Καλησπέρα, Προτάσεις ???

• etern1tyST2
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
03 Οκτ 2006 00:11 #12390 by etern1tyST2
Καλησπέρα, Προτάσεις ??? was created by etern1tyST2
Καλησπέρα. Είχα μπει κ παλιοτερα ως χρηστης στο φορουμ αλλά εχω χάσει τον παλιό κωδικό μου. Τέσπα... στο θέμα:

Ως παλιός adventurer με θλιβει το γεγονος οτι τα τελευταια 5 χρονια εχω παρατησει το αγαπημενο μου είδος. Τον τελευταιο μηνα λοιπον σαν φλασια μου ήρθε κ αρχισα να παιρνω καποια παιχνιδακια απο ebay. Ενα απο αυτα ήταν το Loom. 2 άλλα το Βroken Sword 1 kai to Monkey island 3 ( k to 1 alla to psaxnw se alli ekdosi) . Αυτο που θελω να μου προτεινετε ειναι παιχνιδια του ειδους που θα με κανουν να χαθω κυριολεκτικα. Τι εννοώ ? Αρχίζοντας το νησι των πιθηκων 1 ( :P ) στην πρωτη σκηνη ακουγοντας τη μουσική και με το που σου λεει ο γερος το ονομα σου ως Threeweed kai oxi Threepwood ...ε είσαι μέσα. Τελος. Πειρατής.
Θέλω λοιπον να μου πειτε καποια παιχνιδια τελεια που ειναι οροσημα για το ειδος απο παλια ως σημερα.

Σημειωση :

Myst series,amerzone, syberia, tlj, grim fandango, riddle of sphinx, discworld noir, atlantis series είναι μερικά απο τα adventure που έχω, απλώς δεν θυμαμαι τα υπολοιπα καθως τα εχω σε αλλη πολη.

Ευχαριστώ προκαταβολικα για τις προτασεις σας. Πιστευω οτι ισως να βοηθηθουν κ αλλοι χρηστες.
Ειλικρινα λυπαμαι που εγκατελειψα το μονο ειδος που σε κανει να ταξιδεψεις μακρια απο την πραγματικότητα.[/img]

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
03 Οκτ 2006 02:21 #12392 by CallMeDr
Replied by CallMeDr on topic Καλησπέρα, Προτάσεις ???
Hey there etern1tyST2 welcome back :)

Εγω προτεινω τα παιχνιδια της Kheops: Voyage, Echo: Secrets of the lost cavern, Return to mysterious island, Secrets of davinci: the forbidden manuscript [(ισως κ το καινουργιο safecracker) ειμαι φαν της Kheops ]. Εκτος απ'αυτα το Μoment of silence, dreamfall, keepsake, κ για να μην θυμωσει η Fallen_Angel, το still life :lol: :lol:

P.S. Οροσημα για το ειδος δεν θα τα ονομαζα, αλλα ειναι ισως απο αυτα που ξεχωριζουν ως τα καλυτερα απο την τελευταια φουρνια adventures. Hope i helped :rolleyes:

Define normal...

More
03 Οκτ 2006 02:24 #12393 by maladroid
Replied by maladroid on topic Καλησπέρα, Προτάσεις ???
Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό ως έλλειψη της συλλογής σου είναι το Day of the Tentacle, για πολλούς το κορυφαίο (καθαρόαιμο) comedy adventure. Από κει και πέρα υπάρχουν αρκετά τα οποία πιθανότατα θα βρεις διασκεδαστικά δεδομένου ότι τα απαρχαιωμένα γραφικά δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για σένα. Προτείνω, πάντως, να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τα:

Sam & Max Hit the Road
Indiana Jones and the Fate of Atlantis
Gabriel Knight 1: Sins of the Fathers
(αν σε ενθουσιάσει δοκίμασε την τύχη σου και με τα δύο επόμενα -κατ'εμέ υποδεέστερα- της σειράς)
Monkey Island 2: Le Chuck's Revenge
Full Throttle
Toonstruck
Discworld 2
(το ένα δεν το έχω παίξει αλλά απολαμβάνει της εκτίμησης αρκετών)
Simon the Sorcerer 1 & 2
Beneath a Steel Sky
(κυκλοφορεί ως freeware)

Θεωρώ ότι τα παραπάνω ανήκουν στα πλέον "εύπεπτα" και ταυτόχρονα ποιοτικά adventures point and click, οπότε αφενώς θα σε ψυχαγωγήσουν γενναιόδωρα αφετέρου θα αισθανθείς οικειότητα με το interface και τα γραφικά τους σε χρόνο μηδέν.

