RIDDLE OF THE SPHINX
- Atrus
- Topic Author
- Spammer
14 Φεβ 2005 22:09 #4258
by Atrus
Viva la Revolucion!
RIDDLE OF THE SPHINX was created by Atrus
Βρισκόμαστε στο κοντινό μέλλον, γύρω στο 2017, όπουν έχουν απαγορευτεί εδώ και λίγα χρόνια κάθε είδους ανασκαφές στην περιοχή των πυραμίδων της Αιγύπτου και της σφίγγας. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν γίνει κάποιες σημαντικές ανακαλύψεις από ερευνητές και συγκεκριμένα ενδείξεις για κρυφά δωμάτια στην μεγάλη πυραμίδα του Χέοπα αλλά περαιτέρω έρευνες απαγορεύτηκαν. Σε συνδυασμό με την ανακάλυψη ενός διαδρόμου στην αριστερή πλευρά της σφίγγας που οδηγεί σε μια κλειδωμένη (γριφοειδώς) πόρτα, από μια ομάδα επιστημόνων που ηγείται ένας γνωστός σου καθηγητής, (σε μια επιχειρήση μετά από πολλά χρόνια απαγόρευσης), η κατάσταση γίνεται ενδιαφέρουσα. Η αποστολή όμως ματαιώνεται για διάφορους λόγους, κι εσύ αναλαμβάνεις μετά από πρόσκληση του καθηγητή, να συνεχίσεις από εκεί που σταμάτησε...
Mystοειδές adventure, θυμίζει σε σημεία Riven (θυμίζει επαναλαμβάνω, μην βλασφημούμε κι όλας!). Χαρακτηρίζεται από τους δύσκολους σχετικά γρίφους, απόλαυση για τον hardcore adventurer. Για τους υπόλοιπους δεν ξέρω, προβλέπω πρόωρη εγκατάληψη καθώς δεν έχει κάτι άλλο πέρα από τους γρίφους και το μυστηριακό τοπίο και σενάριο. Τα γραφικά δεν βλέπονται για παραγωγή του 2001, και το quicktime τα ισοπεδώνει όλα. Ο ήχος δεν είναι κάτι εξαιρετικός και ο χειρισμός σε σημεία γίνεται εκνευριστικός. Η έκδοση δε 1.00 έχει αρκετά bugs, αναβαθμίστε πριν αρχίσετε στην 1.01. Εγώ πάντως, επειδή δίνω βαρύτητα στους γρίφους, δεν το ξεγράφω, ίσα ίσα, στέκεται αξιοπρεπώς και το συνιστώ.
Στο φινάλε εξηγούνται πολλά από τον καθηγητή, αλλά όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, το μεγάλο μυστικό παραμένει μυστικό...
Βαθμολογία : 4/5
Mystοειδές adventure, θυμίζει σε σημεία Riven (θυμίζει επαναλαμβάνω, μην βλασφημούμε κι όλας!). Χαρακτηρίζεται από τους δύσκολους σχετικά γρίφους, απόλαυση για τον hardcore adventurer. Για τους υπόλοιπους δεν ξέρω, προβλέπω πρόωρη εγκατάληψη καθώς δεν έχει κάτι άλλο πέρα από τους γρίφους και το μυστηριακό τοπίο και σενάριο. Τα γραφικά δεν βλέπονται για παραγωγή του 2001, και το quicktime τα ισοπεδώνει όλα. Ο ήχος δεν είναι κάτι εξαιρετικός και ο χειρισμός σε σημεία γίνεται εκνευριστικός. Η έκδοση δε 1.00 έχει αρκετά bugs, αναβαθμίστε πριν αρχίσετε στην 1.01. Εγώ πάντως, επειδή δίνω βαρύτητα στους γρίφους, δεν το ξεγράφω, ίσα ίσα, στέκεται αξιοπρεπώς και το συνιστώ.
Στο φινάλε εξηγούνται πολλά από τον καθηγητή, αλλά όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, το μεγάλο μυστικό παραμένει μυστικό...
Βαθμολογία : 4/5
Viva la Revolucion!
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Elessar
- Team
Less
More
15 Φεβ 2005 00:12 #4261
by Elessar
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
Replied by Elessar on topic RIDDLE OF THE SPHINX
Τι εξηγείται στο φινάλε...?? Είναι τόσο ΧΑΛΙΑ ο ήχος που δεν καταλαβαίνεις τίποτα....
- Atrus
- Topic Author
- Spammer
15 Φεβ 2005 16:22 #4269
by Atrus
Έχεις δίκιο! Και καλά για εφέ έβαλαν ηχώ αλλά χειροτερεύει τα πράγματα, με ακουστικά μόνο και άμα...
Viva la Revolucion!
Replied by Atrus on topic Re: RIDDLE OF THE SPHINX
Elessar wrote: Τι εξηγείται στο φινάλε...?? Είναι τόσο ΧΑΛΙΑ ο ήχος που δεν καταλαβαίνεις τίποτα....
