Πρώτο adventure?

More
23 Αυγ 2011 10:36 #33505 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Πρώτο adventure?
Crocark είναι ΦΟΒΕΡΟ!

Κι επειδή, αργά ή γρήγορα, κάποιος που έχει το κουτί επίσης θα με ρωτήσει που είναι ο 3ος πειρατής - συνοδός του Guybrush, να σας πω ότι πρόκειται για ελεύθερη απόδοση της μίμησης... :rolleyes: :wink: :lol:

Ποιητική αδεία, να λες ακούγεται πιο κουλτουριάρικο :lol:

Για την ιστορία, μιας και είναι το post τετοιο, το πρώτο adventure που έπαιξα ποτέ ήταν το Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards (EGA έκδοση), το πρώτο όμως που τερμάτησα ήταν το King's Quest II (10 χρονών στον 386 του θείου μου με το λεξικό ανά χείρας...)

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
24 Αυγ 2011 11:27 #33523 by outcry
Replied by outcry on topic Re: Πρώτο adventure?
Το Secret Of Monkey Island πάντα θα το θυμάμαι για τις ατελείωτες (περίπου) ώρες που έφαγα στην αρχή της τρίτης πράξης. Εκεί προσπαθούσα να κάνω τη μαιμού να μ ακολουθήσει χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Αφού είχα απολύτως απηυδήσει κατέφυγα σε walkthrough για να δω τελικά ότι το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να πάω πάνω πάνω αριστερά στο χάρτη και να κάνω κλικ για να αποκαλυφθεί και το υπόλοιπο νησί. Από τότε είπα ότι σε 3d person adventure και κυρίως κωμικού τύπου θα κοιτάζω λύση χωρίς ντροπή και τύψεις αν κολλήσω πάνω από 4-5 ώρες.

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

More
22 Νοε 2011 14:38 #34518 by holdyourlight
Replied by holdyourlight on topic Re: Πρώτο adventure?
1990

Space Quest 2

PC 286

με λεξικό στο χέρι...
:rolleyes:

ο Roger Wilco μου έμαθε πολλές λεξούλες, όπως "take off uniform" "rub berries on yourself" (!!!) χαχαχα

My Top 10:

1) Riven 2) Grim Fandango 3) URU 4) The Longest Journey 5) Schizm
6) Rhem 1-4 7) Riddle Of The Sphinx 8) Myst 9) The Secret Of Monkey Island 10) Sanitarium

... and my own adventure game: <!-- m --> somepeaceofmindgame.blogspot.gr <!-- m -->

More
15 Ιαν 2012 00:37 #35613 by Leo Rise
Replied by Leo Rise on topic Re: Πρώτο adventure?
Λοιπόν,πρώτο-πρώτο ήταν ενα fan-made (νομίζω) adventure που ήταν μαζί με το pcmaster,πριν..15 χρόνια περίπου.Νομίζω, λεγόταν ''ποιός σκότωσε τη θεία σου'' και ήταν πρώτου προσώπου.Όποιος θυμάται περισσότερα,ας με διαφωτίσει, καθώς ήμουν πολύ μικρός τότε που το έπαιζα.Έπειτα έπαιξα το The flight of the Amazon Queen...

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
15 Ιαν 2012 01:21 #35614 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: Πρώτο adventure?
Γεια σας παιδιά. Είμαι καινούργιος στο forum. Το πρώτο μου adventure ήταν το King's Quest 4. Το είχα παίξει μικρός και τότε θυμάμαι μου είχε φανεί τόσο τεράστιο όσο και δύσκολο. Τελικά το τέλειωσα με τη βοήθεια ενός walkthrough νομίζω από το Pixel. Το ξαναέπαιξα πριν μερικούς μήνες και εξακολουθεί να μου φαίνεται εκπληκτικό (όπως και όλη η σειρά των King's Quest εξάλλου). Ακόμα και τώρα με δυσκόλεψε και μάλιστα σε ένα δυο σημεία χρειάστηκα πάλι walkthrough
Warning: Spoiler!
Α ρε αθάνατη SIERRA!

More
16 Ιαν 2012 14:30 #35626 by Dark_Knight
Replied by Dark_Knight on topic Re: Πρώτο adventure?
Το πρώτο adventure που έπαιξα και το πήγα μέχρι τέλους ήταν το Phantasmagoria όταν ήμουν φοιτητής στη Λάρισα το 1999.
Νωρίτερα είχα ασχοληθεί με κάποιο broken sword αλλά το προχώρησα λίγο ενώ αμέσως μετά σειρά πήραν τα Black Dahlia, Sanitarium, Atlantis...
Άσχετο αλλά ήταν αγορασμένα όλα από Παπασωτηρίου. Ωραίες εποχές. Ότι αγόραζες είχε πραγματική αξία. Τώρα χάσαμε τη μπάλα με το downloading και την ψηφιακή μορφή (εντάξει Θοδωρή, σταμάτα...είσαι εκτός θέματος) :D

Anything Worth Doing, Worth Overdoing

More
16 Ιαν 2012 15:52 #35628 by Constantine_R

Dark_Knight wrote: (εντάξει Θοδωρή, σταμάτα...είσαι εκτός θέματος) :D

:lol: :lol: :lol:
Φίλε εδώ μέσα είναι άθλος αν μείνουμε ΕΝΤΟΣ θέματος. Πράγμα βέβαια που το γουστάρω πάρα πολύ γιατί απογειώνει τη συζήτηση.

