Nelson Tethers: Puzzle Agent
- Elessar
- Topic Author
- Team
Tasos wrote: Η Τelltale πρόσφατα ανακοίνωσε και το νέο παιχνίδι της που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.
Λέγεται Nelson Tethers: Puzzle Agent και βασίζεται στη δουλειά του κομίστα Graham Annabele.
Δεν πρόκειται για episodic game, αλλά για τον 'Πιλότο' μιας σειράς παιχνιδιών που θα κυκλοφορήσουν από την Telltale και θα βασίζονται σε φρέσκες ιδέες και προτότυπα concepts που αργότερα θα ενσωματωθούν στο epidodic format που έχει καθιερώσει η εταιρία.
Το συγκεκριμένο χαρακτηρίζεται ως A Puzzling Adventure with A Twist.
Δείτε περισσότερα εδώ: www.telltalegames.com/puzzleagent
Αυτό με τους 'πιλότους' της Tell-Tale δεν έχω καταλάβει πως λειτουργεί. Αν ένας πιλότος, ο οποίος φαντάζομαι πως δεν θα είναι δωρεάν, δεν πουλήσει όσο θέλει η εταιρεία τότε η σειρά δεν θα συνεχίζεται;
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Tasos
- Templar Hunter
Αν το feedback είναι θετικό (συμπεριλαμβανομένων και των πωλήσεων) τότε ίσως βγάλουν μια ολοκληρη σειρά βασισμένη στο συγκεκριμένο IP.
- Elessar
- Topic Author
- Team
Πληρώστε δλδ και αν πάρουμε αρκετά θα κάνουμε σειρά. Αν όχι, θα μείνετε με τον πιλότο
- crocark
- Adventure's Advocate
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Elessar
- Topic Author
- Team
Εγώ δεν πρόκειται να ασχοληθώ, σε αυτούς που θα πληρώσουν για μισοτελειωμένο προϊόν απευθύνομαι. Αν όμως δεν νοιάζονται τότε πάσο, δεν μου πέφτει λόγος. Δεν θα χάσω εγώ χρήματα
Πάντως βγάζω το καπέλο στην Tell-Tale, στο marleting είναι μανούλες - αρχίζω και πιστεύω πως συναγωνίζονται στα ίσια την apple.
ΥΓ. Έσπασα το thread σε νέο για να μην 'χαλάσουμε' αυτό για το Sam n Max.
- crocark
- Adventure's Advocate
Αυτό όμως που κατάλαβα εξαρχής είναι ότι θα βγάλουν ουσιαστικά ένα επεισόδιο, θα το πουλήσουν 5 ? (όσο δηλαδή κοστίζει περίπου ένα επεισόδιο της Telltale), θα αποτελεί αυτό ανεξάρτητο παιχνίδι - έστω και μικρό (όπως τα επεισόδια του Sam n' Max) και τέλος αν αυτή τους η προσπάθεια βρει αγοραστικό κοινό θα φτιάξουν κι άλλα.
Σε σχέση με αυτό που είπα πιο πάνω, εξακολουθώ να πιστεύω ότι εφόσον έχουν ενημερώσει από πριν το κοινό τους, έχουν μεταθέσει την ευθύνη της απόφασης στο 2ο και δεν κάνουν κάτι μεμπτό.
