Java Adventure Games για κινητά!

• Kain
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
18 Ιουλ 2010 19:40 #28088 by Kain
Ένα καλοκαίρι είχα πάει για πρακτική της σπουδής μου σε ένα ξενοδοχείο στην Κέρκυρα. Το ξενοδοχείο ήταν κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά. Δεν είχαμε ούτε Playstation, ούτε Υπολογιστή, ούτε καν τηλεόραση. Πώς τα πέρασα; Όχι κι άσχημα, καθώς πήρα καινούριο κινητό εκείνη την περίοδο, το οποίο γέμισα με παιχνιδάκια. Ως πολύ φίλος των παιχνιδιών Adventure, εννοείται πως βρήκα όσο περισσότερα μπορούσα από αυτή την κατηγορία. Παρουσιάζω, λοιπόν, εδώ, μερικά από αυτά που μου άρεσαν περισσότερο. Η λίστα θα ανανεώνεται κάθε φορά που ανακαλύπτω ή θυμάμαι κάποιο καινούριο παιχνίδι. Ξεκινάμε λοιπόν.

Leisure Suit Larry: Love for Sail

Το παιχνίδι έχει μικρή έως καθόλου σχέση με το αντίστοιχο για υπολογιστή, όμως είναι αρκετά καλό παιχνιδάκι Adventure, με ενδιαφέρον σενάριο και καλούς γρίφους, με το οποίο η ώρα περνά αρκετά ευχάριστα. Παίρνετε τον ρόλο του Larry Laffer, του γνωστού κατά φαντασίαν πλεϋμπόϋ που σκοπό έχει να βρει γυναίκα πρόθυμη να πάει μαζί του. Φυσικά, το καλύτερο μέρος για γυναικοκατακτήσεις δεν είναι άλλο από ένα πολυτελές ξενοδοχείο κάποιου τροπικού νησιού. Όταν, όμως, αρχίζουν να μπερδεύουν τον Larry με έναν διάσημο μουσικό με το ίδιο όνομα, τα πράγματα περιπλέκονται και δημιουργούνται πολύ αστείες καταστάσεις.

Silent Hill Mobile 1 & 2

Στο Silent Hill Mobile έχετε επιστρέψει στο εγκαταλελειμμένο ορφανοτροφείο της πόλης Silent Hill, όπου και μεγαλώσατε, για να αντιμετωπίσετε τους δαίμονες του παρελθόντος. Φυσικά, αυτή η έκφραση στο Silent Hill έχει κυριολεκτική σημασία, καθώς σύντομα ανακαλύπτετε πως συμβαίνουν πολλά υπερφυσικά πράγματα στο ορφανοτροφείο. Η ατμόσφαιρα του παιχνιδιού είναι αρκετά καλή και θα σας κάνει να ανατριχιάσετε ορισμένες φορές, ενώ και οι γρίφοι θα σας ζορίσουν λιγάκι. Τα τέρατα δεν απουσιάζουν, ωστόσο περιορίζονται σε έναν μόνο τύπο τέρατος καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Investigators

Το παιχνίδι αυτό ήταν προεγκατεστημένο στο κινητό τηλέφωνό μου. Πρόκειται για ένα συνηθισμένο First Person Adventure ντετεκτιβικό, που έχει να κάνει με δολοφονίες που οδηγούν σε τελετές μιας αίρεσης. Οι γρίφοι είναι πολύ καλοί, και αρκετοί από αυτούς θα σας παιδέψουν, ενώ το παιχνίδι έχει δύο τέλη, ένα καλό και ένα κακό.

The HitchHiker's Guide to the Galaxy

Βασισμένο στην ομόνυμη ταινία (που είναι βασισμένη στο καταπληκτικό ομόνυμο βιβλίο του Douglas Adams, R.I.P.), αυτό το Adventure παιχνίδι ακολουθεί πιστά, ή μάλλον συμπληρώνει, την ιστορία της ταινίας. Είσαι ο Arthur Dent, ένας μέσος Βρετανός, και γλιτώνεις την τελευταία στιγμή από την κατεδάφιση της Γης για να περάσει από εκεί μια γαλαξιακή εθνική οδός, με τη βοήθεια ενός φίλου σου που μόλις ανακάλυψες πως είναι ένας εξωγήινος από το Μπέτελγκεζ, για να ταξιδέψεις στο Γαλαξία. Κάποιοι από τους γρίφους του είναι αρκετά δύσκολοι, ενώ δεν απουσιάζει και το γνωστό Βρετανικό χιούμορ από την ιστορία, όπως ακριβώς υπήρχε και στην ταινία. Μου άρεσε πάρα πολύ το συγκεκριμένο παιχνιδάκι, όπως και η ταινία, και πιστεύω πως θα αρέσει σε πολλούς fan του Douglas Adams.

Αυτά για την ώρα. Όταν βρω περισσότερα ωραία Java Adventures για κινητό, θα συμπληρώσω τη λίστα.

Arthur bruised his upper arm!

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
19 Ιουλ 2010 13:19 #28089 by Praetorian
Replied by Praetorian on topic Re: Java Adventure Games για κινητά!
Με κίνδυνο να βγω offtopic, (γιατί δεν πρόκειται για java πρόγραμμα), το ScummVM έχει αρκετά ports (δηλαδή κυκλοφορεί) για διάφορα λειτουργικά κινητών και άλλων πλατφορμών παιχνιδιών (και τελευταία πειραματίζονται και με port για κινητά με Android).
Αν υπάρχει port για το κινητό σας , τότε εγκαταστήστε το, και θα μπορείτε να παίξετε όλα ή σχεδόν όλα τα παιχνίδια που υποστηρίζει το ScummVM -και η λίστα είναι πολύ μεγάλη .
Για παράδειγμα, το LOOM, το DIG, Monkey Island 1, 2 και 3, Indiana Jones 3 και 4, Day of the Tentacle, τα Broken Sword I και II κλπ.

Θα πρέπει βέβαια να διαθέτετε το κάθε ένα από αυτά τα παιχνίδια για να περάσετε τα απαραίτητα αρχεία στο κινητό σας.
Το έχω κάνει εδώ και καιρό στο κινητό μου (ένα Nokia) για το LOOM και το Indiana Jones 3.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

More
19 Ιουλ 2010 19:14 #28091 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: Java Adventure Games για κινητά!
Tο Ιnvestigators ήταν προεγκατεστημένο;! Adventure παιχνιδάκι ήταν προεγκατεστημένο;! :shock: Μπράβο, πρόοδος στα κινητά...

Όντως να τη συνεχίσεις / ενημερώσεις τη λίστα σου αν βρεις κι άλλα ωραία Java adventures για κινητά. Είναι άκρως ενδιαφέρουσα (πρέπει να βρω το Investigators ;)) και σίγουρα όλο και κάποιο θα μας φανεί χρήσιμο τώρα που έρχονται οι καλοκαιρινές διακοπές. :)

Nothing happens unless first a dream...

• Kain
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
19 Ιουλ 2010 19:40 #28093 by Kain
Κι εγώ έμεινα με το στόμα ανοιχτό όταν το είδα. Δυστυχώς ήταν μόνο το πρώτο κεφάλαιο, και τα υπόλοιπα έπρεπε να τα κατεβάσω μέσω της σύνδεσης του κινητού, με το αζημίωτο φυσικά...

Praetorian πολύ καλά έκανες που το ανέφερες, καθώς δεν είχα ιδέα πως υπάρχει και για κινητά η ScummVM. Όποιος ξέρει κανένα καλό Adventure για κινητό μπορεί να το προτείνει κι ας μην είναι Java, εγώ βάζω Java Games απλώς επειδή μόνο αυτά υποστηρίζει το κινητό μου, και άρα μόνο αυτά μπορώ να δοκιμάζω.

Για τους τύπους, το κινητό μου είναι το Sony Ericsson K530i.

Arthur bruised his upper arm!

More
19 Ιουλ 2010 21:09 #28097 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Java Adventure Games για κινητά!
Πολύ καλό και χρήσιμο το post σου φίλε μου - ελπίζω να το ενημερώνεις όσο συνεχίζεις και παίζεις σχετικά παιχνίδια :D

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
20 Ιουλ 2010 09:58 #28104 by shodan
Πολύ καλό θέμα, μπράβο. Αφού αναφέρθηκε και το ScummVM να πω με μεγάλη μου χαρά ότι κυκλοφορεί (από ότι διαβάζω) και port για κινητά με λειτουργικό android!!! Το μεσημέρι εννοείται τρέχω να το κατεβάσω!
Ορίστε και ένα βεντεάκι όπου παίζει κανονικά το Maniac Mansion .

"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]