Από κει και πέρα υπάρχουν φυσικά πολλά ακόμα αξιόλογα adventures που ίσως έχουν ελαφρώς αυξημένες απαιτήσεις από τον παίκτη αλλά τον αποζημιώνουν με το παραπάνω. Τέτοια είναι:

The Dig
Under a Killing Moon
The Pandora Directive
Sanitarium

Maniac Mansion (είναι προσβάσιμο μέσω του Day of the Tentacle - τουλάχιστον στην σχετικά πρόσφατη επανέκδοση του τελευταίου- ενώ κυκλοφορεί στο Internet και σε free Deluxe Edition)
Blade Runner
Tex Murphy: Overseer
Dreamfall
(ιδίως εάν σου άρεσε το The Longest Journey)

Αφήνω άλλους με περισσότερες περιπετειώδεις εμπειρίες από μένα να συμπληρώσουν τη λίστα αν και σε συνδυασμό με όσα ήδη έχεις και τυχόν δεν έχεις παίξει, τα παραπάνω θα σου φτουρήσουν κάνα χρόνο. 8)

No good deed goes unpunished

More
03 Οκτ 2006 02:25 #12394 by Elessar
Replied by Elessar on topic Καλησπέρα, Προτάσεις ???
Συμφωνώ σε όλα όσα προτείνει ο Maladroid και γίνομαι για ακόμα μία φορά γραφικός προτείνοντας το υπέρτατο The Black Mirror

Επίσης υποκλίνομαι, μέχρι το κεφάλι μου να ακουμπήσει στο πάτωμα, στο Scratches

Τέλος, μην αφήσεις παραπόνεμένο το Sanitarium, πραγματική κατάδυση στον κόσμο της παράνοιας...

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• etern1tyST2
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
06 Οκτ 2006 02:08 #12508 by etern1tyST2
Replied by etern1tyST2 on topic Καλησπέρα, Προτάσεις ???
τιποτα άλλα εχετε να προτεινετε ? χεχε. ξερω οτι πρεπει να παιξω πρωτα αυτα αλλα οι απαιτησεις μου ειναι αυξημενες... :D

More
06 Οκτ 2006 03:31 #12512 by giovanna
Replied by giovanna on topic Καλησπέρα, Προτάσεις ???
Για δοκίμασε το Black Dahlia. Για εμένα είναι 'ενα υπέροχο παιγνίδι, και τώρα που έγινε και ταινία είναι πάλι επίκαιρο το θέμα. :P

• Visitor
  • Visitor
06 Οκτ 2006 04:52 #12516 by
Still Life?

More
06 Οκτ 2006 06:59 #12520 by kate
@Giovanna
Black Dahlia? Τι είναι αυτό? Παλιό?

More
06 Οκτ 2006 07:18 #12521 by Elessar
Replied by Elessar on topic Καλησπέρα, Προτάσεις ???
FMV adventure του 1998, εξωφρενικά δύσκολο με αρκετά - άσχετα με το παιχνίδι - puzzles. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στον πλανήτη που να έχει τελείωσει αυτό το παιχνίδι χωρίς να χρησιμοποιήσει σε αρκετά σημεία λύση. Αν υπάρχει, πραγματικά του βγάζω το καπέλο.

Εμένα προσωπικά με κούρασε πάρα πολύ απο ένα σημείο και μετά με την απίστευτη δυσκολία του - ευτυχώς που υπήρχαν λέξεις με τις οποίες έκανες bypass τα puzzles.

Προσωπικά δεν θα στο συνέστηνα εκτός και αν έχεις μαζοχιστικές τάσεις. :)

To παιχνίδι είναι βασισμένο στην γνωστή ιστορία της τραγουδίστριας Elizabeth Short - ή Μαύρη Ντάλια - η οποία δολοφονήθηκε απο άγνωστα χέρια το 1947. Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το ποιος την σκότωσε αλλά το μυστήριο παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα...

