Online adventure διαγωνισμοί... Ποια η γνώμη σας;
- lia
- Topic Author
- Elite Member
Αναφέρομαι σε παιχνίδια όπως το True Love της Lacta, το Milko Game του Milko, το Spy Files του OTEShop, το Nokia Game της Nokia κ.λπ.
Έχετε παίξει ποτέ κάποιο; Θα ξαναπαίζατε;
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Mortal
- Adventure's Advocate
Δοκιμάστηκε αν θυμάμαι καλά και στο εξωτερικό, σε κάποιον τίτλο εμπορικό με emails, instant messages, irc, webpages, τηλεφωνήματα και άλλα στοιχεία, αλλά προσωπικά το θεωρώ ιδιαίτερα μουντό, έως παγερά αδιάφορο. Το παιχνίδι πρέπει να το έχεις ολόκληρο στην κατοχή σου ώστε να μπορείς να το τελειώσεις με το δικό σου χρόνο και όχι την στιγμή που θα το θελήσει η εταιρεία. Το adventure απαιτεί το χτίσιμο της ιστορίας, την κατάλληλη ατμόσφαιρα, μουσικά (πλήρες sountrack το οποίο να προκαλεί συναισθήματα), ηχητικά (ομιλία, εφφέ περιβάλλοντος), ή οπτικά (κατάλληλο σχέδιο, ή FMV).
Πάντως τα όσα ανέφερες αποτελούν ξεδιάντροπη μορφή διαφήμισης προϊόντων κάποιων εταιρειών και κάπου νομίζω πως αρχίζει το μεγάλο δούλεμα, ακόμη και αν πρόκειται για παιχνίδι. Προσωπικά το θεωρώ εξαιρετικά βαρετό και ανούσιο.
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
- lia
- Topic Author
- Elite Member
- Mortal
- Adventure's Advocate
lia wrote: Με εξερεση το Nokia Game (που είναι εντελώς άλλη φάση), το True Love και το Milko Game ήταν καθαρά adventure με σενάριο, υπόθεση, γρίφους... Είχες το inventory σου, προσπαθούσες να συνδιάσεις αντικείμενα κλπ. Εγώ προσωπικά τα λάτρεψα. Και το Spy Files ήταν έτσι αλλά ήταν πολύ άθλιο, καμία σχέση με το επίπεδο των άλλων δύο...[/i]
Βασικά περίπου τι σενάριο; Γιατί σενάριο είναι να βρείς έναν χαμένο πολιτισμό και να ανακαλύψεις τι απέγινε, είτε κάποια τεχνολογικά επιτεύγματα του, τα οποία να προξενούν το δέος και τον άμετρο θαυμασμό, και adventure και πάλι είναι να επιλύσεις έναν κοινότυπο φόνο σε κάποια γειτονία στα κάτω Πετράλωνα, η να βρεις ένα χαμένο μύνημα στην Κολοπετινίτσα! Απλά το ένα είναι adventure με τα όλα του, το άλλο είναι άνευ ή υπερβολικά μπανάλ. Διαλέγεις και παίζεις. Βασικά τα έχω ακούσει σαν ονόματα, αλλά σε γενικές γραμμές ότι διαφημίζεται πολύ...ξέρεις τώρα.
Καλά να μην σε αγχώνω και πολύ απλά ο υποφαινόμενος είναι ολίγον τι απόλυτος (όσο παταει μια αγέλη ελεφάντων, είχε εκτόπισμα ο Τιτανικός, και έχει περίπου έκταση το σύμπαν, όλα αυτά μαζί για πλεονασμό!) όσον αφορά το θέμα πλοκής adventure.
- neo83_gr
- Schattenjäger
πολυ καλυτερα ειναι τα indie adventures.το case of the crabs πχ ειναι τελειο.
- Mourgos
- Moderator
Είμαι ωραίος
Τι ωραίος ,πανέμορφος
Τι πανέμορφος ,καλλονός
Γιατί όμως ρε γαμώτο, να είμαι ο μόνος που το βλέπει;
- lia
- Topic Author
- Elite Member
Mourgos wrote: Εγώ έπαιξα μόνο το spy files και μου αρκει...10 λεπτά υπόθεση για να το τελειώσεις κι αυτό γιατί δεν τηλεμεταφέρεσαι από τον ένα γρίφο στον αλλο...μα για ποιους γρίφους μιλάω τώρα που το ξανασκέφτομαι,εκτός αν θεωρείται γρίφος το να ξέρεις να χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες του ΟΤΕ.Κοινώς δεν ειναι παιχνίδι αλλά διαδραστική διαφήμιση.Συνεπώς δεν ξαναδοκιμάζω από αυτό το γλυκό...
neo83_gr wrote: ειχα παιξει λιγο το spy files και ενα που ειχε βγαλει η algida πιο παλια.δε μου αρεσε κανενα απο τα δυο.βαρετα και αθλια.δε μου αρεσουν ουτε αυτου του ειδους τα γραφικα.τα περισσοτερα ειναι εντελως flash.
πολυ καλυτερα ειναι τα indie adventures.το case of the crabs πχ ειναι τελειο.
Το Spy Files είναι το πιο άθλιο on line που έχω παίξει... Αλλά είμαι τυχερή που είχα παίξει True Love και Milko Game πιο πριν ώστε να μην έχω την άποψη που δικαιολογημένα έχετε. Δεν είναι το ίδιο ένα σπαστικό παιχνιδάκι με τις υπηρεσίες του ΟΤΕ που το τελειώνεις σε μιάμιση ώρα, με τα άλλα δύο που σου παίρνουν 3 και 4 βδομάδες για να τα τερματίσεις και η διαφήμιση που έχουν είναι απλά μια Lacta ή ένα Milko στο inventory...
