Benoit Sokal, ένας αμφιλεγόμενος δημιουργός
- Topic Author
- Visitor
Να ξεκινήσω ξεκαθαρίζοντας οτι δεν ασχολήθηκα καθόλου με τα Amerzone και Nikopol. Βρήκα τα δυο Syberia εξαιρετικά παιχνίδια, τέτοιο immersion μόνο σε rpgs συνάντησα. Ο κόσμος τους είναι μοναδικός αφου συνδυάζει με εναν ιδιαίτερα αληθοφανή τρόπο την πραγματικότητα με το παραμύθι. Αυτό απο μόνο του είναι κατόρθωμα στα μάτια μου. Δεν είμαι άνθρωπος που συγκινείται εύκολα γι' αυτό και δεν έκλαψα παίζοντας τα παιχνίδια του. Δεν μου φάνηκε οτι ήθελε να πετύχει κάτι τέτοιο στην τελική(δηλαδή να κάνει τους παίκτες να δακρύζουν).
Έκλαψα βέβαια παίζοντας το Paradise, αλλα για λόγους άσχετους με το σενάριο του παιχνιδιού(if you know what i mean ).
Κοιτώντας το μέλλον και το Syberia 3 μόνο καλά λόγια μπορώ να πώ για τον δημιουργό. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό σε μια βιομηχανία που όλο και περισσότερο διοικείται απο άσχετους με το gaming ανθρώπους.
Πάντως δεν κατάλαβα ποτέ γιατί δεν κυκλοφόρησε το Aquarica. Δεν βρήκαν τους πόρους για να το εκδώσουν άραγε;
Υ.Γ Ελπίζω να μην υπάρχει αντίστοιχο θέμα, μετά απο σχετική αναζήτηση που έκανα πάντως δεν βρήκα τίποτα σχετικό.
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- treptolemus
- Elite Member
[i:3vscgu69]"Vast Universe...Cosmic Sea...This emptiness is normal,
the richness of our own neighbourhood is the exception..."[/i:3vscgu69]
- Elessar
- Team
Ενδιαφέρον το θέμα που θέτεις φίλε μου, εγώ νομίζω πως σαν σχεδιαστής παιχνιδιών ο Sokal είναι υπερ-εκτιμημένος. Είναι πια αποδεδειγμένο πως η δημιουργική κορυφή που έπιασε με το Syberia όχι μόνο δεν επαναλήφθηκε ποτέ αλλά η προχειρότητα και η μετριότητα των επόμενων τίτλων που σχεδιάσε υποδηλώνει αυτό ακριβώς το πράγμα.
Τέλος απορώ, γιατί μερικοί εκστασιάζονται τόσο πολύ με το Amerzone. Οκ, καλούτσικο παιχνίδι αλλά δεν θα σκίσω και τα ρούχα μου.
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- shodan
- Schattenjäger
Βλέποντας βέβαια το ποστ του Elessar δεν έχω παρά να συμφωνίσω και μαζί του καθώς ούτε ποσοστά παίρνω από τον Sokal ούτε μπορώ να πω ότι τρελάθηκα με τα επόμενα παιχνίδια του (Paradise, Sinking Island).
"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]
- crocark
- Adventure's Advocate
Στο θέμα τώρα. Παρατηρώντας τα παιχνίδια, διαπιστώνω ότι δύσκολα μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο. Δεν τα θεωρώ κακά παιχνίδια. Μάλλον στην κατηγορία καλούτσικα - κάπου ανάμεσα στο μέτρια και το καλά και μακριά από το τέλειο. Αδυνατώ να ψηφίσω.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- outcry
- Walker Survivor
[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]
- Elessar
- Team
το σχόλιο για το 'εκστασιάζονται' σαφώς και δεν πήγαινε σε σένα - ούτε καν είχα δει ότι το εκθειάζεις σε πρόσφατα posts σου
Όσον αφορά τα μεταγενέστερα παιχνίδια του Sokal στην μετά-Syberia εποχή δεν έχω να πω και πολλά. Το Paradise το θεωρώ ως ένα από τα χειρότερα adventure γενικά, τελεία.
Το Sinking Island σίγουρα μου άρεσε - είχε κάποιες καταπληκτικές ιδέες και εντονότατα σκοτεινή ατμόσφαιρα αλλά κάπου στην μέση άρχισε να βάζει αυτογκόλ. Ειδικά αυτό το ατελειώτο και τρομακτικά κουραστικό πήγαινε-έλα στα δωμάτια και στους ορόφους ακόμα με στοιχειώνει. Σαν σύνολο όμως ήταν αξιόλογο αν και δεν ξέρω αν το έπαιξε κανείς με τον χρονικό περιορισμό.
