Tales of Monkey Island, Episode 1

More
10 Ιουλ 2009 15:41 #25436 by pennydunk_1
Replied by pennydunk_1 on topic Tales of Monkey Island, Episode 1
Αργησα αλλα αντιληφθηκα τελικα πως το 'επεισοδιο' γραφεται με εψιλον γιωτα

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
10 Ιουλ 2009 19:52 #25438 by qrious
Replied by qrious on topic Tales of Monkey Island, Episode 1

pennydunk_1 wrote: Ναι, απο οτι εχω καταλαβει ειναι προβλημα τα παρεμφερη γραφικα στα παιχνιδια της telltale, ελπιζω να το αντιληφθουν καποια στιγμη πως σε καποιο βαθμο ουδετεροποιειται ο χαρακτηρας των παιχνιδιων τους και μακροπροθεσμα τους βγαινει σε κακο. Παντως ειναι το πρωτο παιχνιδι τους που ασχολουμαι, οποτε δν με πειραξε. Ηδη απο το πρωτο επεισοδιο σε δυο περιπτωσεις επαναλαμβανεται η ιδια φυσιογνωμια σε διαφορετικους χαρακτηρες, ειναι απο τους λιγους 'κακους' οιωνους της σειρας

Ακριβώς,
πολύ δύσκολο πάντως να φύγουν από αυτό το fast food style γραφικών μιας και τότε δεν θα μπορούν να βγάζουν ένα επεισόδιο τον μήνα...

Welcome btw :wink:

More
10 Ιουλ 2009 21:32 #25440 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Tales of Monkey Island, Episode 1

Sky333 wrote: [...]ps: Fallen, μην μασας, ρωτα ελευθερα. ενα μυαλο εχουμε, λογικο να κολλαμε καποιες φορες. κ εγω κολλησα στον χαρτη που περασες, γιατι απλα δεν πατουσα τον χαρτη στο well και απλα ξεκινουσα να τα κανω μονος...

Κοίτα, δε γίνεται να μη "μασάς" όταν όλοι λένε πόσο εύκολο είναι το game (σε σημείο να απογοητεύονται και να το θέλουν δυσκολότερο) κι εσύ να κολλάς beyond despair σαν πρωτάρης. Ειλικρινά δηλαδή είχα να νοιώσω τόσο άχρηστη πολύυυυυ καιρό... :oops:

Τέσπα, έχω ήδη post-άρει σχετικά στα hints. Το review θα το διαβάσω μόλις τελειώσω, δε θέλω να επηρεαστώ έως ότου γράψουμε κι εμείς το δικό μας. Το καλό που σου θέλω μόνο να μη λες πως είναι γελοιωδώς εύκολο το παιχνίδι!! Θα σου πιω το αίμα!! :P ;)

Nothing happens unless first a dream...

More
10 Ιουλ 2009 21:53 #25441 by pennydunk_1
Thx for having me :) Κ εγω που νομιζα πως το παιχνιδι ειναι ήδη ετοιμο, απλως μας το σερβιρουν σε δοσεις :shock:
Ειναι λιγο σκληρο το 'fast food', η αληθεια ειναι πως το παιχνιδι παραμενει ομορφο. Για εναν κυκλο επεισοδιων, τουλαχιστον. Ειναι παντως το πρωτο πραγματικα ιστορικο franchise με το οποιο καταπιανονται, ξερουν πως απευθυνονται σε απαιτητικο κοσμο. Και μεχρι τωρα, τον εχουν σεβαστει. Οσο για πραγματικα 'ξεχωριστα' γραφικα, μπορει να ειναι και θεμα χρηματων. 9 χρονια ειχε να βγει ΜΙ, ισως θελουν να μας 'μετρησουν' πρωτου ξανοιχτουν. Η να θελει η LucasArts να μας μετρησει.

More
10 Ιουλ 2009 23:19 #25442 by qrious
Replied by qrious on topic Tales of Monkey Island, Episode 1

pennydunk_1 wrote: Thx for having me :) Κ εγω που νομιζα πως το παιχνιδι ειναι ήδη ετοιμο, απλως μας το σερβιρουν σε δοσεις :shock:
Ειναι λιγο σκληρο το 'fast food', η αληθεια ειναι πως το παιχνιδι παραμενει ομορφο. Για εναν κυκλο επεισοδιων, τουλαχιστον. Ειναι παντως το πρωτο πραγματικα ιστορικο franchise με το οποιο καταπιανονται, ξερουν πως απευθυνονται σε απαιτητικο κοσμο. Και μεχρι τωρα, τον εχουν σεβαστει. Οσο για πραγματικα 'ξεχωριστα' γραφικα, μπορει να ειναι και θεμα χρηματων. 9 χρονια ειχε να βγει ΜΙ, ισως θελουν να μας 'μετρησουν' πρωτου ξανοιχτουν. Η να θελει η LucasArts να μας μετρησει.

Εφόσον πάνε καλά τα επεισόδια δεν υπάρχει περίπτωση να ξανοιχτεί η telltales και να δοκιμάσει κάτι άλλο, θα το τραβήξει όσο δεν πάει. Φτηνά επεισόδια άλλωστε φέρνουν περισσότερο κέρδος όπως είναι κ λογικό.

Όσον αφορά το παιχνίδι έχω παίξει κάνα 2ωρο και ομολογώ πως δεν είναι κακό το writing πράγμα που κάνει ακόμα πιο εκνευριστικό το οτι όλα τα υπόλοιπα δεν είναι κοντά σε αυτό το επίπεδο.
Επίσης το γεγονός οτι μιλάμε για επεισόδια και θα βλέπουμε νέο monkey island κάθε μηνά ξανά ,ξανά και ξανά το κάνουν να χάσει ότι epicness θα μπορούσε και θα έπρεπε ένα monkey island να'χει...

More
10 Ιουλ 2009 23:36 #25443 by pennydunk_1
Και το speech καλο ειναι....κ η μουσικη...εχει και καναδυο γουστοζικους γριφους...και ενδιαφεροντες κακους...και την MI ατμοσφαιρα που δν την βρισκεις πουθενα αλλου

More
11 Ιουλ 2009 23:17 #25452 by Elessar
Replied by Elessar on topic Tales of Monkey Island, Episode 1
Τελείωσα μόλις σήμερα το "Launch of the Screaming Narwhal" και οι εντυπώσεις που μου άφησε ήταν εξαιρετικές, πραγματικά δεν το περίμενα τόσο καλό. Είχε βέβαια μερικά θεματάκια αλλά η συνολική εικόνα ήταν πολύ θετική.
Για αυτό μου την σπάνε τα επεισόδια βρε παιδιά, ποιος περιμένει τώρα ένα μήνα για να παίξει το επόμενο;

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
12 Ιουλ 2009 15:03 #25457 by Tasos
Replied by Tasos on topic Tales of Monkey Island, Episode 1
Ελέω ανασκαφής ξεκίνησα το παιχνίδι την Παρασκευή και το τελείωσα πριν λίγο... Θαυμάζω ιδιαίτερα τη δουλειά της Telltale και τα παιχνίδια της. Από το Bone, στα καταπληκτικά Sam and Max, στο μαναδικό και αναπάντεχα ενδιαφέρον Strong Bad μέχρι το πιο πρόσφατο Wallace and Gromit η εταιρεία επιδεικνύει εξαιρετική συνέπεια ως προς την ποιότητα των παιχνιδιών της, αλλά και ως προς τη σχέση της με τα adventure games και το κοινό τους, στοχεύοντας, και μπράβο της, στη διεύρυνσή του μέσα από τη μετάβαση των συγκεκριμένων παιχνιδιών και σε άλλες κονσόλες. Ήμουν λοιπόν ιδαίτερα χαρούμενος όταν ανακοινώθηκε το TMI και περίμενα ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι που, όπως και στις υπόλοιπες σειρές, θα εξελιχθεί όσο περνούν τα επισόδεια φτάνοντας προς το τέλος του σε 'άριστα' επίπεδα. Το πρώτο επισόδειο ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου. Όσοι περιμέναμε ένα εισαγωγικό επισόδειο στη σειρά, κατά τα πρότυπα του Culture Shock της Season 1 του Sam and Max, ή του Fright of the Bumblebees του Wallace and Gromit, πέσμε μάλλον, έξω καθώς το 'Launch of thw Screaming Narwhal' είναι ένα εξαιρετικά ώριμο και πληρέστατο adventure, όμοιο ή και καλύτερο με το Abe Lincoln Must Die, το Reality 2.0 του τέλους της Season 1 του Sam and Max, το Chariots of thw Dogs και το What's new Beelzebub του τέλους της Season 2 του Sam and Max και με το 8 bit is enough, το τελευταίο επισόδειο του Strong Bad. Συμφωνώ πως το παιχνίδι φλερτάρει πολύ έντονα με το CMI, αποφεύγοντας εσκεμμένα το 'παιδικό' και στα σημεία 'αφελές' EMI, ενώ κρατά τις απαραίτητες αποστάσεις από το SMI και το MI2, που διέθετα αρκετά πιο ΄σκοτεινό' χιούμορ. Παρολαυτά πιστεύω πως το παιχνίδι, εμπνέεται από τους προκατόχους του, και δίνει νέες κατευθύνσεις στη σειρά, τόσο σε επίπεδο χιούμορ όσο και σε επίπεδο αισθητικής. Εκείνο που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στο πρώτο επισόδειο του ΤΜΙ είναι ο βαθμός πληρότητας του Flotsam Island και το γεγονός πως ένοιωσα ότι είχα χορτάσει τον κόσμο του συγκεκριμένου νησιού σαν να έπαιζα για ώρες στο Plunder Island του CMI. Αυτό βέβαια οφείλεται στην ποικιλία των τοποθεσιών που επισκέπτεσαι στο νησί αλλά και στην ποικιλία των γρίφων, που κάνουν το επισόδειο αρκετά χορταστικό σε διάρκεια δράσης, πολύ πιο χορταστικό δε από οποιοδήποτε άλλο επισόδειο σε σειρά της Telltale μέχρι σήμερα. Η πρωτοτυπία των γρίφων είναι επίσης αρκετά σημαντική, κυρίως όσοι δεν αφορούν τη χρήση αντικειμένων του Inventory (Βλ. γρίφους με χάρτες). Τελικά ο συνδυασμός αντικειμένων στο Inventory δεν με ενθουσίασε τόσο όσο περίμενα, καθώς όλες οι περιπτώσεις συνδυασμών είναι ακρετά προβλέψιμες και όχι τόσο αστείες όσο στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς... Άφθονες ηταν και οι αναφορές σε άλλα παιχνίδια της LEC και της Telltale με κυρίαρχο τον Indiana Jones (μέτρησα 4-5 αναφορές), το Dig και το Wallace and Gromit. Για την ποιότητα των γραφικών και τον ήχο δεν θα σχολιάσω τίποτα καθώς τα επίπεδά τους αγγίζουν τη τελειότητα, τουλάχιστον για τη δικιά μου αισθητική. Ο κακός De Singe πάντως ήταν διαστροφικά 'γοητευτικός' στον ρόλο του ενώ ο Jared Emrrson-Johnson τον υποδύθηκε εξαιρετικά. H Voodoo Lady, τέλος, ήταν καλύτερη από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι της σειράς. Αντίθετα με τον φίλο Elessar προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου που θα πρέπει να περιμένω ένα μήνα για το επόμενο απιχνίδι της σειράς. Η αναμονή αξίζει και η υψηλη replayability του πρώτου επισοδείου θα μας κρατήσει στα νερά της Καραϊβικής έως τότε...

Guybrush is back!

More
22 Ιουλ 2009 01:43 #25523 by giovanna
Replied by giovanna on topic Tales of Monkey Island, Episode 1
Παιδιά,

Από που το αγοράσατε αυτό? Ε ? :lol:

More
22 Ιουλ 2009 08:50 #25527 by Tasos
Replied by Tasos on topic Tales of Monkey Island, Episode 1
Από το site της Telltale φυσικά!!
<!-- w --> www.telltalegames.com <!-- w -->

More
22 Ιουλ 2009 19:33 #25541 by giovanna
Replied by giovanna on topic Tales of Monkey Island, Episode 1
@Tasos

Ευχαριστώ. Έπρεπε να το καταλάβω, αλλά δεν θέλω download μορφή το θέλω στο κουτί του. Ξέρω θα μου πεις αργότερα στο στέλνουνε και σε CD αλλά εγώ ποτέ κατόρθωσα να παραγγείλω τα CD των Sam &amp; Max παρότι είχα κάνει download τα παιγνίδια. Δεν πειράζει θα περιμένω..και θα σκάσω από την ζήλια μου, ή άχρηστη 8)

More
27 Ιουλ 2009 10:23 #25567 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Tales of Monkey Island, Episode 1
Για όσους έχουν ήδη παίξει το πρώτο επεισόδιο κι αναμένουν το επόμενο, η Τelltale σχεδίασε ένα κυνήγι θησαυρού που θα μας κρατήσει απασχολημένους (και χαρούμενους). Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ .
Και καλή μας επιτυχία στο treasure-hunting!! :)

Nothing happens unless first a dream...