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• Visitor
  • Visitor
06 Οκτ 2006 08:03 #12524 by
*****S P O I L E R*****

Επειδή αναφερθήκατε για την Μαύρη Ντάλια, Elisabeth Short την έλεγαν, η οποία βρέθηκε άγρια δολοφονημένη και ξεκοιλιασμένη κάπου στο L.A. όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει το βιβλίο του James Elroy (πασίγνωστος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, πολυβραβευμένος, όπου του ιδίου η ζωή είναι πολυτάραχη {η μητέρα του βρέθηκε κι αυτή αγρίως δολοφονημένη]) Μαύρη Ντάλια, όπου η λύση που δίδεται στο τέλος είναι καθόλα πειστική και ανατριχιαστική συνάμα. Το βιβλίο είναι πολύ noir και αντικατοπτρίζει την τότε εποχή και ατμόσφαιρα του ΛΑ το 1947. Πάντως πηγές αναφέρουν ότι υπήρχαν ενδείξεις πως αυτός που ίσως να διέπραξε την δολοφονία να ήταν ο Orson Welles!!!!!!!!!!!!!!

*****END OF SPOILER*****

• Visitor
  • Visitor
06 Οκτ 2006 08:11 #12526 by
@kate

Αν προθυμοποιηθείς να το παίξεις δες εδώ για να αποφύγεις νεύρα αλλά και να πάρεις μια ιδέα. www.balmoralsoftware.com/bdahlia ... htm#Review

More
06 Οκτ 2006 09:26 #12531 by giovanna
Replied by giovanna on topic Καλησπέρα, Προτάσεις ???
@Elessar

Γουάου, γιατί το έχεις πάρει τοσο στραβά το πάιγνίδι, ήτανε υπέροχο, πανδύσκολο, αλλά πανέμορφο. Εγώ την καταβρήκα μαζί του, μπορώ να πω απλώς ήτανε τέλειο. Εντάξει γούστα ήτανε αυτά, αλλά οι γρίφοι ήτανε και..εν πάσει περιπτώσει, εαν θέλετε να ζήσετε στιγμές θρίλλερ, στιγμές που πραγματικά να μην έχετε κάποια λύση παίξτε το, είναι ένα θρίλλερ, για εμένα ένα must στην πολυτάραχη ζωή των adventuradon.

@kate,

p.m. και στο στέλνω, για να με θυμηθείς!!!
:oops:

More
06 Οκτ 2006 18:44 #12533 by panosvlass
Replied by panosvlass on topic Καλησπέρα, Προτάσεις ???
Τι σκαλωμα ηταν αυτο το παιχνιδι.Το θυμαμαι και κουραζομαι!!!! Βεβαια μου αρεσαν οι γριφοι αν και ασχετοι μονο και μονο για το οτι ηθελε να δουλεψει το μυαλο.Βεβαια η λυση ηταν προχειρη διπλα απο το πληκτρολογιο!!!! Αλλα χρησιμοποιηθηκε στα "χαζα" κομματια του παιχνιδιου. Παραδειγμα στα τουνελ που επρεπε να βρεις την ακρη και δεν ειχες (τουλαχιστον εγω και ο κολλητος μου που το παιζαμε μαζι δεν ειχαμε) κανενα στοιχειο οποτε ανοιγεις την λυση και τσουπ μια χαρα!!!!Τι εποχες και αυτες...
Αν και δεν μου αρεσουν αυτου του στυλ τα adventures (Myst,Riven κτλ) αλλα αυτο ηταν υπεροχο.
Βγαινει και ταινια αν σε ενδιαφερει!
Δοκιμασε το οπωσδηποτε.

• etern1tyST2
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
06 Οκτ 2006 20:45 #12534 by etern1tyST2
Replied by etern1tyST2 on topic Καλησπέρα, Προτάσεις ???
basika den me endiaferoun ta prosfata. me endiaferoun kiriws paixnidia apo prin to 2000. euxaristw