Simon The Sorcerer 4: Chaos Happens

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
02 Μάι 2008 07:41 #19867 by
Το έχεις τελειώσει, by the way?

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
02 Μάι 2008 10:13 #19869 by Elessar
Replied by Elessar on topic Simon The Sorcerer 4: Chaos Happens
Μπα, πρέπει να είναι τεράστιο το άτιμο.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
02 Μάι 2008 20:06 #19872 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Simon The Sorcerer 4: Chaos Happens
Oh, yes it is! :)

Nothing happens unless first a dream...

More
03 Μάι 2008 11:30 #19877 by Sephir
Replied by Sephir on topic Simon The Sorcerer 4: Chaos Happens
Το τελείωσα πριν από λίγες ημέρες, μπορώ να πω ότι το παιχνίδι ήταν από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις των τελευταίων ετών.

Πολύ γέλιο, αρκετά ικανοποιητική διάρκεια (μεγαλύτερο απ'ότι περίμενα) και καλοσχεδιασμένοι γρίφοι - ούτε κάτι το extreme αλλά και ούτε τρομερά εύκολοι. Αν και το σενάριο έχει ορισμένα μικρά κενά, αξίζει με το παραπάνω να ασχοληθεί κανείς μαζί του. Μερικά "σκηνικά" που συμβαίνουν στο παιχνίδι θα σας μείνουν αξέχαστα.

Πάντως απορώ που σε ορισμένα forums πολύς κόσμος το έχει "θάψει" κυριολεκτικά, μιλώντας για το χειρότερο Simon της σειράς. Ίσως το καυστικότατο χιούμορ του παιχνιδιού πιθανόν να έχει αποθαρρύνει αρκετό κόσμο. Προσωπικά το λατρεύω!

I won't let this build up inside of me...

More
03 Μάι 2008 12:26 #19878 by Elessar
Και εμένα το παιχνίδι μου αρέσει πάρα πολύ - τα γραφικά του είναι υπέροχα, ο χειρισμός εξαιρετικός και οι γρίφοι του πλούσιοι και λογικοί. Μοναδικό μου μικρό παράπονο ότι σε μερικά σημεία ίσως δεν είναι ξεκάθαρο τι πρέπει να κάνεις στην συνέχεια.

Σε ποια forums αναφέρεσαι Sephir; Μου φαίνεται περίεργο ένα τόσο όμορφο παιχνίδι να τρώει θάψιμο...

More
03 Μάι 2008 13:17 #19879 by Sephir
Replied by Sephir on topic Simon The Sorcerer 4: Chaos Happens
Τώρα που το λες, ίσως ήμουν υπερβολικός, δεν είναι τελικά και τόσοι πολλοί αυτοί που το θάβουν. Βασικά εντόπισα κάποια άτομα στα γνωστά sites στο adventuregamers.com και justadventure.com, αν και αυτές οι αρνητικές κριτικές αφορούν κυρίως το voice-acting του παιχνιδιού παρά το ίδιο το παιχνίδι (επειδή ο Simon "αμερικανίζει" αντί να έχει βρετανική προφορά όπως θα όφειλε).

Δεν ξέρω, όταν τα διάβαζα παλαιότερα, μου είχαν δώσει αυτή την εντύπωση (όπως π.χ. ότι πήρε από κάποιο αγγλικό περιοδικό 4 στα 10 - αλλά αυτοί δεν "πιάνονται", χεχε), τώρα διαπιστώνω ότι αυτό που έγραψα παραπάνω ήταν ατυχές! :P

I won't let this build up inside of me...

More
16 Ιουν 2008 11:26 #20472 by long_live_kurt
Replied by long_live_kurt on topic Simon The Sorcerer 4: Chaos Happens
Πολύ μέτριο.Οι γρίφοι του ήταν σπουδαίοι(μου άρεσαν όλες αυτές οι..αλλαγμένες μεταφορές από παραμύθια,μυθολογία κ.λπ. και ήταν αρκετά έξυπνο) τα γραφικά όμορφα.Παρ'όλ'αυτά γέλασα ελάχιστες φορές και αυτό όχι με ατάκες αλλά με τους παράξενους γρίφους που ανέφερα πιο πάνω.Επιμένω πως το 3 είναι το καλύτερο της σειράς,ίσως επειδή δε δίνω τόσο σημασία στο χειρισμό,όσο στο χιούμορ και στους/στη γρίφους/διάρκεια.

"Maybe you should use your brain,you know, the one in your head,rather than just randomly combining objects together." Simon the Sorcerer

More
16 Ιουν 2008 11:34 #20475 by Elessar
Ναι και εμένα το 3 μου άρεσε πολύ, παρά τα πολλά action σημεία.

ΥΓ. Τώρα κοιτά το παραπάνω post μου και γελάω με αυτά που έγραφα :lol: Στην αρχή μου άρεσε το παιχνίδι, μετά άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα.

More
14 Αυγ 2008 17:40 #20949 by GRFreeStyler
Replied by GRFreeStyler on topic Simon The Sorcerer 4: Chaos Happens
OK. Με πείσατε! Θα το παίξω κι εγώ... :D

More
05 Δεκ 2008 18:44 #22256 by emmanuel
Replied by emmanuel on topic Simon The Sorcerer 4: Chaos Happens
To παιχνίδι μπορείτε πλέον να το βρείτε στα καταστήματα ΠΛΑΙΣΙΟ στην super budget τιμή των 6 Ευρώ (στη Θεσσαλονίκη έχει εξαντληθεί για την ώρα , αλλά θα έρθουν νέες κόπιες αύριο το πρωί). Κατά τη γνώμη μου είναι ένα από τα καλύτερα κωμικά adventures που κυκλοφόρησαν αυτήν τη χρονιά , με έξυπνους γρίφους και μεγάλη διάρκεια (σας εγγυώμαι ότι δεν πρόκειται να το τερματίσετε σ' ένα σαββατοκύριακο) και αν είστε φίλοι της σάτυρας και τoυ "βρετανικού" χιούμορ , το μόνο που έχω να σας συμβουλεύσω είναι να το αγοράσετε προτού εξαντληθεί!
Ειδικά για τους νεαρούς σε ηλικία gamers , οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακουστά τον Simon , καθώς η τελευταία του περιπέτεια (Simon the Sorcerer 3D) κυκλοφόρησε πριν από 6 ολόκληρα χρόνια , είναι μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσουν έναν από τους πιο αντιπαθητικούς colo-χαρακτήρες (όπως λέμε colo-bacteria...) που έχουν πρωταγωνιστήσει ποτέ σε adventure - μέχρι και ο "κακός" Malcolm του Legend of Kyrandia 3 του βγάζει το καπέλο! Σαρκάζει τους πάντες , κοροϊδεύει τα πάντα , βρίζει σχεδόν όποιον συναντήσει (ακόμη και αυτούς που είναι πρόθυμοι να τον βοηθήσουν) , δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα...αλλά μέρος του χιούμορ του παιχνιδιού πηγάζει ακριβώς από αυτήν τη στάση του!
Στη Μ.Βρετανία κυκλοφορεί από την Adventure Soft ένα συλλεκτικό πακέτο με τίτλο Simon the Sorcerer double pack. Περιλαμβάνει τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς , επανασχεδιασμένα ώστε να είναι συμβατά με τα WinXP , μαζί με δύο επιπλέον τίτλους - spin-offs: Ένα puzzle game και ένα παιχνίδι φλίπερ με θέματα εμπνευσμένα από το σενάριο και τους χαρακτήρες των παιχνιδιών. Eίναι πάμφθηνο (κοστίζει γύρω στις 5-10 λίρες Αγγλίας , περίπου 6-12 Ευρώ) και σε περίπτωση που το StS:Chaos Happens σας κινήσει το ενδιαφέρον για να δείτε πώς ξεκίνησαν οι περιπέτειες του Simon , μπορείτε να το παραγγείλετε από το amazon.co.uk ή από πολλά οn-line shops του βρετανικού Ebay (<!-- w --> www.ebay.co.uk <!-- w -->).

“I have a secret game that I’d like to play... a game of fun and a game of adventure! A game of rats and lice, the black death, a game of speared eyeballs and dripping guts and the smell of rotting gardenias.”
(AM, “I have no mouth and I must scream.”)

More
05 Δεκ 2008 19:05 #22258 by long_live_kurt
Replied by long_live_kurt on topic Simon The Sorcerer 4: Chaos Happens
Aν είστε φίλοι του βρετανικού χιούμορ δε παίζει να γελάσετε με το 4ο Simon.Με τα προηγούμενα 3 θα γελάσετε και με το παραπάνω, με το 4 σίγουρα όχι.

Όπως και να χει η προσφορά αυτή συμφέρει πολύ.

"Maybe you should use your brain,you know, the one in your head,rather than just randomly combining objects together." Simon the Sorcerer

More
06 Δεκ 2008 10:20 #22263 by emmanuel
Replied by emmanuel on topic Simon The Sorcerer 4: Chaos Happens
Χε,χε,χε, δεν μπορώ να αδικήσω τον αγαπητό long_live_kurt επειδή δεν του άρεσε το παιχνίδι. Είμαι fan της σειράς και έχω τερματίσει και τα τέσσερα επεισόδια και παρ'όλ'αυτά είμαι ο πρώτος που θα παραδεχτεί ότι το χιούμορ των Simon the Sorcerer , ειδικά από το δεύτερο παιχνίδι και μετά , δεν απευθύνεται σε όλους τους gamers , σε αντίθεση με άλλα κωμικά adventures που μας έχουν έρθει από Μ. Βρετανία , το χιούμορ των οποίων είναι αρεστό σε σαφώς μεγαλύτερη μερίδα παικτών , όπως τα τρία Discworld. Διαβάστε , για παράδειγμα , τα δύο reviews του Simon the Sorcerer 3D που έχουν δημοσιευθεί στο <!-- w --> www.justadventure.com <!-- w --> (και αν θέλετε συγκρίνετέ τα και με άλλα reviews του ίδιου παιχνιδιού στο Internet) για να δείτε τη μεγάλη διάσταση απόψεων μεταξύ διαφορετικών reviewers -αλλά και παικτών , μπορώ να σας βεβαιώσω- που ασχολήθηκαν με το παιχνίδι. Όπως συμβαίνει και με πολλούς άλλους τίτλους -χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και το Beavis and Butthead in Virtual Stupidity , που παρουσιάστηκε πρόσφατα- υπάρχουν πολλές καταστάσεις που κάποιοι παίκτες μπορεί να βρουν έξυπνες και αστείες και άλλοι σαχλές , ενοχλητικές ή και γκροτέσκες. Η αλήθεια , σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν μερικοί , ΔΕΝ βρίσκεται κάπου στη μέση. Ανάλογα με τη διάθεση και την προσωπική αίσθηση του χιούμορ που έχει ο καθένας μπορεί να απορρίψει τελείως το παιχνίδι από τις πρώτες κιόλας ώρες ή να το απολαύσει μέχρι τέλους. Και εγώ πιστεύω ότι πολλά από τα αστεία ήταν μάλλον "κρύα" και έπεφταν στο κενό, κάποια άλλα ήταν όντως αστεία , όμως μόνον στο μυαλό των προγραμματιστών , αλλά σε γενικές γραμμές βρήκα το παιχνίδι πολύ διασκεδαστικό και το έπαιξα με ευχαρίστηση ως το τέλος. Επίσης , για άλλη μια φορά σημειώνω ότι η μεγάλη του διάρκεια προσφέρει εξαιρετικό "value for money" καθώς είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι gamers που αγοράζουν αυθεντικά παιχνίδια αισθάνονται συχνά μια μικρή απογοήτευση από πολλούς σύγχρονους τίτλους οι οποίοι μπορεί να είναι αξιόλογοι , όμως δεν προσφέρουν πάνω από 15 ή το πολύ 20 ώρες gameplay.
Στην Eλλάδα πάντως η σειρά Simon the Sorcerer έχει πολλούς οπαδούς και απ'ό,τι είδα στα διάφορα fora , ελληνικά και ξένα , η πλειοψηφία των gamers αντιμετώπισε το παιχνίδι θετικά , επομένως δεν ήμουν ο μοναδικός σε ολόκληρον τον κόσμο που του άρεσε. Στην τιμή των 30-40 Ευρώ που πωλούνταν το StS:Chaos Happens μέχρι τώρα , δεν θα το πρότεινα σε παίκτες που δεν έχουν παίξει κανένα από τα τρία προηγούμενα παιχνίδια της σειράς και επομένως δεν γνωρίζουν τι να περιμένουν , εν τούτοις , στην εξευτελιστική τιμή των 6 Ευρώ (ειδικά σε μία χώρα όπως η Ελλάδα , όπου ένας καφές ή μια μπύρα κοστίζουν 4-5 Ευρώ) το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους τους fans των κωμικών adventures οι οποίοι μπορούν να δοκιμάσουν το Chaos Happens επί του ασφαλούς , δίχως να ανησυχούν για ενδεχόμενη "μαύρη τρύπα" στο πορτοφόλι τους.
Αν το παιχνίδι σας αρέσει , τότε πολύ ωραία , αγοράσατε ένα πολύ καλό παιχνίδι στην ίδια τιμή που θα πληρώνατε για μια πίτσα και μια κόκα-κόλα. Αλλά και να μη σας αρέσει , πάλι κερδισμένοι βγαίνετε (γιατί κάνατε δίαιτα , ξέρετε πόσο παχαίνουν η πίτσα και η κόκα-κόλα;))!

