Adventures για iPhone & iPod

• Fallen Angel
  • Fallen Angel's Avatar Topic Author
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
17 Ιαν 2010 02:24 #26342 by Fallen Angel
Adventures για iPhone & iPod was created by Fallen Angel
Δεν ξέρω πόσοι έχετε iPhone ή iPod Touch, αλλά μιας και πρόκειται για μια ταχύτατα εξελισσόμενη αγορά στο χώρο των παιχνιδιών την οποία τιμούν ολοένα και περισσότερες εταιρείες ανάπτυξης adventure και puzzle-adventure παιχνιδιών, νομίζω πως ήρθε ο καιρός να ανοίξουμε κι εμείς σχετική ενότητα.

Και θα ξεκινήσουμε με ένα φρέσκο νέο: ανακοινώθηκε πως σε περίπου ένα μήνα το Broken Sword: Shadows of the Templars - The Director's Cut (έχει ήδη κυκλοφορήσει για ΝDS και Wii) θα βρεθεί και στο App Store από όπου θα μπορούμε να το αγοράσουμε για να το απολαύσουμε έπειτα στο iPhone ή το iPod Touch.

Για να δείτε εικόνες, αλλά και για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της Revolution Software.

Nothing happens unless first a dream...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• Fallen Angel
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
17 Ιαν 2010 03:12 #26346 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: Adventures για iPhone & iPod
Ας δούμε κι ορισμένα adventures που ήδη υπάρχουν διαθέσιμα στο App Store και μάλλον αξίζουν την προσοχή σας:

Beneath a Steel Sky: Remastered , το γνωστό adventure μεταφέρθηκε στις συσκευές της Apple και μας δίνει την ευκαιρία να ασχοληθούμε με all-time-classic-adventures.

The Secrets of Monkey Island: Special Edition , αν δεν το παίξατε στο PC, "οφείλετε" να το παίξετε στο κινητό σας.

Myst , το adventure με τις μεγαλύτερες πωλήσεις (νομίζω), δε θα μπορούσε ασφαλώς να λείπει από το App Store.

Return to Mysterious Island , πρόκειται για μια straightforward μεταφορά του γνωστού παιχνιδιού της Kheops.

Return to Mysterious Island 2 , το σχετικά πρόσφατο παιχνίδι της Kheops τρέχει παράλληλα και στο PC και στο iPhone σας, ενώ μπορείτε να μεταφέρετε και την πρόοδο της δράσης σας από τη μία συσκευή στην άλλη.

CSI: Miami , η γνωστή σειρά adventures απλώνει τα δίχτυα της και στο App Store.

1112 , πρόκειται για σειρά adventure σε επεισόδια η οποία αξιοποιεί άριστα τις δυναντότητες της συσκευής μιας και σχεδιάστηκε ειδικά γι' αυτήν.

Fallen , πρόκειται για για σειρά horror action-adventure σε επεισόδια η οποία επίσης αξιοποιεί άριστα τις δυναντότητες της συσκευής.

Nick Chase: A Detective Story , πρόκειται για ένα εθιστικό adventure-hidden object παιχνίδι σχεδιασμένο για το iPhone.

The Stone of Destiny , άλλο ένα εθιστικό adventure-hidden object παιχνίδι σχεδιασμένο για το iPhone.

Mystique , πρόκειται για για σειρά horror action-adventure σε επεισόδια η οποία καταφέρνει να τρομάξει παρότι εξελίσσεται με τόσο περιορισμένα οπτικά ερεθίσματα όσο η οθόνη ενός iPhone.

Dream Chronicles , δεν έχω να πω κάτι γι' αυτό... έχω κολλήσει στην πρώτη οθόνη!! :lol: :lol:

Υπάρχουν κι άλλα, αλλά δεν έχω ασχοληθεί (ακόμη) μαζί τους για να σας πω οτιδήποτε.
Υπάρχουν επίσης πολλά, εθιστικότατα puzzle ή/και hidden-object games, μερικά εκ των οποίων μάλιστα διαθέτουν εξαιρετικές ιστορίες και σχέδιο. Νομίζω πως κι από αυτά, αρκετά αξίζουν την προσοχή και το χρόνο σας!! ;)

More
17 Ιαν 2010 13:18 #26350 by user_32
Replied by user_32 on topic Re: Adventures για iPhone & iPod
Απ' όλα αυτά μόνο το 1112 είχα περάσει στο iphone μου αλλά το παράτησα γρήγορα, όχι γιατί δεν ήταν καλό ή το ότι δεν είχε κάποιο ενδιαφέρων αλλά εγώ προσωπικά δεν μπορώ να παίξω adventure σε μια τέτοια κονσόλα. Σε όλα αυτά που προ ανέφερες έχω ακούσιε ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλεία με απίστευτα γραφικά...

