RETURN TO MYSTER...2

• SILIA
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
25 Σεπ 2009 19:00 #25855 by SILIA
RETURN TO MYSTER...2 was created by SILIA
KATAΡΧΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ
ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΧΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
25 Σεπ 2009 19:13 #25856 by crocark
Replied by crocark on topic RETURN TO MYSTER...2
Γεια σου SILIA. Το ψάχνω κι εγώ κι απ' όσο ξέρω δεν παίζει σε δισκάκι (ακόμη). Αν βέβαια μιλάμε για το ίδιο πράγμα, γιατί σε downloadable μορφή υπάρχει στο site της Kheops εδώ και κανένα μήνα. Αν τυχόν σ' ενδιαφέρει η τελευταία περίπτωση δες στην πιο κάτω διεύθυνση:

www.kheops-studio.fr/site/shop.php?lang=2

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• SILIA
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
25 Σεπ 2009 19:16 #25857 by SILIA
Replied by SILIA on topic RETURN TO MYSTER...2
NAI ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΙΛΑΜΕ. ΘΑ ΤΟ ΔΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

More
25 Σεπ 2009 19:22 #25858 by crocark
Να 'σαι καλά.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
27 Σεπ 2009 12:58 #25859 by odnorf
Replied by odnorf on topic RETURN TO MYSTER...2
To amazon.co.uk το αναμένει στις 16 Οκτωβρίου (αν και αυτές οι ημερομηνίες δεν είναι πάντα αξιόπιστες).

lamp dog - <!-- w --> www.dead-code.org <!-- w -->

More
11 Νοε 2009 13:30 #26080 by crocark
Το έχει δει κανείς σας; Το ξεκίνησα χθες και είμαι στην αρχή του. Έχω πιάσει τους 170 πόντους στο score system και απ' όσο θυμάμαι άλλα παιχνίδια της εταιρείας ολοκληρώνονται γύρω στους 400. Μέχρι εδώ έχω κάποια πρώτα σχόλια.
Τα γραφικά του είναι κλασικά χάρμα οφθαλμών.
Το περιβάλλον είναι ίδιο κι απαράλλαχτο, τουλάχιστον μέχρι εδώ που έφτασα.
Οι γρίφοι είναι σε μεγάλο βαθμό ίδιοι με το #1. Σε κάποια σημεία που πας να πάρεις κάτι που χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο και δεν το χρειάζεσαι, η Μίνα λέει "αυτή τη φορά δε θα το χρειαστώ".
Για το iPhone, ο ντόρος που είχε γίνει ήταν άνευ λόγου. Δεν έχω, αλλά απ' όσο κατάλαβα μόνο κάτι minigames μπορείς να παίξεις. Σου βγάζει στην οθόνη στα σημεία αυτά μια μεγάλη φωτο του iPhone για να επιλέξεις που θα το παίξεις. Μοιάζει σαν καλή ξεκάθαρη διαφήμιση. Δεν ξέρω αν πρόκειται για κάποια συνεργασία σε μεγαλύτερο επίπεδο με την Apple, αλλά πρώτη φορά σε IBM συμβατό που λέγαμε και παλιά βλέπεις τόσο ξεκάθαρο το λογότυπο της εταιρείας. O tempora o mores...

Δε λέω πως το παιχνίδι δεν έχει κάποιες πρωτουπίες σε σχέση με το προηγούμενο, απλά έχω μια διαρκή αίσθηση αναμασημένης τροφής, ώστε όταν συναντώ αυτές τις διαφορές να λέω: να δες, εδώ το κάνανε διαφορετικό! Μάλλον περίμενα κάτι περισσότερο..
Αν το ολοκληρώσω με το καλό θα έχω να μοιραστώ μια καλύτερη εικόνα.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
11 Νοε 2009 18:58 #26086 by giovanna
Replied by giovanna on topic RETURN TO MYSTER...2
Και εγώ κοντεύω να το τελειώσω, αλλά πραγματικά με κουράσανε τα ίδια ακριβώς τοπία και η ίδια λογική των γρίφων. Φυσικά χάνω πόντους όταν είναι να πιάσω μυρμήγκια ή τερμίτες γιατί τους χρησιμοποιώ για να κάνω την ζωή μου πιο εύκολη.

Όσον για το iphone ούτε που του δίνω σημασία όταν βγαίνει στην οθόνη, αφού μέχρι τώρα μου είναι τελείως άχρηστο :cry:

More
19 Νοε 2009 16:58 #26122 by crocark
Giovanna, δεν ξέρω αν το τελείωσες, αν ναι σε συγχαίρω.

Σε σχέση με όσα έγραψα πιο πριν έχω να προσθέσω πως μερικοί γρίφοι είναι αρκετά στριφνοί. Έχω κολλήσει εδώ και 4 μέρες σ΄έναν που θυμίζει sudoku και μου έχουν σπάσει τα νεύρα. Οι μουσικοί γρίφοι που έχει συχνά, είναι αρκετά εύκολοι. Και για να μην το αδικώ πολύ, περιλαμβάνει απ' ό,τι φαίνεται καμιά δεκαριά τοποθεσίες παραπάνω από το #1. Το ατού του για μένα είναι η πληθώρα των τρόπων απίλυσης για κάποιους από τους γρίφους. Όταν κολάω κάπου φορτώνω μια θέση πριν και προσπαθώ να βρω αναλλακτικούς τρόπους να καταφέρω πράγματα που ήδη έχω καταφέρει αλλιώς (για να περνάει κι η ώρα μέχρι να σκεφτώ λύση για τον πιο δύσκολο γρίφο).

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
25 Νοε 2009 11:48 #26153 by crocark
Επανέρχομαι.
Κανονικά θα ήθελα να γράψω ένα review, επειδή όμως δεν κατάφερα να το τελειώσω χωρίς βοήθεια μου 'φυγε η όρεξη. Απλά θέλω να προσθέσω μερικά πράγματα για να μην αφήσω λάθος εντυπώσεις για το παιχνίδι.
Όσον αφορά στις τοποθεσίες, απ' τη μέση και μετά ανοίγουν κι άλλες αρκετές. Στο πρώτο μισό οι γρίφοι μοιάζουν πολύ με του #1 (μερικοί είναι πανομοιότυποι) και σε συνδυασμό με τα ίδια μέρη που κινείσαι, νομίζεις πως παίζεις το ίδιο παιχνίδι με μικρές διαφοροποιήσεις. Τελικά η αίσθηση που μου δόθηκε είναι πως το #1 θα μπορούσε να είναι το πρώτο μέρος ενός ενιαίου παιχνιδιού. Αυτό συμβαίνει γιατί μάλλον το #2 είναι και μεγαλύτερο σε διάρκεια (σκορ στο φινάλε 763).
Οι γρίφοι ειδικότερα έχουν τελικά μεγάλη ποικιλομορφία, κάτι που μάλλον θ' αρέσει σε πολλούς. Πολλοί μικροί και σχετικά εύκολοι μουσικοί γρίφοι, ένας ζωγραφικός (παλιο...)γρίφος (το χειρότερο μου) κάποιοι σε στυλ παζλ - αντιστοίχιση (το sudoku που έλεγα την άλλη φορά που το είδα κι εγώ δεν ξέρω πλέον) κι ένας καλός αλλά λίγο δύσκολος μαθηματικός (γεωμετρία) συμπληρώνουν τους πολλούς inventory based που είχαμε συνηθίσει από το #1. Ανεβάζουν βέβαια συνολικά και τη δυσκολία του.
Τέλος, το σενάριο. Η συνεργασία του πιθήκου με τη Mina μου αφήνει πολλά κενά. Δε μου κολλάει λογικά το μέγεθος του ρόλου του Jep. Το κυριότερο όμως είναι ότι το αρχικό έργο του Βερν φτάνει να έχει τραβηχθεί τόσο πολύ από τα μαλλιά και να έχει πάει το πράγμα αλλού γι' αλλού. Όχι πως δεν κολλάει, αλλά μοιάζει το "η μυστηριώδης νήσος" να είναι μια μικρή παρένθεση σε ένα μεγάλο γίγνεσθαι επιστημονικής φαντασίας το οποίο έρχεται να ολοκληρώσει μια μικρή κι ασήμαντη πλοηγός. Έχουν μπλέξει πλέον τα πάντα που περιλαμβάνονται στον όρο επιστημονική φαντασία, αλλά θα κρατηθώ για να μη σας το χαλάσω. Για το φινάλε θα πω μόνο ότι θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο, αν και η αίσθησή μου είναι πως ήρθε τελικά πιο ομαλά από ό,τι στο #1, που θυμάμαι να αναρωτήθηκα "καλά τελείωσε; "
Συνολικά, πιστεύω πως δεν είναι τόσο για θάψιμο. Δε χρειάζεται νομίζω να σας προτρέψω να το παίξετε, νομίζω θα το κάνετε έτσι κι αλλιώς.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