JOURNEY TO THE MOON

• giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
09 Νοε 2005 09:08 #6409 by giovanna
JOURNEY TO THE MOON was created by giovanna
Σαν την καλή χαρά είμαι στο φεγγάρι. Πηδάω απο εδώ πηδάω απο εκεί. Πεθαίνω ξαναγενιέμαι αλλά που πρέπει να πάω. Μεγάλο πρόβλημα!! Κάποια βοήθεια για την χαμένη στο φεγγάρι!! :twisted:

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
09 Νοε 2005 09:16 #6410 by CallMeDr
Replied by CallMeDr on topic JOURNEY TO THE MOON
Κατι πιο συγκεκριμενο βρε giovanna?!

Define normal...

• giovanna
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
09 Νοε 2005 10:42 #6412 by giovanna
Replied by giovanna on topic JOURNEY TO THE MOON
Καλέ μου είμαι στο φεγγάρι πηδάω στους γκρεμούς και βλέπω κάτι φυτά ή τι είναι αυτά ο χριστός και η παναγία. Μου κάνουνε Γκρρ. και εγώ δεν ξέρω τι να κάνω.

Εγώ δεν είμαι θυμωμένη με αυτά εσύ γιατί είσαι?

Μια βοήθεια ζήτησα. Προς τα που πρεπει να πάω. Κάτι θέλουνε τα φυτά απο εμένα και εγώ δεν ξέρω τι θελουνε τόσο κακό είναι? :twisted:

More
09 Νοε 2005 10:56 #6413 by CallMeDr
Χαχαχαχα!!!

Λοιπον 1ον: Ειμαι φεμ θενκ γιου :lol:

2ον: Απ'οτι καταλαβαινω εισαι ακομα στην αρχη του παιχνιδιου οποτε ασε το τι θελουν τα φυτα απο σενα κ κανε γυρες να βρεις τπτ clues για τα φυτα. Ειναι πολυ ωραιο παιχνιδι οποτε δωστου την υπομονη την επιμονη κ την προσοχη που του αξιζει!!Ολα εχουν σημασια σαυτο το παιχνιδι: οτι βλεπεις, οτι ακους, οτι σκεφτεσαι..ακομη κ οτι τρως :wink:

Φιλια

Define normal...

More
09 Νοε 2005 10:59 #6414 by CallMeDr
Α!! Κ για να μην αναρωτιεσαι (κ να μην σε λενε στριγκλα χιχι) η ωρα ειναι 3 παρα 10 το βραδυ :P :lol: :P :lol: :lol: :P

Φιλιααα

Define normal...

More
09 Νοε 2005 14:05 #6416 by Zagorin
Replied by Zagorin on topic JOURNEY TO THE MOON
Αν είσαι στην αρχή υπομονή το ρόλο των φυτών θα το δεις αργότερα. Τώρα προσπάθησε να εξερευνήσεις τις περιοχές. Αν δεν το έχει καταλάβει μπορείς να πας και στο κέντρο και στο γκρεμό απέναντι (έχει μία σπηλιά αν το προσέξεις).

More
10 Νοε 2005 00:26 #6421 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic JOURNEY TO THE MOON
Και σε συνέχεια αυτού που είπε ο Zagorin, να σου δώσω μια συμβουλή. Μη κολλήσεις στην αρχή σε κανένα συγκεκριμένο σημείο, απλά κοίτα τα πάντα και βρες τις όποιες συνδέσεις μεταξύ τους. Βεβαιώσου πως έχεις δει όλες τις διαθέσιμες οθόνες. Από κει και πέρα, το ένα πράγμα ακολουθεί το άλλο και προχωράς. Στην αρχή θέλει λίγο ψάξιμο, αλλά απόλαυσε το! Τόσο ωραία μουσική, τέτοια χρώματα... (ναι, ναι, κολλημένη σε αυτά εγώ, αλλά πραγματικά είναι εμπειρία η πρώτη ώρα που ψάχνεις εντελώς χαμένη).