• Fallen Angel
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
17 Ιαν 2010 19:51 #26366 by Fallen Angel
Ορισμένα έχουν πραγματικά εξαιρετικά γραφικά, ενώ κάποια άλλα έχουν δουλευτεί τόσο ώστε να αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητες της συσκευής. Το 1112 ήταν το πρώτο adventure που έπαιξα στο συγκεκριμένο τηλέφωνο κι ομολογώ πως είχα ενθουσιαστεί, παρότι κι εμένα με ενοχλούσε αρχικά το μέγεθος της οθόνης. Πλέον το μόνο που με ενοχλεί είναι να κολλάω σε παιχνίδια που υποτίθεται πως απευθύνονται κυρίως σε casual adventure gamers. Ντροπή μεγάλη... :lol: :lol:

• Fallen Angel
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
27 Ιαν 2010 22:00 #26548 by Fallen Angel
Εντός του ερχόμενου μήνα αναμένεται και το BS για το iPhone!! :)
Μπορείτε να δείτε το σχετικό video εδώ: Broken Sword: The Director's Cut for iPhone & iPod

• Visitor
  • Visitor
01 Φεβ 2010 05:43 #26615 by
Νομίζω είπανε θα βγει και για PC

• Fallen Angel
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
05 Φεβ 2010 17:12 #26675 by Fallen Angel
Κυκλοφόρησε το Broken Sword: The Director's Cut for iPhone & iPod και μάλιστα μόνο 3,99?!! Ευτυχείς κάτοχοι iPhone-iPod, enjoy yourselves!! :) :)

More
15 Φεβ 2010 22:45 #26772 by Pournelaos
Replied by Pournelaos on topic Re: Adventures για iPhone & iPod
Τώρα πήρα iphone αλλά το Broken sword το πήρα για DS πριν μήνες. Τώρα έμεινα με το δίλημμα αν είναι καλύτερα με stylus σε πιο μικρή οθόνη ή με το χέρι σε πιο μεγάλη. :?

• Fallen Angel
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
16 Φεβ 2010 00:54 #26777 by Fallen Angel
Βασικά, νομίζω πως αν δεν έκαναν προσαρμογές στο gameplay για να αξιοποιήσουν το stylus (και γενικότερα το NDS), καλύτερα στο κινητό όπου αφενός βλέπεις καλύτερα κι αφετέρου είναι πιο οικονομικό. Αλήθεια, πώς σου φάνηκε στο DS; Ήταν καλή μεταφορά;

ΥΓ: Επί τη ευκαιρία, να σε καλωσορίσω κι εγώ στην παρέα μας. :)

More
18 Φεβ 2010 11:57 #26802 by Pournelaos
Το κακό με την έκδοση του DS ήταν ότι δεν είχε ομιλία και ψιλοβαριόμουν (κάτι σαν το The ward για όσους το έχουν παίξει). Στο iphone τώρα διάβασα ότι έχει full speech και είδα ότι είναι 350mb άρα θα είναι καλύτερο. :mrgreen:

ΥΓ:Ευχαριστώ. (Δε θυμόμουν με τι όνομα γράφτηκα πριν χρόνια :shock:).

• Fallen Angel
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
18 Φεβ 2010 20:54 #26823 by Fallen Angel

Pournelaos wrote: [...]Στο iphone τώρα διάβασα ότι έχει full speech και είδα ότι είναι 350mb άρα θα είναι καλύτερο.[...]

Το αν είναι καλύτερο λόγω speech είναι λίιιγο σχετικό στην προκειμένη. Υπάρχουν στιγμές που η και-καλά-γαλλοπροσφορά τής Niko με κουράζει. "Μου τη δίνει η προφορά της" που λέει κι ο αγαπητός στρουμφ!! ;) Κατά τα άλλα είναι υπέροχο, πάντως.

More
07 Μαρ 2010 22:58 #27146 by Pournelaos
Secret of the lost cavern μέχρι τώρα 4 episodes. To Episode 1 δωρεάν.

• Fallen Angel
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
17 Μαρ 2010 18:06 #27230 by Fallen Angel
Άτσα!! Πώς μου διέφυγαν αυτά;!
Αα, ειδικά αν είναι διαφορετικά από το οriginal, θα τα τιμήσω άμεσα. :)

More
28 Ιουν 2010 20:22 #27955 by zorbas
Replied by zorbas on topic Re: Adventures για iPhone & iPod
Φοβερό post! Κοίτα σύμπτωση πριν 2 μέρες τυχαία έψαχνα στο app store για να περάσει η ώρα και έπεσε πάνω στο Simon The Sorcerer έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Το αγόρασα καθώς και μία συλλογή "Frotz" νομίζω την λένε που μαζί με κάποια άλλα έχει και το Ζork 1 :shock: Πήρα το ipod touch βασικά δώρο στην κοπέλα μου πριν λίγο καιρό (ε ρε τι κάνουν οι έρωτες) για μουσική κυρίως αλλά επειδή δεν ξέρει από Η/Υ και τεχνολογίες γενικότερα μου το έδωσε να το σετάρω. "Εργαλείο" είναι και τώρα μας βλέπω να τσακωνόμαστε ποιός θα το έχει... Zork 1 και παραλία με βλέπω. Βέβαια να πω την αλήθεια μετά από λίγο στραβώθηκα γιατί η οθόνη είναι μικρή.

More
30 Ιουν 2010 20:01 #27967 by Pournelaos
Κυκλοφόρησε τώρα το Bar oasis για iphone, έχει drink-making mini-games (αφού bar λέμε) αλλά και ενδιαφέρον σενάριο από όσο είδα στο demo (ήταν πριν να κυκλοφορήσει το κανονικό app και είχε και 2 endings).

itunes.apple.com/us/app/bar-oasis/id377345861?mt=8
Δε ξέρω αν θα έχει μεγάλη διάρκεια όμως (για να είναι έτσι φτηνό μάλλον όχι).