Ταμπέλες δε θέλατε;
- Constantine_R
- Topic Author
- Voodoo Priest
Less
More
16 Νοε 2012 10:02 #40249
by Constantine_R
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
Ταμπέλες δε θέλατε; was created by Constantine_R
Κάθε τρία τέρμινα πιάνουμε την κουβέντα "τι είναι adventure".... Θέλετε λοιπόν ταμπέλες; Ορίστε....
Μπορείτε τώρα να "σκοτωθείτε" με άνεση....
Διορθώσεις/επισημάνσεις δεκτές. Μια μόνο επισήμανση. Μην αρχίσετε να αναφέρετε παιχνίδια που χρησιμοποιούν συνδυασμό κατηγοριών. Όπως πχ, FMV πρώτου προσώπου (με χρήση Quicktime συνήθως), είπα να κάνω ένα διάγραμμα, όχι να υφάνω ιστό.
Και να θυμάστε.... ο crocark είναι ο μοναδικός που έχει γούστο, εγώ είμαι ο μοναδικός που έχει δίκιο...
Μπορείτε τώρα να "σκοτωθείτε" με άνεση....
Διορθώσεις/επισημάνσεις δεκτές. Μια μόνο επισήμανση. Μην αρχίσετε να αναφέρετε παιχνίδια που χρησιμοποιούν συνδυασμό κατηγοριών. Όπως πχ, FMV πρώτου προσώπου (με χρήση Quicktime συνήθως), είπα να κάνω ένα διάγραμμα, όχι να υφάνω ιστό.
Και να θυμάστε.... ο crocark είναι ο μοναδικός που έχει γούστο, εγώ είμαι ο μοναδικός που έχει δίκιο...
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- tsampikos
- Master of Dimensions
Less
More
16 Νοε 2012 10:12 #40250
by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Ταμπέλες δε θέλατε;
Χαχαχαχαχαχ! Ωραίος!
Είναι προφανές ότι το Walking Dead δεν κατατάσσεται σε καμία από αυτές τις κατηγορίες! Κατά κάποιον περίεργο τρόπο όμως θέλω πολύ να το παίξω αυτό το παιχνιδάκι.
Είναι προφανές ότι το Walking Dead δεν κατατάσσεται σε καμία από αυτές τις κατηγορίες! Κατά κάποιον περίεργο τρόπο όμως θέλω πολύ να το παίξω αυτό το παιχνιδάκι.
- Constantine_R
- Topic Author
- Voodoo Priest
Less
More
16 Νοε 2012 10:16 #40252
by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Ταμπέλες δε θέλατε;
Τι λες καλέ!;
Visual Novels....
Visual Novels....
- tsampikos
- Master of Dimensions
Less
More
16 Νοε 2012 10:35 #40253
by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Ταμπέλες δε θέλατε;
Το Walking Dead δεν ξέρει τι ακριβώς ειναι. Ωραίο βέβαια, σαφώς καλύτερο από την άλλη κοπριά, το Jurassic Park. Visual Novel λές το Heavy Rain ας πούμε που έχασκες μια ώρα μέχρι να φτάσει η στιγμή να....πατήσεις το κουμπί ή να κουνήσεις το gamepad πανω κάτω....έτσι ώστε να συμμετάσχεις καθοριστικά στη συνέχιση της ιστορίας! Δεν είναι κακό το Ηeavy Rain σε αυτό που κάνει, το κάνει καλύτερα από πολλά άλλα παιχνίδια, αλλά adventure Δ Ε Ν είναι. Κάτι τέτοια παιχνίδια χαντάκωσαν το PS3 που βλέπει συνεχώς την πλάτη του ΧΒΟΧ 360.
- crocark
- Adventure's Advocate
Less
More
16 Νοε 2012 11:02 #40254
by crocark
(αν και θα συνεχίσω να απορώ γιατί στον παραπάνω πίνακα δεν υπάρχουν τα φωτορομάντζα που διάβαζαν τη δεκαετία του '80, τα books, τα ebooks, τα κόμιξ κλπ.)
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Replied by crocark on topic Re: Ταμπέλες δε θέλατε;
Όντως είχα πάρει φόρα. Τα μηνύματα αυτά περιείχαν έντονους χαρακτηρισμούς, παρεξηγήσιμους, γι' αυτό και σβήστηκαν - τροποποιήθηκαν. Το ότι σβήνονται δεν αλλάζει πολλά πράγματα, αλλά καλά είναι ό,τι σώζεται να σωθεί.Constantine_R wrote: είχες πάρει φόρα (και τη φόρα... )
Λοιπόν, επειδή δεν είμαστε μόνοι μας σ' αυτόν τον κόσμο και οι πράξεις μας επηρεάζουν κι άλλους, αυτό είναι κάτι που χρήζει επιδιόρθωσης. Με την πρώτη ευκαιρία ... Κρίμα είναι μικρό παιδί, εξαιτίας μου, να είναι μές στα νεύρα και ν' ακούει τέτοιους βάρβαρους ήχους.Sabbathιλα ...
(αν και θα συνεχίσω να απορώ γιατί στον παραπάνω πίνακα δεν υπάρχουν τα φωτορομάντζα που διάβαζαν τη δεκαετία του '80, τα books, τα ebooks, τα κόμιξ κλπ.)
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Constantine_R
- Topic Author
- Voodoo Priest
Less
More
16 Νοε 2012 11:41 #40257
by Constantine_R
Αχχχ... τι μου κάνεις...
τώρα μιλάς σωστά......είναι μικρό παιδί...
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
16 Νοε 2012 12:49 #40261
by Fallen Angel
Nothing happens unless first a dream...
