Sam and Max 2010
- Tasos
- Topic Author
- Templar Hunter
Περιττό να πω πόσο χάρηκα με τη συγκεκριμένη είδηση...
www.telltalegames.com/samandmax2010
Επίσης η Telltale δουλεύει και πάνω σε έναν εντελώς καινούργιο τίτλο που προορίζεται για τον Μάιο του 2010.
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Tasos
- Topic Author
- Templar Hunter
Sam and Max: The Devil's Playhouse
Το πρώτο επισόδειο (αναμένεται σύντομα) θα τιτλοφορείται The Penal Zone
Να υπενθυμίσω πως η νέα Season θα διαδραματίζεται στο διάστημα...
Τέλος, όσοι ενδιαφέρεστε η Telltale έχει κατά διαστήματα κάποιες εξαιρετικές προσφορές. Π.χ. η πρώτη Season του Sam and Max πωλείται κάπου στα 5 δολλάρια αν δεν κάνω λάθος...
- Tasos
- Topic Author
- Templar Hunter
- crocark
- Adventure's Advocate
Υπολογίζω να παίξω τη σειρά 2 σε κανένα εξάμηνο με χρόνο αν είμαστε καλά. Και η 3 παίρνει κι αυτή τη σειρά της γι' αργότερα.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Tasos
- Topic Author
- Templar Hunter
Δεν ξέρω αν ασχολείται κανείς από σας με τη συγκεκριμένη σειρά, αλλά θέλω να σας πω πως το συγκεκριμένο επισόδειο είναι ίσως ό,τι καλύτερο έχουμε δει από την Telltale μέχρι σήμερα.
Καταρχάς η δράση μεταφέρεται στο 1901, όπου χειρίζεσαι τους προ προ παπούδες του Sam και του Max, γεγονός που δίνει αφορμή για μια εξαιρετική και ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα.
Το παιχνίδι χωρίζεται σε 4 βασικά chapters, με τη μορφή τεσσάρων film reels που βρισκουν οι Sam και Max και μέσω αυτών παρακολουθούν σε στυλ ταινίας τα γεγονότα του 1901 και των προγόνων τους.
Ένα από τα καινοτόμα στοιχεία του επισοδείου είναι το ότι μπορείς να παίξεις τα κεφάλαια αυτα με όποια σειρά θέλεις, ακόμα και να αλλάξει κεφάλαιο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Μάλιστα, η αλλαγή αυτή είναι σε πολλές περιπτώσεις αναγκαία για την επίλυση γρίφων και την προώθηση της δράσης.
Για άλλη μια φορά η Telltale χρησιμοποιεί μια πολύ καλή ιδέα για να στήσει μερικούς έξυπνους και πρωτότυπους γρίφους.
Στην ίδια κατεύθυνση βέβαια έχουν προσθεθεί και άλλα στοιχεία (π.χ. οι κατάρες των Molemen, οι νέες ψυχικές δυνάμεις του Max) που εμπλουτίζουν σημαντικά τη δράση, καθιστώντας την επίλυση των γρίφων μια ιδιαίτερα ευχάριστη διαδικασία, που ξεφεύγει από τη τετριμένη χρήση αντικειμένων του inventory στο περιβάλλον.
Να προσθέσω πως, τέλος, πως ένα μέρος του παιχνιδιού εξελίσσεται σε έναν αρχαίο τάφο στην Αίγυπτο και ένα ακόμη στο τραίνο Disorient Express, όπου η σάτιρα στο έργο της Αγκάθα Κρίστι και στον Ηρακλή Πουαρό είναι απολαυστική.
Το παιχνίδι έχει εντυπωσιακή διάρκεια και είναι το πρώτο στους 3 κύκλους Sam and Max που εξελίσσεται σε ποσοστό 99% σε εντελώς νέες τοποθεσίες.
Υ.Γ. Η Τelltale πρόσφατα ανακοίνωσε και το νέο παιχνίδι της που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.
Λέγεται Nelson Tethers: Puzzle Agent και βασίζεται στη δουλειά του κομίστα Graham Annabele.