Να υποθέσω ότι όταν λες:

Dark_Knight wrote: είχα ασχοληθεί με κάποιο broken sword

εννοείς ότι δεν θυμάσαι αν ήταν το 1 ή 2 και όχι: "είχα ασχοληθεί με ένα adventure... να δεις πως το λέγανε.... α ναι, Broken Sword!" :D :wink:

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
16 Ιαν 2012 16:47 #35632 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Πρώτο adventure?

Dark_Knight wrote: εντάξει Θοδωρή, σταμάτα...είσαι εκτός θέματος

Καινούργιος, ε; :lol: :lol:

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
16 Ιαν 2012 17:12 #35633 by mkllds
Replied by mkllds on topic Re: Πρώτο adventure?
Κοίτα εδώ που και οι δύο πάνε να τον βάλουν στο λάθος δρόμο. Μην τους ακούς αυτοί θέλουν το κακό σου. Εδώ όλοι προσπαθούν να είναι ontopic. Αφού να φανταστείς αν ξεφύγουμε καμιά φορά μπαίνει αμέσως μέσα ο crocark και μας επαναφέρει ontopic!

:mrgreen:

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

More
16 Ιαν 2012 17:18 #35634 by Constantine_R
:lol: :lol: :lol: :lol:

More
16 Ιαν 2012 23:15 #35640 by Dark_Knight
Replied by Dark_Knight on topic Re: Πρώτο adventure?

Constantine_R wrote:

Dark_Knight wrote: (εντάξει Θοδωρή, σταμάτα...είσαι εκτός θέματος) :D

:lol: :lol: :lol:
Φίλε εδώ μέσα είναι άθλος αν μείνουμε ΕΝΤΟΣ θέματος. Πράγμα βέβαια που το γουστάρω πάρα πολύ γιατί απογειώνει τη συζήτηση.

Χαχα! Οκ, θα το έχω στο μυαλό μου στο επόμενο παραλήρημα! :lol:

Constantine_R wrote: Να υποθέσω ότι όταν λες:

Dark_Knight wrote: είχα ασχοληθεί με κάποιο broken sword

εννοείς ότι δεν θυμάσαι αν ήταν το 1 ή 2 και όχι: "είχα ασχοληθεί με ένα adventure... να δεις πως το λέγανε.... α ναι, Broken Sword!" :D :wink:

Ναι, κάποιο από τα δύο πρώτα ήταν αλλά δεν είμαι σίγουρος ποιo. Και δε μπορώ να το βρω πουθενά. Μάλλον κάποιος φίλος το δανείστηκε και βαρέθηκε να το επιστρέψει :lol:

Anything Worth Doing, Worth Overdoing

More
25 Ιαν 2014 12:12 #41799 by nestorv
Replied by nestorv on topic Re: Πρώτο adventure?
Πρώτο Adventure.. το Leisure Suit Larry σε ένα 8088 στα 8mhz ενός φίλου. Να γράφουμε λέξεις κλειδιά σε χαρτοπετσέτες.. γερνάω..

More
25 Ιαν 2014 18:20 #41807 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: Πρώτο adventure?

nestorv wrote: [...]Να γράφουμε λέξεις κλειδιά σε χαρτοπετσέτες.. γερνάω..

Αα, για εμένα οι χαρτοπετσέτες παραμένουν top στη λίστα των διαθέσιμων επιφανειών για σημειώσεις παίζοντας adventures. Πάντοτε υπάρχουν εύκαιρες όταν τις θέλεις. :)

ΥΓ: Καλώς ήρθες στην παρέα μας, nestorv.

Nothing happens unless first a dream...

More
25 Ιαν 2014 19:21 #41811 by nestorv
Replied by nestorv on topic Re: Πρώτο adventure?
Καλώς σας βρήκα. :D

More
20 Ιαν 2021 11:44 #49346 by t81
Replied by t81 on topic Πρώτο adventure?
Leisure Suit Larry 1 (EGA) κάπου στα τέλη 80s, αρχές 90s. Η είσοδος του Larry Laffer στο bar σηματοδότησε και τη δική μου στο χώρο των adventure games απο τότε.

P.S έπρεπε να πω ψέμματα για την ηλικία μου στο copy protection στην αρχή του παιχνιδιού! :P