Ποια είναι η αγαπημένη σας εταιρεία;
- crocark
- Topic Author
- Adventure's Advocate
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Elessar
- Team
Αν πάμε λίγο παρακάτω θα έλεγα Psygnosis (αυτά που έκανε τότε στην Amiga ήταν ο ορισμός του 'εκτός συναγωνισμού), Ultimate Play the Game (η χαρά του ισομετρικού arcade-adventure), delphine software (εκπληκτικά τα Future Wars, Operation Stealth, Cruise for a Corpse, Flashback, Another World).
Από εταιρείες που υπάρχουν ακόμα και σήμερα (φυσικά δεν αναφέρομαι στην Lucasarts ) θα έλεγα η Future Games, τα παιχνίδια της πάντα μου προκαλούν το ενδιαφέρον.
Σίγουρα ξεχνάω αρκετές, θα επανέλθω στο θέμα μελλοντικά
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- Tasos
- Templar Hunter
Η επιλογή για μένα είναι εύκολη και για όσους με ξέρουν αναμενόμενη:
Η LucasArts ήταν αναμφίβολα η απόλυτη κυρίαρχος στα adventures μέχρι το 2000 και προσωπικά αγαπημένη μου εταιρεία..
Μιλώντας για το παρόν θα επιλέξω, φυσικά, την Telltale, όχι επειδή συνέχισε κάποια από τα πετυχημένα franchises της Lucas, αλλά επειδή στην ουσία αποδόμησε την κλασική και μάλλον σκουριασμένη έννοια των παραδοσιακών point and click adventures δημιουργώντας πραγματικά εμπνευσμένα παιχνίδια, που στηρίζονταν στην κινηματογραφική αισθητική, στο προσεγμένο σενάριο, στον άψογο ήχο και στους δημιουργικά δομημένους γρίφους. Όσο κι αν η μορφή των επισοδείων δεν είναι ευρέως αποδεκτή και όσο κι αν υπάρχουν αντιρρήσεις (δικαίως) στη διαρκή εκμετάλλευση επιτυχημένων franchises, η Telltale είναι αυτή τη στιγμή η μόνη εταιρεία που δημιουργεί τόσο εμπνευσμένα adventures εξελίσσοντας παράλληλα το είδος.
Υ.Γ. Συμφωνώ με τον Crocark για την Microids!!
- crocark
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Edit: Τάσο, νομίζω σε ξέρω αρκετά καλά όσον αφορά στις προτιμήσεις σου στα adventures
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- ManOfSorrows
- Moderator
Runner Up, η House Of Tales για την θεματολογία και την ατμόσφαιρα των παιχνιδιών της . Μ' έχει κάνει να ανυπομωνώ για κάθε της τίτλο, παραβλέποντας τον χειρισμό που μου κάνει τα νεύρα κρόσια!
Tex Murphy is back!
- Elessar
- Team
[flame mod off ]
Επίσης δεν θέλω να σας στενοχωρήσω, αλλά όπως με ενημέρωσε ο φίλτατος odnorf η εταιρεία μάλλον έχει πάψει να υφίσταται...
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- crocark
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Με τη λογική που χρησιμοποιώ θέτοντας το ερώτημα, από μια εταιρεία σαν τη HoT θα μπορούσα να περιμένω ένα τρομερό σενάριο σε επόμενο παιχνίδι της. Για την εκτίμηση που κάνεις για τα παιχνίδια της ελαφρώς διαφωνώ. Θεωρώ ότι το druids ήταν κάκιστο, αλλά το Overclocked το θεωρώ αρκετά καλό. Όχι σαν το Moment of Silence, αλλά το θέμα που πραγματεύεται το Overclocked, είναι τέλεια δοσμένο. Για μένα καταφέρνει να προβληματίσει πολύ καλύτερα απ' όσο βιβλία ή ταινίες με την ίδια θεματολογία. Τα νέα που μας μεταφέρεις φυσικά και είναι δυσάρεστα. Να υποθέσω πως σχετίζονται με μέτριες πωλήσεις στο τελευταίο τους παιχνίδι;
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Tasos
- Templar Hunter
Μα φυσικά την Dakling Room του J. Boakes!
Ποιό διαμάντι να πρωτοθυμηθω?? Όλα!!
- odnorf
- Templar Hunter
crocark wrote: Τα νέα που μας μεταφέρεις φυσικά και είναι δυσάρεστα. Να υποθέσω πως σχετίζονται με μέτριες πωλήσεις στο τελευταίο τους παιχνίδι;
Απ' ότι έχω διαβάσει σε διάφορα μέσα μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Έμειναν από χρήματα και κυκλοφόρησαν πολύ βιαστικά το 15 days που όπως είναι φυσικό δεν μπορούσε να ακολουθήσει το επίπεδο των 2 προηγούμενων.
lamp dog - <!-- w --> www.dead-code.org <!-- w -->
- maladroid
- Templar Hunter
Για να μπω στο θέμα, δε μπορώ να αφήσω απέξω τη Lucas Arts, έστω κι αν πάνε χρόνια που έχει ξεχάσει τον εαυτό της, κυρίως γιατί τα παιχνίδια της ήτανε απολύτως διασκεδαστικά και -στη πλειονότητά τους- φτιαγμένα με μεράκι και μαστοριά.
Επειδή στο κεφάλαιο Telltale έχω μείνει αρκετά πίσω (έχω παίξει μιάμιση σεζόν Sam & Max και 3/4 Wallace & Gromit) επιφυλάσσομαι για συνολική κρίση και θα επιλέξω για επιλαχούσα την Amanita Design (Samorost 1 & 2, Machinarium) που τώρα ξεπετάγεται, αλλά στη παρούσα φάση μου φαίνεται η πιο αξιόπιστη εταιρεία adventure για να προσδοκώ κάτι εμπνευσμένο και πρωτότυπο χωρίς συμβιβασμούς ποιότητας.
No good deed goes unpunished
- moumiaq
- Spammer
Origin
Lucas Arts
Legend
Psygnosis
Interplay
Infogrames
Take 2 Interactive Software
πφφφφφφ Γραφικότητες
- treptolemus
- Elite Member
Αν μπορεί κάποιος και δε βαριέται, ας δώσει μια λίστα με εταιρείες που είναι δραστήριες τώρα. Κι έχουν 2-3 ποιοτικούς mainstream τίτλους. Περίπου καμια δεκαριά θα είναι?
[i:3vscgu69]"Vast Universe...Cosmic Sea...This emptiness is normal,
the richness of our own neighbourhood is the exception..."[/i:3vscgu69]
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- crocark
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Deep Silver
Future games
Telltale games
Microids
City interactive
Pendulo studios
Automn moon
Her interactive
Darkling room
Deck 13
White birds productions
Frogwares
Cranberry production (βασικά αν βάλουμε τον εκδότη dtp μπορούμε να συμπεριλάβουμε περισσότερους τίτλους: BM2, So blonde, Memento mori, Mata Hari, Gray matter, GPOVI)
Μπορεί να ξεχνάω κάποιες. Επιμένω σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται και σήμερα. Θα μπορούσα να συμπεριλάβω και την Infocom, αλλά από αυτήν δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά πράγματα πλέον
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Nagual
- Elite Member
από την νέα φουρνιά Amanita Design/Deep Silver
Good luck, agent Calavera. Viva la Revolución.