Ιδεες για σεναριο ελληνικου adventure.

• mastoyris
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
30 Νοε 2011 18:59 #34726 by mastoyris
Εδω και αρκετο καιρο δουλευω ενα adventure game μυστηριου , κατι που ηθελα να κανω εδω και πολλα χρονια ;)
Το παιχνιδι θα ειναι κλικ & ποιντ πανοραμικο.
Σε γενικες γραμμες ο πρωταγωνιστης του παιχνιδιου ειναι ενας νεος ο οποιος εχει κληρονομισει ενα παλιο καστρο και αποφασιζει να το επισκευτει .Φτανοντας στο καστρο αρχιζει να ανακαλυπτει διαφορα πραγματα και στοιχεια απο το περλθον των πρωτων του ιδιοκτητων . Καλα μεχρι εκει. Εν τελει ομως δεν εχω καταληξει στο τι ειχε συμβει τελικα στο καστρο. Και δεν μπορω να προχωρισω το παιχνιδι εαν δεν εχω καταληξει σε ενα σεναριο που να με καλυπτει. Οσες ιδεες εχω δεν μου αρεσουνε ιδιαιετερα και σκεφτηκα να ποσταρω εδω το προβλημα μου ελπιζωντας για καμια ιδεα απο τους φαν των adventure games και πιθανους μελοντικους παικτες του παιχνιδιου ;)
Οποιαδηποτε σεναριακη ιδεα εχετε μπορειτε να την στειλετε στο email : Patousanstudios@windowslive.com
Σας ευχαριστω πολυ :)

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
01 Δεκ 2011 22:28 #34762 by nitro912gr
Αντιμετωπίζω και εγώ το ίδιο πρόβλημα γενικά, αυτό που χρειάζεσαι είναι brainstorming και κατά κύριο λόγο εκτός δικτύου.

Να έχεις υπόψιν σου ότι πρέπει να βγάζει συναίσθημα το σενάριο, να θέλει ο παίχτης να ζήσει το παιχνίδι.

Στο δικό μου το σενάριο ήταν πολύ generic στην αρχή, τόσο πολύ που αναρωτήθηκα σε κάποια φάση, "γιατί να θέλει κάποιος να ασχοληθεί με τον ήρωά μου;".

• mastoyris
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
03 Δεκ 2011 14:20 #34814 by mastoyris
δυστιχως εκτος δικτυου εχω ψαξει αλλα δεν βρισκω τιποτα.
επομενος ειπα να ζητησω βοηθεια και στο διαδικτυο σαν τελευταια λυση..
γιατι πραγματικα το σεναριο πρεπει να σε ελκυει να παιξεις.
ειδικα σε ενα παιχνιδι adventure!!

More
09 Δεκ 2011 02:44 #34879 by Constantine_R
Προσπαθώ εδώ και κάποιες μέρες να σκεφτώ κάτι αλλά τελικά πέφτω και εγώ σε τετριμένα πράγματα. Κοίτα, η άληθεια είναι ότι έχεις διαλέξει μια ωραία βάση για adventure την όποια από την άλλη έχουμε δει πολλές φορές και για αυτό το μυαλό -τουλάχιστον το δικό μου- κολλάει γύρω από αυτές.
Σε τέτοιους είδους "μοναχικές" ιστορίες "ήρωας" πιστεύω είναι το κάστρο και όχι τόσο πολύ ο νέος, γι' αυτό μην επικεντρωθείς τόσο πάνω του. Αφού θες μέσα από το παιχνίδι να ξετιλυχτεί κάποιο παρελθον, προσπάθησε να το δημιουργήσεις χωρίς να σκέφτεσαι το παιχνίδι και αργότερα ενσωμάτωσέ το μέσα σε αυτό. Ξεκίνα με τους χαρακτήρες που θα εμπλέκονται: τι δουλειά έκαναν, πότε ζούσαν και τέτοια... ίσως έτσι σου έρθουν ιδέες για να συνεχίσεις (π.χ. γιατρός και έκανε παράνομα πειράματα ή αδίστακτος φεουδάρχης που ζούσε στο μεσαίωνα...). Α! και κάτι τελευταίο, αποφάσισε από νωρίς αν η ιστορία σου θα έχει ρεαλιστικό ή μεταφυσικό τέλος πίστεψέ με θα γλυτώσεις πολύ χρόνο αν καταλήξεις στο δίλλημα αυτό.
Ελπίζω να σε βοήθησα... :)

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
09 Δεκ 2011 11:22 #34886 by crocark
Κάτσε τώρα εγώ να στο χαλάσω 8)

Constantine_R wrote: γιατρός και έκανε παράνομα πειράματα

Frankestein. Through the eyes of the monster.

Constantine_R wrote: αδίστακτος φεουδάρχης που ζούσε στο μεσαίωνα

Rhiannon.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
09 Δεκ 2011 14:25 #34892 by Tasos
Συγγνώμη που θα το πω παιδια, αλλα η βασική ιδέα του σεναρίου (τουλάχιστον όπως μας την έγραψε ο φίλος μας εδω) είναι ημιτελέστατη, για να μην πω ανύπαρκτη. Πώς θα βρεις φίλε μου ιδέες χωρίς μια εκτενή σεναριακή βάση;;; Πιστεύω πως ο λόγος που δεν μπορείς να το συνεχίσεις είναι ότι δεν το ανέπτυξες αρκετά εξαρχής. Δώσε μας κι άλλα στοιχεία και σίγουρα θα βρεις τις ιδέες που ψάχνεις...

• mastoyris
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
10 Δεκ 2011 00:13 #34951 by mastoyris
Eυχαριστω για τις αποψεις σας. :)
εχμ.. ενταξει δεν νομιζω οτι υπαρχουνε πολλα πραγματα που θα μπορουσα να θεσω σαν βαση.
η ουσια ειναι το παρελθον του καστρου. και εκει δυστιχως δεν εχω βαση για αυτο και ειμαι ανοικτος σε ολες τις ιδεες.
Εαν ειχα καποια ενδιαφερουσα βαση πανω στο παρελθον του καστρου τοτε πιθανοτατα θα μπορουσα να προχωρησω και μονος μου το σεναριο . Constantine_R εχεις δικιο . δεν ειναι τοσο ο ηρωας οσο το παρελθον του καστρου.
Κατα κυριολογο το θελω ρεαλιστικο το σεναριο... ισως με μικρα ψηγματα υπερφυσικου.
Δυστηχως Τασο δεν εχω κατι παραπανο να δωσω.. για το παρελθον του καστρου και τα μυστικα που κρυβει δεχομαι ιδεες προς οποια κατευθυνση θελετε και σε ρεαλιστικη βαση . :)
Oσα σεναρια εχω δουλεψει εν τελει μου φαινονται αδιαφορα. :)

More
10 Δεκ 2011 00:43 #34952 by nitro912gr
Κρασί πίνεις;

• mastoyris
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
10 Δεκ 2011 01:53 #34954 by mastoyris
γιατι ? λες να κατεβασω ευκολοτερα ιδεες ? :P

More
10 Δεκ 2011 01:59 #34955 by nitro912gr

mastoyris wrote: γιατι ? λες να κατεβασω ευκολοτερα ιδεες ? :P

γκαραντί :P