The Whispered world

More
27 Απρ 2010 20:52 #27463 by Elessar
The Whispered world was created by Elessar
Ξεκίνησα το παιχνίδι, μετά το πέρας του Runaway: Twist of Fate, και μέχρι στιγμής δεν μπορώ να πω πως είμαι και ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος.

Εντάξει, το γραφικά και το στιλιστικό κομμάτι είναι καταπληκτικά αλλά με ενοχλεί λίγο ο ήρωας και η επιτηδευμένη μιζέρια που αποπνέει - του στυλ "κανείς δεν με συμπαθεί, είμαι άχρηστος, η ζωή μου είναι χάλια" κλπ.
Επιπλέον, έχω την εντύπωση πως το παιχνίδι υποφέρει από ακραίας μορφής pixel-hunting - φυσικά αρνούμαι να χρησιμοποιήσω το space για να βλέπω τα hotspots. Κατά τα άλλα, οι γρίφοι είναι λίγο αδιάφοροι χωρίς ίχνος πρωτοτυπίας. Υπάρχουν παντού αντικείμενα για να πάρεις που πολλές φορές χάνονται στο background.

Ελπίζω να κάνω λάθος, καθότι είμαι ακόμα στην αρχή, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις δεν είναι και πολύ θετικές.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
28 Απρ 2010 01:38 #27467 by Tasos
Replied by Tasos on topic Re: The Whispered world
Εγώ μόλις τελείωσα το πρώτο κεφάλαιο...
Σε αντίθεση με τον φίλο Elessar οι δικές μου εντυπώσεις είναι θετικότατες.
Πρόκειται για ένα παιχνίδι που μοιάζει να έχει βγει από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού...
Πραγματικά μετά τα πρώτα διρευνητικά λεπτά το παιχνίδι κατάφερε να με απορροφήσει 100%.
Ο πρωταγωνιστής προσωπικά δεν με ενοχλεί, ίσα ίσα που βρίσκω 'χαριτωμένο' την επιτηδευμένη ηττοπάθειά του...
Ο κόσμος και οι χαρακτήρες υποστηρίζονται από μια απλή αλλά ισχυρή μυθολογία και τελικά συνθέτουν ένα αρμονικό παραμυθόκοσμο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.
Οι γρίφοι ενώ αρχικά μου φάνηκαν αρκετά απλοϊκοί ενισχύθηκαν με αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία δημιουργώντας μια χορταστική εμπειρία αναζήτησης λύσεων για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλόουν μας.
Γενικά είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από το παιχνίδι και πιστεύω πως βαδίζουμε ολοταχώς για ένα πολύ σημαντικό adventure!

More
28 Απρ 2010 06:25 #27468 by Praetorian
Replied by Praetorian on topic Re: The Whispered world
Δεν το έχω στα χέρια μου ακόμα, αν και το είχα σε preorder. Προσεχώς θα έχετε και τις δικές μου εντυπώσεις.
Elessar, με ενδιαφέρει αυτό: το demo που είχε βγει πριν μερικές εβδομάδες το είχες παίξει, από την αρχή ως το τέλος; Είχες τότε την ίδια πρώτη εικόνα ή το πλήρες παιχνίδι χαλάει τις καλές εντυπώσεις και "υποσχέσεις" του demo;

Edit: Τελικά 1-2 ώρες μετά, κατέφθασε και σε μένα το πακετάκι από play.com :)

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

More
28 Απρ 2010 09:24 #27470 by shodan
Replied by shodan on topic Re: The Whispered world
Το ξεκίνησα προχθές και εγώ. Αφού πρώτα έφαγα ένα δίωρο προσπαθώντας να βρω γιατί σέρνεται ένα ταπεινό adventure στο κτηνάκι μου άρχισα την εξερεύνηση.
Πρώτη εντύπωση, το voice acting θεωρώ κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και ο κόσμος είναι απλά πανέμορφος. Έχει πέσει πολύ δουλειά τόσο στα τοπία όσο και στους χαρακτήρες. Πολύ καλή και η μουσική επίσης.
Το κομμάτι των γρίφων δεν με εντυπωσίασε ιδιαίτερα αν και η δυνατότητα "αλλαγής" του Spot προκειμένου να φέρει σε πέρας κάποιες ας πούμε αποστολές δίνει κάποιους πόντους παραπάνω.
Παρατήρησα μόνο μια μικρή έλλειψη συγχρονισμού σε κάποιους διαλόγους χωρίς να είναι κάτι σημαντικό ενώ στο δικό μου σύστημα η μετάβαση από μια περιοχή σε κάποια άλλη σαν να έπαιρνε περισσότερο χρόνο από όσο θα έπρεπε.

"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]

More
28 Απρ 2010 12:49 #27475 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: The Whispered world

shodan wrote: Το κομμάτι των γρίφων δεν με εντυπωσίασε ιδιαίτερα αν και η δυνατότητα "αλλαγής" του Spot προκειμένου να φέρει σε πέρας κάποιες ας πούμε αποστολές δίνει κάποιους πόντους παραπάνω.

Αυτό με το φούσκωμα/ξεφούσκωμα του Spot δεν έχω καταλάβει σε τι ακριβώς εξυπηρετεί. Τι διαφοροποίηση δλδ στην επίλυση γρίφων έχει αυτό;

More
29 Απρ 2010 10:45 #27478 by shodan
Replied by shodan on topic Re: The Whispered world
Παρακάτω όπως θα δεις κάνει κ άλλα ωραία... Σε μερικές περιπτώσεις φαίνεται βέβαια αρκετά χαζό αλλά μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε ένα φανταστικό ενδεχομένως κόσμο.

"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]

More
29 Απρ 2010 12:56 #27480 by crocark
Replied by crocark on topic Re: The Whispered world
Από όσο είδα στο demo, το παιχνίδι το περιμένω, το φούσκωμα - ξεφούσκωμα δε μου φάνηκε και κανένας γρίφος της προκοπής. Σίγουρα προσθέτει, αλλά όχι τίποτα τρομερό. Θα μου πείτε όμως, έχεις δει πολλά φοβερά adventures απ' όλες τις απόψεις; Προσωπικά το παιχνίδι το βρήκα πολύ καλό από αυτό που έχω δει όσον αφορά την παρουσίασή του σαν έργο τέχνης, δηλαδή γραφικά, ήχος, ομιλίες κλπ. Όσον αφορά την εμφάνισή των hotspots, νομίζω έχει γίνει κουραστικό. Κάποια στιγμή σε μια οθόνη μου εμφανίστηκαν χωρίς να το θέλω. Ένα τευτέρι που είχα στο γραφείο είχε πέσει πάνω στο spacebar. Όχι ότι δεν τα χρησιμοποιώ κάποιες φορές, αλλά θα ήθελα πραγματικά να μην είναι τόσο εύκολο να τα δεις. Αν δε θες σου χαλά την αναζήτηση.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
29 Απρ 2010 15:25 #27481 by Tasos
Η ιδέα χρήσης του Spot ως αντικείμενο σε διαφορετικές 'μορφές', τις οποίες τις αποκτά σταδιακά στην πορεία του παιχνιδιού είναι πολύ καλή και χρησιμοποιείται σωστά κατά τη γνώμη μου στην επίλυση γρίφων...
Τα hotspots, επίσης, είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ευδιάκριτα, χωρίς, βέβαια, να λείπουν και τα σημεία που δεν διακρίνονται σχεδόν καθόλου.
Εγώ πάντως το απολαμβάνω πολύ το συγκεκριμένο παιχνίδι.

More
04 Μάι 2010 12:49 #27526 by Elessar
Προχώρησα το παιχνίδι λίγο και αρχίζει και μου αρέσει. Φυσικά η καρμιριά του Sadwick και το pixel-hunting συνεχίζουν να με εκνευρίζουν αλλά μπορώ να τα προσπεράσω.

