The Silver Lining : ένα αμφιλεγόμενο ( ; ) project.

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
20 Αυγ 2010 13:22 #28256 by
( Καταρχην, συγνωμη αν εχει συζητηθει και παλι το θεμα αλλα, με μια γρηγορη αναζητηση, ειδα πως δεν εχει αναφερθει περαν του αρθρου στην αρχικη σελιδα )

Πως σας φανηκε το Episode 1 ; Προσωπικα, οτιδηποτε Kings Quest - related (στα πλαισια της λογικης) μου αρεσει πολυ. Το ιδιο και το εν λογω πρωτο επεισοδιο, αν και μικρο σχετικα. Παντως, απο οτι διαβασα στο forum , τα υπολοιπα θα εχουν περισσοτερους γριφους και θα ειναι μεγαλυτερα σε διαρκεια. Μου κανει εντυπωση παντως πως διατιθεται δωρεαν, δεδομενης της ποιοτητας του και των ανθρωπων που εργαστηκαν για αυτο - και μαλλον (αν δεν απατωμαι) αφιερωσαν πολυ χρονο - ξέχωρα από τον κόπο για να τους επιτραπεί, τελικά, η κυκλοφορία του.

Εντυπωση όμως μου έκαναν επίσης και κάποια άκρως επικριτικά σχόλια που διαβασα στο forum του Adventure Game Studio. Μαλιστα, έχει ήδη συσταθεί ομάδα... Remake (!) του Silver Lining , τα χαρακτηριστικά του οποίου αναφέρονται ως εξής - με άκρως καυστικό τρόπο, όπως καταλαβαίνετε...

Features:
- puzzles
- graphics for Grown-Ups (320x200 with 256 colours)
- real dialogs
- no awful narrators
- no bugs or crashes

Προς τι το μένος, πραγματικά δεν καταλαβαίνω. Όπως αναφέρει η ομάδα του Remake

Just a few days ago the girls and gays at Phoenix Online Studios released their long-awaited adventure game '''The Sims Quest IX: Barbie Goes to Wonderland''' King's Quest IX: The Silver Lining. Like everyone else we are big fans of its gorgeous graphics and complex puzzles. So we decited to honor that marvelous work by doing a remake!

Αν καταλαβα καλα, τους ενοχλησε η υπερβολική δημοσιότητα που δώσανε στο project τους, για τό οποίο ουσιαστικά "πατήσανε" πάνω στη φήμη της αρχικής σειράς της Roberta Williams.

Εδώ η ίδια η Roberta εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εικόνα του project... Τι να πεις...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
20 Αυγ 2010 14:24 #28257 by Elessar
Εννοείται ότι δεν θα το παίξω ακόμα - πρέπει να είναι πάρα πολύ μικρό σε μέγεθος. Θα περιμένω να ολοκληρωθεί πρώτα. Άλλωστε οι ίδιοι οι δημιουργοί δήλωσαν πρόσφατα πως το 1ο επεισόδιο αποτελεί στην ουσιά πρόλογο-εισαγωγή στο παιχνίδι και γι' αυτό είναι τόσο 'light'.

Αυτές τις κακοήθειες που γράφονται στο forum της AGS πραγματικά δεν τις καταλαβαίνω. Το παιχνίδι είναι freeware - αν θες το κατεβάζεις, αν δεν θες όχι. Δεν τους έβαλε κανείς να πληρώσουν ώστε να γκρινιάζουν ότι τους 'εξάπατησαν' με την μικρή διάρκεια του.
Τι περίμεναν δηλαδή; Να κάτσουν οι άνθρωποι να φτιάξουν ένα King's Quest ανάλογης πολυπλοκότητας και βάθους με το KQ6 διαθέτοντας δικά τους κεφάλαια;

Επιπλέον, τα King's Quests πάντα είχαν σενάριο επιπέδου 'Τόλμη και Γοητεία' σε fantasy setting - τώρα τους πείραξε το σενάριο; Λες και δεν έχουμε φάει στην μάπα τόσα άθλια adventures φτιαγμένα με AGS...