Έχεις δίκιο! Και καλά για εφέ έβαλαν ηχώ αλλά χειροτερεύει τα πράγματα, με ακουστικά μόνο και άμα...
Viva la Revolucion!
- Visitor
15 Φεβ 2005 18:00 #4270
by
Replied by on topic Re: RIDDLE OF THE SPHINX
Μήπως γίνεται να μου πείς - με spoiler protection βέβαια - τι σου λέει ο τύπος στο φινάλε; Μου έχει μείνει η απορία τόσα χρόνια!
- Elessar
- Team
Less
More
15 Φεβ 2005 18:01 #4271
by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: RIDDLE OF THE SPHINX
Δικό μου είναι το απο πάνω, δεν πρόσεξα ότι μου είχε κάνει πάλι log-out
- qrious
- Yahvo
15 Φεβ 2005 18:03 #4272
by qrious
το spoiler protection δεν λειτρουργεί από τότε που έχει γίνει η αλλαγή του forum.
καλύτερα να χρησιμοποιήσει την λέξη spoiler με κεφαλαια και να αφήσει κάποιο ακρετό κενό από κάτω.
Replied by qrious on topic Re: RIDDLE OF THE SPHINX
Anonymous wrote: Μήπως γίνεται να μου πείς - με spoiler protection βέβαια - τι σου λέει ο τύπος στο φινάλε; Μου έχει μείνει η απορία τόσα χρόνια!
το spoiler protection δεν λειτρουργεί από τότε που έχει γίνει η αλλαγή του forum.
καλύτερα να χρησιμοποιήσει την λέξη spoiler με κεφαλαια και να αφήσει κάποιο ακρετό κενό από κάτω.
- a_steria
- Elite Member
Less
More
18 Φεβ 2005 10:16 #4310
by a_steria
mmm...I don' t think this will help...
Replied by a_steria on topic Re: RIDDLE OF THE SPHINX
Πάντως εγώ είχα χάσει τη μπάλα με τα bugs του... συναντούσες γρίφους που π.χ. αν τους έλυνες θα άνοιγε μια πόρτα... έλα όμως που η πόρτα αυτή ήταν ανοιχτή από μόνη της! Έτσι έλυνα το γρίφο μα δεν ήξερα γιατί!! Απλά είναι κρίμα τέτοιες δουλειές να μη στηρίζονται τεχνικά γιατί γρίφοι ήταν καλοί και σενάριο αξιοπρεπέστατο... και φυσικά ούτε εγώ τον άκουγα τον κ. καθηγητά στο τέλος! Riddle of the Sphinx κυριολεκτικά!
mmm...I don' t think this will help...
- Atrus
- Topic Author
- Spammer
19 Φεβ 2005 16:53 #4331
by Atrus
Viva la Revolucion!
Replied by Atrus on topic Re: RIDDLE OF THE SPHINX
****SPOILER****
Στο φινάλε γενικά ο καθηγητής σου λέει την ιστορία της κιβωτού που βρήκες (η οποία είναι η των 10 εντολών των Εβραίων από ότι κατάλαβα - ξενέρωμα κοινώς, περίμενα κάτι καλύτερο) και πως άλλαξε χέρια στο πέρασμα των αιώνων για την σφραγίσει τελικά ένας εκ των Φαραώ στην σφίγγα για να γλιτώσουν απο την κατάρα που την συνοδεύει.
****END OF SPOILER****
Όσο για τα bugs, η a_steria έχει δίκιο! Είχα αρχίσει το παιχνίδι, είχα ανοίξει το 90% (!!!) των τοποθεσιών έχοντας λύσει σχεδόν τίποτα, σκεφτόμουν "τέλεια, ένα open adventure!" για να ανακαλύψω ότι λόγω κάποιων bugs ήταν ανοιχτές ενώ έπρεπε να είναι κλειστές μέχρι να λύσεις κάποιους γρίφους!!! Απαράδεκτοι οι τύποι...
Στο φινάλε γενικά ο καθηγητής σου λέει την ιστορία της κιβωτού που βρήκες (η οποία είναι η των 10 εντολών των Εβραίων από ότι κατάλαβα - ξενέρωμα κοινώς, περίμενα κάτι καλύτερο) και πως άλλαξε χέρια στο πέρασμα των αιώνων για την σφραγίσει τελικά ένας εκ των Φαραώ στην σφίγγα για να γλιτώσουν απο την κατάρα που την συνοδεύει.
****END OF SPOILER****
Όσο για τα bugs, η a_steria έχει δίκιο! Είχα αρχίσει το παιχνίδι, είχα ανοίξει το 90% (!!!) των τοποθεσιών έχοντας λύσει σχεδόν τίποτα, σκεφτόμουν "τέλεια, ένα open adventure!" για να ανακαλύψω ότι λόγω κάποιων bugs ήταν ανοιχτές ενώ έπρεπε να είναι κλειστές μέχρι να λύσεις κάποιους γρίφους!!! Απαράδεκτοι οι τύποι...
Viva la Revolucion!