Broken Sword: The Smoking Mirror - Remastered
- tsampikos
- Master of Dimensions
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Praetorian
- Walker Survivor
Και νομίζω (περισσότερο) *θέλω* να ελπίζω ότι αυτό που γίνεται με τα remakes ειδικά από εταιρείες όπως η LucasArts ή η Revolution είναι ένα "σχεδόν ασφαλές δοκιμαστικό" α) της νέας τους μηχανής για να φτιάξουν τους επόμενους πρωτότυπους τίτλους τους και β) του πόσο το αγοραστικό κοινό κινείται προς adventure τίτλους (εντάξει εδώ προφανώς λαμβάνουν υπόψιν ότι δεν πρόκειται για πρωτότυπους τίτλους, αλλά αν οι πρωτότυποι είναι αρκετά παλιοί τότε έχουν μια αρκετά καλή εικόνα).
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- Pournelaos
- Moderator
Εγώ τώρα να προτείνω κάποιου που ασχολείται επιφανειακά με PC να πάρει το Broken sword 2 remastered ή να του δώσω το παλιό και 3 σελίδες οδηγίες για να το ξεκινήσει και αν είναι τυχερός σε θέμα ήχου? Και κάθε adventure είναι θέμα τύχης, ακόμη παλεύω να ξεκινήσω το Down in the dumbs σε win 9x.tsampikos wrote: Υπάρχουν τρόποι να παίξει κανείς αναίμακτα τα παλιά παιχνίδια. To DOSBox kai το ScummVM εγγυώνται σχεδόν άψογη απόδοση για όλα τα παιχνίδια DOS, Windows 3.1 καθώς και κάποια από Windows 95 και πάνω (πχ. the feeble files, Broken Sword 1-2, Curse of Monkey Island, και άλλα που προετοιμάζονται). Επιπλέον οι εξομοιωτές της VMWare (Workstation, Player,Server) επιτρέπουν να παίξει κανείς σχεδόν όλα τα παιχνίδια (στην περίπτωσή μας τα Adventures) με απίστευτα καλή απόδοση. Παλιά και νεά.
Κάπου υπάρχει ένα όριο μεταξύ λογικής και μαζοχισμού. Έχω περίπου 900 παιχνίδια, το ένα τρίτο τους χρειάζονται ένα σωρό πατέντες για να ξεκινήσουν τώρα (για ικανοποιητικό τρέξιμο).
- moumiaq
- Spammer
Pournelaos wrote:
tsampikos wrote: Έχω περίπου 900 παιχνίδια, το ένα τρίτο τους χρειάζονται ένα σωρό πατέντες για να ξεκινήσουν τώρα (για ικανοποιητικό τρέξιμο).
:shock: :shock: :shock: Να υποθέσω στους σκληρούς δίσκους εννοείς .
- crocark
- Adventure's Advocate
Pournelaos wrote: Εγώ τώρα να προτείνω κάποιου που ασχολείται επιφανειακά με PC να πάρει το Broken sword 2 remastered ή να του δώσω το παλιό και 3 σελίδες οδηγίες για να το ξεκινήσει και αν είναι τυχερός σε θέμα ήχου?
Κατ' αρχάς τα broken swords δεν ανήκουν σ' αυτήν την κατηγορία. Τρέχουν τουλάχιστον σε XP. Προφανώς όμως μιλάς γενικά. Υπάρχουν 2 τινά:
1. Αν η νέα έκδοση είναι remastered. Να πάρει τη remastered. Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείται.
2. Αν είναι director's cut. Να μην πάρει καμία. Να προτιμήσει παιχνίδι από σοβαρή εταιρεία. Να πάρει το συγκεκριμένο μόνο αν η εταιρεία το συνοδεύσει με υπεύθυνη δήλωση ότι τελείωσαν με τους πειραματισμούς τους, καταστάλαξαν κι αυτή πλέον είναι η τελική μορφή του παιχνιδιού. Να λέει επίσης σαφώς πως σε αντίθετη περίπτωση ο πελάτης δικαιούται παροχής ψυχιατρικής βοήθειας και αποζημίωση για ψυχική οδύνη.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Praetorian
- Walker Survivor
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- crocark
- Adventure's Advocate
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Praetorian
- Walker Survivor
Νομίζω το ερώτημα είναι πού παίζουν μόνα τους και πού δεν. Το ScummVM υποστηρίζει διάφορες πλατφόρμες και OS (WinXP, VIsta, 7. Linux (Ubuntu, Fedora, Debian, Slackware)), κινητά, κονσόλες φορητές και μη. Επιπρόσθετα έχει κάποια αρκετά καλά φίλτρα που περιορίζουν το εγγενές "pixelization (sic) σε παλιά παιχνίδια και βελτιώνουν το αποτέλεσμα που βλέπεις στην οθονη ειδικά σε υψηλές αναλύσεις. Και ενίοτε διορθώνουν και bugs από παιχνίδια που υποστηρίζουν (δεν ξέρω αν ισχύει για τα Broken Swords).crocark wrote: Δεν παίζουν μόνα τους;
- crocark
- Adventure's Advocate
Απλά προς στιγμήν κόλλησα. Μάλλον ακόμη δεν ξεκόλλησα.
Έχεις δίκιο για τη διάκριση στα λειτουργικά. Βασικά αναφέρομαι στα XP. Adventurικά εκεί έχω μείνει. Λοιπόν, έχω την αίσθηση ότι έχω παίξει και το #1 σε ΧP. Με λειτουργία συμβατότητας ή όχι δε θυμάμαι. Έχω και μια πιο σύγχρονη έκδοση που παίζει έτσι κι αλλιώς, αλλά νομίζω ότι την εποχή που είχα παίξει το #1 στην αρχική έκδοση δε χρησιμοποιούσα καθόλου dosbox και scumm. Δεν έχω πρόχειρα τα παιχνίδια πάντως να τα δοκιμάσω. Αυτό που λες για τη βελτίωση στο pixelization δεν το ήξερα.
(μου κινήσατε την περιέργεια, αλλά δε βάζω να παίξω τώρα broken sword. Καλύτερα, αν είναι να παίξω το 2,5)
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