Αγαπημένος γρίφος

• aiRness
  • Topic Author
  • Platinum Member
  • Platinum Member
More
17 Μαρ 2005 17:43 #4720 by aiRness
Αγαπημένος γρίφος was created by aiRness
Τι να πρωτοπείς εδώ....Φοβερός ήταν σίγουρα το Le Serpent Rouge στο Gabriel Knight 3, αλλά είναι και θέμα γούστου καθαρά, γιατί τα είδη των γρίφων διαφέρουν. Πολύ μου άρεσε επίσης ο γρίφος(οι) με τα patterns στο Gabriel Knight 1.

PS. Ο Guybrush είναι δεμένος στον πάτο του βυθού. Δίπλα του υπάρχουν πριόνια, τσεκούρια, μαχαίρια και γενικότερα οτιδήποτε χρήσιμο για να ανέβει στην επιφάνεια. Τι πρέπει να κάνει...; (απίστευτο χιούμορ σε εκείνη τη σκηνή).

Whenever I smell asphault, I think of Maureen.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
17 Μαρ 2005 18:13 #4723 by qrious
Replied by qrious on topic Αγαπημένος γρίφος
για αυτόν το γρίφο στο gk3 έχω ακούσει k εγώ τα καλύτερα. προσωπικά δεν το έχω τελειώσει το παιχνίδι.
από γρίφους τι να πω. οι περισσότεροι στο riven ;)

• Visitor
  • Visitor
18 Μαρ 2005 00:54 #4730 by
Replied by on topic Αγαπημένος γρίφος
ένα παρόμοιο κουφό airNess είναι στο Monkey Island (μάλλον το 2) που είναι μια τεράστια πόρτα κλειδαμπαρωμένη και όλο κι όλο που πρέπει να κάνεις είναι να κάνεις open σε ένα μικρο πορτάκι πάνω στην ίδια την πόρτα. Κάτι ανάλογο έχουν κάνει και στο Larry 7. Έχω ακούσει ότι κορυφή γρίφους έχει το Death Gate, το οποίο το έχω κατεβάσει αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να το τρέξω :/

πολύ μεγάλη εντύπωση μου είχαν κάνει και οι γρίφοι του Broken Sword 2 όταν το έπαιξα πριν χρό(οοο)νια, αλλά είμαι σίγουρος ότι αμα τους ξαναδώ σήμερα δεν θα έχω την ίδια άποψη.

Δυστυχώς δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή κάποιον άλλο γρίφο που να μου έκανε εντύπωση. My μνήμη sucks badly :/

More
18 Μαρ 2005 17:00 #4734 by Elessar
Replied by Elessar on topic Αγαπημένος γρίφος
Σίγουρα πάντως ο πιο εκνευριστικός πρέπει να ήταν στο MI2, εκέι που χρησιμοποιούσες την ουρά της μαϊμούς σαν μοχλό για να αποξηράνεις τον καταρράκτη...Μου είχε πάρει πολύ καιρό να το βρώ και το βρήκα εντελώς στην τύχη!!

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
26 Μαρ 2005 16:38 #4790 by Elessar
Replied by Elessar on topic Αγαπημένος γρίφος
Φυσικά, ένας γρίφος που συγκλονίζει με την απλότητα και την μεγαλοφυία του είναι στο Freddy Pharkas, όταν μπαίνεις στο φαρμακείο σου και κερδίζεις +500 points (σε σύνολο 1000)!! Και ακολουθεί το μήνυμα "Congratulations, you 've completed half of the game"!!

More
26 Μαρ 2005 18:19 #4791 by qrious
Replied by qrious on topic Re: Αγαπημένος γρίφος

Elessar wrote: Σίγουρα πάντως ο πιο εκνευριστικός πρέπει να ήταν στο MI2, εκέι που χρησιμοποιούσες την ουρά της μαϊμούς σαν μοχλό για να αποξηράνεις τον καταρράκτη...Μου είχε πάρει πολύ καιρό να το βρώ και το βρήκα εντελώς στην τύχη!!

εγώ ξέρω πολλούς που θεωρούν αυτόν το γρίφο από τους πιο έξυπνους ever :wink:

More
26 Μαρ 2005 21:31 #4792 by Atrus
Replied by Atrus on topic Re: Αγαπημένος γρίφος
Ο κορυφαίος για μένα γρίφος είναι o πιο ολοκληρωτικός γρίφος που έχει εμφανιστεί σε adventure, αυτός του Riven στο τέλος με τις συντεταγμένες των νησιών. Όλο το παιχνίδι έχει δομηθεί για τον γρίφο αυτό.

Viva la Revolucion!

More
02 Απρ 2005 23:25 #4849 by threepwood
Replied by threepwood on topic Re: Αγαπημένος γρίφος
για τον τελευταίο γρίφο του OPSYS τι λέτε ρε παιδιά?τον έχει λύσει κανείς?

More
03 Απρ 2005 14:18 #4853 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Αγαπημένος γρίφος
Mπά, μάλλον 4-5 συνολικά και αυτοί απο ότι λένε στην τύχη τον έλυσαν μιας και δεν είχε καμία λογική

• Visitor
  • Visitor
18 Ιουλ 2005 00:42 #5418 by

Έχω ακούσει ότι κορυφή γρίφους έχει το Death Gate, το οποίο το έχω κατεβάσει αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να το τρέξω :/

Όντως φίλε SchOOl_VicTIm το παιχνίδι έχει πανέξυπνους γρίφους και το προτίνω σε όλους!

Πως θα ξεχωρίσεις το διαφανές μπουκάλι από τα χρωματιστά όταν είσαι ένας σκύλος που βλέπει μόνο άσπρο και μαύρο? Πως θα κάνεις το είδωλό σου να καλέσει το self immolation spell χωρίς να γίνεις ο ίδιος στάχτη?

Όσως αφορά το cοmpatibility, το έτρεξα με VDMSound και έπαιξε μια χαρά! Ποιά έκδοση έχεις, την SVGA ή την VGA χωρίς speech?

More
18 Ιουλ 2005 02:19 #5420 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Αγαπημένος γρίφος

interted wrote: Πως θα ξεχωρίσεις το διαφανές μπουκάλι από τα χρωματιστά όταν είσαι ένας σκύλος που βλέπει μόνο άσπρο και μαύρο? Πως θα κάνεις το είδωλό σου να καλέσει το self immolation spell χωρίς να γίνεις ο ίδιος στάχτη?

Πω, πω τι μου θύμισες τώρα!! Πραγματικά τρομερό παιχνίδι, σίγουρα οι δημιουργοί του δούλεψαν με μεγάλο μεράκι και φαντασία.

Θα το βάλω να το ξαναπαίξω σίγουρα αυτές τις μέρες...

More
18 Ιουλ 2005 05:08 #5422 by BostonLow
Replied by BostonLow on topic Re: Αγαπημένος γρίφος
Χμ... to death gate... σεκ αποιο σημειο ερχεσαι αντιμετωπος με ειδωλο του εαυτου σου. Το παιχνιδι ειχε συστημα σπελλς τα οποια τα χρησιμοποιουσες με συνδυασμο ρουνων. Επρεπε λοιπον να σχηματισεις αναποδα το σπελλ της... αυτοκαταστροφης και το ειδωλο σου αφου το εκανε απο την πλευρα του σωστα, καταστρεφοταν!!!

You start talking to yourself when you realise that you already know what you are going to say - [i:1o506f1o]Leisure Suit Larry[/i:1o506f1o] (οταν κανεις κλικ το talk icon πανω στον εαυτο σου)

More
21 Αυγ 2005 07:30 #5826 by SnikT!
Replied by SnikT! on topic Re: Αγαπημένος γρίφος
Ε ναι, Le Serpent Rouge. Πραγματικά ο πρώτος γρίφος που μου ήρθε στο μυαλό. Επίσης μέσα στην καρδιά μου έχω και τη μονομαχία του Guybrush με τον Van Helgen:

G- I choose the banjo!
VH- I accept!
G- YOU DO???!!!!

More
21 Αυγ 2005 07:41 #5828 by NikolasFigaro
Replied by NikolasFigaro on topic Αγαπημένος γρίφος
Αν και λίγο οξύμωρο, θεωρώ κορυφαίο γρίφο όλο το Day of the Tentacle. Ολόκληρο το κύριο τμήμα δράσης του παιχνιδιού αποτελούσε έναν πανέξυπνο μεγάλο γρίφο που επεκτεινόταν σε τρεις διαφορετικές εποχές, που η μία συμπλήρωνε την άλλη. Πραγματικά αξεπέραστο σε σύλληψη κατά την γνώμη μου.

Si vis pacem, para bellum

• Visitor
  • Visitor
22 Αυγ 2005 19:37 #5837 by
Replied by on topic Αγαπημένος γρίφος
Le Serpent Rouge, οντως! Μακαρι να ειχαμε κι εμεις ενα Laptop σαν την SIDNey (Shattanjager Information Database? Κατι τετοιο), θα μου ελυνε πολλα προβληματα...

Προσωπικα μου εχουν αποτυπωθει στο μυαλο πολυ και οι γριφοι του INDIANA JONES and THE LAST CRUSADE, στις Κατακομβες και στο ναο του Grail...Ειδικα ο γριφος που επρεπε να βρεις την εισοδο στις κατακομβες μεσα στη βιβλιοθηκη, καθως και εκεινος με το πιανο μεσα στις κατακομβες. 7 χρονων ημουνα οταν το πρωτοεπαιξα, αντε να καταλαβω τι επρεπε να κανω χαζο παιδι χαρα γεματο!

Στο Freddy Pharkas, αφου ξεκλειδωσεις μια φορα το Φαρμακειο και παρεις τους 500 ποντους, αμα προσπαθησεις να το ξαναξεκλειδωσεις σου βγαζει κατι του στυλ "You unlock the door. No 500 points this time!":P