Replied by Fallen Angel on topic Re: Ταμπέλες δε θέλατε;
LOVED IT!!
Nothing happens unless first a dream...
- crocark
- Adventure's Advocate
Less
More
- Constantine_R
- Topic Author
- Voodoo Priest
Less
More
16 Νοε 2012 15:20 #40265
by Constantine_R
Και τώρα στα σοβαρά...
Είναι του γούστου μου τα Interactive Movies; (ΙΜ)... μπαα όχι και ιδιαίτερα αλλά αν η ιστορία είναι καλή γιατί όχι; Π.χ. το Walking Dead (ακόμα και αν δεν είναι IM δεν μπορώ να φέρω άποψη) κάποια στιγμή θα το παίξω γιατί έχω ακούσει τα καλύτερα για το σενάριο του, όπως έπαιξα πριν λίγο καιρό το "To the Moon".
Πάμε τώρα στα τεχνικά... (τι τους βρίσκετε δεν μπορώ να καταλάβω)...
Μπορεί ο όρος ΙΜ να σταθεί από μόνο του ως είδος; Όχι γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός από δαύτα (άσχετος ο λόγος που δεν υπάρχει). Αν υπήρχαν 10.000 τίτλοι το συζητάγαμε...
Έχουν σαν παιχνίδια ΟΛΑ τα στοιχεία που έχουν τα περισσότερα είδη adventures; Όχι.
Χρησιμοποιούν στοιχεία που είναι βασικά για ένα adventure game; Ναι. (Σενάριο, διάλογοι κτλ...)
Είναι πιο κοντά σαν είδος στα adventures; Αγαπιούνται περισσότερο από ανθρώπους που παίζουν κατά κύριο λόγο adventures; Φτιάχτηκαν από ανθρώπους που κατά κύριο λόγο φτιάχνουν adventures; Ναι, ναι και ναι...
Ακόμα και η κουβέντα που κάνουμε αποδεικνύει το εμφανές. Έχετε δει ποτέ RPGαδες ( ) να συζητούν πόσο RPG είναι τα ΙΜ; Shooterαδες ( ); "Στρατηγούς";
Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί τόσο μένος; Είναι ένα παρακλάδι των adventures θέλετε(ουμε) δεν θέλετε(ουμε) γιατί βασίστηκαν σε αυτό.
Το θέμα δυσκολίας (που αναφέρει ο croc, άλλοι και εγώ όταν με πιάνουν τα διαόλια μου ) είναι άλλο θέμα συζήτησης και επαφίεται στο προσωπικό γούστο του καθενός. Η κατηγοριοποίηση γίνεται με σαφής όρους και όχι με αυθαίρετες έννοιες (το εύκολο για σένα μπορεί να είναι δύσκολο για μένα). Και για να προλάβω.... ακόμα και το εμφανές "εύκολο-δύσκολο" δεν αποτελεί κριτήριο....
Αυτά τα λέμε για να δουλεύουμε τον croc που τον αγαπάμε... και εμένα κάθε φορά που πατάτε το skip....
Είναι του γούστου μου τα Interactive Movies; (ΙΜ)... μπαα όχι και ιδιαίτερα αλλά αν η ιστορία είναι καλή γιατί όχι; Π.χ. το Walking Dead (ακόμα και αν δεν είναι IM δεν μπορώ να φέρω άποψη) κάποια στιγμή θα το παίξω γιατί έχω ακούσει τα καλύτερα για το σενάριο του, όπως έπαιξα πριν λίγο καιρό το "To the Moon".
Πάμε τώρα στα τεχνικά... (τι τους βρίσκετε δεν μπορώ να καταλάβω)...
Μπορεί ο όρος ΙΜ να σταθεί από μόνο του ως είδος; Όχι γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός από δαύτα (άσχετος ο λόγος που δεν υπάρχει). Αν υπήρχαν 10.000 τίτλοι το συζητάγαμε...
Έχουν σαν παιχνίδια ΟΛΑ τα στοιχεία που έχουν τα περισσότερα είδη adventures; Όχι.
Χρησιμοποιούν στοιχεία που είναι βασικά για ένα adventure game; Ναι. (Σενάριο, διάλογοι κτλ...)
Είναι πιο κοντά σαν είδος στα adventures; Αγαπιούνται περισσότερο από ανθρώπους που παίζουν κατά κύριο λόγο adventures; Φτιάχτηκαν από ανθρώπους που κατά κύριο λόγο φτιάχνουν adventures; Ναι, ναι και ναι...
Ακόμα και η κουβέντα που κάνουμε αποδεικνύει το εμφανές. Έχετε δει ποτέ RPGαδες ( ) να συζητούν πόσο RPG είναι τα ΙΜ; Shooterαδες ( ); "Στρατηγούς";
Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί τόσο μένος; Είναι ένα παρακλάδι των adventures θέλετε(ουμε) δεν θέλετε(ουμε) γιατί βασίστηκαν σε αυτό.
Το θέμα δυσκολίας (που αναφέρει ο croc, άλλοι και εγώ όταν με πιάνουν τα διαόλια μου ) είναι άλλο θέμα συζήτησης και επαφίεται στο προσωπικό γούστο του καθενός. Η κατηγοριοποίηση γίνεται με σαφής όρους και όχι με αυθαίρετες έννοιες (το εύκολο για σένα μπορεί να είναι δύσκολο για μένα). Και για να προλάβω.... ακόμα και το εμφανές "εύκολο-δύσκολο" δεν αποτελεί κριτήριο....
Αυτά τα λέμε για να δουλεύουμε τον croc που τον αγαπάμε... και εμένα κάθε φορά που πατάτε το skip....