Για το τι είναι λογικό τώρα. Το "έστω και 10?" μου φαίνεται πολύ. Θεωρώ αναμενόμενη μια τιμή γύρω στα 5 ?. Επειδή ανέφερες πως θα πράξεις προσωπικά, να πω και το εξής. Λογικό για μένα (που όμως με τα δεδομένα των περισσοτέρων είμαι τρελός) δεν είναι να πληρώνεις λεφτά (ούτε cent) για κάτι που είναι αέρας όπως ο,τιδήποτε DLC. Έχω φλερτάρει με την ιδέα να κατεβάσω παιχνίδια (τα γνωστά αριστουργήματα) από το GOG κι όμως δεν το έκανα και πιθανότατα δε θα το κάνω γιατί όλο αυτό δε συνάδει με την προσωπική μου λογική. Όπως ίσως γίνεται κατανοητό, γενικώς κατεβάζω μόνο ότι είναι δωρεάν και περιμένω το όποιο παιχνίδι να βγει σε δισκάκι και μετά να βάλω το χέρι στην τσέπη. Άρα κι εγώ για να πάρω κάποτε το παιχνίδι αυτό θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η σειρά, να πουν κάποιοι ότι είναι καλή, να κυκλοφορήσει μετά σε δισκάκι και μετά να την αγοράσω - κι εγώ δε θα κατεβάσω κανέναν πιλότο λοιπόν. Για να καταλήξω και να προσπαθήσω να περιγράψω αυτό που νιώθω σύμφωνα με πιο κοινά αποδεκτούς χαρακτηρισμούς (να γίνω λίγο λογικός δηλαδή ) ίσως τελικά η όποια εταιρική λογική να μην είναι αρεστή σε μένα και σε σένα, αλλά μπορεί κάλλιστα ν' αρέσει στον Τάσο και σε πολλούς άλλους και καλά κάνουν οι άνθρωποι. Η συζήτηση όμως δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και δεν είναι κακό να λέμε τις απόψεις μας, ακόμη κι αυτοί που δε σκοπεύουμε να το αγοράσουμε.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Tasos
- Templar Hunter
Η Telltale θέλει από καιρό να βγάλει μια σειρά παιχνιδιών που θα διαθέτουν πρωτότυπα gameplay και θα προσπαθήσουν να φέρουν κάτι διαφορετικό στο είδος των adventures. χωρίς να στηρίζονται στα εκθαμβωτικά γραφικά, γεγονός που θα τα καταστήσει και πιο οικονομικά.
Τα 9 δολάρια είναι πολύ λογική τιμή κατ' εμέ για ένα παιχνίδι, έστω και 'πιλοτικό', ειδικά όταν ξέρω πως αυτό το παιχνίδι ετοιμάζεται εδώ και περίπου ένα χρόνο, οπότε θα μου επιτρέψετε να είμαι σίγουρος πως ούτε πρόχειρο θα είναι, ούτε μισοτελειωμένο.
Βέβαια ο Ιούνιος είναι κοντά και θα το δούμε αυτό γιατί ο κίνδυνος της 'πατάτας' ελοχεύει πάντα!
Επίσης, για το θέμα τιμής και markenting να πω πως έχω αγοράσει όλα τα παιχνίδια της Telltale, από 2 φορές το καθένα (για μένα και για τον κολλητό μου) κάποια από 3, + μπλούζες, αφίσες και διάφορα collectibles, κι αυτό επειδή η πολιτική της εταιρίας μου επιτρέπει να τα παίρνω σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή, εξαιτίας εκπτωτικών κουπονιών και προσφορών σε pre orders...
Για παράδειγμα αν παραγγείλεις το Nelson Tethers έχεις έκπτωση 50% στο καλάθι σου, όσα προιόντα και αν έχεις μέσα.
Έχω πλήρη γνώση πως φυσικά και κερδίζει η εταιρία από αυτή την πολιτική, αλλά χαίρομαι γιατί και τα παιχνίδια που κατεβάζεις σε download (φίλε crocark) στα στέλνουν μόλις κυκλοφορήσουν σε DVD και εκπτώσεις σου κάνουν αν καθυστερήσει να κυκλοφορήσει το παιχνίδι σε DVD, έστω και για λίγες μέρες.
Και μιλώντας για προσφορές να σας πως οι 3 κύκλοι Sam and Max διατίθονται μέχρι τις 2 Ιουνίου στην τιμή των 50 δολαρίων, τιμή που τη θεωρώ εξαιρετική για παιχνίδια τέτοιου επιπέδου.
