Καλησπέρα, Προτάσεις ???
- etern1tyST2
- Topic Author
- Elite Member
Ως παλιός adventurer με θλιβει το γεγονος οτι τα τελευταια 5 χρονια εχω παρατησει το αγαπημενο μου είδος. Τον τελευταιο μηνα λοιπον σαν φλασια μου ήρθε κ αρχισα να παιρνω καποια παιχνιδακια απο ebay. Ενα απο αυτα ήταν το Loom. 2 άλλα το Βroken Sword 1 kai to Monkey island 3 ( k to 1 alla to psaxnw se alli ekdosi) . Αυτο που θελω να μου προτεινετε ειναι παιχνιδια του ειδους που θα με κανουν να χαθω κυριολεκτικα. Τι εννοώ ? Αρχίζοντας το νησι των πιθηκων 1 ( ) στην πρωτη σκηνη ακουγοντας τη μουσική και με το που σου λεει ο γερος το ονομα σου ως Threeweed kai oxi Threepwood ...ε είσαι μέσα. Τελος. Πειρατής.
Θέλω λοιπον να μου πειτε καποια παιχνιδια τελεια που ειναι οροσημα για το ειδος απο παλια ως σημερα.
Σημειωση :
Myst series,amerzone, syberia, tlj, grim fandango, riddle of sphinx, discworld noir, atlantis series είναι μερικά απο τα adventure που έχω, απλώς δεν θυμαμαι τα υπολοιπα καθως τα εχω σε αλλη πολη.
Ευχαριστώ προκαταβολικα για τις προτασεις σας. Πιστευω οτι ισως να βοηθηθουν κ αλλοι χρηστες.
Ειλικρινα λυπαμαι που εγκατελειψα το μονο ειδος που σε κανει να ταξιδεψεις μακρια απο την πραγματικότητα.[/img]
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- CallMeDr
- Moderator
Εγω προτεινω τα παιχνιδια της Kheops: Voyage, Echo: Secrets of the lost cavern, Return to mysterious island, Secrets of davinci: the forbidden manuscript [(ισως κ το καινουργιο safecracker) ειμαι φαν της Kheops ]. Εκτος απ'αυτα το Μoment of silence, dreamfall, keepsake, κ για να μην θυμωσει η Fallen_Angel, το still life
P.S. Οροσημα για το ειδος δεν θα τα ονομαζα, αλλα ειναι ισως απο αυτα που ξεχωριζουν ως τα καλυτερα απο την τελευταια φουρνια adventures. Hope i helped
Define normal...
- maladroid
- Templar Hunter
Sam & Max Hit the Road
Indiana Jones and the Fate of Atlantis
Gabriel Knight 1: Sins of the Fathers (αν σε ενθουσιάσει δοκίμασε την τύχη σου και με τα δύο επόμενα -κατ'εμέ υποδεέστερα- της σειράς)
Monkey Island 2: Le Chuck's Revenge
Full Throttle
Toonstruck
Discworld 2 (το ένα δεν το έχω παίξει αλλά απολαμβάνει της εκτίμησης αρκετών)
Simon the Sorcerer 1 & 2
Beneath a Steel Sky (κυκλοφορεί ως freeware)
Θεωρώ ότι τα παραπάνω ανήκουν στα πλέον "εύπεπτα" και ταυτόχρονα ποιοτικά adventures point and click, οπότε αφενώς θα σε ψυχαγωγήσουν γενναιόδωρα αφετέρου θα αισθανθείς οικειότητα με το interface και τα γραφικά τους σε χρόνο μηδέν.
Από κει και πέρα υπάρχουν φυσικά πολλά ακόμα αξιόλογα adventures που ίσως έχουν ελαφρώς αυξημένες απαιτήσεις από τον παίκτη αλλά τον αποζημιώνουν με το παραπάνω. Τέτοια είναι:
The Dig
Under a Killing Moon
The Pandora Directive
Sanitarium
Maniac Mansion (είναι προσβάσιμο μέσω του Day of the Tentacle - τουλάχιστον στην σχετικά πρόσφατη επανέκδοση του τελευταίου- ενώ κυκλοφορεί στο Internet και σε free Deluxe Edition)
Blade Runner
Tex Murphy: Overseer
Dreamfall (ιδίως εάν σου άρεσε το The Longest Journey)
Αφήνω άλλους με περισσότερες περιπετειώδεις εμπειρίες από μένα να συμπληρώσουν τη λίστα αν και σε συνδυασμό με όσα ήδη έχεις και τυχόν δεν έχεις παίξει, τα παραπάνω θα σου φτουρήσουν κάνα χρόνο.
No good deed goes unpunished
- Elessar
- Team
Επίσης υποκλίνομαι, μέχρι το κεφάλι μου να ακουμπήσει στο πάτωμα, στο Scratches
Τέλος, μην αφήσεις παραπόνεμένο το Sanitarium, πραγματική κατάδυση στον κόσμο της παράνοιας...
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- etern1tyST2
- Topic Author
- Elite Member
- giovanna
- Adventure's Advocate
- Visitor
- kate
- Spammer
Black Dahlia? Τι είναι αυτό? Παλιό?
- Elessar
- Team
Εμένα προσωπικά με κούρασε πάρα πολύ απο ένα σημείο και μετά με την απίστευτη δυσκολία του - ευτυχώς που υπήρχαν λέξεις με τις οποίες έκανες bypass τα puzzles.
Προσωπικά δεν θα στο συνέστηνα εκτός και αν έχεις μαζοχιστικές τάσεις.
To παιχνίδι είναι βασισμένο στην γνωστή ιστορία της τραγουδίστριας Elizabeth Short - ή Μαύρη Ντάλια - η οποία δολοφονήθηκε απο άγνωστα χέρια το 1947. Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το ποιος την σκότωσε αλλά το μυστήριο παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα...
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- Visitor
Επειδή αναφερθήκατε για την Μαύρη Ντάλια, Elisabeth Short την έλεγαν, η οποία βρέθηκε άγρια δολοφονημένη και ξεκοιλιασμένη κάπου στο L.A. όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει το βιβλίο του James Elroy (πασίγνωστος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, πολυβραβευμένος, όπου του ιδίου η ζωή είναι πολυτάραχη {η μητέρα του βρέθηκε κι αυτή αγρίως δολοφονημένη]) Μαύρη Ντάλια, όπου η λύση που δίδεται στο τέλος είναι καθόλα πειστική και ανατριχιαστική συνάμα. Το βιβλίο είναι πολύ noir και αντικατοπτρίζει την τότε εποχή και ατμόσφαιρα του ΛΑ το 1947. Πάντως πηγές αναφέρουν ότι υπήρχαν ενδείξεις πως αυτός που ίσως να διέπραξε την δολοφονία να ήταν ο Orson Welles!!!!!!!!!!!!!!
*****END OF SPOILER*****
- Visitor
Αν προθυμοποιηθείς να το παίξεις δες εδώ για να αποφύγεις νεύρα αλλά και να πάρεις μια ιδέα. www.balmoralsoftware.com/bdahlia ... htm#Review
- giovanna
- Adventure's Advocate
Γουάου, γιατί το έχεις πάρει τοσο στραβά το πάιγνίδι, ήτανε υπέροχο, πανδύσκολο, αλλά πανέμορφο. Εγώ την καταβρήκα μαζί του, μπορώ να πω απλώς ήτανε τέλειο. Εντάξει γούστα ήτανε αυτά, αλλά οι γρίφοι ήτανε και..εν πάσει περιπτώσει, εαν θέλετε να ζήσετε στιγμές θρίλλερ, στιγμές που πραγματικά να μην έχετε κάποια λύση παίξτε το, είναι ένα θρίλλερ, για εμένα ένα must στην πολυτάραχη ζωή των adventuradon.
@kate,
p.m. και στο στέλνω, για να με θυμηθείς!!!
- panosvlass
- Elite Member
Αν και δεν μου αρεσουν αυτου του στυλ τα adventures (Myst,Riven κτλ) αλλα αυτο ηταν υπεροχο.
Βγαινει και ταινια αν σε ενδιαφερει!
Δοκιμασε το οπωσδηποτε.
- etern1tyST2
- Topic Author
- Elite Member