Adventures στα... Γερμανικα ;!

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
22 Οκτ 2009 08:25 #25944 by
Γεια σας παιδια.

Τελευταια ψαχνω να βρω κανενα adventure που θα μπορουσε να μου κινησει το ενδιαφερον... Ειμαι της σχετικα "παλιας' σχολης των point n click adventures, fan των πρωτων adventures της Lucasarts και της Sierra. Προτιμω το στυλ των Syberia, Black Mirror, Secret Files κλπ κλπ κλπ, μη σας κουραζω κιολας..

Τελευταια εχουν υποπεσει στην αντιληψη μου καποια adventures, τα οποια ομως ειναι ολα στα Γερμανικα! Βρηκα ενα remake του Zak makCracken (
... re=related
), ειχα δει μια fan-made εκδοση του Broken Sword, αλλα και πολλες επισημες κυκλοφοριες οπως πχ το Everlight Και διαφορα αλλα...

Με αποκορυφωμα το Black mirror 2. Ειμαι απο τους (λιγους μαλλον, αν κρινω απο τα fora) adventure gamers που ενθουσιαστηκαν απο το 1, οποτε οταν ειδα το 2 ετρεξα αμεσως να δω πληροφοριες...και απογοητευτηκα οταν διαπιστωσα οτι εχει κυκλοφορησει μονο στα Γερμανικα!!

Εχει κανεις περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με το αν καποιο adventure , που κυκλοφορησε προσφατα (εννοωντας τα 1,2,3 τελευταια χρονια...) στα Γερμανικα, εχει και Αγγλικη εκδοση;;;

Ειναι κριμα, αν κρινω απο καποια screenshots, καποια παιχνιδακια ειναι πραγματικα 'μικρα διαμαντια' αλλα απευθυνονται σε τοσο περιορισμενο κοινο... κλαψ!

Ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια. Αν και δε συμμετεχω συχνα στο forum διαβαζω παντα με ενδιαφερον τις συζητησεις σας!

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
22 Οκτ 2009 11:02 #25945 by crocark
Replied by crocark on topic Adventures στα... Γερμανικα ;!
Gwydion, γειά.
Δεν μπορώ να σε βοηθήσω ιδιαίτερα. Νομίζω πως στην κατηγορία που περιγράφεις μπορεί να ενταχθεί η σειρά Simon the Sorcerer, της οποίας τελευταίο παιχνίδι είναι το 4, είναι πολύ καλό και θυμίζει αρκετά την παλία σχολή των 2 κορυφαίων εταιρειών, με πολύ καλά γραφικά. Αναμένεται δε και το Νο 5.
Με μπερδεύεις λίγο με αυτά που λες για το Black Mirror 1. Σε ποιον δεν άρεσε; Νομίζω πως τουλάχιστον στο Advocate χαίρει γενικής εκτίμησης. Για άλλα sites δεν ξέρω.

Α ... !
Gwydion...
Να μη σε τρομάξω... Και μη γυρίσεις απότομα...
Πρόσεξε! Πίσω σου...

ο Manannaaaaaaaaaaaaan....

:lol: :lol: :lol:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
22 Οκτ 2009 14:28 #25947 by
Να ειμαι ειλικρινης, στιγμες μετα το post μου, βρηκα τυχαια ενα thread στο οποιο πολλοι εκθειαζουν το BM 1 !!! :D

To Simon 4 μου το εχουν παρει δωρο πριν λιγο καιρο αλλα ακομα δεν ετυχε να το ξεκινησω... αυτη την περιοδο ασχολουμαι με το Puritas Cordis και ελεγα μετα να πιασω το Still Life 1, που ακομα το εχω να σκονιζεται...

Λες να προτιμησω το Simon 4?

Ξεφυγαμε απο το θεμα... Σευχαριστω πολυ παντως!!!!

ΥΓ > Put eagle feather in Essence, κ εξαφανιζόλ....

More
22 Οκτ 2009 21:17 #25951 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Adventures στα... Γερμανικα ;!

Gwydion wrote: [...]και ελεγα μετα να πιασω το Still Life 1, που ακομα το εχω να σκονιζεται... Λες να προτιμησω το Simon 4? [...]

Είναι εντελώς διαφορετικά αυτά τα δύο. Το Still Life είναι ντεντεκτιβίστικο σε ένα ρεαλιστικό/αληθοφανή κόσμο ενώ το Simon είναι χιουμοριστικό σε έναν φανταστικό/πλασματικό κόσμο. Και τα δύο είναι πολύ όμορφα -αν και προσωπικά είμαι φανατική του Still Life και το προτιμώ μακράν. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω πως και τα δύο αξίζουν το χρόνο σου. Τώρα, με ποια σειρά θα τα παίξεις, εξαρτάται καθαρά από την ψυχολογία/διάθεσή σου αυτήν την περίοδο. ;)

Όσο για παιχνίδια που κυκλοφόρησαν πρώτα στα Γερμανικά και μετά στα Αγγλικά, υπάρχουν πάρα πολλά. Ειδικά την τελευταία τριετία. Ψάχνεις κάποια συγκεκριμένα ή θέλεις να σου κάνουμε εμείς προτάσεις από όσα έχει τύχει να δούμε/παίξουμε?

Nothing happens unless first a dream...

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
22 Οκτ 2009 21:20 #25952 by

Fallen_Angel wrote:

Gwydion wrote: [...]και ελεγα μετα να πιασω το Still Life 1, που ακομα το εχω να σκονιζεται... Λες να προτιμησω το Simon 4? [...]

Είναι εντελώς διαφορετικά αυτά τα δύο. Το Still Life είναι ντεντεκτιβίστικο σε ένα ρεαλιστικό/αληθοφανή κόσμο ενώ το Simon είναι χιουμοριστικό σε έναν φανταστικό/πλασματικό κόσμο. Και τα δύο είναι πολύ όμορφα -αν και προσωπικά είμαι φανατική του Still Life και το προτιμώ μακράν. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω πως και τα δύο αξίζουν το χρόνο σου. Τώρα, με ποια σειρά θα τα παίξεις, εξαρτάται καθαρά από την ψυχολογία/διάθεσή σου αυτήν την περίοδο. ;)

Όσο για παιχνίδια που κυκλοφόρησαν πρώτα στα Γερμανικά και μετά στα Αγγλικά, υπάρχουν πάρα πολλά. Ειδικά την τελευταία τριετία. Ψάχνεις κάποια συγκεκριμένα ή θέλεις να σου κάνουμε εμείς προτάσεις από όσα έχει τύχει να δούμε/παίξουμε?

Θα το εκτιμουσα παρα πολυ αν μου προτεινεις-ετε καποια, αν φυσικα εχεις διαθεση κ χρονο. Ευχαριστω εκ των προτερων :)

More
22 Οκτ 2009 22:49 #25955 by Fallen Angel
Πρώτα απ' όλα θα σου προτείνω να παίξεις άμεσα το Still Life -ειδικά εφόσον το έχεις ήδη αγοράσει. Παρότι από ορισμένους (ιερόσυλοι...) δε θεωρήθηκε ως κάτι το ξεχωριστό, στο Advocate έχουμε μια "fangirl" (λένε οι κακές οι γλώσσες) που μας παίρνει τα αυτιά για το πόσο τέλειο ήταν. Οπότε καλό θα ήταν να μη σε βάλει στο στόχαστρο τώρα που έμαθε πως το έχεις και... σκονίζεται (άκουσον-άκουσον)!! 8)

Μιλώντας (λίγο) πιο σοβαρά τώρα και κρατώντας υπόψιν πως θέλεις να είναι παιχνίδια που κυκλοφόρησαν πρώτα στα Γερμανικά (και Τσέχικα ίσως εφόσον αναφέρεις τα ΒΜ?), έχουμε και λέμε:
Ceville
Jack Keane
Memento Mori
Overclocked
Reprobates
Simon the Sorcerer: Chaos Happens
So Blonde
Tale of a Hero

Επίσης, υπάρχει κι η χιουμοριστική σειρά παιχνιδιών Ankh που θυμίζουν αρκετά τη λογική των "παλιών adventures".

Τέλος, αναμένεται πολύ σύντομα στην Ελλάδα και το The Whispered Wor(l)d , καθώς και τα The Book of Unwritten Tales , Edna & Harvey: The Breakout και το Alter Ego αργότερα μες το χρόνο -τα οποία επίσης φαίνονται εντυπωσιακά και προσωπικά περιμένω πώς και τι!! :)

Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλους τίτλους από αυτές τις δύο χώρες αυτήν την στιγμή, αλλά σίγουρα μου διαφεύγουν ορισμένοι (αν όχι πολλοί!!) εφόσον η Γερμανία έχει πάρα πολύ μεγάλη παραγωγή στο χώρο των adventures τα τελευταία χρόνια. Εδώ, έχει παρατηρηθεί μέχρι και το φαινόμενο να κυκλοφορούν παιχνίδια πρώτα στα Γερμανικά και μετά στα Αγγλικά από αγγλόφωνους δημιουργούς!!

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
23 Οκτ 2009 07:54 #25957 by
Σε ευχαριστω, πολυ, τα περισσοτερα απο αυτα τα ξερω ηδη αλλα δεν ηξερα οτι ειχαν πρωτο-κυκλοφορησει στα Γερμανικα - η σε αλλη γλωσσα, εν πασει περιπτωσει.

Παντως εισαι 'μεσα στο μυαλο μου ' -- το Whispered World και το Book of Unwritten tales τα ειδα λιαν προσφατως σε reviews στο internet και δε φανταζεσαι ποσο ξεσηκωθηκα! Αυτα ηταν , μαζι με το ΒΜ2, που με κανανε να "ανοιξω" αυτο το thread...!!!

Μεχρι τοτε λοιπον, μαλλον θα ακολουθησω τη συμβουλη σου και θα τιμησω το Still Life, τελειωνοντας το Secret Files 2... :)

ΥΓ Επειδη δεν πολυ-παρακολουθω την ειδησιογραφια, τι ακριβως "παιζεται" με το Black Mirror 2? Θα κυκλοφορησει και στα Αγγλικα καποια στιγμη;; Τι εχει ανακοινωσει η εταιρεια, μηπως γνωριζει καποιος;...

More
23 Οκτ 2009 21:21 #25958 by Fallen Angel

Gwydion wrote: [...]Επειδη δεν πολυ-παρακολουθω την ειδησιογραφια, τι ακριβως "παιζεται" με το Black Mirror 2? Θα κυκλοφορησει και στα Αγγλικα καποια στιγμη;; Τι εχει ανακοινωσει η εταιρεια, μηπως γνωριζει καποιος;...

Από όσο γνωρίζω η αγγλική έκδοση θα καθυστερήσει κι αναμένεται εντός 2010 τελικά. Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει κυκλοφορήσει τίποτε για το συγκεκριμένο παιχνίδι στα Αγγλικά -demo, trailers, και λοιπά, είναι μόνο στα Γερμανικά. Αναμένουμε, λοιπόν...

ΥΓ: Τα υπόλοιπα τα είπαμε ήδη στο pm... οπότε, αναμένω εντυπώσεις από Still Life!! ;)

More
10 Νοε 2009 00:50 #26044 by merlin1
Replied by merlin1 on topic Adventures στα... Γερμανικα ;!
το simon the sorcerer 5 βγικε στην γερμανια μονο για τθσ γερμανους!!! υπαρχι περιπτοσι να το κανουμε εστο αγγλικο?

More
10 Νοε 2009 22:44 #26063 by Fallen Angel
Πολύ φοβάμαι πως η μόνη περίπτωση που έχουμε ως ενδεχόμενο είναι να κάνουμε (πάλι!!) υπομονή να βγει σε κάνα 6μηνο/χρόνο στα Αγγλικά. Και να ελπίζουμε να είναι πολύ, πολύ καλό!! ;)

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
25 Νοε 2010 01:17 #29289 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Adventures στα... Γερμανικα ;!
Δυστυχώς με τις Γερμανικές εταιρείες έτσι είναι. Ξέρω καλά από Γερμανία και μιλάω και τη γλώσσα. Τα παιχνίδια τους χρειάζονται τουλάχιστον έναν χρόνο για να τα βγάλουν στα Αγγλικά. Αργοπορία μεν, άριστο αποτέλεσμα δε. Κλασσικό παράδειγμα το Wispered World και το Book of Unwritten Tales που αναμένεται σύντομα. Και τα δύο.....έπιασαν χρόνο και βάλε μέχρι να βγουν στα Άγγλικα. Παρ'οτι είμαι γνώστης της Γερμανικής προτιμώ τα παιχνίδια να τα παίρνω όταν είναι διαθέσιμη η αγγλική τους έκδοση. Είναι απλά πιο...ορίτζιναλ! 8) Οι Γερμανικές Εταιρείες όπως η Daedalic, Mamba έχουν ήδη κυκλοφορήσει νέες παιχνηδάρε όπως το "a new beginning", τα οποία αναμένουμε στην αγγλική Γλώσσα κάπου στον Μάρτιο (!!!!) του 2011....

