Αγαπημένος γρίφος

More
28 Αυγ 2005 00:26 #5863 by Serlock
Replied by Serlock on topic Αγαπημένος γρίφος
Καταρχάς καλώς σας βρήκα. Μου αρέσει που υπάρχει ένα σοβαρό ελληνικό forum και site που να ασχολείται με τα adventures!

Η αλήθεια είναι πως και εμένα ο πρώτος γρίφος που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ο Le Serpent Rouge!Ήταν όντως κορυφαίος

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
03 Σεπ 2005 04:06 #5897 by Tempora
Replied by Tempora on topic Αγαπημένος γρίφος
Necronomicon:The dawing of darkness:Ενας γριφος όπου επρεπε να φέρεις στην ζωη ένα πνεύμα απο τις στάχτες του και απο διάφορα φυτα.ήταν γρίφος αλχημείας.

O Tempora! o Mores!

• Three Headed Monkey
  • Elite Member
  • Elite Member
More
19 Σεπ 2005 04:23 #6092 by Three Headed Monkey
Replied by Three Headed Monkey on topic Αγαπημένος γρίφος
Μάλλον το Serpent Rouge θα το αναφέρουν όλοι όσοι έχουν παίξει το GK3 οπότε το κάνω και γω...
Μεγάλη εντύπωση μου είχε κάνει επίσης στο Riven το σημείο όπου έπρεπε να κλείσεις δυο μεγάλες διπλές πόρτες για να βρείς ένα πέρασμα που υπήρχε πίσω από τη μια...
Επίσης, στην πλειοψηφία τους οι γρίφοι από τα 3 πρώτα Monkey Island ήταν φοβεροί!! (πολλοί βέβαια ήταν λίγο διεστραμμένοι...)
Στο Flight of the Amazon Queen, ο τρόπος με τον οποίο κάνεις το γορίλλα να σου ελευθερώσει το δρόμο!!!

Look! A three headed Monkey!!!

More
06 Φεβ 2011 22:34 #31284 by aiRness
Replied by aiRness on topic Re: Αγαπημένος γρίφος
Θυμάστε εκείνο τον γρίφο στο Grim Fandago όπου έπρεπε να κάνεις ένα μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων να χτυπήσει για να σε ψάξει μια τύπισσα!

Whenever I smell asphault, I think of Maureen.

More
06 Φεβ 2011 23:32 #31288 by f2bnp
Replied by f2bnp on topic Re: Αγαπημένος γρίφος
Ναι και μου είχε σπάσει και τα νεύρα μάλιστα γιατί ήξερα πως έπρεπε να τον πάρω αλλά δεν είχα ιδέα πως. Μερικές γουλιές αργότερα όμως... :lol:

More
11 Σεπ 2015 21:53 #46522 by kuv
Replied by kuv on topic Αγαπημένος γρίφος
ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!

Ενδιαφέρον προκαλεί το ότι οι περισσότεροι θυμόμαστε κάποιον γρίφο, όχι επειδή ήταν πραγματικά έξυπνος, αλλά είτε επειδή μας δυσκόλεψε (ασχέτως από το αν μας δυσκόλεψε επειδή ήταν χαζά δύσκολος), είτε επειδή ήταν αστείος. Πόσο άδικο για έναν γρίφο που ήταν καλοστημένος. Άρα οι 'αγαπημένοι' γρίφοι είναι αυτοί που μένουν στο μυαλό;

Πάντως χαίρομαι που δεν έχουν αναφερθεί όλα τα άπειρα χαζο-παζλς με πλακάκια («και όχι μόνο») που έχουν στολίσει με τεχνητή επιμήκυνση δεκάδες τίτλους τα τελευταία χρόνια...

What now?
>z

More
12 Σεπ 2015 02:28 #46523 by alkis21
Replied by alkis21 on topic Αγαπημένος γρίφος
Θα δώσω κι εγώ την ψήφο μου στο Le Serpent Rouge. Γρίφος που σίγουρα πήρε μήνες για να σχεδιαστεί και ήθελε ατέλειωτες ώρες δουλειάς και συνδυαστικής σκέψης για να λυθεί. Δεν είναι ξεκάρφωτος, είναι απόλυτα εναρμονισμένος με το σενάριο. Το αίσθημα θριάμβου που νιώθεις όταν τον λύνεις δεν περιγράφεται.

Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.

More
14 Σεπ 2015 11:08 #46526 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Αγαπημένος γρίφος

Kuv wrote: Ενδιαφέρον προκαλεί το ότι οι περισσότεροι θυμόμαστε κάποιον γρίφο, όχι επειδή ήταν πραγματικά έξυπνος, αλλά είτε επειδή μας δυσκόλεψε (ασχέτως από το αν μας δυσκόλεψε επειδή ήταν χαζά δύσκολος), είτε επειδή ήταν αστείος. Πόσο άδικο για έναν γρίφο που ήταν καλοστημένος. Άρα οι 'αγαπημένοι' γρίφοι είναι αυτοί που μένουν στο μυαλό;

Ισχύει, πιστεύω όμως ότι θυμόμαστε και τους πραγματικά έξυπνους ΑΝ αυτοί μας δυσκόλεψαν κάπως. Είναι μάλλον θέμα μυαλού. Θυμάται κάτι καλύτερα όταν ασχολήθηκε με αυτό περισσότερο. Και μιας και είδα και το Άλκη, ένας τέτοιος ήταν ο γρίφος του στο DITR με τους κωδικούς στον υπολογιστή... και στο Overseer που ξαναέπαιξα θυμάμαι έναν πολύ καλό με το σημείωμα... σίγουρα το Le Serpent Rouge... θα θυμηθώ και άλλους...

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
14 Σεπ 2015 19:34 #46528 by giovanna
Replied by giovanna on topic Αγαπημένος γρίφος
Εγώ ένα γρίφο δεν αγάπησα ποτέ, ΤΗΝ ΚΑΤΣΙΚΑ και όσοι το έχετε παίξει ξέρετε τι εννοώ :silly: