Ακουω προτασεις
- panagios
- Topic Author
- Banned
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Atrus
- Spammer
Viva la Revolucion!
- panagios
- Topic Author
- Banned
- Atrus
- Spammer
Viva la Revolucion!
- Mortal
- Adventure's Advocate
Βασικά αφού είσαι και εσύ απο τους παλιούς θα πρέπει να έχεις κοιτάξει τα πάντα. Αν σε ενδιαφέρει και έχεις την πολυτέλεια του χρόνου, πολλά καλά παιχνίδια θα βρείς στο thread " adventure-advocate.gr/forum/phpB ... c.php?t=55 ", όπου πολλοί απο μας στείλαμε μια λίστα με τίτλους που έχουμε στην κατοχή μας. Όποια δεν έχεις παίξει θα έλεγα πως είναι προτεινόμενα (αλλά για καλό και για κακό ρώτα (δεν τα έχουμε χωρίσει καθαρά σε κορυφές/καλά/μέτρια/χάλια ) και εδώ είμαστε! )
Ο πολυλογάς του Forum!
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
- Real NC
- Banned
Σύγχρονο; Χμμ, δεν ξέρω. Αν θες gameplay (γρύφους δηλ.) τρέχα πάρε το Riddle Of Master Lu. Αλλά αφού είσαι παλιός, μάλλον θα το έχεις κιόλας.panagios wrote: [...] εμενα με ενδιαφερουν κυριως οι δυσκολοι γριφοι όλων των ειδων και οχι μονο τα γραφικα, θα ηθελα την προταση σας. Ποιο συγχρονο adventure θα επρεπε να δοκιμασω να παιξω;
Πάντως οχι Riven. Οι γρίφοι του δεν είναι αυτό που περιμένεις. Ούτε Grim Fandango. Τέλειο παιχνίδι, αλλά κάπως εύκολο. Τι να πω. Μόνο τα παλιά μου έρχονται κατά νου. Π.χ. Broken Sword.
Sig? We don't need no stinking sig!
members.lycos.co.uk/realnc qtads.sf.net
- adreasnaxos
- Walker Survivor
panagios wrote: επειδη εμενα με ενδιαφερουν κυριως οι γριφοι όλων των ειδων και οχι μονο τα γραφικα
Drowned God, Celtica, Opsys, Amber, Rhem, Lighthouse, Secrets of The Luxor, Chaos, Dog Day, Reah, Woodruff and the Schnibble of Azimuth, The Neverhood, Morpheus.
- Mortal
- Adventure's Advocate
adreasnaxos wrote:
panagios wrote: επειδη εμενα με ενδιαφερουν κυριως οι γριφοι όλων των ειδων και οχι μονο τα γραφικα
Drowned God, Celtica, Opsys, Amber, Rhem, Lighthouse, Secrets of The Luxor, Chaos, Dog Day, Reah, Woodruff and the Schnibble of Azimuth, The Neverhood, Morpheus.
Μερικά σύντομα σχόλια απο μνήμης:
- το Lighthouse θυμάμαι (κακή/καλή εμπειρία) πως είχε μια εξαιρετικά καλή ατμόσφαιρα αλλά ένας γρίφος που ανέφερα σε άλλο thread απαιτούσε walkthrough ή Hint-Line.
- Το Reah The Unknown (DVD) δυνατό παιχνίδι με τον χαρακτήρα να έχει μεταφερθεί σε άλλη διάσταση αποτέλεσμα κάποιου ανεξέλεγχτου πειράματος (αν δεν με απατά και πάλι η μνήμη μου ), ωραία ατμόσφαιρα, μοναχικό (όχι ιδιαίτερα άσχημο) σε πολλά σημεία με με διάφορους γρίφους που γενικά με λίγο σκέψη και μια αλυσίδα συσχετισμών λυνόνταν "άνετα" αλλά επίσης (το κακό) έναν δυο γρίφους τύπου mastermind και Hanoi Towers(sp?).
- To Woodruff and the Schnibble of Azimuth δεν ήταν μόνο puzzle game; Δεν το θυμάμαι ως adventure...Μπορεί να κάνω λάθος βέβαια. [Όπως έχει ειπωθεί απο αοιδό διαμορφώτρια της Ελληνικής σύγχρονης λαικής παιδείας "ουδείς άσφαλτος!" ]
- Το Morpheus πράγματι, εξαίρετη ατμόσφαιρα, και αν θυμάμαι καλά γρίφοι μέτριοι προς δύσκολοι, και ελάχιστοι απο αυτούς που ξεριζώνεις ότι μαλλιά σου έχουν απομείνει.
Θα προσέθετα και το Shivers μολονότι είχε ωραίους γρίφους σε πολλά σημεία το σενάριο μου είχε φανεί λίγο "ελαφρύ". Απόψεις βέβαια.
Το Riddle Of The Sphinx πολύ καλή δουλειά επίσης, το έδωσε και το PCMaster, αν ασχοληθείς μαζί του θέλεις QTime 3, και σε ένα δυο σημεία θα χρειάζονταν υπότιτλοι. Ως επίσης μπορείς να βρεις και το sequel The Omega Stone(?), δεν το έχω για να δηλώσω γνώμη, πάρα μόνο να προτείνω την ανάγνωση πολλών...πολλών...πολλών reviews, ένα review δεν βοηθάει σχεδόν ποτέ.
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
- panagios
- Topic Author
- Banned
- Real NC
- Banned
Με τα text-adventures τι γίνεται; Ασχολείσαι; Έχουν γενικώς τους καλύτερους γρύφους στην ιστορία του adventure-gaming. Στο "I.F. section" του main site θα βρεις links, αν ενδιαφέρεσαι. Αν θες γρύφους (αλλά και καλά γραφικά σε μερικά παιχνίδια) είναι καιρός να αρχήσεις τα text adventures (ή text+graphic-adventures, π.χ. της Legend Entertainment).panagios wrote: Σας ευχαριστω πολύ ολους. Δυστυχως τα εχω παιξει σχεδον ολα.
Sig? We don't need no stinking sig!
members.lycos.co.uk/realnc qtads.sf.net