More
25 Νοε 2010 08:50 #29296 by Praetorian
Replied by Praetorian on topic Re: Adventures στα... Γερμανικα ;!

tsampikos wrote: Δυστυχώς με τις Γερμανικές εταιρείες έτσι είναι. Ξέρω καλά από Γερμανία και μιλάω και τη γλώσσα. Τα παιχνίδια τους χρειάζονται τουλάχιστον έναν χρόνο για να τα βγάλουν στα Αγγλικά. Αργοπορία μεν, άριστο αποτέλεσμα δε. Κλασσικό παράδειγμα το Wispered World και το Book of Unwritten Tales που αναμένεται σύντομα.

Αυτό το Book of Unwritten Tales το περιμένω πάνω από δύο χρόνια (ή τουλάχιστο τόσο μου φαίνεται). Έχω παίξει το demo αλλά με δυσκόλεψε πολύ γιατί τα γερμανικά μου είναι από σκουριασμένα έως ας τα να πάνε. Υπάρχει κάπου επίσημη ανακοίνωση για το πότε το περιμένουμε τελικά με αγγλική υποστήριξη;

Πάντως, δε θα με χάλαγε να έβγαζαν τις αρχικές εκδόσεις τους με την επιλογή υποτίτλων στα αγγλικά και ας έκαναν το dubbing αργότερα (σε άλλη πλήρη αγγλική έκδοση). Κι εγώ θα προτιμούσα να έπαιζα το original παιχνίδι στα Γερμανικά (με τη βοήθεια υποτίτλων) the way it was meant to be played και παράλληλα θα εξασκούσα και τα Γερμανικά μου.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
25 Νοε 2010 10:17 #29301 by tsampikos
Υπάρχει patch που προσθέτει στο παιχνίδι αγγλικούς υπότιτλους! Η αγγλική έκδοση του παιχνιδιού αναμένεται στις 11 Δεκεμβρίου (σύμφωνα με το Αmazon) ενώ μπορεί να γίνει και προπαραγγελία απο το Amazon!

Πληροφορίες και εδω:

www.adventuregamers.com/gameinfo.php?id=1385

More
25 Νοε 2010 10:47 #29303 by Praetorian
Replied by Praetorian on topic Re: Adventures στα... Γερμανικα ;!

tsampikos wrote: Υπάρχει patch που προσθέτει στο παιχνίδι αγγλικούς υπότιτλους! Η αγγλική έκδοση του παιχνιδιού αναμένεται στις 11 Δεκεμβρίου (σύμφωνα με το Αmazon) ενώ μπορεί να γίνει και προπαραγγελία απο το Amazon!

Πληροφορίες και εδω:

www.adventuregamers.com/gameinfo.php?id=1385

Ναι το γνώριζα για το patch αλλά 1) ήταν fan made από ένα άτομο και έπρεπε να το βρω μέσα από μυστήρια links και γενικότερα δεν μου ακουγόταν για σοβαρή δουλειά (δεν έχω κάτι με fan made μεταφράσεις, ίσα-ίσα) 2) θα έπρεπε να αγοράσω τη γερμανική έκδοση χωρίς να ξέρω αν θα μπορώ να παίξω τελικά το παιχνίδι.

Εκτός και αν εννοείς ότι υπήρξε και επίσημο patch (?)
Πάντως, ευχάριστα τα νέα για την αγγλική έκδοση τον Δεκέμβριο :) .

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
25 Νοε 2010 10:59 #29304 by tsampikos
Αυτό το Patch όντως απ'οσο ξέρω είναι κάποιου τρίτου και όχι επίσημο. Δεν έχω το παιχνίδι κι έτσι δεν μπορώ να το δοκιμάσω. Το είχα κατεβάσει πάντως και μέσα στο φάκελο είχε και ένα σημείωμα από τον μεταφραστή ο οποίος, αν θυμάμαι καλά, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα του κάνει και βελτιώσεις. Αυτό είναι ενδεικτικό ότι δεν θα πρόκειται για καμιά αρπακολατζίδικη δουλειά. Εγώ πάντως παρ'οτι γερμανομαθής θα αγοράσω την αγγλική έκδοση.Από πλευράς αναμονής άλλωστε φάγαμε τον γαϊδαρο και έμεινε η ουρά.