- lia
- Topic Author
- Elite Member
Mortal wrote: Βασικά περίπου τι σενάριο; Γιατί σενάριο είναι να βρείς έναν χαμένο πολιτισμό και να ανακαλύψεις τι απέγινε, είτε κάποια τεχνολογικά επιτεύγματα του, τα οποία να προξενούν το δέος και τον άμετρο θαυμασμό, και adventure και πάλι είναι να επιλύσεις έναν κοινότυπο φόνο σε κάποια γειτονία στα κάτω Πετράλωνα, η να βρεις ένα χαμένο μύνημα στην Κολοπετινίτσα! Απλά το ένα είναι adventure με τα όλα του, το άλλο είναι άνευ ή υπερβολικά μπανάλ. Διαλέγεις και παίζεις. Βασικά τα έχω ακούσει σαν ονόματα, αλλά σε γενικές γραμμές ότι διαφημίζεται πολύ...ξέρεις τώρα.
Καλά να μην σε αγχώνω και πολύ απλά ο υποφαινόμενος είναι ολίγον τι απόλυτος (όσο παταει μια αγέλη ελεφάντων, είχε εκτόπισμα ο Τιτανικός, και έχει περίπου έκταση το σύμπαν, όλα αυτά μαζί για πλεονασμό!) όσον αφορά το θέμα πλοκής adventure.
Στο True Love έπρεπε να πας ψάξεις να βρεις το φίλο σου που εξαφανίστηκε. Έβγαινες στην πόλη μάζευες αντικείμενα και πληροφορίες. Κάποια στιγμή ανακάλυπτες από κάτι στοιχεία ότι ειναι στην Αίγυπτο. Πήγαινες στην Αίγυπτο, μετά από αγώνα μάθαινες από έναν καθηγητή αρχαιολογίας ότι ήταν εκεί αλλά έφυγε. Πήγαινες εκεί που σου έλεγε, έψαχνες... κλπ. Γενικώς πήρε βδομάδες να τερματιστεί.
Στο Milko Game ήσουν με δυο φίλους σε ένα αεροπλάνο αν θυμάμαι καλά το οποίο έπεφτε στη μέση του πουθενά κι έπρεπε να περάσεις από διάφορα ώστε να καταφέρεις να βρεις τρόπο να γυρίσεις πίσω. Ήταν πιο σύντομο από το True Love αλλά εξίσου δύσκολο και γενικώς στο ίδιο μοτίβο.
Για το Spy Files, δεν το συζητώ: Άθλιο. Όλα ήταν προγραμματισμένα, όλα είχαν να κάνουν με τον ΟΤΕ και το έλυνες όχι απλά το ίδιο βράδυ, αλλά μπορεί και σε λιγότερο από μια ώρα.
- Mortal
- Adventure's Advocate
lia wrote: Στο True Love έπρεπε να πας ψάξεις να βρεις το φίλο σου που εξαφανίστηκε. Έβγαινες στην πόλη μάζευες αντικείμενα και πληροφορίες. Κάποια στιγμή ανακάλυπτες από κάτι στοιχεία ότι ειναι στην Αίγυπτο. Πήγαινες στην Αίγυπτο, μετά από αγώνα μάθαινες από έναν καθηγητή αρχαιολογίας ότι ήταν εκεί αλλά έφυγε. Πήγαινες εκεί που σου έλεγε, έψαχνες... κλπ. Γενικώς πήρε βδομάδες να τερματιστεί.
Χεχε! Carmen Sandiego Around The World δηλαδή, παλιό εκπαιδευτικό (σχετικά) παιχνίδι από την Brotherband (είχαν βγεί πολλά εκείνη την περίοδο. Θα γελάσεις πολύ με την απλοϊκότητα του και την αθωότητα του. Όσο για τον τίτλο του Lacta Game με βρίσκει λίγο αντίθετο και απο φιλοσοφία ζωής και αντιμετώπισης.
lia wrote: Στο Milko Game ήσουν με δυο φίλους σε ένα αεροπλάνο αν θυμάμαι καλά το οποίο έπεφτε στη μέση του πουθενά κι έπρεπε να περάσεις από διάφορα ώστε να καταφέρεις να βρεις τρόπο να γυρίσεις πίσω. Ήταν πιο σύντομο από το True Love αλλά εξίσου δύσκολο και γενικώς στο ίδιο μοτίβο.
Όπως και να έχει πίσω n-joy (μια απο τα ίδια με άλλο όνομα δηλαδή! ) και γενικά τα survivor τύπου παραείναι βάρβαρα (Με μοναδική εξαίρεση το Doom, και τα Silent Hill ).
lia wrote: Για το Spy Files, δεν το συζητώ: Άθλιο. Όλα ήταν προγραμματισμένα, όλα είχαν να κάνουν με τον ΟΤΕ και το έλυνες όχι απλά το ίδιο βράδυ, αλλά μπορεί και σε λιγότερο από μια ώρα.
Να το σχολιάσω! Μπά, άστο καλύτερα. Παίξε κορίτσι μου κάποιο από τα online που έχω βάλει κάπου στο adventures ή κάποιο απο τα free, να βρεις την υγειά σου και να διασκεδάσεις και πολύ (το λίγο δεν αρκεί).
- lia
- Topic Author
- Elite Member
Mortal wrote: Παίξε κορίτσι μου κάποιο από τα online που έχω βάλει κάπου στο adventures ή κάποιο απο τα free, να βρεις την υγειά σου και να διασκεδάσεις και πολύ (το λίγο δεν αρκεί).
Παίζω! Σήμερα έπαιζα το A Case Of Crambs και προχτές το Chasm.