PS: Κράτα ωστόσο στο background πως ψάχνεις τρόπο να περάσεις τα φυτά-φρουρούς. Θα τη βρεις αργότερα τη λύση! :wink:

Nothing happens unless first a dream...

• giovanna
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
10 Νοε 2005 01:15 #6422 by giovanna
Σας ευχαριστώ όλους σας για την πολύτιμη βοήθεια. Είστε γλύκες!! :oops:

• giovanna
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
15 Νοε 2005 02:50 #6498 by giovanna
Εχω φτάσει στο Level 1. Στην συσκευή που είναι κοντά στα μανιτάρια που εκρύγνονται κάτι πρέπει να κάνω πάλι που έχει σχέση με αριθμητικές πράξεις. Αλλά τι? Κάποια βοήθεια :cry:

More
15 Νοε 2005 03:51 #6499 by Fallen Angel
Αν προσέξεις, δίπλα από τα τέσσερα τετράγωνα με τους αριθμούς (Σελήνιους αριθμούς that is! :wink:), υπάρχουν κάποιες ολοκληρωμένες πράξεις που σε βοηθάνε να καταλάβεις πώς λειτουργεί το όλο σύστημα. Έχεις διαβάσει για το αριθμητικό σύστημα των Σελήνιων? Κάπου το εξηγεί διεξοδικά.

Πάντως -και χωρίς να είμαι 100% βέβαιη μιας και δε ξέρω πού ακριβώς βρίσκεσαι- δε νομίζω πως χρειάζεται ακόμη να ασχοληθείς με αυτό το γρίφο. Όταν έρθει η ώρα του (η απαραίτητη για την πλοκή) ή θα έχεις όλα τα στοιχεία που σου χρειάζονται διαθέσιμα ή θα χρησιμοποιήσεις το Level 2 key.

• giovanna
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
15 Νοε 2005 04:09 #6500 by giovanna
@fallen angel,

Είμαι μπροστα του και κατάλαβα ότι πρέπει να κάνω, αλλά όπως είμαι σκράπας στα μαθηματικά δεν τα καταφέρνω. Κάτι πρέπει να προσθέσω ή να αφαιρέσω. Κατάλαβα οτι η τελεία είναι 1 και η παύλα 5, αλλά απο εκεί και πέρα τι? Εσύ τι έκανες? και το πέρασες, ξέρω ότι πρέπω να το λύσω για να μου ανοίξει την πόρτα. Δυστυχώς εγώ είμαι χαζή και δεν έχω 300 points για να πάρω το κλειδί για το level 2 έχω μόνο 286 πόντους. Τώρα δεν ξέρω αυτό καλό είναι ή κακό. Αλλά είμαι σίγουρη ότι πρέπει να λύσω αυτό τον γρίφο πως όμως. Γκλιάχ!!! :oops:

More
15 Νοε 2005 08:27 #6501 by Fallen Angel
Τώρα να σου πω ότι θυμάμαι πώς τον πέρασα ή ακόμη κι αν τον πέρασα ή χρησιμοποίησα κλειδάκι, ψέμματα θα σου πω. Όντως πρέπει να τον λύσεις για να ανοίξεις την πόρτα, απλά δε νομίζω χρειάζεται ακόμη! Αυτή η πόρτα σου χρειάζεται στο τέλος του παιχνιδιού κι αφού έχεις ακόμη μόνο 286 πόντους, σίγουρα έχεις πολλά να κάνεις προτού φτάσεις στο τέλος. Κάνοντας τα υπόλοιπα, ή θα βρεις κι άλλα στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις το γρίφο ή θα έχεις αρκετούς πόντους ώστε να τον... προσπεράσεις. :wink:

Αν ωστόσο θες οπωσδήποτε να τον περάσεις τώρα, να σου πω πως -αν θυμάμαι καλά φυσικά- το clew ήταν στα 20άρια. Κάθε 20άρι της δεύτερης στήλης μεταφερόταν σε μονάδα της πρώτης. Ο,τιδήποτε λιγότερο του 20 αναπαριστούνταν κανονικά. Λεπτομέρειες sorry αλλά ειλικρινά δε θυμάμαι.

• giovanna
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
15 Νοε 2005 08:32 #6502 by giovanna
Πάλι δεν καταλαβαίνω, κάτι δεν κάνω σωστά. Δηλαδή τα 20 που μετράνε που πανε. Συνέχεια έχω αριθμητκά σύμβολα του φεγγαριού πρέπει να προσθέσω να αφαιρέσαω να πολλαπλιάσω τι πρέπει να κάνω τελικά? Βοήθεια γιατί χανόμαστε!! :oops:

More
15 Νοε 2005 09:01 #6503 by Fallen Angel
Λοιπόν, το είχα μέσα, οπότε μπήκα μια βόλτα να τον θυμηθώ. Επιμένω πως δεν υπάρχει λόγος να την ανοίξεις τώρα την πόρτα και μπορείς να τον αφήσεις αυτό το γρίφο γι' αργότερα, ώστε να τον περάσεις μόνη σου (έστω και με κλειδάκι). Να σου δώσω άλλο ένα hint? Ψάξε για ένα ακόμη νούμερο στο χώρο έξω από το γρίφο... θα σε βοηθήσει.

Παρόλα αυτά, αν θες να τον περάσεις τώρα ή απλά αν τον βαρέθηκες, η λύση ακολουθεί:

***SPOILER***
-΄Η πρώτη στήλη αντιστοιχεί στις 20άδες και οι δεύτερη σε αριθμούς μέχρι και το 19. Οι παύλες είναι 5άρια, οι τελείες μονάδες και τα τετράγωνα μηδέν.
- Όπως φαίνεται από τα χαραγμένα παραδείγματα αριστερά, πρόκειται για πρόσθεση.
- Τα δυο πάνω κουτάκια (που βγάζουν randοmly κάποια νούμερα) είναι το ένα σκέλος της πρόσθεσης.
- Στα δυο κάτω κουτάκια (που έχουν το μηδέν, τετράγωνο) θα βάλεις τα αποτελέσματα της πρόσθεσης.
- Σου λείπει τώρα το δεύτερο σκέλος, για να το προσθέσεις στην πάνω γραμμή. Είναι το 06. Υπάρχει αν το προσέξεις ακριβώς μπροστά από το γρίφο, στο έδαφος.
- Οπότε... όποιο νούμερο και να έχεις στο πάνω δεξιά τετραγωνάκι σου, το προσθέτεις με το έξι, και το αποτέλεσμά του το βάζεις στο κάτω δεξιά τετραγωνάκι. Αν το νούμερο που προκύπτει από την πρόσθεση ξεπεράσει το 20, γράφεις μηδέν σε αυτή τη στήλη και το μεταφέρεις ως μονάδα στην αριστερή σου πρόσθεση.

Παράδειγμα:
Αν σου εμφανίσει 3 και 19 αντίστοιχα στα δυο κουτάκια, προσθέτοντας έξι στο 19, θα έχεις 25. Βάζεις λοιπόν 5 στο δεξιά (που περισσεύουν από τα 20) και 4 στα αριστερά (τρεις 20άδες που είχες συν μια που έφερες από τη δεξιά στήλη).
***END OF SPOILER***

Καλή συνέχεια! :)

• giovanna
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
16 Νοε 2005 02:57 #6504 by giovanna
Να σαι καλά Fallen_Angel,

Είδες πόσο μετράει να είσαι καλή στα μαθηματικά, έστω και εάν αυτά είναι φεγγαρίσια.

Αισθάνομαι σαν να κάνω φροντιστήριο για να δώσω εξετάσεις να μπώ στο Πανεπιστήμιο. Αχ βρε άτιμε κόσμε των adventure τι μας βάζεις να κάνουμε!!! :oops: