Ποια είναι η αγαπημένη σας εταιρεία;

• crocark
  • Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
02 Σεπ 2010 17:23 #28370 by crocark
Δεν ξέρω αν το θέμα σας φαίνεται ενδιαφέρον ή όχι. Κοιτούσα σήμερα τα παιχνίδια στο ράφι και πρόσεξα πως εκεί που έχω τα αγαπημένα μου υπάρχουν πολλά της Microids / Kheops. Έτσι σκέφτηκα να φτιάξω αυτό το thread στο λεύκωμα. Τόσα ερωτήματα για "αγαπημένα" υπάρχουν. Γιατί όχι κι ένα ακόμη; Βέβαια οι εταιρείες καμιά φορά μπερδεύονται, αλλά ίσως κι άλλοι έχετε κάποια συγκεκριμένη αγάπη. Υπάρχουν κι άλλες εταιρείες που γενικά μου αρέσει η δουλειά τους, π.χ. HOT (όχι δεν έχω παίξει ακόμη το 15 days - πως να το παίξω μ' αυτά που γράφετε ; ), αλλά πραγματικά από τη Microids έχω πολλά ωραία παιχνίδια με τα οποία διασκέδασα πολύ.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
02 Σεπ 2010 17:32 #28372 by Elessar
Χωρίς δεύτερη σκέψη θα έλεγα φυσικά Lucasarts :D

Αν πάμε λίγο παρακάτω θα έλεγα Psygnosis (αυτά που έκανε τότε στην Amiga ήταν ο ορισμός του 'εκτός συναγωνισμού), Ultimate Play the Game (η χαρά του ισομετρικού arcade-adventure), delphine software (εκπληκτικά τα Future Wars, Operation Stealth, Cruise for a Corpse, Flashback, Another World).

Από εταιρείες που υπάρχουν ακόμα και σήμερα (φυσικά δεν αναφέρομαι στην Lucasarts :twisted: ) θα έλεγα η Future Games, τα παιχνίδια της πάντα μου προκαλούν το ενδιαφέρον.

Σίγουρα ξεχνάω αρκετές, θα επανέλθω στο θέμα μελλοντικά

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
02 Σεπ 2010 17:36 #28373 by Tasos
Πολύ καλό θέμα για ποδαρικό στο φθινόπωρο που ξεκίνησε!!
Η επιλογή για μένα είναι εύκολη και για όσους με ξέρουν αναμενόμενη:

Η LucasArts ήταν αναμφίβολα η απόλυτη κυρίαρχος στα adventures μέχρι το 2000 και προσωπικά αγαπημένη μου εταιρεία..
Μιλώντας για το παρόν θα επιλέξω, φυσικά, την Telltale, όχι επειδή συνέχισε κάποια από τα πετυχημένα franchises της Lucas, αλλά επειδή στην ουσία αποδόμησε την κλασική και μάλλον σκουριασμένη έννοια των παραδοσιακών point and click adventures δημιουργώντας πραγματικά εμπνευσμένα παιχνίδια, που στηρίζονταν στην κινηματογραφική αισθητική, στο προσεγμένο σενάριο, στον άψογο ήχο και στους δημιουργικά δομημένους γρίφους. Όσο κι αν η μορφή των επισοδείων δεν είναι ευρέως αποδεκτή και όσο κι αν υπάρχουν αντιρρήσεις (δικαίως) στη διαρκή εκμετάλλευση επιτυχημένων franchises, η Telltale είναι αυτή τη στιγμή η μόνη εταιρεία που δημιουργεί τόσο εμπνευσμένα adventures εξελίσσοντας παράλληλα το είδος.

Υ.Γ. Συμφωνώ με τον Crocark για την Microids!!

• crocark
  • Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
02 Σεπ 2010 17:38 #28374 by crocark
Ναι. Βασικά ήθελα να βάλω κι έναν περιορισμό σε εταιρείες που υπάρχουν ή καλύτερα "δραστηριποιούνται" στο χώρο και σήμερα, γιατί στο βάθος του μυαλού μου, ένα πράγμα που σκέφτομαι είναι το από που μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλό. Δεν το συζητώ πως και για μένα η Lucasarts είναι μερικά έτη φωτός μακριά από οποινδήποτε άλλον. Για amiga κλπ δεν ξέρω τίποτα. Και τότε, στην ακμή τους, ακουστά τις είχα μόνο :D

Edit: Τάσο, νομίζω σε ξέρω αρκετά καλά όσον αφορά στις προτιμήσεις σου στα adventures :wink:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
02 Σεπ 2010 17:54 #28375 by ManOfSorrows
Θα σας την σπάσω, αλλά ο παραλογισμός στα adventures της LucasArts με έχει κάνει να την μισήσω, όσο καλά κι αν είναι τα παιχνίδια της. Δεν θα πω την Access γιατί είναι απλά σαν να λέω την σειρά Tex Murphy, οπότε θα επιλέξω την Quantic Dreams, η οποία σπάνια μπορεί να βγάζει τίτλους, αλλά είναι πάντα μες στις καινοτομίες και στην ατμόσφαιρα, με τίτλους όπως τα Omikron, Fahrenheit και Heavy Rain!

Runner Up, η House Of Tales για την θεματολογία και την ατμόσφαιρα των παιχνιδιών της . Μ' έχει κάνει να ανυπομωνώ για κάθε της τίτλο, παραβλέποντας τον χειρισμό που μου κάνει τα νεύρα κρόσια!

Tex Murphy is back!

More
02 Σεπ 2010 19:14 #28376 by Elessar
H HoT για ποιο λόγο θεωρείται αξιόλογη εταιρεία; Έχει στο ενεργητικό της ένα μετριότατο παιχνίδι (Mystery if the Druids), ένα εκπληκτικό (MoS), ένα απλά καλό (Overclocked) και μία φόλα (15 days). Αυτό την κατατάσσει στην Premier League;
[flame mod off ]

Επίσης δεν θέλω να σας στενοχωρήσω, αλλά όπως με ενημέρωσε ο φίλτατος odnorf η εταιρεία μάλλον έχει πάψει να υφίσταται...

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• crocark
  • Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
02 Σεπ 2010 19:49 #28377 by crocark
Κοίτα. Αν η premier league έχει παραπάνω από μια ομάδες, τότε μάλλον κι η HoT χωράει κάπου εκεί μέσα. Ας αφήσουμε όμως κατά μέρος το ποδόσφαιρο :wink:

Με τη λογική που χρησιμοποιώ θέτοντας το ερώτημα, από μια εταιρεία σαν τη HoT θα μπορούσα να περιμένω ένα τρομερό σενάριο σε επόμενο παιχνίδι της. Για την εκτίμηση που κάνεις για τα παιχνίδια της ελαφρώς διαφωνώ. Θεωρώ ότι το druids ήταν κάκιστο, αλλά το Overclocked το θεωρώ αρκετά καλό. Όχι σαν το Moment of Silence, αλλά το θέμα που πραγματεύεται το Overclocked, είναι τέλεια δοσμένο. Για μένα καταφέρνει να προβληματίσει πολύ καλύτερα απ' όσο βιβλία ή ταινίες με την ίδια θεματολογία. Τα νέα που μας μεταφέρεις φυσικά και είναι δυσάρεστα. Να υποθέσω πως σχετίζονται με μέτριες πωλήσεις στο τελευταίο τους παιχνίδι;

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
02 Σεπ 2010 20:18 #28379 by Tasos
Κι έλεγα ποιά ξέχασα, ποιά ξέχασα...

Μα φυσικά την Dakling Room του J. Boakes!
Ποιό διαμάντι να πρωτοθυμηθω?? Όλα!!

More
02 Σεπ 2010 20:31 #28380 by odnorf

crocark wrote: Τα νέα που μας μεταφέρεις φυσικά και είναι δυσάρεστα. Να υποθέσω πως σχετίζονται με μέτριες πωλήσεις στο τελευταίο τους παιχνίδι;

Απ' ότι έχω διαβάσει σε διάφορα μέσα μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Έμειναν από χρήματα και κυκλοφόρησαν πολύ βιαστικά το 15 days που όπως είναι φυσικό δεν μπορούσε να ακολουθήσει το επίπεδο των 2 προηγούμενων.

lamp dog - <!-- w --> www.dead-code.org <!-- w -->

More
02 Σεπ 2010 21:45 #28382 by maladroid
Replied by maladroid on topic Side step..
Ξέρω ότι είναι μπαγαποντιά αλλά για να είμαι αντικειμενικός και ειλικρινής με τον εαυτό μου θα επιλέξω την Bioware. Ναι, θεωρώ ότι τα παιχνίδια της χαρίζουν την πιο πλούσια και story-driven εμπειρία adventure στην αγορά σήμερα (αν εξαιρέσεις τους γρίφους που για μένα ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντικοί ακόμα και τον καιρό που άκουγα &quot;adventure&quot; και αντιδρούσα σα να έβλεπα τη Shakira με βρεγμένο μπλουζάκι).

Για να μπω στο θέμα, δε μπορώ να αφήσω απέξω τη Lucas Arts, έστω κι αν πάνε χρόνια που έχει ξεχάσει τον εαυτό της, κυρίως γιατί τα παιχνίδια της ήτανε απολύτως διασκεδαστικά και -στη πλειονότητά τους- φτιαγμένα με μεράκι και μαστοριά.
Επειδή στο κεφάλαιο Telltale έχω μείνει αρκετά πίσω (έχω παίξει μιάμιση σεζόν Sam &amp; Max και 3/4 Wallace &amp; Gromit) επιφυλάσσομαι για συνολική κρίση και θα επιλέξω για επιλαχούσα την Amanita Design (Samorost 1 &amp; 2, Machinarium) που τώρα ξεπετάγεται, αλλά στη παρούσα φάση μου φαίνεται η πιο αξιόπιστη εταιρεία adventure για να προσδοκώ κάτι εμπνευσμένο και πρωτότυπο χωρίς συμβιβασμούς ποιότητας.

No good deed goes unpunished

More
03 Σεπ 2010 18:46 #28392 by moumiaq
Microprose
Origin
Lucas Arts
Legend
Psygnosis
Interplay
Infogrames
Take 2 Interactive Software

πφφφφφφ Γραφικότητες :lol:

More
03 Σεπ 2010 22:12 #28398 by treptolemus
Θα έλεγα ...καμία αλλά σκέφτηκα τη Microids. Ναι αυτή θα πω γιατί έχει παρουσία στο χώρο. Η Ηouse of Tales παρουσιάζει ενδιαφέρον -έχω τους τίτλους της, αλλά δε τους έχω παίξει, παρακαλώ μη το πείτε πουθενά- γιατί έχει δείξει κάποια ποιότητα.

Αν μπορεί κάποιος και δε βαριέται, ας δώσει μια λίστα με εταιρείες που είναι δραστήριες τώρα. Κι έχουν 2-3 ποιοτικούς mainstream τίτλους. Περίπου καμια δεκαριά θα είναι? :?

[i:3vscgu69]&quot;Vast Universe...Cosmic Sea...This emptiness is normal,
the richness of our own neighbourhood is the exception...&quot;[/i:3vscgu69]

More
06 Σεπ 2010 01:19 #28416 by WickedMan
Δε με νοιάζει ποια εταιρία έκανε το παιχνίδι, με νοιάζει να είναι καλό παιχνίδι... Αλλά αν θέλω να απαντήσω, λέω τώρα καμία. Παλιά Sierra. Και τέλος. :D

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

• crocark
  • Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
06 Σεπ 2010 10:09 #28424 by crocark
Από τις εταιρείες που παρουσιάζουν σχετικά συχνά παιχνίδια και τέλος πάντων έχουν παρουσιάσει έναν αριθμό adventures τα τελευταία χρόνια (δε βάζω ας πούμε μέσα τον Agustin Cordes) μου έρχονται οι εξής:

Deep Silver
Future games
Telltale games
Microids
City interactive
Pendulo studios
Automn moon
Her interactive
Darkling room
Deck 13
White birds productions
Frogwares
Cranberry production (βασικά αν βάλουμε τον εκδότη dtp μπορούμε να συμπεριλάβουμε περισσότερους τίτλους: BM2, So blonde, Memento mori, Mata Hari, Gray matter, GPOVI)

Μπορεί να ξεχνάω κάποιες. Επιμένω σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται και σήμερα. Θα μπορούσα να συμπεριλάβω και την Infocom, αλλά από αυτήν δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά πράγματα πλέον :lol:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
07 Σεπ 2010 22:10 #28439 by Nagual
LUCAS ARTS

από την νέα φουρνιά Amanita Design/Deep Silver

Good luck, agent Calavera. Viva la Revolución.