Adventures στην φορητή κονσόλα Nintendo DS

More
01 Δεκ 2006 22:24 #13416 by Zagorin
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς το έχετε ψάξει αλλά από τότε που αγόρασα την κονσόλα, σε ένα πρόσφατο ταξίδι μου στην αμερική με χαρά συνειδητοποίησα ότι έχει μερικά καλά adventures.

Για όποιον ενδιαφέρετε υπάρχει το Phoenix Wright: Ace Attorney. Το οποίο είναι ένα πολύ καλό adventure με manga γραφικά. Έχεις το ρόλο ενός δικηγόρου υπεράσπισης και προσπαθείς να να λύσεις υποθέσεις φόνου και να απαλλάξεις τους πελάτες σου από τις ανάλογες κατηγορίες.

screenshot μπορείτε να βρείτε εδώ
www.gamespot.com/ds/adventure/ph ... index.html

και μερικά player review από το gamespot μπορείτε να βρείτε εδώ:
www.gamespot.com/ds/adventure/ph ... ayers.html

Ένα άλλο adventure είναι το Another Code
Στο οποίο χειρίζεστε μία 14χρονη ηρωίδα που προσπαθεί να βρει το χαμένο της πατέρα σε ένα νησί. Review και screenshots από το adventuregamers
www.adventuregamers.com/article/id,566

Τελευταία βγήκε ένα adventure που από τα Review δεν φαίνεται και τόσο καλό (δεν το έχω παίξει). Ονομάζετε Touch Detective

Screenshots από το Gamespot καθώς και players reviews:

www.gamespot.com/ds/adventure/to ... index.html
www.gamespot.com/ds/adventure/to ... ayers.html

Το καλύτερο όμως έρχεται και ονομάζεται Undercover: Dual Motives. Είναι δυτικό adventure (αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον όρο) και είναι prequel ενός άλλου adventure που θα βγει στην αγγλική γλώσσα στις αρχές του 2007.

Screenshots μπορείτε να δείτε εδώ:
www.gamespot.com/ds/adventure/un ... index.html
ενώ πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το press release:
www.gamespot.com/ds/adventure/un ... 2&mode=all
Από αυτά φαίνεται εντυπωσιακό και το περιμένουμε με ανυπομονησία κατά τον Απρίλιο.

Αυτά :)

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
02 Δεκ 2006 22:03 #13430 by neo83_gr
καλο φαινεται αυτο το Undercover! τυχερουλιδες εσεις με τα ds. (εχετε και το καινουριο mario!)

More
05 Δεκ 2006 10:08 #13464 by panosvlass
Το αλλο καλο που παιζει με το DS ειναι οτι εχει emulators για πολλα συστηματα μεταξυ πολλων οπως amiga atari κτλ .Αλλα το καλυτερο ειναι οτι υπαρχει εκδοση του ScummV και υποστηριζει αρκετα adventures(indy,DoT κτλ)

More
05 Δεκ 2006 10:30 #13467 by neo83_gr
σιγουρα το ds εχει εμουλατορες? ξερω οτι το πιεσπι εχει

More
05 Δεκ 2006 12:44 #13470 by aiRness
...και γιατί να μην προτιμήσεις το GP2X?

Whenever I smell asphault, I think of Maureen.

More
05 Δεκ 2006 18:49 #13473 by panosvlass
@neo83_gr για δες εδω www.insomnia.gr/vb3/showpost.php ... stcount=96

@ airness ειναι αναλόγος τι θες να εχεις απο μια handheld κονσολα.
Και τα 3 εχουν δυνατοτητες audio/video αναπαραγωγης και emulation πολλων παλιων συστηματων.
Το κακο που βρισκω στο GP2X ειναι οτι δεν ερχεται Ελλαδα αρα τι υποστηριξη εχει ο αγοραστης.Αν παθει κατι καθε φορα πρπει να τρεχεις αγγλια?
Τα παιχνιδια που υποστηριζει ειναι οτι εχει κυκλοφορισει παλαιοτερα.Δεν προκειται να δεις καινουργιο παιχνιδι.Μονο μεσω emulation.Στα psp/ds εχεις οτι καινουργιο κυκλοφορει + ρετρο gaming.Συν οτι δεν ξερω αν υπαρχουν homebrew εφαρμογες για το GP2X οπως στα αλλα 2.

Δεν το εχω δοκιμασει το GP2X ουτε καν το εχω δει απο κοντα.Οποτε αν κανω λαθος σε κτι απο τα παραπανω ζητω συγνωμη και μακαρι να υπαρχει καποιος να με διορθωσει.
Δεν συγκρινω DS/PSP γιατι δεν θα βγαλουμε ακρη ποτε!!!
Συγκρινω (DS/PSP) / GP2X

More
05 Δεκ 2006 22:15 #13475 by neo83_gr
το ds δεν ειναι και φθινοτερο; για μενα ειναι πιο συμπαθητικη απο το psp. το αλλο δεν το ξερω. το εμαθα οταν το ειχε προτεινει ο airness μια φορα. καινουρια παιχνιδια δεν παιζει;

More
05 Δεκ 2006 23:07 #13478 by aiRness
Τις δυνατότητες που έχει πάνω στο development και κατ' επέκταση στους emulators δεν το έχει καμία handheld κονσόλα όσο το GP2X. Δεν νομίζω να είναι πρόβλημα να το πάρεις από το εξωτερικό, αν ψαχτείς θα βρεις μια άκρη. Δεν παθαίνει τίποτα, γι'αυτό βγήκε, για να το σκαλίζεις :)
Όσον αφορά τα games προφανώς οι υπόλοιπες κονσόλες παράγουν games, γι' αυτό δημιουργήθηκαν άλλωστε. To GP2X έχει διαφορετική νοοτροπία.

Order: gp2x.co.uk
Wiki: wiki.gp2x.org/wiki

Και ένα παλιό μου post εδώ , με κάποιες photos.

More
05 Δεκ 2006 23:16 #13479 by panosvlass
Το DS 150 κανει + flashcard+passcard+μνημη =230-250
το psp 250 +mnhmh =330-350

Οπως λεει και ο airness παραπανω το GP2X εχει αλλη φιλοσοφια.

Προσωπικα με βλεπω για DS λογο καποιον παιχνιδιων που εχει + την ολη φαση mp3/video/homebrew apps.
Και το psp θα πει καποιος οτι κανει τα ιδια και με καλυτερη οθονη κτλ αλλα προτιμα παιχνιδια του στυλ mario αν και ειμαι 25 χρονων μαντραχαλος! Του psp τα παιζω και στο PS2/PC.

More
05 Δεκ 2006 23:54 #13480 by aiRness
Still... Στις εφαρμογές το GP2X είναι ανώτερο.

More
06 Δεκ 2006 00:08 #13482 by panosvlass
Δωσε ρε συ κανα παραδειγμα να καταλαβουμε τι εννοεις.Αν ειναι οντως τοσο καλο να τσιμπησουμε κανενα τωρα που ερχονται και γιορτες.

Προσωπικα σκεφτομαι ενα DS οπως λεω και παραπανω για καποια συγκεκριμενα παιχνιδια της Ν + οτι ειναι mp3 player και μερικα emulation.Φανταστειτε ταξιδι πολυωρο και να παιζεις στο DS πχ Fate of Atlantis me to stylus στην touch screen και να το λειτουργεις σαν ποντικι.

More
06 Δεκ 2006 02:31 #13490 by aiRness
Ξαναλεώ, για emulation δεν θα βρεις καλύτερο εργαλείο και ειδικά αν θες να πειραματιστείς γενικότερα (για developing). MP3 players έχει προφανώς (όχι μόνο έναν) και υποστηρίζει σαφώς και ανώτερα formats, βλ. OGG. Προσωπικά έχω κάτσει να δω και Simpsons με τον mplayer μια χαρά. Το να μπορείς να κάνεις compile προγράμματα στο μηχανήμα είναι μεγάλη υπόθεση.

Τώρα όσον αφορά τα παραδείγματα γιατί να ξαναγράψω ότι λέει το Wiki...; Το διάβασες; Γι'αυτό έδωσα τα URL's. Αν έχεις απορίες εδώ είμαστε. Για παράδειγμα, αυτό το είδες; archive.gp2x.de/cgi-bin/cfiles.cgi (πέραν των τεχνικών θεμάτων που υποθέτω διάβασες)

ΥΓ. Τo community που έχει επίσης δεν υπάρχει σε καμία handheld κονσόλα, οι λόγοι είναι γνωστοί εδώ και 2-3 posts.

More
06 Δεκ 2006 12:35 #13495 by Zagorin
Υπάρχει πάντως προσπάθεια να φέρουν το linux στο DS με το DS Linux ( www.dslinux.org/ ). Περισσότερα εδώ www.dslinux.org/wiki/Main_Page . Βέβαια δεν είναι σε τόσο αναπτυγμένη μορφή όπως στο GP2X.

Τέλος με το MoonShell μπορείς να παίξεις ogg αρχεία (εκτός των άλλων) αν το θέλεις.