Δεν πρόκειται γα episodic game, αλλά για τον 'Πιλότο' μιας σειράς παιχνιδιών που θα κυκλοφορήσουν από την Telltale και θα βασίζονται σε φρέσκες ιδέες και προτότυπα concepts που αργότερα θα ενσωματωθούν στο epidodic format που έχει καθιερώσει η εταιρία.
Το συγκεκριμένο χαρακτηρίζεται ως A Puzzling Adventure with A Twist.
Δείτε περισσότερα εδώ: www.telltalegames.com/puzzleagent
- outcry
- Walker Survivor
Δε συμφωνώ ότι το 1ο επεισόδιο της 3ης σεζόν ήταν το καλύτερο όλων ως τώρα(γούστα είναι αυτά) αλλά η χρήση του Μax ήταν σπουδαία έκπληξη.
Όταν βρω χρόνο θα ασχοληθώ και με το 2ο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του φίλου πρέπει να είναι πολύ ωραίο(αν και είμαι φαν της Agatha Christie, ανυπομονώ να δω τη Max-ική σάτυρα).
ΥΓ.Αλήθεια, ποιος δε θα θελε να χει τον Max φίλο?
[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]
- Elessar
- Team
outcry wrote: ΥΓ.Αλήθεια, ποιος δε θα θελε να χει τον Max φίλο?
Εγώ δεν είμαι και τόσο σίγουρος
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- chalatz
- Elite Member
Σκέτη απόλαυση!
Let's See Who Goes Down First
- crocark
- Adventure's Advocate
Παιδιά έχετε σκεφτεί πως οι αριθμητικοί τίτλοι που αντιστοιχούν στα επεισόδια της σειράς Sam n Max θυμίζουν μοντέλα αυτοκινήτων γνωστής γαλλικής μάρκας; Αν ας πούμε βάλετε στο google "302" μεταξύ άλλων θα βρείτε και φωτογραφίες μοντέλου του 1937. Κατά τη γνώμη μου πολύ όμορφο αυτοκίνητο
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- chalatz
- Elite Member
το ξέρετε ότι η γαλλική αυτή εταιρία χρησιμοποιούσε το '0' στα ονόματα των μοντέλων της, ώστε στο κέντρο του να βρίσκεται η οπή της μανιβέλας;
Let's See Who Goes Down First
- crocark
- Adventure's Advocate
Είναι αυτό σχόλιο για τα παιχνίδια της Telltales; Θες δηλαδή να πεις ότι είναι της εποχής της μανιβέλας;
Πέρα από την πλάκα, ναι το έχω ακούσει αλλά δεν ξέρω και σίγουρα
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- outcry
- Walker Survivor
Απλώς με το νέο χειρισμό που λάνσαρε στη 3η σεζόν η εταιρεία κάνει τα εύκολα δύσκολα χωρίς λόγο. Και η κάμερα ώρες ώρες, ειδικά μέσα στο τρένο, είναι προβληματική.
- Tasos
- Topic Author
- Templar Hunter
- Tasos
- Topic Author
- Templar Hunter
Τελικά θα πω πως η σιερά αυτή είναι αναμφίβολα το αρτιότερο δημιούργημα της Telltale κι ενα από τα καλύτερα adventure ever.
Επίσης είναι η πρώτη φορά που ένα παιχνίδι καταφέρνει να εκπέμψει στο 100% τον αέρα ενός κόμιξ.
Σε όσους δεν άρεσαν οι 2 προηγούμενες Season του Sam and Max, επειδή τους φάνηκαν 'παιδικές', ας κάνουν έναν κόπο να δούν το Devil's Playhouse.
Είναι εκπληκτικό!
Ένα επισόδειο έμεινε ακόμα...
Looks like it is time to boil the haggis...
- outcry
- Walker Survivor
Ακόμα εγώ δεν έχω ασχοληθεί με το 3ο και 4ο επεισόδιο δυστυχώς.Αλλά και η ηρεμία των διακοπών καλή είναι.
Κι εγώ πιστεύω πως αν έβγαιναν όλα τα επεισόδια της κάθε σεζόν σε ένα ενιαίο παιχνίδι θα ταν απ τα κορυφαία παιχνίδια όλων των εποχών. Πολύ ανώτερο από το αρχικό Sam & Max.