Επισης , αν περάσετε από το ΠΛΑΙΣΙΟ για το Simon the Sorcerer 4, ρίξτε μια ματιά και για το Sam and Max Season One (5 Ευρώ) , Agon (4 Ευρώ) και Evil under the Sun (6 Ευρώ). Για το πρώτο το μόνο που έχω να πώ είναι ότι εάν δεν το έχετε ήδη παίξει , αγοράστε το χωρίς δεύτερη σκέψη.
Τα άλλα δύο μπορεί να μην είναι adventures που θα αφήσουν εποχή , αποτελούν όμως καλές αγορές στις τιμές που προσφέρονται.

“I have a secret game that I’d like to play... a game of fun and a game of adventure! A game of rats and lice, the black death, a game of speared eyeballs and dripping guts and the smell of rotting gardenias.”
(AM, “I have no mouth and I must scream.”)

More
06 Δεκ 2008 17:11 #22265 by manos426f
Replied by manos426f on topic Simon The Sorcerer 4: Chaos Happens
ΠΟΛΥ καλές τιμές οι τελευταίες που αναφέρεις,πραγματικά !!!

ΟΛΗ η Season 1 με 5 ευρώ ;!;

www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware

More
06 Δεκ 2008 19:08 #22268 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Simon The Sorcerer 4: Chaos Happens
Πράγματι εξαιρετική προσφορά!! Να 'σαι καλά που μας το είπες Emmanuel. :)
Παρότι το πρωί στάθηκα άτυχη και δεν υπήρχε ούτε ένα adventure game (μα ούτε ένα, όχι προσφορά, ούτε σε κανονική τιμή!!) στο υποκατάστημα που έτυχε να επισκεφτώ, τη Season 1 που δεν την έχω σίγουρα θα φροντίσω να την προμηθευτώ. Πέντε ευρώ?! Είναι σα να στη χαρίζουν!!

ΥΓ: Τo Simon προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ και γέλασα με την ψυχή μου με τις καφρίλες του. Ωστόσο, ακόμη κι αν δεν αρέσει σε κάποιον το χιούμορ του, παραμένει ένα παιχνίδι που αφενός αξίζει το χρόνο του/της κι αφετέρου σίγουρα αξίζει πολλά παραπάνω από 5-6 ευρώ!! :wink:

Nothing happens unless first a dream...