Αγορές on-line
- crocark
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Χαμόγελο μέχρι τ' αυτιά που λένε. Είσαι πάντα πρωτοπόρα, ε;
Αλήθεια η διαδικασία αυτή είναι ασφαλής; Π.χ. οι τιμές είναι αυτές που σου γράφουν και ασχέτως ηλεκτρονικού κατατήματος; Ή αλλιώς σ' ενδιαφέρει το από ποιο κατάστημα θα φύγει η παραγγελία ή νιώθεις το ίδιο ασφαλής με όλα; Υπάρχει περίπτωση ανάλογα με τη χώρα προέλευσης να πληρώσεις κάποιο ειδικότέλος, φόρο κλπ;
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- giovanna
- Adventure's Advocate
Η διαδικασία είναι απλή, πάντα προτιμάς Ευρωπαϊκά site που δεν χρεώουνε φόρους και διάφορα καλούδια όπως κάνουνε τα Αμερικάνικα και όποιος το φέρνει πρώτος απο εκεί το παίρνω. Πολλές φορές ακυρώνω μια παραγγελία απο την Αγγλία εαν και εφόσον το παιγνίδι έχει ήδη έρθει στην Ελλάδα. Αλλά πίστεψε με αισθάνομαι ωραία όταν το παίρνω το άτιμο πρώτη στα χέρια μου. Η ικανοποίηση είναι δική μου, εντάξει μιλάμε και για μεγάλη αρρώστια.
- crocark
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Είσαι σαφής. Ευχαριστώ.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- odnorf
- Templar Hunter
lamp dog - <!-- w --> www.dead-code.org <!-- w -->
- giovanna
- Adventure's Advocate
Σου μιλάει μια πονεμένη που πλήρωσε τα άντερα της για να πάρει ένα παιγνίδι που είχε παραγγείλει στο U,S,A, οπότε φτου και μακριά, εξάλλου η Ευρώπη είναι κοντά μας ή κάνω λάθος
- Mortal
- Adventure's Advocate
Για την Αμερική πάντως μόνο μια φορά πλήρωσα έξοδα εκτελωνισμού από τον εκδοτικό οίκο Arkham House (αν η μνήμη μου δεν είναι off) για 6-7 βιβλία που είχα πάρει απο Rode Island. Aπό την Amazon.com μετά από 10 χρόνια plus αγορών μου δεν συνάντησα προβλήματα μέχρι στιγμής (ούτε φόρους) [σε ορισμένες περιπτώσεις που χάθηκε πακέτο μέχρι και $250 παραγγελία μου ξαναστάληκε απο την εταιρεία δίχως 2η χρέωση]. Για παιχνίδια ωστόσο δεμ γνωρίζω μιας και αγοράζω ελάχιστα και πάντοτε μέσα απο την Ελληνική αγορά.
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
- crocark
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Giovanna, όλες οι ευρωπαικές χώρες είναι το ίδιο στο θέμα έξτρα δασμών; Ρωτάω γιατί τα περισσότερα καταστήματα είναι αγγλικά και στο παρελθόν από αγγλικά sites για παραγγελία multimedia dvds μου έβγαζε προειδοποίηση για VAT (νομίζω το δικό μας ΦΠΑ). Επίσης με συμφέρει όλα τα αντικείμενα μιας παραγγελίας να είναι απ' το ίδιο κατάστημα όσον αφορά τα έξοδα αποστολής ή δεν παίζει ρόλο (π.χ. αν παραγγείλω ένα παιχνίδι από σουηδικό κατάστημα που μετέχει στο Playtrade κι ένα ακόμη από ένα εγγλέζικο, εγώ θα πάρω ένα δέμα ή 2);
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Elessar
- Team
Απλά έχε υπόψιν σου πως η τιμή σε ευρώ στο Play είναι πάντα πιο μεγάλη απ' ότι σε λίρες, ουσιαστικά βάζουν σε αυτήν την τιμή και τα ταχυδρομικά και ας σου λένε ότι είναι free.
Αν έχεις οποιαδήποτε άλλη απορία μη διαστάσεις να ρωτήσεις
ΥΓ. Τα posts σχετικά με τις on-line αγορές αποσπάστηκαν σε ξεχωριστό thread οπότε μπορούμε να συνεχίσουμε ελεύθερα εδώ για οποιαδήποτε θέματα ή απορίες για τις αγορές μέσω ιντερνετ.
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- giovanna
- Adventure's Advocate
Το Play.com σου στέλνει τις παραγγελίες σου μόλις είναι available και δεν νομίζω ότι με ξεγελάσανε. Την τιμή του παιγνιδιού πλήρωσα μόνο χωρίς κανένα περίεργο λογαριασμό χρέωσης αποστολής.
- shodan
- Schattenjäger
"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]
- crocark
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Να γίνω ξανά λίγο στούρνος...
Αυτό με το VAT και γενικά με πιθανές έξτρα χρεώσεις, ισχύει και για την περίπτωση παραγγελίας από κατάστημα του PlayTrade και δη Βρετανικό (UK);
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Elessar
- Team
crocark wrote: @ Elessar
Να γίνω ξανά λίγο στούρνος...
Αυτό με το VAT και γενικά με πιθανές έξτρα χρεώσεις, ισχύει και για την περίπτωση παραγγελίας από κατάστημα του PlayTrade και δη Βρετανικό (UK);
Όχι και το PlayTrade γενικά να το προτιμάς. Αν ο seller που θες έχει χαμηλότερη τιμή από το ίδιο το Play αλλά και καλό rating τότε δεν υπάρχει λόγος να μην παραγγείλεις το παιχνίδι από αυτόν, αν φυσικά στέλνει Ελλάδα
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- crocark
- Topic Author
- Adventure's Advocate
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- moumiaq
- Spammer
- sofi
- Elite Member