- crocark
- Adventure's Advocate
"Έχω πλήρη γνώση πως φυσικά και κερδίζει η εταιρία από αυτή την πολιτική..."
Παιδιά μην τρελαθούμε κιόλας. Οι εταιρείες και γενικά οι επιχειρήσεις φτιάχνονται και δουλεύουν για να βγάζουν κέρδος. Και καλά κάνουν. Το λέω γιατί έτσι όπως το γράφεις με το "αλλά" είναι σα να λες: προκειμένου να περάσω καλά πληρώνω το τίμημα του κέρδους της εταιρείας. Αν μπορούσα να το κάνω με ζημία της εταιρείας θα το προτιμούσα. Ξέρω πως αποκλείεται να εννοείς κάτι τέτοιο, αλλά πρέπει να πάψουμε να δαιμονοποιούμε τις εταιρείες. Φυσικά εκεί που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ως καταναλωτές θα τις μουντζώσουμε.
Από την Telltale, έχω μόνο το Sam & Max 1. Το αγόρασα 14 ?. Νομίζω πιο φτηνά από το αν το κατέβαζα και μετά μου το στέλνανε σε DVD. Επιπλέον δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα και μάλλον το στυλ της Telltale δε μου πηγαίνει πολύ. Άρα γιατί να βιαστώ με τα παιχνίδια της; Όση έκπτωση και να μου κάνουν έχω την πεποίθηση για το Sam & Max 2 πως το πολύ γύρω στα Χριστούγεννα το ESHOP θα το έχει βγάλει σε crazy sundays προσφορά, ίσως και κάτω από τα 10?. Όποτε τέλος πάντων έρθει αυτή η στιγμή θα το αγοράσω κυρίως για καβάτζα, όταν δεν έχω κάτι άλλο (το #1 έκανα 5 μήνες να το τελειώσω). Πάντως μπορεί σ' αυτόν τον τομέα να μη ταιριάζουν τα γούστα μας, αλλά με χαρά διαβάζω ό,τι γράφεις για παιχνίδια της Telltale και βρίσκοντας με τον καιρό κοινές αγάπες, μπορώ από τα reviews σου να καταλαβαίνω καλύτερα πότε κάτι θα μου αρέσει λίγο περισσότερο ώστε να το προτιμήσω
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Praetorian
- Walker Survivor
Είναι αρκετά ενδιαφέρον ως προς το σχεδιασμό και την ιστορία του. Οι περισσότεροι γρίφοι είναι εμπνευσμένοι από σπαζοκεφαλιές που βρίσκεις σε περιοδικά με σταυρόλεξα και πολλές φορές μοιάζουν εμβόλιμοι, αλλά είναι διασκεδαστικοί παρ' όλ' αυτά.
Το περίεργο είναι ότι η ιστορία παίρνει γρήγορα και απότομα μια στροφή προς θρίλλερ / ταινία φρίκης (εντάξει ίσως είμαι λιιιγο υπερβολικός αλλά υπήρχαν σημεία που πραγματικά με τρόμαξε το παιχνίδι)... και το φινάλε δεν αποζημιώνει ακριβώς. Περίμενα κάτι σε πιο χιουμοριστικό ύφος (από τα σχεδιασμένα γραφικά, τις goofy φωνές και το βασικό goal με τις γομολάστιχες).
Έψαχνα σήμερα και βρήκα ότι η Telltale θα βγάλει την συνέχεια, το Puzzle Agent 2, μέσα στο προσεχές καλοκαίρι.
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- Tasos
- Templar Hunter
Eίναι ήδη διαθέσιμο για pre-order στην πολύ καλή τιμή των 8,99 $.
Στην τιμή περιλαμβάνεται και το πρώτο παιχνίδι, εντελώς δωρεάν.
Το Puzzle Agent 2 θα ολοκληρώσει τις περιπέτειες του Nelson Tethers στο Scoggins...