! Συνήθως όταν δεν πληρώνω κάτι το μετανιώνω μετά. Για το συγκεκριμένο 10 δολλάρια είναι υπερβολικά πολλά! Μιλαμε για 1-2 ώρες (βαρυά) gameplay για ένα First Person Walker.
My Top 10:
- giovanna
- Adventure's Advocate
Less
More
01 Ιουν 2012 00:24 #37510
by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Dear Esther
@hold..
Καρδιά μου 10 δολλάρια είναι too much, με αυτά θα μπορούσες να πάς βολτίτσα την αγαπημένη σου οπόταν στο επόμενο ξανασκέψου το
Καρδιά μου 10 δολλάρια είναι too much, με αυτά θα μπορούσες να πάς βολτίτσα την αγαπημένη σου οπόταν στο επόμενο ξανασκέψου το
- holdyourlight
- Topic Author
- Elite Member
01 Ιουν 2012 03:24 #37519
by holdyourlight
My Top 10:
Replied by holdyourlight on topic Re: Dear Esther
Δεν τα έδωσα, άρα της χρωστάω βόλτα;; γμτ
My Top 10:
- manos426f
- Futuristic Fedora
Less
More
01 Ιουν 2012 16:29 #37523
by manos426f
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware
Replied by manos426f on topic Re: Dear Esther
Ενδιαφέρον trivia που έχει να κάνει με τον τίτλο του εν λόγω παιχνιδιού:Dear Esther=Dearest her.....
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware