Επίσημο site για το Dreamfall της Funcom.

• Mortal
  • Mortal's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
13 Μάι 2004 22:01 #1438 by Mortal
Νεώτερα απο το Adventure Gamers και την Ε3!

1) Θα ακούσετε πολλά ακόμη για το Dreamfall όσον αφορά τις φημολογίες! [Αναμενόμενο] :twisted:

2) Το "κουβεντολόϊ" περί action/adventure είναι υπερβολικό και αδικιολόγητο ή κοινώς φούμαρα (Είδωμεν). Το Dreamfall είναι ADVENTURE. :!:

Αυτά τα ολίγα και νεώτερα απο βδομάδα. :arrow:

Αρης

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
14 Μάι 2004 04:10 #1440 by aiRness
Ο Ragnar άλλα μας έλεγε πάντως. Anyway, εγώ λέω μακάρι απλά θέτω το ερώτημα, κατά πόσο adventure θα είναι. Βέβαια αυτό το action/adventure ότι θα είναι φούμαρα μου φαίνεται υπερβολικό, τεσπα...

Whenever I smell asphault, I think of Maureen.

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
18 Μάι 2004 05:03 #1504 by Mortal
Άλλο ένα update που μάλλον κάποιοι το είχαν ψιλιαστεί ενώ "κάποιοι" άλλοι περίμεναν πολλά. :( Τέσπα!

Απο το JA+ ακολούθησα μια κουβέντα που με έστειλε εδώ . Λοιπόν σε αυτό το άρθρο του gamespy (καλά το ξέρω πως πρόκειται για actionάδικο στέκι, τις νύχτες μεταμορφώνομαι σε Doomά!) θα βρείτε πως ο Ragnar είπε δυο ακόμη πραγματάκια σχετικά με το παιχνίδι, τα οποία επιχείρησε ωστόσο να περάσει με χιουμοριστικό τρόπο.

1) Το παιχνίδι θα έχει action μέρη όπου η ηρωίδα μας θα αρχίζει πηδηματάκια, σκαρφαλώματα, και λίγο περισσότερο δράση για τα συνήθη πρότυπα των Adventures.

2) Σε άλλο σημείο του άρθρου αναφέρθηκε πως ορισμένοι απο τους γρίφους θα έχουν να κάνουν με την μουσική ή με τους ήχους. Αυτό καλό μου φάνηκε.

Για να σχηματίσετε μια περισσότερο ολοκληρωμένη θα ήταν ωστόσο καλό να ρίξετε μια ματιά σε όλο τό άρθρο και να μας πείτε και εσείς την άποψη σας.

Είδωμεν όπως λέει και ο Airness! :D

Αρης

More
18 Μάι 2004 15:28 #1506 by aiRness
Ξαναλέω ότι λέω εδώ και καιρό. Το project του Ragnar μπορεί να δείχνει εκπληκτικό (και να είναι ίσως), αλλά *pure* adventure δεν είναι. Τώρα αν θα το αγοράσω, θα περιμένω να κυκλοφορήσει, θεωρώ τουλάχιστο 4-5 τίτλους σημαντικότερους από αυτόν και δεν με ξεγελάει η προϊστορία του.

Whenever I smell asphault, I think of Maureen.

More
18 Μάι 2004 17:02 #1507 by Elessar

Mortal wrote: 2) Σε άλλο σημείο του άρθρου αναφέρθηκε πως ορισμένοι απο τους γρίφους θα έχουν να κάνουν με την μουσική ή με τους ήχους. Αυτό καλό μου φάνηκε

Οχιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!

[Πεφτω στο πατωμα και αρχιζω να χτυπιεμαι σπασμωδικα!!!!!]

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
18 Μάι 2004 23:08 #1510 by Mourgos

Elessar wrote:

Mortal wrote: 2) Σε άλλο σημείο του άρθρου αναφέρθηκε πως ορισμένοι απο τους γρίφους θα έχουν να κάνουν με την μουσική ή με τους ήχους. Αυτό καλό μου φάνηκε

Οχιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!

[Πεφτω στο πατωμα και αρχιζω να χτυπιεμαι σπασμωδικα!!!!!]

Και να 'ταν μόνο αυτό...Δεν συνεχίζω γιατί σε βλέπω να παθαίνεις καμιά κρίση επιληψίας,κι άντε να σε συνεφέρουμε.

Είμαι ωραίος
Τι ωραίος ,πανέμορφος
Τι πανέμορφος ,καλλονός
Γιατί όμως ρε γαμώτο, να είμαι ο μόνος που το βλέπει;

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
19 Μάι 2004 01:07 #1514 by Mortal
Μα καλά, βρε ΄σείς, δεν θέλετε καινούργιους γρίφους συνδιασμένους με την ιστορία; Αν είναι καλοί γρίφοι και όχι του στυλ Follow the leader (έτσι δεν λέγεται όταν παίζονται κάποιες νότες σε σειρά και πρέπει κάποιος να τις ακολουθεί;) και σου δίνουν στοιχεία που να κατευθυνθείς και να κοιτάξεις για κάποια ιδέα, δεν θα μας χαρίσουν μια ευχάριστη αλλαγή;

Αρης

More
19 Μάι 2004 01:29 #1517 by Mourgos
Αλλαγή ίσως,ευχάριστη θα δείξει.Το κακό είναι πως σε όλα τα παιχνίδια που έχω παίξει ,κι όχι μόνο adv, που υπόσχονταν "ευχάριστες" αλλαγές το τελικό αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον αποκαρδιωτικό.Πιστεύω πως έχω το δικαίωμα να είμαι δύσπιστος μέχρι να καταφέρει κάποιος να άρει την δυσπιστία μου.

Και μιας και μιλάμε για ευχάριστες αλλαγές ,μέχρι στιγμής ξέρουμε οτί το παιχνίδι θα είναι action/adventure (όρος που δεν δέχομαι,ή μήλα έχεις ή πορτοκάλια.Να πεις action με γρίφους να το δεχτώ ,αλλά αυτό πλέον είναι rpg ) ,θα έχει μάχες ,χαρακτήρες που θα έχουν dexterity ,strenth και πάει λέγοντας.Γρίφους που βασίζονται στην ακοή.Κάτι ακόμα άκουσα για αλματάκια ,σκαρφαλώματα ,τρεξίματα και δεν συμμαζεύεται.Σου θυμίζουν όλα αυτά TLJ?Εμένα όχι.Απλώς έχουν ένα επιτυχημένο όνομα και σκοπεύουν να το χρησιμοποιήσουν για να ενισχύσουν τις πωλήσεις και του καινούριου τους τίτλου.Και δεν λέω ,το παιχνίδι μπορεί να είναι τέλειο,μόνο που από τα συμφραζόμενα adveture δεν θα 'ναι.

Είμαι ωραίος
Τι ωραίος ,πανέμορφος
Τι πανέμορφος ,καλλονός
Γιατί όμως ρε γαμώτο, να είμαι ο μόνος που το βλέπει;

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
19 Μάι 2004 02:44 #1520 by Mortal

Mourgos wrote: Αλλαγή ίσως,ευχάριστη θα δείξει.Το κακό είναι πως σε όλα τα παιχνίδια που έχω παίξει ,κι όχι μόνο adv, που υπόσχονταν "ευχάριστες" αλλαγές το τελικό αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον αποκαρδιωτικό.Πιστεύω πως έχω το δικαίωμα να είμαι δύσπιστος μέχρι να καταφέρει κάποιος να άρει την δυσπιστία μου.

Δεν ξέρω αλλά επειδή απο τους τελευταίους τίτλους που έπαιξα ένοιωσα περισσότερο απο ικανοποιημένος, περιμένω για για μια ευχάριστη έκπληξη, αν τώρα μου φορτώσουν doom action σε παιχνίδι που το βαφτίσουν όπως θέλουν θα βρω απλά το κατάλληλο εργαλείο που όλο και κάποιο καλό παιδί κάπου στον πλανήτη θα γράψει και θα το κάνω adventure! :D :D (To Doom και την Vodka τα θέλω σκέτα! :lol: 8) (καλά με λίγο eye-candy)

Mourgos wrote: Και μιας και μιλάμε για ευχάριστες αλλαγές ,μέχρι στιγμής ξέρουμε οτί το παιχνίδι θα είναι action/adventure (όρος που δεν δέχομαι,ή μήλα έχεις ή πορτοκάλια.Να πεις action με γρίφους να το δεχτώ ,αλλά αυτό πλέον είναι rpg ) ,θα έχει μάχες ,χαρακτήρες που θα έχουν dexterity ,strenth και πάει λέγοντας.Γρίφους που βασίζονται στην ακοή.Κάτι ακόμα άκουσα για αλματάκια ,σκαρφαλώματα ,τρεξίματα και δεν συμμαζεύεται.Σου θυμίζουν όλα αυτά TLJ?Εμένα όχι.Απλώς έχουν ένα επιτυχημένο όνομα και σκοπεύουν να το χρησιμοποιήσουν για να ενισχύσουν τις πωλήσεις και του καινούριου τους τίτλου.Και δεν λέω ,το παιχνίδι μπορεί να είναι τέλειο,μόνο που από τα συμφραζόμενα adveture δεν θα 'ναι.

Αυτή η κουβέντα σχετικά με το τι είναι adventure μάλλον θα μας ακολουθεί για πολλά χρόνια! Δεν θα ταν καλύτερο να λέμε, παιχνίδι με σκέψη 1% και δράση 99% για τα action, και απο εκεί και μετά παιχνίδι που έχει πάνω απο 99% σκέψη και 1% δράση να το λέμε adventure; :D

Το TLJ μας κόλλησε πιστεύω γιατί είχε ωραία ιστορία, και όχι τόσο για τους γρίφους του, επρόκειτο για ένα έξοχο "παραμύθι που δαγκώνει!" και ελπίζω τουλάχιστον να κινηθεί και το καινούργιο στις ίδιες γραμμές ή σε παραπλήσιες. Ας μην έχει και τον 1 τόνο διαλόγους που είχε το προηγούμενο και που τουλάχιστον μου άρεσε, έστω θα το δεχθώ, αν μου βάλει και γρίφους που με καλό συχετισμό, και με ικανοποιητικά στοιχεία ή διάλογο το παιχνίδι να σε κατευθύνει στην επίλυση και όχι να ψάχνεις για φώτιση εξ'ουρανού πως θα τους λύσεις. Δεν είμαστε όλοι μέλη της MENSA. :D

Ας βάλει και τα action του για να πιάσει και μερικούς doomάδες, πιτσιρικάδες ή και μεγαλύτερους, μέσα, προσωπικά σου ανέφερα την άποψη μου, και μάλλον για να υπάρχουν τόσο πολλά trainers και cheats αποτελεί και την άποψη της μάζας. Το παιχνίδι ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να το παίξει (να το ευχαριστηθεί), το ζήτημα είναι αν η θεματολογία του παιχνιδιού τον εκφράζει.

Αρης

More
19 Μάι 2004 13:45 #1525 by Elessar
Γενικα υπαρχουν τρελες φημες αλλα και διαψευσεις για το dreamfall. Το adventuregamers.com ξεκαθαρισε οτι απο οσα ειδαν οι συντακτες του στην Ε3 προκειται για καθαρο adventure.

Για μενα ο Ragnar πρεπει να "δρασει" οπως εκανε ο Peter Jackson στο Lord of the Rings και κερδισε το στοιχημα: Να απευθυνθει πρωτα στους die-hard οπαδους του The Longest Journey.

Ο Jackson καταλαβε πως μονο εαν καταφερει να ικανοποιησει τους φανατικους οπαδους του βιβλιου θα καταφερει να αποτελεσει επιτυχια η μεταφορα του κοσμου του Toklien στην οθονη

Για παραδειγμα καποιος αντε να παει να δει μια φορα την καθε ταινια στο σινεμα και να δωσει συνολικα 21€. Απο την αλλη, εγω για παραδειγμα:

Ειδα την καθε ταινια στο σινεμα τρεις φορες: 21€ x 3 = 63€
Αγορασα τις απλες εκδοσεις DVD: 30€ x3 =90€ (υπολογιζω και την τριτη ταινια)
Αγορασα και τα τρια extended DVDs: 50€ x 3 = 150€!!!

Ετσι, γενικα η Τριλογια "απεσπασε" πολλα πιο πολλα χρηματα απο εμενα (μανιακο του κοσμου που συνελαβε ο Tolkien) παρα απο εναν casual θεατη που απλα θα παει να δει τις ταινιες για να περασει την ωρα του

Ετσι πρεπει να κανει ο Ragnar. Αν εκμαυλισει το προϊον του θα χασει ΚΑΙ τους φανατικους του πρωτου παιχνιδιου. Και ας μην γελιεται: Αυτοι που δεν ασχολουνται με adventures δεν προκειται ουτως οι αλλως να αγορασουν το Dreamfall μονο και μονο επειδη εχει καποια action στοιχεια

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
19 Μάι 2004 19:15 #1529 by Mortal
[/off-topic]

Elessar wrote: Ειδα την καθε ταινια στο σινεμα τρεις φορες: 21€ x 3 = 63€
Αγορασα τις απλες εκδοσεις DVD: 30€ x3 =90€ (υπολογιζω και την τριτη ταινια)
Αγορασα και τα τρια extended DVDs: 50€ x 3 = 150€!!!

Μάλλον σου βγήκαν λίγο ακριβά. Προτιμώ το <!-- w --> www.amazon.com <!-- w --> ούτως ή άλλως η μετάφραση χαλάει πολύ τον Tolkien στην ταινία οπότε υπότιτλους δεν τους χρειάζεται.

Αλλά πότε βγήκε; Που!;!;!;! Το amazon.com ακόμη δεν το έχει αναρτήσει προς πώληση. Μιλάμε για το extended Return of the King έτσι; Τα υπόλοιπα τα έχω κι εγώ (βίτσια είναι αυτά :D ), το τρίτο μάλιστα είναι καθοδόν!!

[/off-topic]

Elessar wrote: Ετσι πρεπει να κανει ο Ragnar. Αν εκμαυλισει το προϊον του θα χασει ΚΑΙ τους φανατικους του πρωτου παιχνιδιου. Και ας μην γελιεται: Αυτοι που δεν ασχολουνται με adventures δεν προκειται ουτως οι αλλως να αγορασουν το Dreamfall μονο και μονο επειδη εχει καποια action στοιχεια

Ο Jackson ότι και να έκανε θα είχε καμιά εκατοστή εκατομμύρια κόσμο που θα τον ακολουθούσαν, και βάλε μέσα και άντε καμιά εικοσαριά τριάντα απο του fan του high Fantasy (κατά Konan, Ελρικ του Μελιμπονέ, κ.λ.π). Τον Ragnar άντε να τον γνωρίζουν και 5 εκατομμύρια gamers σαν όνομα, οπότε το πέντε θέλει να το κάνει πενήντα.

Μην νομίζεις ότι κάποιες στιγμές δεν με "χαλάει" και εμένα αυτό το στυλ, απλά διδάχθηκα να είμαι ελάχιστα πιο ανοικτός σε κάποιες ιδέες ακόμη και αν δεν με ικανοποιούν πλήρως. Ούτως ή άλλως κανείς μας δεν θα έχει ποτέ το απόλυτο παιχνίδι, παρα μόνο αν το γράψει ο ίδιος και καταλάβει τις πραγματικές δυσκολίες της υλοποίησης των ιδεών του.

Δείτε και τουτο εδώ το αρθράκι παρακαλώ.

Ένα σχόλιο έκανα μην βαράτε! :D

Αρης

Υ.Γ. Δεν πιστεύω και αυτό το post να είναι εφημεριδέ Air! :wink:

More
19 Μάι 2004 19:46 #1531 by Elessar
Οχι, το extended δεν εχει βγει ακομα, ουτε καν η απλη εκδοση - η οποια κυκλοφορει 25 Μαϊου αντι Αυγουστο - λογω Ολυμπιακων ειπανε (ελπιζω αυτο να σπρωξει προς τα πισω και την Εxtended!!!) Παντως, ασχετο αλλα παντα επικαιρο, περιλαμβανει συμφωνα με δηλωση Jackson 1 (ολογράφως: ΜΙΑ!!!) ωρα παραπανω υλικο!!

Τωρα, σχετικα με το Dreamfall: αν ο ragnar προτιμαει να χασει την τεραστια fanbase του TLJ για να κερδισει ελαχιστους action οπαδους (επιμενω πως αυτοι που δεν παιζουν adventures δεν θα αγορασουν το dreamfall για τα οποια action στοιχεια) τοτε ειναι αξιος της μοιρας του και του ευχομαι καθε αποτυχια.

Μην ξεχναμε επισης οτι μετα τον παταγο που ειχε προκαλεσει το TLJ ειχε δηλωσει πως το ολο συμπαν του TLJ ειναι τοσο πολυπλοκο που πρεπει να φτιαξουν σιγουρα ενα prequel και γυρω στα δυο-τρια sequel προκειμενου να εξηγησουν τα αναπαντητα ερωτηματα του πρωτου μερους (περι cortez κλπ). Και ξαφνικα τα παραταει ολα και ασχολειται με το Anarchy-on-line

Tι να πω;

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
19 Μάι 2004 20:15 #1532 by Mortal

Elessar wrote: Οχι, το extended δεν εχει βγει ακομα, ουτε καν η απλη εκδοση - η οποια κυκλοφορει 25 Μαϊου αντι Αυγουστο - λογω Ολυμπιακων ειπανε (ελπιζω αυτο να σπρωξει προς τα πισω και την Εxtended!!!) Παντως, ασχετο αλλα παντα επικαιρο, περιλαμβανει συμφωνα με δηλωση Jackson 1 (ολογράφως: ΜΙΑ!!!) ωρα παραπανω υλικο!!

Για την απλή σου έλεγα, η amazon μου την ταχυδρόμησε χθές και ο βλάκας δεν πρόλαβα να αλλάξω τρόπο αποστολή, οπότε θα την πάρω σε καμιά 20αριά μέρες. (Βασικά ότι το εξαιρετικό το παραγγέλνω την μέρα που ανακοινώνεται επίσημα ότι βγαίνει pre-order). Δεν έχω ακούσει τίποτα άλλο, αλλά στην ταινία πολλά μου φάνηκε πως δεν έδεναν εντελώς (τουλάχιστον η γεύση, αν όχι η μνήμη, μου έμεινε). Να 'ξερες πως την περιμένω να βγεί!

Elessar wrote: Τωρα, σχετικα με το Dreamfall: αν ο ragnar προτιμαει να χασει την τεραστια fanbase του TLJ για να κερδισει ελαχιστους action οπαδους (επιμενω πως αυτοι που δεν παιζουν adventures δεν θα αγορασουν το dreamfall για τα οποια action στοιχεια) τοτε ειναι αξιος της μοιρας του και του ευχομαι καθε αποτυχια.

Θα την χάσει; Πιστεύεις πως όταν οι υπόλοιπες εταιρείες επαναλαμβάνονται πολλές φορές, αυτός που τουλάχιστον έχει την ιδέα στο μυαλό του, δεν θα τους κρατήσει για να μάθουν τι έχει φαντασθεί για την συνέχεια; Θέλω να έχω την ελπίδα πως όλοι μας θα ικανοποιηθούμε σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Μακάρι να μπορέσει ο άνθρωπος να τα κάνει όλα, και να μας κρατήσει, και να φέρει και άλλους στον κόσμο των "νέων" adventures. Όπως θα έχεις δει γενικά παίζω λίγο πάνω λίγο κάτω στο θέμα του είδους. Ελπίζω να μην με πετάξει μέσα στην άβυσσο του full action μόνο, τίποτα περισσότερο. :(

Elessar wrote: Μην ξεχναμε επισης οτι μετα τον παταγο που ειχε προκαλεσει το TLJ ειχε δηλωσει πως το ολο συμπαν του TLJ ειναι τοσο πολυπλοκο που πρεπει να φτιαξουν σιγουρα ενα prequel και γυρω στα δυο-τρια sequel προκειμενου να εξηγησουν τα αναπαντητα ερωτηματα του πρωτου μερους (περι cortez κλπ). Και ξαφνικα τα παραταει ολα και ασχολειται με το Anarchy-on-line

Εδώ υπερτερείς σε μνήμη, γιατί το έπαιξα όταν είχε πρωτοβγεί και γενικά μου έχουν μείνει στο μυαλό ελάχιστες σκηνές. Όσο για το Anarchy online πολύ θέλησαν την δόξα της ORIGIN (We create Worlds και τα συναφή), αλλά...υπάρχει και το οικονομικό στην μέση, μια εταιρεία δεν ζει απο τις όμορφες αναμνήσεις μας και απο τις πωλήσεις ενός τίτλου και μόνο. Μακάρι να γινόταν... Σκέψου τον πρώτο τίτλο σαν την χειραψία μιας νέας γνωριμίας, απο εκεί και μετά δεν ξέρεις τι να περιμένεις, οπότε ισχύει το βλέπωντας και κάνωντας.

Elessar wrote: Tι να πω;

Μην αγχωνεσαι, έχουμε πολλούς μήνες μπροστά μας και θα ακούσουμε πολλά ακόμη. :D Απλώς αυτό που είπα κάπου για μικρά καλάθια να το έχεις πλέον μόνιμα στο μυαλό σου για όλες τις εταιρείες. Αν σου δώσει περισσότερα απο ότι χωράει το καλάθι σου θα πρόκειται για μια εξαίσια έκπληξη. :D

Αρης

More
19 Μάι 2004 22:29 #1533 by Real NC

Elessar wrote:

Οχιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!

Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιι !!!!!!!!!!!!!! Γιούπιιιι!!!! Τέτοια δώστε μου. Ο γρίφος με το φλάουτο στο Zork Nemesis είναι από τους αγαπημένους μου! :mrgreen:

Sig? We don't need no stinking sig!
members.lycos.co.uk/realnc qtads.sf.net

More
20 Μάι 2004 17:10 #1540 by Elessar
Μαλλον εχω μεγαλο ψυχολογικο προβλημα με τους μουσικους γριφους, που ξεκινησε απο το Indiana Jones &amp; The Last Crusade το 1990.

Θυμαμαι ειχα κολλησει 6 μηνες (!!!) σε εκεινο το σημειο στις σπηλιες που προκειμενου να ανοιξει μια πορτα επρεπε να παιξεις τις σωστες νοτες σε ενα οργανα που αντι για πληκτρα ειχε νεκροκεφαλες!!! Κοντεψα να παρανοησω!!

Μεχρι που εφερα ενα φιλο μου μουσικο και το περασε με την πρωτη!!!!