Adventure Games και Ελληνες Εισαγωγεις
- Elessar
- Topic Author
- Team
Αν εξαιρεσουμε καποιους τιτλους της Adventure Company και κανα-δυο μεγαλα ονοματα (Syberia II) δεν φερνουν τιποτα!!!!!
Με προχειρο υπολογισμο, στην Ελλαδα δεν ειδαμε ποτε...
Jack The Ripper, Gilbert Goodmate, The Watchmaker, Black Mirror, Tony Tough καθως και απειρα αλλα που μου διαφευγουν αυτη τη στιγμη...
Να μην μιλησω για παλαιοτερα παιχνιδια (σαιζον 2001 και κατω!!) που δεν υπαρχουν ουτε για δειγμα!!!!
Και μετα σου λενε για την πειρατεια!!!!
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- neo83_gr
- Schattenjäger
- Elessar
- Topic Author
- Team
neo83_gr wrote: αληθεια αυτο το black mirror το εχει παιξει κανεις?τι λεει?εχω δει να video και μου φανηκε αρκετα καλο και ατμοσφαιρικο
μην το αγορασεις!!!!
Υπαρχουν τρομακτικα προβληματα με την Starforce Protection που χρησιμοποιει!!!
Κατ' αρχην παρα πολλοι χρηστες, αν και το αγορασαν original δεν μπορουν να το παιξουν γιατι εχει προβλημα το Starforce και ενω εισαγεις το σωστο cd-key αυτο το βλεπει λαθος
Επιπροσθετως, αυτο το αναθεματισμενο προγραμμα αφηνει πολλα υπολειματα στον υπολογιστη σου οταν κανεις unistall το παιχνιδι
Γενικα, εχει δημιουργηθει σαλος στην adventure community. Ριξε μια ματια στα fora του Just Adventure, Adventure Company
- Mortal
- Adventure's Advocate
Τέσπα, γενικά με τις εισαγωγές δεν έχω δει τι γίνεται ακριβώς γιατί ίσως δεν ψάχνω συγκεκριμένους τίτλους (με ελάχιστες εξαιρέσεις) οπότε μόνο αν θελήσω κάτι πραγματικά θα το καταλάβω. Στην χειρότερη περίπτωση που δεν το φέρουν μέσα σε 1αν χρόνο απο την ημερομηνία κυκλοφορίας, υπάρχουν πάντοτε και τα online μαγαζιά του εξωτερικού, οπότε μην χολοσκάτε, άμα δεν θέλουν τα όσα χρήματα διαθέτουμε για τα παιχνίδια μας , δεν πειράζει, εμείς θα τα δώσουμε εκεί που τα θέλουν και μας βλέπουν και ως πελάτες και με την ανάλογη αντιμετώπιση!
Όσο για την The Adventure Company αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα απο την Centric Multimedia (πρώην Despec Multimedia) οπότε μάλλον θα έρχονται, αν δεν γίνει τίποτα χοντρό. Πάντως γενικά για adventures δυστυχώς είμαστε πολύ περιορισμένο αγοραστικό κοινό για να ενδιαφερθούν οι εταιρείες μας. Εδώ ίσως να φταίει και κατά ένα ποσοστό η πειρατία...
Καλά ξέρει κανείς αν είχε κυκλοφορήσει ποτέ στην Ελλάδα το Wizardry 8 της Sir-Tech;
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
- Elessar
- Topic Author
- Team
Mortal wrote: :
Καλά ξέρει κανείς αν είχε κυκλοφορήσει ποτέ στην Ελλάδα το Wizardry 8 της Sir-Tech;
Οχι, και γενικα κανενας τιτλος Wizardy δεν εχει βρει το δρομο αναμεσα απο τα δαιδαλωδη, FPS-κρατουμενα στενα των ελληνων εισαγωγεων.
Παντως, ο καταλογος ειναι ατελειωτος. Θα το ψαξω λιγο και θα επανελθω
Παντως, με το Starforce εχει γινει ΧΑΜΟΣ. Πολλων χρηστων καταστραφηκε ο υπολογιστης απο αυτο το πραγμα και απειλουν με νομικα μετρα απεναντι στην Dreamcatcher. Αλλοι παλι θελουν να την μποϋκοταρουν ενω οι πιο μετριοπαθεις ζητουν να αναγραφεται επανω στα κουτια των παιχνιδιων εαν χρησιμοποιουν starforce για να μην τα αγοραζουν!!!!!
- Mortal
- Adventure's Advocate
Elessar wrote: Παντως, ο καταλογος ειναι ατελειωτος. Θα το ψαξω λιγο και θα επανελθω
Παντως, με το Starforce εχει γινει ΧΑΜΟΣ. Πολλων χρηστων καταστραφηκε ο υπολογιστης απο αυτο το πραγμα και απειλουν με νομικα μετρα απεναντι στην Dreamcatcher. Αλλοι παλι θελουν να την μποϋκοταρουν ενω οι πιο μετριοπαθεις ζητουν να αναγραφεται επανω στα κουτια των παιχνιδιων εαν χρησιμοποιουν starforce για να μην τα αγοραζουν!!!!!
Με την ησυχία σου εδώ θα είμαστε!
Καλά για να εμφανίζεται πάνω στα κουτιά θα έπρεπε να υπάρχει νόμος και όχι να γίνεται κουβέντα. Παραπλάνηση του αγοραστή! Σε αυτό το ζήτημα μολονότι όλα τα παιχνίδια μου με κάποιας μορφής protections λειτουργούν δεν ξέρω τι θα αντιμετωπίσω αν αλλάξω DVD, οπότε όπως καταλαβαίνεις κάποιος που παίρνει παιχνίδια με σκοπό να μην τα παίξει άμμεσα, άλλα όποτε βρει καιρό, μάλλον τον έχασαν τον παίκτη!
Το Μποϋκοτάρισμα να σου πω την αλήθεια θα μου ακουγόταν καλό μόνο αν υπήρχε συμφωνία μεταξύ όλων των αγοραστών τίτλων της εταιρείας, οπότε χλωμό το βλέπω. Θέλει εξαιρετική οργάνωση απο πλευράς χρηστών, και μεγάλη καμπάνια σε ολόκληρο το δίκτυο, και σε πολλές χώρες, για να πάρει το μάθημα της μια εταιρεία.
Αρης
- Elessar
- Topic Author
- Team
Απο την αλλη ομως, η TAC δεν βγαζει adventures επειδη γουσταρει το ειδος αλλα επειδη θελει να εχει κερδη ως επιχειρηση πονταροντας σε target groups που επειδη νιωθουν "παραμελημενα" απο τις αλλες εταιριες συγκεντρωνονται γυρω απο αυτη .
Και φυσικα αυτο δεν τη νομιμοποιει με κανενα τροπο να θεωρει τους πελατες αφελεις και προθυμους να ζημιωθουν απο τα προιοντα της μονο και μονο επειδη αυτη τη στιγμη εχει το - περιπου- μονοπωλειο στον χωρο.
Οπως πολυ σωστα ειπες προκειται περι παραπλανηση του αγοραστη... Ασε, μπες στα fora της εταιριας για να δεις σε τι σημειο εχει φτασει το θεμα. Η admin του forum απαγορεψε σε συγκεκριμενους χρηστες να κανουν post σχετικα με το Starforce!!!
Μεγαλο προβλημα επισης υπαρχει και με το Runaway. Λογω του Starforce ειναι εξαιρετικα απιθανο να μην αντιμετωπισεις προβληματα κατα τη διαρκεια του παιχνιδιου. Και φυσικα υπαρχει το γνωστο θεμα που σε πεταει στο desktop στο Chapter 5 οταν διασχιζεις την ερημο. Bug που λυνεται μονο εαν κατεβασεις το crack του παιχνιδιου!
Μυλος!!!!!!
- Mortal
- Adventure's Advocate
Elessar wrote: Ναι, αλλα σκεψου οτι τα adventure games (ως ψυχαγωγικο προϊον που δυστυχως πλεον δεν απευθυνεται σε μαζες χρηστων-αγοραστων οπως παλαιοτερα) ειναι σε εξαιρετικα δυσκολη θεση αυτη τη στιγμη και να μποϋκοταρουμε τον μεγαλυτερο publisher ειναι ισως λιγο παρατολμο!
Απο την αλλη ομως, η TAC δεν βγαζει adventures επειδη γουσταρει το ειδος αλλα επειδη θελει να εχει κερδη ως επιχειρηση πονταροντας σε target groups που επειδη νιωθουν "παραμελημενα" απο τις αλλες εταιριες συγκεντρωνονται γυρω απο αυτη .
Και φυσικα αυτο δεν τη νομιμοποιει με κανενα τροπο να θεωρει τους πελατες αφελεις και προθυμους να ζημιωθουν απο τα προιοντα της μονο και μονο επειδη αυτη τη στιγμη εχει το - περιπου- μονοπωλειο στον χωρο.
Γενικά αν είναι καλό ένα παιχνίδι με όλη την σημασία της λέξης (μουσική, εικόνα, ευκολία ή δυσκολία επιλεκτική, και με έξυπνο σενάριο, θεωρώ πως περισσότεροι άνθρωποι θα θελήσουν να το γνωρίσουν ως είδος παιχνιδιού. Προσωπικά δεν θα αντέξω πάντως άλλα Myst clones κατάντησε σαν το Doom κι αυτό, όλοι θέλουν να το αντιγράψουν. Και φυσικά δεν θα αρνηθώ πως έχεις απόλυτο δίκιο στο φόβο σου, αλλά δεν θα αγοράσω απο μια εταιρεία με το φόβο ότι μπορεί να κλείσει, ούτως ή άλλως αν όντως όπως θεωρούμε υπάρχουμε ως καταναλωτικό κοινό θα υπάρξει άλλη.
Elessar wrote: Οπως πολυ σωστα ειπες προκειται περι παραπλανηση του αγοραστη... Ασε, μπες στα fora της εταιριας για να δεις σε τι σημειο εχει φτασει το θεμα. Η admin του forum απαγορεψε σε συγκεκριμενους χρηστες να κανουν post σχετικα με το Starforce!!!
Μεγαλο προβλημα επισης υπαρχει και με το Runaway. Λογω του Starforce ειναι εξαιρετικα απιθανο να μην αντιμετωπισεις προβληματα κατα τη διαρκεια του παιχνιδιου. Και φυσικα υπαρχει το γνωστο θεμα που σε πεταει στο desktop στο Chapter 5 οταν διασχιζεις την ερημο. Bug που λυνεται μονο εαν κατεβασεις το crack του παιχνιδιου!
Μυλος!!!!!!
Δεν το είχα δει αυτό, το είχα διαβάσει πριν απο κανα δυο βδομάδες όταν σαν τυχερό παιδί είχα τελειώσει το PainKiller, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα!!! Όταν ωστόσο τα είδα, ένοιωσα λίγο άβολα συλλογιζόμενος πως θα μπορούσα να είχα άλλο ένα άχρηστο κουτί στα ράφια μου!
Πάντως αφού άρχισε η λογοκρισία σημαίνει ότι τους πονάει αλλά δεν σκοπεύουν προς το παρόν να παραδεχθούν τίποτα, και για συγνώμη προς τους πελάτες της που έχουν το πρόβλημα, χλωμό. Αν συνεχίσουν τις ανοησίες δυστυχώς θα χάσουν πολλούς υποψήφιους αγοραστές.
Όσο για το Runaway, το μόνο μου πρόβλημα ήταν πως δεν είχε κλειδί και υποχρεώθηκα να πάρω την εταιρεία που το φέρνει στην χώρα μας. Ευτυχώς οι άνθρωποι ήταν πολύ εξυπηρετικοί και μόλις πήρα τον κωδικό δεν συνάντησα το παραμικρό πρόβλημα. (Πιστεύω πως αν είχα κάτι περίεργο θα το θυμόμουν).
Αρχίζω να πιστεύω πως τα bugs δεν με πάνε καθόλου ή ότι είμαι πολύ τυχερός!
Πάντως κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Δηλαδή ποιόν κοροιδεύουν τώρα; Υπάρχει απαραβίαστο σύστημα προστασίας; Ή έχουν την εντύπωση πως αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τον τίτλο τους δεν θα τον πάρει πειρατικό ο κόσμος να χαλάσει; Και τελικά εμείς τα "κορόϊδα" που τους τα δίνουμε θα είμαστε και οι #@#@#@ς της ιστορίας. Υπάρχουν στιγμές που λέω δεν πάνε στον . Τέσπα, το αφήνω γιατί πράγματι αυτό το θέμα σηκώνει λίγο θερμοκρασία.
- Elessar
- Topic Author
- Team
Δεν εχω δει ποτε καποιον "επαγγελματια" πειρατη να λεει "Ωπ φιλε, αυτο δεν το εχω, δεν μπορεσα να σπασω την προστασια!!!"
Υπαρχουν crack για ΟΛΑ!!!!!
Ασχετο, αλλα πλεον θα δωσω λεφτα μονο για τον Jonathan Boakes και το DArk Fall II. Ο τυπος ειναι αξιοθαυμαστος. Αλλα μαλλον και αυτο ομως θα κυκλοφορησει απο την TAC
- Elessar
- Topic Author
- Team
Μαλλον, a curse is upon me!!
- Mortal
- Adventure's Advocate
Elessar wrote: ΤΕλικα μαλλον οι προστασιες κλπ μπαινουν για να να αποτρεψουν τον home user να κανει αντιγραφα για τους φιλους του.
Δεν εχω δει ποτε καποιον "επαγγελματια" πειρατη να λεει "Ωπ φιλε, αυτο δεν το εχω, δεν μπορεσα να σπασω την προστασια!!!"
Ασχετο, αλλα πλεον θα δωσω λεφτα μονο για τον Jonathan Boakes και το DArk Fall II. Ο τυπος ειναι αξιοθαυμαστος. Αλλα μαλλον και αυτο ομως θα κυκλοφορησει απο την TAC
Δυστυχώς έχεις δίκιο! Και μετά οι εταιρίες σου λέμε μας κοστίζει πολύ η παραγωγή, δεν τα βγάζουμε πέρα, δεν πουλάμε...
Όσο για την "πειρατία", αν ο άλλος έχει τον δίσκο του τον καλό και θέλει να κάνει copy όλα τα CD ή το DVD μέσα τόσο για λόγους ταχύτητος όσο και για τον λόγο πως βαριέται κάθε φορά να ανοίγει κουτιά και να αρχίζει να ψάχνει πιο CD ή ποιο DVD θα του ζητήσει.
Όσο για τα σπασίματα όσο θα υπάρχουν υπολογιστές και άνθρωποι που έχουν την υπομονή να κατανοούν τον κώδικα καλύτερα απο εκείνους που τον έγραψαν (και ευτυχώς υπάρχουν πάντα έξυπνοι άνθρωποι) δεν πρόκειται να πάψουν να υπάρχουν. Άλλο βέβαια να χρησιμοποιείς τα "εργαλεία" τους για να χαρείς το παιχνίδι που χρυσοπλήρωσες, και άλλο για να μην το πληρώσεις. Ανήκω στην κατηγορία που θα το αγοράσω πρωτότυπο, αλλά αν κάτι με νευριάσει λίγο περισσότερο δεν θα ξαναγγίξω προϊόν της εταιρείας ούτε καν σε copy. Πες το κόλλημα, πες το τρέλλα.
Τώρα τελευταία το άκουσα αυτό για το Darkfall (θα κυκλοφορήσει και 2 - Lights Out?) και μάλλον κάποια στιγμή θα το αγοράσω και εγώ.
Άσχετο με την σειρά μου, το πρωί πήγα σε δυο εισαγωγείς μας και 2-3 online μαγαζιά μας, Black Mirror πουθενά, και γενικά δράσης και περιπέτειας ανακατεμένα όσο δεν παίρνει. Μάλλον δεν το ψάχνουν τελικά όσο πρέπει.
Αρης
- Elessar
- Topic Author
- Team
Τωρα βγαινει και το Dark Fall 2 - Lights out, μπορεις να δεις πολλα preview στο www.gameboomers.com
Οσο για το Black Mirror, θα σε συμβουλευα να ΜΗΝ το αγορασεις. Περα απο τα προβληματα λειτουργικοτητας, εχε υπ' οψη σου πως καθε φορα που θα το τρεχεις θα κανει full scan το cd για να ελεγξει το κλειδωμα! Κανει κανα διλεπτο και πραγματικα βασανιζει το cd-drive οσο δεν παιρνει[/url]
- Mortal
- Adventure's Advocate
Mortal wrote:
Elessar wrote: ΤΕλικα μαλλον οι προστασιες κλπ μπαινουν για να να αποτρεψουν τον home user να κανει αντιγραφα για τους φιλους του.
Δυστυχώς έχεις δίκιο! Και μετά οι εταιρίες σου λέμε μας κοστίζει πολύ η παραγωγή, δεν τα βγάζουμε πέρα, δεν πουλάμε...
Όσο για την "πειρατία", αν ο άλλος έχει τον δίσκο του τον καλό και θέλει να κάνει copy όλα τα CD ενός original ή το DVD ενός τίτλου μέσα τόσο για λόγους ταχύτητος όσο και για τον λόγο πως βαριέται κάθε φορά να ανοίγει κουτιά και να αρχίζει να ψάχνει πιο CD ή ποιο DVD θα του ζητήσει, είτε για τον λόγο της μη φθοράς του πρωτοτύπου, τότε προσωπικά δεν θα το αποκαλούσα "πειρατία" αλλά απαίτηση για ψυχαγωγία και ασφάλεια. (edit γιατί δεν είχα ολοκληρώσει την σκέψη μου όπως είδα όταν το ξαναδιάβασα. Αυτό το Αλζχάϊμερ! )
Όσο για τα σπασίματα όσο θα υπάρχουν υπολογιστές και άνθρωποι που έχουν την υπομονή να κατανοούν τον κώδικα καλύτερα απο εκείνους που τον έγραψαν (και ευτυχώς υπάρχουν πάντα έξυπνοι άνθρωποι) δεν πρόκειται να πάψουν να υπάρχουν. Άλλο βέβαια να χρησιμοποιείς τα "εργαλεία" τους για να χαρείς το παιχνίδι που χρυσοπλήρωσες, και άλλο για να μην το πληρώσεις. Ανήκω στην κατηγορία που θα το αγοράσω πρωτότυπο, αλλά αν κάτι με νευριάσει λίγο περισσότερο δεν θα ξαναγγίξω προϊόν της εταιρείας ούτε καν σε copy. Πες το κόλλημα, πες το τρέλλα.
Τώρα τελευταία το άκουσα αυτό για το Darkfall (θα κυκλοφορήσει και 2 - Lights Out?) και μάλλον κάποια στιγμή θα το αγοράσω και εγώ.
Άσχετο με την σειρά μου, το πρωί πήγα σε δυο εισαγωγείς μας και 2-3 online μαγαζιά μας, Black Mirror πουθενά, και γενικά δράσης και περιπέτειας ανακατεμένα όσο δεν παίρνει. Μάλλον δεν το ψάχνουν τελικά όσο πρέπει.
Αρης
Δεν θα ξανακάνω Quote τα μυνήματα μου! Δεν θα ξανακάνω Quote τα μυνήματα μου! Δεν θα ξανακάνω Quote τα μυνήματα μου! Άμα πιά, ώρες ώρες με νευριάζω!
- Mortal
- Adventure's Advocate
Elessar wrote: Οσο για το Black Mirror, θα σε συμβουλευα να ΜΗΝ το αγορασεις. Περα απο τα προβληματα λειτουργικοτητας, εχε υπ' οψη σου πως καθε φορα που θα το τρεχεις θα κανει full scan το cd για να ελεγξει το κλειδωμα! Κανει κανα διλεπτο και πραγματικα βασανιζει το cd-drive οσο δεν παιρνει
Και δεν υπάρχει το κατάλληλο "εργαλείο" για να μην μπαίνεις σε τέτοιες χρονοβόρες, ψυχοφθόρες, και CDφθόρες διαδικασίες;
- Elessar
- Topic Author
- Team
Mortal wrote: Και δεν υπάρχει το κατάλληλο "εργαλείο" για να μην μπαίνεις σε τέτοιες χρονοβόρες, ψυχοφθόρες, και CDφθόρες διαδικασίες;
Υπαρχει! Το δοκιμασα αλλα χωρις τυχη.
Δεν δουλευε καθολου!!!!