5η Ημέρα
- Fallen Angel
- Topic Author
- Homo Adventurous
Μέσα από μια ιστορία μυστηρίου, προδοσίας και συνωμοσιών κι ένα μονοπάτι στρωμένο με γρίφους και προκλήσεις πρόκειται για ένα παιχνίδι που θολώνει τις γραμμές ανάμεσα στην πραγματικότητα και το φανταστικό. Η διαδραστική εμπειρία / παιχνίδι μυστηρίου επικεντρώνεται στην εξαφάνιση του Γιάννη Νείλου (τραγουδιστή και ηγέτη του παγκοσμίως διάσημου συγκροτήματος Gravity Οven), και ζητά από εμάς να ανακαλύψουμε τι κρύβεται πίσω απο το μυστήριο. Και για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να εισέλθουμε σ' έναν κόσμο, να παρακολουθήσουμε μια ιστορία, να συγκεντρώσουμε στοιχεία και να βρούμε τη λύση σε γρίφους και κώδικες.
Interesting, eh?!
Nothing happens unless first a dream...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Tasos
- Templar Hunter
Στο πεδίο της επίλυσης των γρίφων με τη σωστή αξιοποίηση πληροφοριών από το διαδύκτιο θυμίζει αρκετά το In Memoriam (Missing) και το Evidence: The Last Ritual αν και καταφέρνει και εκπέμπει το δικό του στίγμα. Η σταδιακή εξέλιξη μιας αρκετά ενδιαφέρουσας ιστορίας, ο πρωτότυπος σχεδιασμός του και οι έξυπνοι, αν και ιδιαίτερα δύσκολοι, γρίφοι του αποτελούν τα δυνατά συστατικά του. Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στους δημιουργούς του!
Υ.Γ. Καλό μας χειμώνα μιας και είναι το πρώτο μου post μετά από ένα παρατεταμένο καλοκαίρι...
Τάσος
- giovanna
- Adventure's Advocate
@Tάσο, μην μου πεις ότι όλο αυτό το διάστημα ήσουνα διακοπές. Τυχερούλη!!!
- Tasos
- Templar Hunter
μάλλον χρειάζεσαι καινούργια έκδοση του flash... Μπες στο site της Macromedia για updates!
Δεν ήμουν σε διακοπές Γιοβάννα αλλά σε ανασκαφές σε ένα μικρό ορεινό χωριο της Καστοριάς... Από Μάη μέχρι μέσα Οκτώβρη... Βέβαια η παρέα των ανασκαφών και των διακοπών ειναι η ίδια οπότε ήταν σαν διακοπές. Μόνο που έλειπε η θάλασσα
- giovanna
- Adventure's Advocate
Τι βρήκατε? Πες μου θα τρελαθώ, κάτι ωραίο, κόκαλα, αγγεία, σημάδια στα σπήλαια?
Δεν είναι Γιοβάννα, είναι Τζοβάννα, και όχι δεν μπαίνω σε καμία Macromedia, αφού δεν μπόρεσα να το παίξω, πάει να πεί ότι δεν με θέλει.
- Tasos
- Templar Hunter
Πρέπει να πω πως το παιχνίδι έχει γίνει απίστευτα δύσκολο, σε σημείο που αρχίσει να ξεφεύγει από την κοινή λογική σε κάποια σημεία. Ειδικά ο γρίφος με το "Παραμύθι" δεν λύνεται χωρίς hints από το forum. Πάντως είναι τρομερά εθιστικό και ενδιαφέρον...
@giovanna
Σκάβουμε εδώ και 5 χρόνια ένα νεολιθικό οικισμό, ένα χωριό δηλαδή του 5500 π.Χ. Βρίσκουμε πολλά αγγεία, εργαλεία από κόκκαλο και πέτρα, καμμένους σπόρους, πήλινα ειδώλια και σφραγίδες, κοσμήματα, αλλά τα πιο εντυπωσιακό ειναι τα καμμένα και γκρεμισμένα πλέον σπίτια και οι αυλές με τις διάφορες κατασκευές και τα εργαλεία της καθημερινής ζωής. Είναι πολύ δύσκολο επάγγελμα αλλά με τεράστιο ενδιαφέρον.
Πάντως για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι το ίδιο πρόβλημα με σενα αντιμετώπισαν και άλλοι και λύθηκε με ένα απλο update του Flash player...
- giovanna
- Adventure's Advocate
You make my day!! Θέλω να μάθω και άλλα από τις ανασκαφές. Εντάξει θα το δοκιμάσω αυτό με το Flash Player και ο θεός βοηθός
- Visitor
- kate
- Spammer
- Fallen Angel
- Topic Author
- Homo Adventurous
Το πιο δύσκολο στο παιχνίδι, γενικά, είναι οι κρυφοί γρίφοι! Αυτοί δεν αποτελούν απλώς πρόκληση... θέλουν ΠΟΛΥ ψάξιμο για να τους βρεις.
Πάντως, πορώθηκα! Κορυφή το παιχνίδι! Πρέπει οπωσδήποτε να βρω χρόνο να ασχοληθώ μαζί του.
Nothing happens unless first a dream...
- Tasos
- Templar Hunter
Το παιχνίδι απλά είναι εξαιρετικο. Είναι απίστευτα εθιστικο, ειδικα αν το παίζεις με παρέα... Οι γρίφοι όσο δύσκολοι και να ειναι, είναι απίστευτα πρωτότυποι και εθιστικοι... Αυτό που θεωρώ ιδιαίτερα αξιέπαινο είναι η προσπάθεια να κρατηθεί η ηθοποιία σε ένα αρκετά καλό επίπεδο. Άλλες ελληνικές παραγωγές (π.χ. Συνομωσίες) είχαν σημαντικο προβλημα σ' αυτο τον τομέα και αξίζει ενα μπράβο στα παιδια της 5ης Μέρας που χρησιμοποίησαν επαγγελματίες ηθοποιούς!
- giovanna
- Adventure's Advocate
Πρέπει να αρχίσεις από το πρώτο επεισόδιο ή όχι?
- Tasos
- Templar Hunter
Οχι δεν χρειάζεται να τελειώσεις ενα επισόδειο με τη μια...
Την πορεία σου τη σώζεις απλά προσθέντοντας τη σελίδα που βρίσκεσαι στους "σελιδοδείκτες" ή στα "αγαπημένα"!
κοία αν αρχισεις από το πρωτο βλέπεις πιο καλα τη εξέλιξη της ιστορίας...
Ωστόσο, νομίζω οτι ακόμα και αν δεν τα παίξεις με σειρα μπαινεις πολυ ευκολα στο νόημα.
Δες το αξίζει!!
Αφου άντεξες το Evidence: The Last Ritual θα σου αρέσει κι αυτο!!
- giovanna
- Adventure's Advocate
Δεν ξέρω είμαι πολύ μπερδεμένη, ναι το Evidence, μου άρεσε αλλά το είχα under control, το είχα αγοράσει το είχα περάσει στον σκληρό μου, δεν ξέρω κάτι, δεν μου βγαίνει εδώ, συγγνώμη, αλλά μόλις ο γάτος μου πήδηξε πάνω στο πληκτρολόγιο. Εν πάσει περιπτώσει θα προσπαθήσω.