Πάντως, το παιχνίδι δεν μου φαίνεται και τόσο εύκολο εκτός και αν έχω κάψει τόσα εγκεφαλικά κύτταρα που και το πιο απλό puzzle μου φαίνεται βουνό :)

More
04 Μάι 2010 13:08 #27527 by Tasos
Και δυσκολεύει κι άλλο στην πορεία... :D

• Visitor
  • Visitor
05 Μάι 2010 02:11 #27533 by
Replied by on topic Re: The Whispered world

Tasos wrote: Και δυσκολεύει κι άλλο στην πορεία... :D

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Να ένα καλό νέο. Δεν έχω πολύ χρόνο και είμαι ακόμη στην αρχή, άρα μένει να σε διαψεύσω. Ότι είμαι πιο έξυπνος δλδ. Πάντως γουστάρω μουντρουχιά σε συνδυασμό με την "άντε γεια" φάτσα του spot. Τρελό δίδυμο.

More
06 Μάι 2010 13:20 #27539 by outcry
Replied by outcry on topic Re: The Whispered world
Αισίως έχω φτάσει στο τρίτο κεφάλαιο.
Πολύ ενοχλητική η επιτηδευμένη μελαγχολία που βγάζει ο ήρωας, συμφωνώ με έναν φίλο που το είπε πιο πάνω. Θα μπορούσε να είναι λυπημένος με τελείως διαφορετικό τρόπο, χωρίς να πετάει τις ψευτοκαταθληπτικές ατάκες.
Οι γρίφοι του είναι αξιόλογοι (και σχετικά ευρυματικοί-βοηθάει και το κατοικίδιο σε αυτό) για inventory based με μια εξαίρεση, αυτόν που πρέπει να βρείς ένα δοχείο για να βάλεις τη ρετσίνα του δέντρου. Εντελώς άσκοπη διαδικασία η αναζήτηση, αφού στο δωμάτιο υπάρχει ένα ακριβώς ίδιο δοχείο το οποίο, ω του θαύματος, δεν είναι καν hotspot.
Και εντελώς ηλίθιος ο τρόπος με τον οποίο αποκτάς το δοχείο τελικά αλλά δε θα πω γιατί για να μη γεμίζουμε spoilers το τόπο.
Για το σενάριο επιφυλάσσομαι μέχρι το τέλος.

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

More
06 Μάι 2010 14:22 #27540 by Elessar
Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου, ο τρόπος που αποκτάς δοχείο για το ρετσίνι αγγίζει τα όρια της ιλαρότητας.

Καλωσόρισες στην παρέας μας :)

More
07 Μάι 2010 18:31 #27545 by crocark
Replied by crocark on topic Re: The Whispered world
Παιδιά τι να πω; Όντως τα γραφικά του είναι καταπληκτικά. Μπορώ να κάθομαι και να τα χαζεύω ώρες. Αλλά τελικά η πράξη δείχνει πως το παιχνίδι δε με τραβάει. Κάθε μέρα του αφιερώνω περίπου μια ώρα και σ' αυτήν την λωρα κάθε μέρα κάνω όλο και λιγότερα πράγματα, όχι λόγω δυσκολίας τόσο όσο λόγω βαρεμάρας. Με έχει πάρει ο ύπνος ουκ ολίγες φορές. Παίζει βέβαια να εχω κάψει και φλάντζες ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
08 Μάι 2010 19:46 #27546 by Tasos
Μόλις το τελείωσα και έχω να πω πως είναι από τα καλύτερα adventures που έχουν βγει ποτέ...
Τo φινάλε του είναι εντελώς αναπάντεχο και ανετρεπτικό, φορτισμένο με έντονη συγκίνηση.
Τίποτα δεν σας προετοιμάζει γι' αυτό που θα δείτε στο τέλος.
Τολμώ να πω πως το Whispered World είναι απολύτως ισάξιο κλασσικών adventure τίλων που πραγματεύονται το 'φανταστικό' και αποδεικνύει περίτρανα πως ακόμα και σήμερα βγαίνουν σπουδαία adventures.
Δείτε το μέχρι τέλους οπωσδήποτε, είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό.