Puzzle/Riddle Adventures

• kard
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
17 Αυγ 2009 21:44 #25644 by kard
Puzzle/Riddle Adventures was created by kard
Καλησπέρα σε όλους! :D
Καταρχήν συγχαρητήρια για το site!
Είναι πάρα πολύ καλό.

Είμαι νέο μέλος του site και θα ήθελα την βοήθειά σας σε κάτι.

Μου αρέσουν πάρα πολύ τα Puzzle/Riddle Adventures.
Δηλαδή adventures που ανήκουν στην κατηγορία του Myst, Riven, Zork Nemesis(1996), Timelapse(1996)

Ψάχνω να βρώ παρόμοια τέτοια καινούργια παιχνίδια αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Μήπως κάποιος γνωρίζει να μου προτείνει παιχνίδια που να είναι παρόμοια με τα παραπάνω είδη;

Σας ευχαριστώ!

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
17 Αυγ 2009 23:52 #25645 by Elessar
Replied by Elessar on topic Puzzle/Riddle Adventures
Καλωσήλθες φίλε μου στο adventure-advocate :)

Φαντάζομαι πως ψάχνεις για Myst Clones και τα συναφή οπότε μάλλον δεν μπορώ να σε βοηθήσω, καθώς δεν είμαι και μεγάλος fan του είδους. Μάλλον ο qrious είναι ο καταλληλότερος για να σε κατατοπίσει.
Αυτό όμως που σίγουρα πιστεύω πως πρέπει να παίξεις είναι το remake του safecraker , το παιχνίδι είναι πραγματικά γεμάτο από ποικίλα και έξυπνα puzzles και σίγουρα θα περάσεις ευχάριστα μαζί του.
Επίσης προτείνω και τα τρία τελευταία Serlock Holmes της Frogwares, ειδικά το Serlock Holmes vs Arsene Lupin θα σε καθηλώσει με τις ώρες.

Για ότι άλλο θελήσεις εδώ είμαστε πάντως ;)

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
18 Αυγ 2009 02:45 #25646 by istar
Replied by istar on topic Puzzle/Riddle Adventures
Καλώς μας ήρθες :D
Οι επιλογές σου με μπερδεύουν λιγάκι.. χχχχχχμμ!! :rolleyes: κι ο αγαπητός Elessar παει να σε ρίξει κατευθείαν στα ''σκληρά'' !! :P
Ψάχνεις αποκλειστικά sci-fi ή γενικότερα?
Αυτά είναι τα adventure που εχεις δει μεχρι τώρα ή εχεις δει και κάποια άλλα, αλλά κατέληξες σ αυτά??
(Πάντως το μενού είναι πλούσιο, κι αν όντως τα adventure σου κάναν κλικ, (καλά να πάθεις κι εσυ! :wink: είσαι στο σωστό μέρος :wink: )

NΗΦΕ ΚΑΙ ΜΕΜΝΗΣΟ ΑΠΙΣΤΕΙΝ

• kard
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
18 Αυγ 2009 08:05 #25647 by kard
Replied by kard on topic Puzzle/Riddle Adventures
Καλημέρα σε όλους! :)
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τους 2 για τις άμεσες απαντήσεις σας!
Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να μου απαντήσετε τόσο γρήγορα! :)

Τα adventure που σας αναφέρω (εάν τα έχει παίξει κανείς) είναι εντελώς όμοια μεταξύ τους στην φιλοσοφία και στο gameplay.
Είναι όλα με γρίφους και puzzles χωρίς άλλους χαρακτήρες και χωρίς πολύ μπλά-μπλά!
Το Myst (και όλα τα ακόλουθά του της ίδιας σειράς) είναι γνωστό φαντάζομαι σε όλους σας.
Τα άλλα 2 είναι σχετικά παλιά και όχι τόσο γνωστά, οπότε δεν γνωρίζω έαν τα έχουν δεί ή παίξει κάποιοι απο εδώ.
Αλλά έαν κάποιος τα ξέρει είναι ολόϊδια με το Myst.
Αυτά είναι όμως παλιά παιχνίδια του 1996 να φανταστείτε και απο οτι παρατηρώ έχουν σταματήσει να βγαίνουν πια τέτοιου είδους :(
Απλώς ρωτάω έαν κάποιος τα ξέρει και είναι fan του συγκεκριμένου είδους, να μου πρότεινε και άλλα τέτοια γιατί εγώ δεν βρίσκω!
(θα κοιτάξω πάντως για αυτά που μου προτείνατε!)

Σας ευχαριστώ πολύ! :D

ΥΓ) Φίλε Istar δεν έχω πρόβλημα να είναι οποιασδήποτε θεματολογίας (sci-fi, κ.τ.λ) αρκεί να είναι σαν το Myst. Επίσης τα adventure αυτά που με ρωτάς τα έχω ήδη τερματίσει (και τα 3) και επειδή μου άρεσαν πολύ ψάνχω να βρώ και άλλα τέτοια παρόμοια.

More
18 Αυγ 2009 11:31 #25652 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Puzzle/Riddle Adventures
Καλώς μας ήρθες!! :)

Δυστυχώς, έχω παίξει ελάχιστα Myst-oειδή adventures (δεν είμαι καθόλου fan του είδους) κι έχω τελειώσει ακόμη λιγότερα, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να σου προτείνω κάποιο. Ωστόσο, μπορώ να σου δώσω λίστα με ορισμένα παιχνίδια σε αυτό το στυλ για να επιλέξεις ενδεχομένως κάποιο που θα σε ενδιέφερε να παίξεις. Eπειδή δεν κατάλαβα αν με το χαρακτηρισμό "καινούριο" εννοείς "πρόσφατο" ή απλώς που να μην το έχεις παίξει, σου γράφω κι ημερομηνίες κυκλοφορίας για να ξέρεις πόσο παλιό/καινούριο είναι το καθένα. Έχουμε και λέμε (με αλφαβητική σειρά):

Alida , 2003
Amerzone , 1999 (μιας και βρίσκεται σε προσφορά στα 3 ευρώ νομίζω πως αξίζει να το δεις όπως και να 'χει)
Aura , 2004 & 2007 (πρόκειται για τα Fate of the Ages και The Sacred Rings)
Bioscopia και Physicus , 2001 (δε γνωρίζω την ηλικία σου, αλλά εάν είσαι έως και 17 ετών, υπάρχει ολόκληρη σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών στα Ελληνικά τα οποία βασίζονται στη διδαχθείσα ύλη του γυμνασίου-λυκείου για τη φυσική, τη βιολογία, τη μουσική, κ.ά. που διαθέτουν Myst-like gameplay)
Myst 3: Exile , Myst 4: Revelation και Myst 5: End of Ages 2001, 2004 και 2005 αντίστοιχα (εφόσον σου άρεσαν τα πρώτα δύο, νομίζω πως αξίζει να ασχοληθείς με όλα τα παιχνίδια της συγκεκριμένης σειράς)
Lighthouse , 1995-1996
Morpheus, 1998 (επίσης σε προσφορά στα 3 ευρώ) -> ακολούθησε αυτό το σύνδεσμο της Wiki (που αρνείται να γίνει link) για να δεις περί τίνος πρόκειται en.wikipedia.org/wiki/Morpheus_(1998_video_game )
Obsidian , 1996
Rhem , 2003, 2005 και 2008 (πρόκειται για τριλογία)
Riddle of the Sphinx και Riddle of the Sphinx 2: The Omega Stone , 2000 και 2003
Schizm - Mysterious Journey και Schism 2 - Chameleon , 2001
Sentinel , 2004

Επειδή όπως σου είπα δεν είναι adventures με τα οποία ασχολούμαι προσωπικά αυτά που αναζητάς, σίγουρα λείπουν αρκετά από τη λίστα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να κάνεις μια σχετική έρευνα προτού προχωρήσεις σε αγορά κάποιου. Η έρευνα επιβάλλεται επίσης επειδή ορισμένα από αυτά είναι παρανοϊκής δυσκολίας κατά την ταπεινή μου άποψη (βλέπε Schism) και δεν ξέρω κατά πόσο θα ήθελες να "μπλέξεις" με κάτι τέτοιο.

ΥΓ: Το remake του Safecracker (της Kheops) που σου πρότεινε ο Εlessar είναι ένα πολύ καλό puzzle game. Δεν έχει ιστορία, σκιαγράφηση χαρακτήρων ή τπτ άλλο πέραν των γρίφων. Εάν σε ενδιαφέρουν και τέτοιου είδους παιχνίδια, το συγκεκριμένο σίγουρα αξίζει το χρόνο σου (όπως και το πρωτότυπο εδώ που τα λέμε).

Nothing happens unless first a dream...

• kard
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
18 Αυγ 2009 12:07 #25654 by kard
Φίλε Fallen_Angel είσαι πράγματι Angel :D !!!
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
Απο οτι είδα κάθησες και έκανες ολόκληρο research για μένα!
Να 'σαι καλά και σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

Λέγοντας καινούργια εννούσα για παιχνίδια που να έχουν βγεί πρόσφατα αλλά και εαν ανακαλυφθεί και κανένα παλαιό που να μην το έχω κανένα πρόβλημα :P
(αρκεί βέβαια να τρέχει σε WinXP, γιατί για παράδειγμα το Myst δεν μου δούλεψε σε XP που το δοκίμασα!)

Πάντως για να είμαι ειλικρινής απο την λίστα παιχνιδιών που μου γράφεις κανένα δεν γνωρίζω (εκτός βέβαια απο τα Myst, Riven, Exile κ.τ.λ τις ίδιας σειράς και το Lighthouse).

Θα τους ρίξω μια ματία!
Πάντως και πάλι σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθειά σου! :)

More
18 Αυγ 2009 13:18 #25655 by Fallen Angel
Δεν υπάρχει λόγος να με ευχαριστείς, χαρά μου ήταν!! Λυπάμαι μόνο που δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι για το οποίο θα είμαι (σχεδόν φυσικά) σίγουρη πως θα σου αρέσει. Μακάρι να βρεις κάποιο που θα το απολαύσεις και θα σε ταξιδέψει σε κόσμους που δε θα ξεχάσεις ποτέ!! :D

(Νομίζω πως όλα όσα είναι μετά το 2001 στη λίστα τρέχουν χωρίς πρόβλημα σε XP. Επιβεβαίωσέ το βέβαια, αλλά δε νομίζω να έχεις πρόβλημα με κανένα τους.)

• kard
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
18 Αυγ 2009 14:38 #25657 by kard
Ναι 'σαι καλά φίλη Fallen_Angel και σε ευχαριστώ πολύ!! :D

Μου έστειλες πραγματικά τόσες πολλές επιλογές που ειλικρινά δεν ξέρω απο που να ξεκινήσω! :?
Ο μόνος πραγματικός εχθρός μου αυτή την στιγμή είναι ο χρόνος! :(

Δυστυχώς τώρα δεν έχω την πολυτέλεια που είχα κάποτε να ασχολούμαι με τις ώρες! :(

Εργάζομαι σε 2 δουλειές και μου είναι πολύ δύσκολο να βρω λίγο ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθώ μαζί τους. :(

Για να είμαι ειλικρινής είχα πάρα πολλά χρόνια να ασχοληθώ με τα adventures, γύρω στα 14-15 χρόνια!
Άρχισα να πρωτοασχολούμαι πολύ φανατικά απο την ηλικία των 14-15 και για τουλάχιστον 5-6 χρόνια μετά.
Απο το 1997 και μετά τα παράτησα γιατί αυτά που κυκλοφορούσαν τότε δεν με ενθουσίαζαν καθώς θεωρούσα οτι όσο περνούσαν τα χρόνια χωλαίναν ολοένα και περισσότερο απο έλλειψη σεναρίου και γρίφων!
Ειδικά θυμάμαι ένα Return To Zork απο τα τελευταία που είχα ασχοληθεί ήταν ανεκδιήγητο! :x
Πέρασαν 14-15 χρόνια απο τότε και ομολογώ οτι τώρα με ξανάπιασε η νοσταλγία για adventures και θα ήθελα να ξαναζήσω τις παλίες καλές και φυσικά αξέχαστες στιγμές των εφηβικών μου χρόνων! :P

Έχω την αίσθηση πάντως οτι τα σημερινά adventures έχουν βελτιωθεί πολύ σε σχέση με αυτά που έβγαιναν το 1997-98 όταν και τα εγκατέλειψα εντελώς.

Μια πάντως απο τις κατηγορίες adventures που μου άρεσε πολύ ήταν και αυτά του στυλ Myst.
Και είχα την επιθυμία (ακόμα την έχω δηλαδή) να παίξω ένα σημερινό παρόμοιο.
Έψαξα λίγο μόνος μου στο internet αλλά δεν βρήκα κάτι.
Θεώρησα οτι μάλλον σταμάτησαν πια να βγαίνουν adventure τέτοιου είδους, οπότε και απευθύνθηκα στο site για βοήθεια!

Σας ευχαριστώ όλους για την άμεση βοήθειά σας! :D

ΥΓ) Πάντως το πρώτο adventure που έπαιξα μετά απο 15 χρόνια παντελούς απουσιώς απο των χώρο ήταν το The Lost Crown το οποίο και τερμάτισα πριν απο λίγους μήνες. Ομολογώ οτι μου άρεσε πάρα πολύ και απο οτι διάβασα και σto site θα βγει και Νο2! Ανυπομονώ να κυκλοφορήσει! :D

More
18 Αυγ 2009 17:46 #25658 by crocark
Replied by crocark on topic Puzzle/Riddle Adventures
@ Kard & Fallen

Kard, καλως ήρθες.
Fallen, όπως πάντα αναλυτικότατη και πλήρης...
Μια ένσταση - επισήμανση: το Amerzone, είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι (έχει μερικά προβλήματα, αλλά είναι καλό), αλλά προσωπικά δε θα το κατέτασσα στα Mystοειδή. Απ' όσο θυμάμαι δεν έχει γρίφους που πρέπει να έχεις βγάλει το πολυτεχνείο για να λύσεις, αλλά περισσότερο βασίζεται σε inventory based γρίφους. Παρ' όλ' αυτά, κατά την ταπεινή μου πάντα γνώμη, αξίζει κανείς να το παίξει.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
18 Αυγ 2009 19:46 #25660 by giovanna
Replied by giovanna on topic Puzzle/Riddle Adventures
@Fallen_

Alida 2003. Πάει με σκότωσες!!!! Δεν το έχω δεν το ξέρω, που το βρίσκω. Τι μου έκανες!! Πως θα κοιμάμαι μέχρι να το βρω. Γα λέγε λεπτομέρειες :cry:

More
19 Αυγ 2009 10:11 #25666 by Fallen Angel
crocark,
Ίσως τυπικά το Amerzone να μην ανήκει στην κατηγορία των Myst. Εμένα πάντως μου είχε δώσει πολύ έντονα αυτήν την αίσθηση, του Myst-οειδούς. Όχι ως προς τους γρίφους του καθώς είναι σαφώς ευκολότερο, αλλά γενικά όσο το έπαιζα ως προς το "look and feel". ;)

Τζιοβάννα,
Απ' όσο είδα, στο official site έχεις τη δυνατότητα αγοράς του παιχνιδιού (Βuy Alida" κάτω δεξιά) κι έχει επιλογή για αποστολή σε ολόκληρο τον κόσμο. Απλώς πρόσεξε τα μεταφορικά γιατί "εντώ στο Ελλάντι μας στοιγκίζουν μπολλά γκαμιά φορά" σε τέτοιου είδους μικρούλια online stores. ;)

More
19 Αυγ 2009 10:22 #25668 by crocark
Replied by crocark on topic Puzzle/Riddle Adventures
ΟΚ. Ούτως ή άλλως, είπαμε, η gaming εμπειρία είναι ξεχωριστή για τον καθένα.
(Απ' όσο θυμάμαι, είναι σαφώς ευκολότερο. Εντούτοις εγώ είχα χρησιμοποιήσει walkthrough, όχι όμως με τον ίδιο τρόπο που το είχα χρησιμοποιήσει στα Mysts, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ ... :wink: )

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
19 Αυγ 2009 19:36 #25676 by giovanna
Replied by giovanna on topic Puzzle/Riddle Adventures
@Fallen_

Σε ευχαριστώ κατάλαβα :cry: