Simon The Sorcerer 4: Chaos Happens
- Topic Author
- Visitor
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Elessar
- Team
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Nothing happens unless first a dream...
- Sephir
- Elite Member
Πολύ γέλιο, αρκετά ικανοποιητική διάρκεια (μεγαλύτερο απ'ότι περίμενα) και καλοσχεδιασμένοι γρίφοι - ούτε κάτι το extreme αλλά και ούτε τρομερά εύκολοι. Αν και το σενάριο έχει ορισμένα μικρά κενά, αξίζει με το παραπάνω να ασχοληθεί κανείς μαζί του. Μερικά "σκηνικά" που συμβαίνουν στο παιχνίδι θα σας μείνουν αξέχαστα.
Πάντως απορώ που σε ορισμένα forums πολύς κόσμος το έχει "θάψει" κυριολεκτικά, μιλώντας για το χειρότερο Simon της σειράς. Ίσως το καυστικότατο χιούμορ του παιχνιδιού πιθανόν να έχει αποθαρρύνει αρκετό κόσμο. Προσωπικά το λατρεύω!
I won't let this build up inside of me...
- Elessar
- Team
Σε ποια forums αναφέρεσαι Sephir; Μου φαίνεται περίεργο ένα τόσο όμορφο παιχνίδι να τρώει θάψιμο...
- Sephir
- Elite Member
Δεν ξέρω, όταν τα διάβαζα παλαιότερα, μου είχαν δώσει αυτή την εντύπωση (όπως π.χ. ότι πήρε από κάποιο αγγλικό περιοδικό 4 στα 10 - αλλά αυτοί δεν "πιάνονται", χεχε), τώρα διαπιστώνω ότι αυτό που έγραψα παραπάνω ήταν ατυχές!
I won't let this build up inside of me...
- long_live_kurt
- Moderator
"Maybe you should use your brain,you know, the one in your head,rather than just randomly combining objects together." Simon the Sorcerer
- Elessar
- Team
ΥΓ. Τώρα κοιτά το παραπάνω post μου και γελάω με αυτά που έγραφα Στην αρχή μου άρεσε το παιχνίδι, μετά άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα.
- GRFreeStyler
- Elite Member
- emmanuel
- Spammer
Ειδικά για τους νεαρούς σε ηλικία gamers , οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακουστά τον Simon , καθώς η τελευταία του περιπέτεια (Simon the Sorcerer 3D) κυκλοφόρησε πριν από 6 ολόκληρα χρόνια , είναι μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσουν έναν από τους πιο αντιπαθητικούς colo-χαρακτήρες (όπως λέμε colo-bacteria...) που έχουν πρωταγωνιστήσει ποτέ σε adventure - μέχρι και ο "κακός" Malcolm του Legend of Kyrandia 3 του βγάζει το καπέλο! Σαρκάζει τους πάντες , κοροϊδεύει τα πάντα , βρίζει σχεδόν όποιον συναντήσει (ακόμη και αυτούς που είναι πρόθυμοι να τον βοηθήσουν) , δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα...αλλά μέρος του χιούμορ του παιχνιδιού πηγάζει ακριβώς από αυτήν τη στάση του!
Στη Μ.Βρετανία κυκλοφορεί από την Adventure Soft ένα συλλεκτικό πακέτο με τίτλο Simon the Sorcerer double pack. Περιλαμβάνει τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς , επανασχεδιασμένα ώστε να είναι συμβατά με τα WinXP , μαζί με δύο επιπλέον τίτλους - spin-offs: Ένα puzzle game και ένα παιχνίδι φλίπερ με θέματα εμπνευσμένα από το σενάριο και τους χαρακτήρες των παιχνιδιών. Eίναι πάμφθηνο (κοστίζει γύρω στις 5-10 λίρες Αγγλίας , περίπου 6-12 Ευρώ) και σε περίπτωση που το StS:Chaos Happens σας κινήσει το ενδιαφέρον για να δείτε πώς ξεκίνησαν οι περιπέτειες του Simon , μπορείτε να το παραγγείλετε από το amazon.co.uk ή από πολλά οn-line shops του βρετανικού Ebay (<!-- w --> www.ebay.co.uk <!-- w -->).
“I have a secret game that I’d like to play... a game of fun and a game of adventure! A game of rats and lice, the black death, a game of speared eyeballs and dripping guts and the smell of rotting gardenias.”
(AM, “I have no mouth and I must scream.”)
- long_live_kurt
- Moderator
Όπως και να χει η προσφορά αυτή συμφέρει πολύ.
"Maybe you should use your brain,you know, the one in your head,rather than just randomly combining objects together." Simon the Sorcerer
- emmanuel
- Spammer
Στην Eλλάδα πάντως η σειρά Simon the Sorcerer έχει πολλούς οπαδούς και απ'ό,τι είδα στα διάφορα fora , ελληνικά και ξένα , η πλειοψηφία των gamers αντιμετώπισε το παιχνίδι θετικά , επομένως δεν ήμουν ο μοναδικός σε ολόκληρον τον κόσμο που του άρεσε. Στην τιμή των 30-40 Ευρώ που πωλούνταν το StS:Chaos Happens μέχρι τώρα , δεν θα το πρότεινα σε παίκτες που δεν έχουν παίξει κανένα από τα τρία προηγούμενα παιχνίδια της σειράς και επομένως δεν γνωρίζουν τι να περιμένουν , εν τούτοις , στην εξευτελιστική τιμή των 6 Ευρώ (ειδικά σε μία χώρα όπως η Ελλάδα , όπου ένας καφές ή μια μπύρα κοστίζουν 4-5 Ευρώ) το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους τους fans των κωμικών adventures οι οποίοι μπορούν να δοκιμάσουν το Chaos Happens επί του ασφαλούς , δίχως να ανησυχούν για ενδεχόμενη "μαύρη τρύπα" στο πορτοφόλι τους.
Αν το παιχνίδι σας αρέσει , τότε πολύ ωραία , αγοράσατε ένα πολύ καλό παιχνίδι στην ίδια τιμή που θα πληρώνατε για μια πίτσα και μια κόκα-κόλα. Αλλά και να μη σας αρέσει , πάλι κερδισμένοι βγαίνετε (γιατί κάνατε δίαιτα , ξέρετε πόσο παχαίνουν η πίτσα και η κόκα-κόλα)!
Επισης , αν περάσετε από το ΠΛΑΙΣΙΟ για το Simon the Sorcerer 4, ρίξτε μια ματιά και για το Sam and Max Season One (5 Ευρώ) , Agon (4 Ευρώ) και Evil under the Sun (6 Ευρώ). Για το πρώτο το μόνο που έχω να πώ είναι ότι εάν δεν το έχετε ήδη παίξει , αγοράστε το χωρίς δεύτερη σκέψη.
Τα άλλα δύο μπορεί να μην είναι adventures που θα αφήσουν εποχή , αποτελούν όμως καλές αγορές στις τιμές που προσφέρονται.
“I have a secret game that I’d like to play... a game of fun and a game of adventure! A game of rats and lice, the black death, a game of speared eyeballs and dripping guts and the smell of rotting gardenias.”
(AM, “I have no mouth and I must scream.”)
- manos426f
- Futuristic Fedora
ΟΛΗ η Season 1 με 5 ευρώ ;!;
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Παρότι το πρωί στάθηκα άτυχη και δεν υπήρχε ούτε ένα adventure game (μα ούτε ένα, όχι προσφορά, ούτε σε κανονική τιμή!!) στο υποκατάστημα που έτυχε να επισκεφτώ, τη Season 1 που δεν την έχω σίγουρα θα φροντίσω να την προμηθευτώ. Πέντε ευρώ?! Είναι σα να στη χαρίζουν!!
ΥΓ: Τo Simon προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ και γέλασα με την ψυχή μου με τις καφρίλες του. Ωστόσο, ακόμη κι αν δεν αρέσει σε κάποιον το χιούμορ του, παραμένει ένα παιχνίδι που αφενός αξίζει το χρόνο του/της κι αφετέρου σίγουρα αξίζει πολλά παραπάνω από 5-6 ευρώ!!
Nothing happens unless first a dream...