Broken Sword 5: The serpents Curse

• giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
08 Οκτ 2014 20:46 #44607 by giovanna
Broken Sword 5: The serpents Curse was created by giovanna
Το τελείωσα και εγώ και πραγματικά ενθουσιάστηκα μαζί του. Από ότι κατάλαβα εγώ έπαιξα και τα δύο επεισόδια σε ένα παιγνίδι οπόταν δεν με χάλασε η πλοκή ούτε το σενάριο.

Είναι ένα δυνατό παιγνίδι με άφταστο σενάριο που τα έχει όλα. χαμένους πίνακες, γνωστικούς, ιππότες, μαύρες μαντόνες κλ.π.

Ο George και η Nico κάποια στιγμή ένα φιλάκι θέλανε να ανταλλάξουνε αλλά πάλι τους διακόψανε, καλά το ζευγαράκι δεν παίζεται. Οι γρίφοι πανέμορφοι και πολλές φορές αρκετά έξυπνοι, μόνο (βρε παιδί μου) ο συγγραφέας έχει κάποιο πρόβλημα με τις κατσίκες. Έφαγα κατσίκα που πήγε σύννεφο.

Δείτε το μην το χάσετε με τίποτε απλώς είναι ένα παιγνίδι περιπέτειας φτιαγμένο στα μέτρα σας. :oops:

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
16 Οκτ 2014 10:00 #44692 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Broken Sword 5: The serpents Curse
@mkllds (και για τους υπόλοιπους)

Βρε φίλε το τερμάτισες. Εντυπώσεις; Εγώ έχω κολλήσει κάτι εβδομάδες στο σημείο που έχουν παγιδευτεί, με τον νεκρό, προς το τέλος, και έχω φάει χοντρό κόλλημα. Η πρόοδός μου είναι πολύ μικρή και...
Warning: Spoiler!

Μήπως το παρασκέφτομαι; No spoilers please... :wink:

Τώρα όσο αφορά το παιχνίδι, νομίζω μιλάμε για άξιο διάδοχο. Προσωπικά έχω εντυπωσιαστεί. Είναι κλασικό Broken Sword.

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
16 Οκτ 2014 11:50 #44696 by mkllds
Replied by mkllds on topic Re: Broken Sword 5: The serpents Curse
Ναι το έχω τερματίσει εδώ και καιρό. Είχα γράψει πριν καιρό:

"Είμαι στην αρχή του episode 2 και το παιχνίδι μ' αρέσει αρκετά. Βέβαια έχει τα χαζά του ως κλασσικό Broken Sword με κάτι κατσαρίδες και τέτοια αλλά τα προσπέρασα και το ευχαριστιέμαι. Δύο παράπονα έχω όμως. Γιατί δεν τύπωσαν ένα manual και γιατί έχει μόνο 8 θέσεις για save;".

Ναι μ' άρεσε το παιχνίδι. Και ένιωσα σαν να έπαιζα το πρώτο. Όχι ότι είναι αψεγάδιαστο αλλά η συνολική εκτίμηση που μου άφησε είναι πολύ θετική και ας θεώρησα το μουσικό γρίφο τελείως ηλίθιο ή αυτόν με την κατσαρίδα.

Για το σημείο που λες μάλλον πρέπει να εννοείς το γρίφο με την αποκρυπτογράφηση των ιερογλυφικών. Είναι από τους δυσκολότερους του παιχνιδιού. Βασικά στο τέλος κοίταξα το λυσάρι και βέβαια στεναχωρήθηκα γιατί είχα σε μόνο 2-3 σύμβολα λάθος και αν το προσπαθούσα λίγο ακόμα πιστεύω ότι θα το έβγαζα. Αλλά είχα κολλήσει για 4 μέρες και δεν άντεχα άλλο.

Τι εννοείς ότι δεν σου χρειάζεται τώρα; Αν θυμάμαι καλά για να προχωρήσεις παρακάτω πρέπει να τον λύσεις αλλιώς δεν μπορείς.

Σαν hint το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

More
16 Οκτ 2014 12:49 #44698 by Constantine_R
Χμμμ... ναι τα σύμβολα τα έχω καταλάβει... θα το βρω που θα πάει... :)

mkllds wrote: Όχι ότι είναι αψεγάδιαστο αλλά η συνολική εκτίμηση που μου άφησε είναι πολύ θετική και ας θεώρησα το μουσικό γρίφο τελείως ηλίθιο ή αυτόν με την κατσαρίδα.

Ναι ήταν τραβηγμένοι γρίφοι, ως προς τον ρεαλισμό τουλάχιστον, χαλάνε τη συνολική εικόνα αλλά δεν είναι και τόσο τρομερό. :)
Πάντως σαν το "4" δεν είναι! :lol:

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
16 Οκτ 2014 13:16 #44700 by mkllds
Πάντως αυτό που με ενόχλησε με τον μουσικό γρίφο είναι ότι έπρεπε να τραβήξω screenshot, να σημειώσω τις νότες σ' ένα χαρτί και μετά να πάω στο google και να βρω την σωστή αντιστοιχία. Πάντα με ενοχλούσαν οι γρίφοι που δεν σου έδιναν hint μέσα στο παιχνίδι και έπρεπε να τους γκουγκλάρεις και επίσης το θεώρησα και σαν "κλεψιά" από μέρους μου. Αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να το βρω ούτε σ’ ένα εκατομμύριο χρόνια. Συν το ότι

Τι είχε το 4; Βασικά δεν το θυμάμαι σχεδόν καθόλου. Μάλλον ξέχασες το 3 που έπρεπε να λύσεις γύρω στους είκοσι [mode υπερβολικός/] γρίφους με κιβώτια. Και σύρε αυτό εκεί και φέρε το άλλο απ' εδώ και ξανά πάρε το πίσω και… αααααααα τα νεύρα μου... Επίσης δεν θυμάμαι αν ήταν στο τρίτο ή στο τέταρτο ένας γρίφος με ωρολογιακή βόμβα που σου έδινε τόσο χρόνο για να την απενεργοποιήσεις που δεν υπήρχε περίπτωση να μην κάνεις γύρω στα 20-30 load.

Καλή τύχη με τον γρίφο.

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.

More
16 Οκτ 2014 13:45 #44702 by Constantine_R
Ναι ο μουσικός γρίφος

βασικά συμφωνώ μαζί σου.

Το 4 εκτός από την αχώνευτη ξανθιά. Είχε γρίφους που... παραήταν... χαρακτηριστικά:

Πάντως το ότι θυμάσαι το 3 και όχι το 4 του δίνει πόντους. Προσωπικά όσο περνάει ο καιρός το εκτιμώ και περισσότερο και ας είχε κιβώτια... :)

More
16 Οκτ 2014 16:42 #44705 by mkllds

Constantine_R wrote: Ναι ο μουσικός γρίφος

βασικά συμφωνώ μαζί σου.

Constantine_R wrote: Το 4 εκτός από την αχώνευτη ξανθιά.

Έλα να σε πάρω στην αγκαλιά μου και να σε οδηγήσω στο fan club της Nico Collard. Εύγε νέε μου. Γιατί η Nico εδώ και πέντε παιχνίδια έχει σκαρφαλώσει, πέσει, πηδήξει, τρέξει κ.τ.λ. ντυμένη με μίνι φούστα, καλτσόν και γοβάκια. Μόνο αυτό φτάνει για την θαυμάσεις και να την αγαπήσεις.

Constantine_R wrote: Πάντως το ότι θυμάσαι το 3 και όχι το 4 του δίνει πόντους.

Μα μόνο τα κιβώτια θυμάμαι στο τρίτο και τον γρίφο με την πόρτα στην αρχή του τέταρτου. Και ότι σ' ένα από τα δύο υπήρχε και ένας γρίφος με ωρολογιακή βόμβα. Τίποτα άλλο σχεδόν. Δεν είναι ότι θυμάμαι το τρίτο πιο πολύ από το τέταρτο. Αν και πρέπει κάποια στιγμή να τα βάλω στο πρόγραμμα (όχι για τα μάλλινα) και να τα παίξω ξανά. Και ειδικά λόγο του ότι αυτά τα director' s cut δεν τα έχω δει καθόλου.

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.

More
16 Οκτ 2014 17:30 #44709 by Constantine_R
Σου είπα: βασικά έχεις δίκιο και συμφωνώ μαζί σου αλλά τέτοια φαινόμενα θα υπάρχουν πάντα στα adventures, ένα είδος που κατ’ εξοχήν απαιτεί… εμπειρία. Μπορεί ο Cecil ή όποιος σκέφτηκε το γρίφο, να θεωρεί δεδομένο ότι όλοι λίγο-πολύ τις νότες τις ξέρουμε. Μην ξεχνάς επίσης ότι έξω δεν λένε: ντο, ρε, μι… αλλά κάθε νότα αντιστοιχεί σε γράμμα
Λα-> Α
Σι-> Β
Ντο-> C
Ρε->D
Μι->Ε
Φα->F
Σολ->G
(Κράτα το για το μέλλον :) )

Είναι νομίζω φυσιολογικό κάποιος δημιουργός να θεωρεί δεδομένα κάποια πράγματα που εμείς δεν γνωρίζουμε. Δεν τον δικαιολογώ… αλλά συμβαίνει… Και φυσικά καμιά φορά αυτό λειτουργεί και ανάποδα. Π.χ. Πες ότι ένας γρίφος απαιτεί να συνδέσεις μια μπαταρία στο αυτοκίνητο. Κάποιος/α λοιπόν δεν έχει ιδέα από αυτοκίνητα, ούτε καν οδηγεί. Θα πρέπει το παιχνίδι να της δώσει πληροφορίες τι είναι αυτό; Απλά ρωτάω… :)

mkllds wrote: Αλήθεια τις πιθανότητες τις μάθαμε στην τρίτη και τα ολοκληρώματα στην έκτη δημοτικού;

Ρε είσαι σοβαρός;;;; :lol: :lol: :lol:

More
17 Οκτ 2014 11:30 #44737 by mkllds

Constantine_R wrote: Μην ξεχνάς επίσης ότι έξω δεν λένε: ντο, ρε, μι… αλλά κάθε νότα αντιστοιχεί σε γράμμα
Λα-> Α
Σι-> Β
Ντο-> C
Ρε->D
Μι->Ε
Φα->F
Σολ->G
(Κράτα το για το μέλλον :) )

Αυτό δεν το ήξερα, ότι έτσι τις αναφέρουν έξω και σ' ευχαριστώ που το έγραψες (καλό είναι να μαθαίνω καινούρια πράγματα) αλλά και πάλι είναι από τα πράγματα που θα τα ξεχάσω μέσα σε μία ώρα. Άσε που δεν καταλαβαίνω γιατί ξεκινάει το γράμμα "Α" από το "Λα" και όχι από το "Ντο". Αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι και τις νότες που είχε στο πεντάγραμμο να είχε την απαίτηση να τις αναγνωρίσω και ειδικά έτσι όπως ήταν. Δεν τον θεωρώ παράλογο αλλά ηλίθιο σαν εφαρμογή και ότι δεν σκέφτηκε και εμάς τους άμουσους (σωστά το έγραψα; :? ).

Constantine_R wrote: Π.χ. Πες ότι ένας γρίφος απαιτεί να συνδέσεις μια μπαταρία στο αυτοκίνητο. Κάποιος/α λοιπόν δεν έχει ιδέα από αυτοκίνητα, ούτε καν οδηγεί. Θα πρέπει το παιχνίδι να της δώσει πληροφορίες τι είναι αυτό; Απλά ρωτάω… :)

Τις περισσότερες φορές θα πάει να βάλει μπροστά και θα αναφέρει ότι δεν παίρνει μπροστά γιατί μάλλον δεν έχει μπαταρία ή γιατί δεν έχει βενζίνη. Σου δίνει κάποιο hint.

Constantine_R wrote: Ρε είσαι σοβαρός;;;; :lol: :lol: :lol:

Με τον Croc; Ποτέ. Αλλά υπήρχαν και κάτι άλλα μηνύματα. Τι έγινε σβήστηκαν ή μεταφέρθηκαν; Πολύ με μπερδεύεται μ' όλα αυτά τα πήγαινε έλα... Θα υποβάλλω μήνυση για ψυχική οδύνη και θα με υπερασπιστεί ο Τσαμπίκος.

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.