THE NEVERHOOD CHRONICLES
- Atrus
- Topic Author
- Spammer
06 Φεβ 2005 22:42 #4025
by Atrus
Viva la Revolucion!
THE NEVERHOOD CHRONICLES was created by Atrus
Τι να πούμε τώρα για αυτό το adventure, και μόνο οι 2 τόνοι πηλού που ξοδέψανε οι δημιουργοί του τα λένε όλα για τη ποιοτική δουλειά, τουλάχιστον ως προς το οπτικό αποτελέσμα. Από υπόθεση λίγα πράγματα: είσαι ο Klaymen, ξεκινάς μην γνωρίζοντας τίποτα και σιγά σιγά ανακαλύπτεις την συνομωσία ενός τύπου (Klogg) που θέλει να γίνει κυρίαρχος του Neverhood. Ανακαλύπτοντας τον εαυτό σου και τη διαφορά ανάμεσα στο καλό και στο κακό προσπαθείς να τον ανατρέψεις (τουλάχιστον αυτά ισχυρίζονται οι δημιουργοί του - προσωπικά το παιχνίδι μου φάνηκε πολύ πιο αφελές). Ζουμί : μέτριο σενάριο, όχι άσχημοι γρίφοι (εκτός από 2-3 ηλίθιες εξαιρέσεις), ωραίο σε γενικές γραμμές feeling πάντως, είναι κάτι διαφορετικό. Τα cutscenes είναι όλα τα λεφτά.
Βαθμολογία : 3.5/5
Βαθμολογία : 3.5/5
Viva la Revolucion!
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Stefan_holdyourlight
- Moderator
23 Μαρ 2014 19:01 #42851
by Stefan_holdyourlight
Όλα τα reviews μου εδώ: rubberchickenreviews.tumblr.com/
Το Adventure μου, το παιδί μου: somepeaceofmindgame.blogspot.gr/
Replied by Stefan_holdyourlight on topic Re: THE NEVERHOOD CHRONICLES
Τώρα που τέλειωσα και εγώ το Neverhood, ας ρίξω τα 2 cents μου στο τραπέζι.
Πρόκειται κατά την γνώμη μου για ένα adventure game το οποίο κάθε adventuraς που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να παίξει κάποια στιγμή στην ζωή του (εκνευριστικά cliche, το ξέρω).
Όχι, δεν είναι είναι το καλύτερο adventure που έχω παίξει και πιθανόν δεν βρίσκεται καν στο Top 20 μου και φυσικά δεν είναι αψεγάδιαστο. Κάποιοι γρίφοι του είναι εκνευριστικά.... εκνευριστικοί ενώ τα cutscenes είναι υπερβολικά pixelated ενώ γενικά δεν τρελάθηκα με το περιστασιακό 1st person interface(θα προτιμούσα να είναι όλο το παιχνίδι σε platform view).
Από την άλλη όμως, οι περισσότεροι γρίφοι είναι αρκετά έξυπνοι και πρωτότυποι ενώ η μουσική είναι απλά μοναδικά ευχάριστα (μάλιστα αυτή την στιγμή κάνω download το soundtrack). Εκτός της μουσικής αυτό που κάνει ξεχωριστό το Neverhood είναι φυσικά το γεγονός ότι μοιάζει τόσο... αληθινό λόγω της πλαστελίνης και της απόλυτα φυσικής (πλην ατσούμπαλης) κίνησης των χαρακτήρων ενώ οι διάφορες χιουμοριστικές ατάκες και τα gags του χαρακτήρα με έκαναν αρκετές φορές να γελάσω.
Ειδικά
Το συμπέρασμα είναι προφανές. Αν δεν έχετε παίξει το Neverhood, κάντε το τώρα. Μπορεί να μην μπει στην Top λίστα σας, θα σας μείνει όμως ως μία μοναδική εμπειρία.
ΥΓ. Μετά από αυτό και αναμένοντας το sequel "Armikrog", σκέφτομαι να ξαναπαίξω το Earthworm Jim που είχα λιώσει στην εφηβεία μου!
Πρόκειται κατά την γνώμη μου για ένα adventure game το οποίο κάθε adventuraς που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να παίξει κάποια στιγμή στην ζωή του (εκνευριστικά cliche, το ξέρω).
Όχι, δεν είναι είναι το καλύτερο adventure που έχω παίξει και πιθανόν δεν βρίσκεται καν στο Top 20 μου και φυσικά δεν είναι αψεγάδιαστο. Κάποιοι γρίφοι του είναι εκνευριστικά.... εκνευριστικοί ενώ τα cutscenes είναι υπερβολικά pixelated ενώ γενικά δεν τρελάθηκα με το περιστασιακό 1st person interface(θα προτιμούσα να είναι όλο το παιχνίδι σε platform view).
Από την άλλη όμως, οι περισσότεροι γρίφοι είναι αρκετά έξυπνοι και πρωτότυποι ενώ η μουσική είναι απλά μοναδικά ευχάριστα (μάλιστα αυτή την στιγμή κάνω download το soundtrack). Εκτός της μουσικής αυτό που κάνει ξεχωριστό το Neverhood είναι φυσικά το γεγονός ότι μοιάζει τόσο... αληθινό λόγω της πλαστελίνης και της απόλυτα φυσικής (πλην ατσούμπαλης) κίνησης των χαρακτήρων ενώ οι διάφορες χιουμοριστικές ατάκες και τα gags του χαρακτήρα με έκαναν αρκετές φορές να γελάσω.
Ειδικά
Warning: Spoiler!
το προτελευταίο ολιγόλεπτο cutscene με το ρομπότ που πολεμάει το τερατάκι για να πιάσει το αρκουδάκι του, ήταν ευφυέστατα αστείο (=γελοίο) και μου έφτιαξε πραγματικά την διάθεση!
Το συμπέρασμα είναι προφανές. Αν δεν έχετε παίξει το Neverhood, κάντε το τώρα. Μπορεί να μην μπει στην Top λίστα σας, θα σας μείνει όμως ως μία μοναδική εμπειρία.
ΥΓ. Μετά από αυτό και αναμένοντας το sequel "Armikrog", σκέφτομαι να ξαναπαίξω το Earthworm Jim που είχα λιώσει στην εφηβεία μου!
Όλα τα reviews μου εδώ: rubberchickenreviews.tumblr.com/
Το Adventure μου, το παιδί μου: somepeaceofmindgame.blogspot.gr/
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.