Πάντως αυτό το 'girls and gays' είναι εντελώς απαράδεκτο σχόλιο, αν ήμουν στην ομάδα της Phoenix θα τους έκανα μήνυση που λέει ο λόγος.

ΥΓ. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το Episode 2 ενώ εδώ μπορείτε να δείτε τα πρώτα screenshots.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
21 Αυγ 2010 00:25 #28260 by Praetorian
Πολύ ενδιαφέροντα τα features/διορθώσεις για το 2ο επεισόδιο. Στο forum αναφέρουν ότι με την εγκατάσταση του 2ου επεισοδίου θα περαστεί και σχετικό patch για το 1ο επεισόδιο που θα φτιάχνει τα αντίστοιχα θέματα. Τον Σεπτέμβρη αυτά, κατά πάσα πιθανότητα.

Μου άρεσε το 1ο επεισόδιο σε γενικές γραμμές, και για fan made project έχει γίνει πολύ καλή δουλειά σε πολλούς τομείς. Ίσως με υπερβολικό ζήλο σε κάποιους τομείς (πχ αφήγηση :mrgreen: ).

Πάντως, το episodic release, προς το παρόν (για μένα) φαίνεται σωστή κίνηση. Δηλαδή, από τη μια μεριά έπεσαν να τους φάνε με τα αυστηρά reviews και τα ειρωνικά σχόλια, αλλά από την άλλη επωφελήθηκαν από το feedback και πρόκειται να διορθώσουν τα αδύναμα σημεία του πρώτου επεισοδίου.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

More
18 Σεπ 2010 21:13 #28512 by Elessar
Ετοιμαστείτε, σε λιγότερο από 12 ώρες (στις 19/9) κυκλοφορεί το 2ο επεισόδιο με τίτλο 'Two Households'.

Περισσότερα φυσικά στο επίσημο site .

More
19 Σεπ 2010 18:30 #28513 by Praetorian
Βγήκε και το δεύτερο κεφάλαιο. Με τις υποσχόμενες βελτιώσεις. Επιλογή για σύντομες ή μακρόσυρτες αφηγήσεις, δυνατότητα τρεξίματος για τον Graham, αλλαγής του μεγέθους των font για τους υπότιτλους, και φυσικά... (περισσότεροι) γρίφοι. :) Ως extras του νέου κεφαλαίου έχουν συντάξει ένα ωραίο manual για το παιχνίδι και δίνουν δύο ηλεκτρονικά "τεύχη" της εφημερίδας του Daventry "The Four Winds".

Το σχετικό download στην επίσημη σελίδα περιλαμβάνει και τα δύο πρώτα κεφάλαια, (έχουν δηλαδή ενσωματωμένο και το πρώτο με τις νέες προσθήκες), ενώ αργότερα σχεδιάζουν να έχουν ξεχωριστό download (αν και για διάφορους λόγους*, αυτό δεν το βρίσκω καλή ιδέα).

*. Αν έχετε ήδη εγκατεστημένο το 1ο κεφάλαιο, τότε αν εγκαταστήσετε το νέο bundle install πακέτο πάνω από την παλιά εγκατάσταση θεωρητικά το παιχνίδι θα δουλέψει, και θα περαστούν οι αλλαγές και στο πρώτο κεφάλαιο. Σε μένα "δούλεψε", αλλά παρουσίασε κάποια μικροπροβλήματα με το εργαλείο ρυθμίσεων του παιχνιδιού, οπότε θα συνιστούσα να κάνετε unistall την παλιά εγκατάσταση (τα saves διατηρούνται αν δεν σβήσετε με το χέρι τον φάκελο) και install το νέο πακέτο.
Επιπλέον, ωστόσο, τα παλιά saves από το πρώτο κεφάλαιο δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν κάποιες νέες δυνατότητες που έχουν ενσωματωθεί στη μηχανή (όπως το τρέξιμο/περπάτημα του Graham), και θα χρειαστεί να ξεκινήσετε νέο παιχνίδι από την αρχή αν θέλετε να δείτε αυτές τις αλλαγές και στο 1ο κεφάλαιο.

P.S. Υπάρχουν και δύο νέοι διαγωνισμοί που τρέχουν παράλληλα με την κυκλοφορία του 2ου κεφαλαίου. Όποιος ενδιαφέρεται ας διαβάσει εδώ .

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

More
19 Σεπ 2010 20:42 #28517 by Tasos
Ανυπομονώ να ασχοληθώ μαζί τους αλλά θα ακολουθήσω το παράδειγμα του φίλου Elessar και θα περιμένω λίγο ακόμα.
Πάντως φαίνονται εξαιρετικέά παιχνίδια και χαίρομαι που τελικά βρήκαν το δρόμο τους προς το ευρύ κοινό...
Τα fun made games είναι πολύ σημαντικό στοιχείο του gaming και εταιρείες που παρεμποδίζουν αντί να στηρίζουν τέτοιες προσπάθειες είναι κομπλεξικές.

More
18 Φεβ 2011 23:16 #31458 by Elessar
Κυκλοφόρησε χθες και το 3ο επεισόδιο της σειράς, με τον υπότιτλο "My Only Love Sprung From My Only Hate"

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
19 Φεβ 2011 07:47 #31465 by tsampikos
Τελικά αυτές οι πενταλογίες έχουν πολύ ζουμί. Από τη μια έχουμε τα ελληνικά περιοδικά να μας "πεθαίνουν" σαν είδος παιχνιδιού κάθε τρεις και λίγο και από την άλλη ξεπιδάνε νέα projects συνέχεια. Άντε να ολοκληρωθεί το Silver Lining για να το απολαύσουμε....σερί! Μαζί με το παιχνίδι μπορεί κανείς να κατεβάσει και το patch για το τρίτο επεισόδιο, το οποίο είναι μόλις....500 MB. Καλό ε?

More
19 Φεβ 2011 11:43 #31467 by photiscta
Adventurάδες...
δεν έχω παίξει τα King's Quest (ή καλύτερα τα είχα δει πολύ λίγο παλιά στην αρχαιότοητα :))
τι προτείνετε, να παίξω τα αυθεντικά πρώτα (τα έχω σε έκδοση που παίζουν σε σύγχρονα PC) ή να δω το remake?

(γιατί κάτι μου λέει ότι όλοι θα μου πείτε το πρώτο; ;))

More
19 Φεβ 2011 13:37 #31469 by EmperorXIII
Βασικά εντάξει αν έχεις ζήσει τις παλιές καλές εποχές τότε καλύτερα να παίξεις τα αυθεντικά που έχουνε την πραγματική μαγεία της εποχής.. Έχοντας παίξει/τελειώσει τα King's Quest 1-5 (το 6 που δεν το έχω παίξει ακόμα - πάντα το ανέβαλα- θεωρείται το καλύτερο πάντως..) σου προτείνω από τα αυθεντικά αυτά, αν είναι να παίξεις το 1 που είναι σε κλασικό old school adventuring/treasure hunting φάση και το 4 που είναι κι αυτό φοβερό.. Το 2 μου φάνηκε αδιάφορο και το 3 δεν μου άρεσε καθόλου μα καθόλου, σκέτη κούραση γενικά.. Το 5 σαν παιχνίδι λίγα πράγματα αλλά φοβερά γραφικά, ακόμα και τώρα την δείχνουνε την μαγεία τους..

Τώρα αν θέλεις να παίξεις κάποιο από τα παραπάνω μέχρι το 4, αλλά τα γραφικά σου φαίνονται λίγο αρχαία και δεν μπορείς (κακώς :P ) τότε δες τα παρακάτω threads όπου αναφέρονται στα πολύ πολύ καλά remakes τους (free)..

<!-- l --><a class="postlink-local" href="adventureadvocate.gr/forums/viewtopic.ph...c.php?f=8&t=2296[/url]<!-- l -->
<!-- l --><a class="postlink-local" href="adventureadvocate.gr/forums/viewtopic.ph...c.php?f=4&t=2158[/url]<!-- l -->
<!-- l --><a class="postlink-local" href="adventureadvocate.gr/forums/viewtopic.ph...c.php?f=8&t=2296[/url]<!-- l -->

Ε και μετά πάρε τα Silver Lining :)

Einai ena xorto magiko........

More
19 Φεβ 2011 13:47 #31470 by photiscta
Ευχαριστώ πολυ EmperorXIII !!! :)

More
19 Φεβ 2011 17:27 #31471 by Praetorian
Όλα πάντως τα KQ που θυμάμαι να έχω παίξει (δηλαδή μέχρι και το 6ο), είναι σαδιστικά στο gameplay τους. Ειδικά στα πρώτα 1 και 2 γίνεται χαμός. Στο 3ο αρχίζει να αχνοφαίνεται μια βελτίωση (αλλά μη φανταστείς πολλά πράγματα) και στο 4ο η βελτίωση είναι πιο αισθητή. Ακόμα όμως και μέχρι το έκτο εξακολουθούν να ενσωματώνουν καταστάσεις που σε &quot;σκοτώνουν&quot; χωρίς προειδοποίηση.

Κι εγώ θα πρότεινα τα remake που είναι πολύ καλύτερα ως προς αυτή την άποψη. Ειδικά το 2ο, που πήρε και πρωτοβουλίες ως προς την ιστορία και imho της έδωσε περισσότερη συνοχή και ενδιαφέρον.

Από τα αρχικά, θα πρότεινα το 4ο και το 6ο (δεν πρέπει να έχω παίξει από το 7ο και μετά). Για το 4ο πρέπει να έχουν βγει διάφορες εκδόσεις, αν και εγώ έχω παίξει την αρχική/πιο παλιά.
Το 3o με επιφύλαξη, γιατί τουλάχιστον σεναριακά είχε ένα ενδιαφέρον. (και επειδή είναι από τα πρώτα adventures που έπαιξα -και δεν τερμάτισα). Το remake ίσως έχει βελτιώσει τα σημεία που χάνεις απότομα/άδικα.

Και σίγουρα και το Silver Lining.

Στα πρωτότυπα παιχνίδια 1-2-3-4 μου άρεσε το ότι έπρεπε να γράφεις τις εντολές. Αυτό βέβαια έχει και τα (τεράστια) αρνητικά του, αλλά μπορώ να πω ότι με βοήθησε να εξασκήσω τα αγγλικά μου (ειδικά σε σημεία που έπρεπε να βρεις εναλλακτικές λέξεις για ένα πράγμα γιατί ο parser δεν καταλάβαινε τι ήθελες να πεις), και επίσης ήταν ένα πρόσθετο κίνητρο να παρακολουθείς περιγραφές και διαλόγους για να καταλάβεις τί έπρεπε να κάνεις στη συνέχεια (όπου υπήρχε ειρμός τέλος πάντων).

More
12 Σεπ 2011 09:29 #33674 by Praetorian
Ήρθε πριν μερικές μέρες ένα e-mail από το Newsletter του TSL, που μόλις σήμερα πρόσεξα. Νέο επεισόδιο (το 4ο) τον Οκτώβριο!

Iʼm very happy to announce that the 4th Episode of The Silver Lining, entitled ?Tis in My Memory Locked, and You Yourself Shall Keep the Key of It? will be released this October!

Νέες εικόνες και άλλες πληροφορίες εδώ:http://www.postudios.com/blog/?p=1239

More
02 Νοε 2011 22:27 #34319 by Praetorian
Το 4ο επεισόδιο κυκλοφορεί τελικά στις 6 Νοεμβρίου την Κυριακή που έρχεται :)

Trailer:

More
07 Νοε 2011 07:38 #34346 by Praetorian
Και... κυκλοφόρησε! Σύνδεσμο προς τη σελίδα με τα downloads θα βρείτε εδώ:
www.tsl-game.com/episode_iv.php

Υπάρχουν δύο downloads:
Αν έχετε ήδη τα επεισόδια από 1 έως 3, τότε μπορείτε να κατεβάσετε το Patch που προσθέτει το 4o επεισόδιο (647 MB)
Υπάρχει επίσης και το ενιαίο download που περικλείει και τα 4 επεισόδια (1.7GB).