Interview with Charles Cecil
- aiRness
- Platinum Member
Whenever I smell asphault, I think of Maureen.
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Elessar
- Team
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- enwsiths
- Topic Author
- Futuristic Fedora
upload img
πρώην nickname texmurphy, ημ. εγγραφής 09 Φεβ. 2005
...στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...
- Visitor
- Elessar
- Team
- Visitor
- Elessar
- Team
- enwsiths
- Topic Author
- Futuristic Fedora
upload img
πρώην nickname texmurphy, ημ. εγγραφής 09 Φεβ. 2005
...στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...
- Visitor
α. Σαφώς και έχω διαβάσει. Το ότι καταφέρθηκα ειρωνικά δεν σημαίνει ότι δ ε ν έχω διαβάσει. Έλεος....
β. Η θεωρία του Μαρξ σαφώς και απασχόλησε ορδές διανοουμένων και μη αλλά μήπως κατέστησε απόλυτο κυρίαρχο και Δυνάστη, ως Υπέρτατη αλήθεια το Κόμμα; Μήπως μετά την συνέχεια του μαρξισμού (βλέπε λενινιστική λαίλαπα) η εξουσία και η ωμή βία έγινε το υπέρτατο όργανο του Κράτους;
γ. Κάνε μια βόλτα στα πρωτόκολλα των Κομμουνιστικών Διεθνών (ειδικά στα συνέδρια του 1920) για να καταλάβεις τι σημαίνει σύνταξη και υποταγή, στρατιωτική πειθαρχία, εκτελεστικές επιτροπές και όλα αυτά απόρρεια μαρξιστικής καθαρά ιδεολογίας.
δ. Το Κόμμα δεν διευθύνει την κοινωνία αλλά είναι η ΙΔΙΑ η κοινωνία. Για σκέψου το να καταλάβεις ιδεολογικό αλά Μαρξ οικοδόμημα.
ε. Πού το πας το ρωσικό καθεστώς; "αδιαφορία και παθητική αντίσταση του πληθυσμού, σαμποτάζ και υπεξαίρεση της βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής, βαθιά ανορθολογικότητα του συστήματος, παραληρηματική γραφειοκρατία, κλίκες και ψεύδος" κατά τον Καστοριάδη.... Μαρξ και δόξα τω Θεώ!
ε. Η απόλυτη κυριάρχηση στα πάντα το υιοθέτησε ο μαρξισμός παρέα με το αδελφάκι του τον λενινισμό από τον καπιταλισμό παρακαλώ.
στ. Τα πράγματα δεν είναι τόσο αθώα όσο τα διαβάζεις Σταύρο, δες στην πράξη τι έγινε και τότε θα καταλάβεις. Ο Μαρξ νόμιζε ότι θα μπορούσε να εξαλείψει και την αγορά και το νόμισμα πράγμα που δεν κατάφερε όπως αντιλαμβάνεσαι. " Το ότι δεν υπάρχει κοινωνία χωρίς παραγωγή και κατανάλωση δεν σημαίνει ότι πρέπει ν΄αναγορεύσουμε αυτές τις δύο δραστηριότητες σε έσχατους σκοπούς της ανθρώπινης ύπαρξης- αυτό που αποτελεί σήμερα την πραγματική ουσία του ατομικισμού και του φιλελευθερισμού".
ζ. Μπορούμε κάλλιστα να μιλήσουμε για τον Δαρβίνο, τις εκάστοτε επαναστάσεις και τις οικονομικές θεωρίες εν γένει αλλά θέλει πολλή δουλειά για να δούμε κάτω από την επιφάνεια τα οποιαδήποτε ελατήρια των ανωτέρω θεωριών. Θέλω να πω εν τέλει επιμονή στα κείμενα και τα λεγόμενά τους αλλά με σκεπτικισμό και ενδελέχεια.
η. Να επαναλάβω ότι όταν κάποιος διαφωνεί με κάτι δεν σημαίνει ότι είναι άσχετος και αντιδραστικός απλά, με τον απέναντι που είπε την άποψή του για κάτι. Μπορεί να έχω ακούσει τα μύρια όσα για τον εαυτό μου εδώ μέσα, να γελάω με διάφορα κνώδαλα σχετικώς με την δήθεν σοβαρότητα που επιδεικνύουν για το μέλλον των pixels και την αγωνία να μην γίνει το φόρουμ μπουρδέλο (ας γελάσω), να θεωρούμαι χαζοχαρούμενος και άσχετος εξαπολύωντας δήθεν spam μηνύματα αλλά άσχετος δεν είμαι είτε το θέλετε είτε όχι.
θ. Σταύρο και πάλι δεν έχω κάτι μαζί σου αλλά έλεος η σοβαροφάνεια εδώ μέσα.
- Elessar
- Team
Δύο πράγματα μόνο:
Για ποιον λόγο ρίχνεις "ευθύνες" στον Μάρξ για την ρωσική επανάσταση; Είχε πεθάνει πολλά χρόνια πριν ξεκινήσει και είναι ολίσθημα λογικής να καταλογίζουμε σε κάποιον κάποια πράξη για την οποία δεν έχει καμία σχέση. Είναι σαν να κατηγορείς αυτόν που έφτιαξε το πρώτο adventure για οποιοδήποτε τραγικό adventure κυκλοφόρησε στην συνέχεια. Και μην μπούμε τώρα στην κουβέντα για το κατα πόσο το Σοβιετικό καθεστώς αλλοτρίωσε την μαρξιστική σκέψη.
Δεύτερον, τι ακριβώς εννοείς με το "έλεος η σοβαροφάνεια εδώ μέσα."? Πραγματικά με μπερδεύεις ορισμένες φορές.
- Visitor
Όταν αναφέρομαι στην σοβαροφάνεια ανάτρεξε στην παράγραφο η.
Για τις ευθύνες όσον αφορά στον Μαρξ σε ένα καινούργιο thread θα αναφερθούμε πιστεύω εκτενέστερα. Σάββατο βράδυ είναι σήμερα....
- maladroid
- Templar Hunter
enwsiths wrote: Ο cecil είναι κορυφή είτε σ'αρέσει είτε όχι...
enwsiths wrote: Επιτέλους κατάλαβε ότι για σένα μπορεί να είναι μέτριος δημιουργός αλλά για μένα είναι κορυφή και υπάρχει κάτι που λέγεται υποκειμενικότητα.
No good deed goes unpunished
- kate
- Spammer