- Topic Author
- Visitor
Το Sinking Island μου είχε αρέσει πολύ αλλα δεν θα άντεχα να το παίξω με το χρονικό περιορισμό. Δεν λειτουργώ καλά οταν με πιέζει ο χρόνος!
Αλήθεια πώς σας φαίνεται η στροφή που επιχειρήθηκε απο τη Microids προς τις κονσόλες; Πιο συγκεκριμένα η κυκλοφορία του Syberia 2 για PS2 και Xbox τους βγήκε σε καλό;
Μια ενδεχόμενη κυκλοφορία του Syberia 3 για τα PS3 και X360 πώς θα σας φαινόταν; Οι πωλήσεις του Heavy Rain είναι ενθαρρυντικές νομίζω(πιο αναλυτικά διαβάστε εδώ uk.ps3.ign.com/articles/108/1082829p1.html ). Δεν γνωρίζω βέβαια αν η απόφαση για ενα multiplatform Syberia 3 μπορεί να ληφθεί απο τον Sokal μόνο ή χρειάζεται και η έγκριση της Microids.
- giovanna
- Adventure's Advocate
- Pournelaos
- Moderator
Το Nikopol (που είναι και διαφορετικού style) άλλου είναι όπως λέει και ο Elessar (αν και μόνο demo έπαιξα, προσπαθώ ακόμη να κάνω χώρο για να το κατεβάσω από steam ?3,75 από offer αν θυμάμαι καλά).
Άσχετη πληροφορία της βδομάδας, πριν το παιχνίδι ήταν το graphic novel The Nikopol trilogy και η ταινία Immortal.
- Elessar
- Team
Ξεκινάει πολύ δυνατά αλλά στην πορεία ξεφουσκώνει απίστευτα. Συν ότι είναι γεμάτο timed stealth sequences, ειδικά προς το τέλος όπου πρέπει να κανεις πολλά πράγματα σε περιορισμένο χρόνο χωρίς να σε πάρουν χαμπάρι, με αποτέλεσμα να σου σπάει τα νεύρα.
Για τόσο φθηνά που το αγόρασες όμως, οκ δώστου μία ευκαιρία - αλλά να ξέρεις ότι σε προειδοποίησα
Αν θέλεις διάβασε και την κριτική μου για το παιχνίδι στις 'Παρουσίασεις' του Adv - Adv.
- Pournelaos
- Moderator
- ManOfSorrows
- Moderator
Δεν μπορεί νομίζω κανεις να αμφισβητήσει τουλάχιστον τον υπέροχο κόσμο του Syberia και την ώθηση που έδωσε στα adventures σε δύσκολες εποχές. Μέχρι και φίλοι μου που δεν άγγιζαν τίποτα πέρα από action / strategy το αγόρασαν! Μην πω για το πόσες κοπέλες το έχουν παίξει! Από πλευράς δράσης και γρίφων ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική άποψη...
Το Paradise ήταν τεράστια απογοήτευση. Δεν με κράτησε καθόλου και το παράτησα. Ίσως το πιάσω κάποια στιγμή πάλι.
Το Sinking Island δεν το έχω δει ακόμα,αλλά ως ιδέα είναι ενδιαφέρουσα πάντως.
Η γνώμη μου είναι για τον Sokal ότι η τεράστια επιτυχία του Syberia τον κατέστρεψε τελικά. Έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει απ'οτι φαίνεται. Δεν παύει να τον θεωρώ από τις σημαντικότερες προσωπικότητες τις βιομηχανίας αλλά πλέον δεν περιμένω ότι μπορεί να δώσει κάτι περισσότερο. Μακάρι να με διαψεύσει κάποια στιγμή.
Tex Murphy is back!
- Elessar
- Team
- talliman
- Moderator
Elessar wrote: Είναι πια αποδεδειγμένο πως η δημιουργική κορυφή που έπιασε με το Syberia όχι μόνο δεν επαναλήφθηκε ποτέ αλλά η προχειρότητα και η μετριότητα των επόμενων τίτλων που σχεδίασε υποδηλώνει αυτό ακριβώς το πράγμα.
Συμφωνώ απόλυτα με τον Elessar. Δυστυχώς μας έχει απογοητεύσει ως τώρα, ας ελπίσουμε ότι το Syberia 3 θα πάρει καλύτερες κριτικές.
It's all about the Story, the dialogs, the characters, the music, the atmosphere
adventurades.blogspot.com/
adventuradesgamepics.blogspot.com
bookhobby.blogspot.com/
dvdsandpopcorn.blogspot.com/
melaneas.blogspot.com
ultratechproducts.blogspot.com/