The Dream Machine
- Tasos
- Topic Author
- Templar Hunter
Δώστε του μια ευκαιρία και θα σας γοητεύσει!
www.thedreammachine.se/
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Nothing happens unless first a dream...
- Praetorian
- Walker Survivor
Μόνο που δεν καταλαβαίνω γιατί δοκιμάζουν αυτό το περίεργο υβριδικό μοντέλο, που μάλλον θα τους κοστίσει αρκετά στις πωλήσεις.
Θα το κυκλοφορήσουν σε επεισόδια (ήδη είναι διαθέσιμα τα δύο πρώτα), παίζει μέσω browser σαν εφαρμογή Flash και πρέπει να είσαι (συνεχώς) συνδεδεμένος online για να το παίξεις (και να έχεις κάνει και registration αλλά αυτό είναι το λιγότερο).
Από ό,τι καταλαβαίνω θα μπορούσαν εύκολα να το κάνουν όπως το Machinarium το οποίο είναι επίσης Flash-based αλλά δεν χρειάζεται browser ανοιχτό ούτε συνεχή σύνδεση στο internet.
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Είναι πράγματι αρκετά παράδοξος τρόπος, και συμφωνώ μαζί σου πως θα τους στοιχίσει σε πωλήσεις (προσωπικά, πάντως, το έχω ήδη προαγοράσει ολόκληρο). Αν διαβάσεις το About στο official site του παιχνιδιού, λένε πως επέλεξαν αυτό το μοντέλο παιχνιδιού:Praetorian wrote: [...]Μόνο που δεν καταλαβαίνω γιατί δοκιμάζουν αυτό το περίεργο υβριδικό μοντέλο, που μάλλον θα τους κοστίσει αρκετά στις πωλήσεις. Θα το κυκλοφορήσουν σε επεισόδια (ήδη είναι διαθέσιμα τα δύο πρώτα), παίζει μέσω browser σαν εφαρμογή Flash και πρέπει να είσαι (συνεχώς) συνδεδεμένος online για να το παίξεις (και να έχεις κάνει και registration αλλά αυτό είναι το λιγότερο).[...]
α. Ώστε να μην υπάρχει installation, patches, άδειες για διαφορετικά PC, κ.λπ. (προφανώς κι ως "λύση" κατά της πειρατείας εικάζω).
β. Επειδή όσο παίζουμε, τρέχουν στο background ένα προγραμματάκι "στατιστικής ανάλυσης" για να δουν πόσοι παίχτες λύνουν τον κάθε γρίφο, πού κολλάνε οι παίχτες, σε ποιους γρίφους τυχόν παρατάνε το παιχνίδι, κ.λπ. Έτσι, λένε, μπορούν να βελτιώνουν συνέχεια το παιχνίδι. Επίσης, μπορούν να δουν πολλές εναλλακτικές διαδρομές σκέψεις και interaction που θα τους βοηθήσουν για τα μελλοντικά τους σχέδια.
Χωρίς να "δικαιολογείται" πλήρως η απόφασή τους, νομίζω πως είναι κατανοητή. Κι από εμένα τουλάχιστον, αποδεκτή. Παρότι είχα ήδη κάποιο πρόβλημα με τη σύνδεση κι έχασα την πρόοδό μου (το autosave αρνείται πεισματικά να μου κάνει τη χάρη να φορτώσει... ), είναι πολύ όμορφο και του τα συγχωρώ αυτά τα προβληματάκια. Give it a chance!!
Nothing happens unless first a dream...
- photiscta
- Spammer
Γιατί παίζω κανονικά χωρίς να έχω αγοράσει.
Ξέρουμε μέχρι πότε θα υπάρχει το 20%discount?
Πάντως, φαίνεται αρκετά καλό, για όσο έχω παίξει.
Edit: Ναι, το 1ο κεφάλαιο είναι δωρεάν (κλασσικός... διαβάζω τα about, manual κτλ κατόπιν εορτής )
- Praetorian
- Walker Survivor
Ναι, το είχα διαβάσει το "about" από το site τους. Και είναι επίσης θετικό ότι επειδή ακριβώς τρέχει μέσω browser είναι ανεξάρτητο από λειτουργικό σύστημα (μπορεί να παίξει και από linux ή οποιαδήποτε έκδοση windows) και οι απαιτήσεις του είναι σχετικά χαμηλές.Fallen_Angel wrote: (...) επέλεξαν αυτό το μοντέλο παιχνιδιού:
α. Ώστε να μην υπάρχει installation, patches, άδειες για διαφορετικά PC, κ.λπ. (προφανώς κι ως "λύση" κατά της πειρατείας εικάζω).
β. Επειδή όσο παίζουμε, τρέχουν στο background ένα προγραμματάκι "στατιστικής ανάλυσης" για να δουν πόσοι παίχτες λύνουν τον κάθε γρίφο, πού κολλάνε οι παίχτες, σε ποιους γρίφους τυχόν παρατάνε το παιχνίδι, κ.λπ. Έτσι, λένε, μπορούν να βελτιώνουν συνέχεια το παιχνίδι. Επίσης, μπορούν να δουν πολλές εναλλακτικές διαδρομές σκέψεις και interaction που θα τους βοηθήσουν για τα μελλοντικά τους σχέδια.
Ωστόσο παρά τα όσα αναφέρουν ως λόγους της απόφασης αυτής, νομίζω κυρίως ότι τους φάνηκε ως καλή λύση κατά της πειρατείας (αλλά δυστυχώς η εικόνα προς τα έξω είναι σαν "λύση πανικού"). Μακάρι να κάνουν καλές πωλήσεις πάντως.
Σίγουρα φαίνεται να αξίζει το παιχνίδι. Θέλω να παίξω το πρώτο κεφάλαιο ολόκληρο πριν προχωρήσω σε αγορά, αλλά διαβάζω θετικές κριτικές.
Σε σχετική τεχνική (claymation) μπορείτε να δείτε και το παλιό (και αρκετά καλό) adventure Neverhood .
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- Phlegethon
- Elite Member
Προχτες ανεβηκε αναρτηση στο blog τους στην οποια γραφουν αναλυτικα το λογο που διαλεξαν το online distribution.
Προσωπικα πιστευω ειναι απολυτως σεβαστο αν σκεφτει κανεις οτι προκειται για 2-man independent production χωρις ξεχωριστο publisher και ειδικα μετα απο αυτα που διαβαζω για το Machinarium το οποιο το "εσφαξε" η πειρατεια. Αν ακολουθησει και μια boxed εκδοση με το που ολοκληρωθει πιστευω θα εχει μια χαρα launch.
Επισης η τιμη ειναι πολυ καλη οποτε δεν βλεπω το λογο να κολλησει καποιος σε αυτο.
Προσωπικα λιγο η ξεχωριστη του υλοποιηση, λιγο το ενδιαφερον σεναριο, λιγο και η συμπαθεια μου για τις ανεξαρτητες παραγωγες, το εκανα purchase ηδη!
- photiscta
- Spammer
Αρκετά όμορφο αλλά μου φάνηκε μικρό.
Πάντως, θα γίνει αγορά... άμεσα!
- tsampikos
- Master of Dimensions
- photiscta
- Spammer
tsampikos wrote: Δεν υπάρχει περίπτωση εγώ προσωπικά να αγοράσω παιχνίδι και να μην....είναι δικό μου επειδή έτσι γουσταρουνε κάποιοι.Όσο καλό κι αν είναι. Από τη μία η μπούρδα που λέγεται Steam, από τη άλλη αυτοί. Να αγοράσεις, λέει, παιχνίδι το οποίο θα παίζεις μόνο on-line....Σαν να αγοράζεις αέρα δηλαδή....
Δεν είναι "αέρας". Αν θες βέβαια, πες τον "ηλεκτρονικό αέρα" ο οποίος κοστίζει
Επίσης, το steam, έχει αρκετά καλά, πέραν των κακών (έχει αναφερθεί αλλού ολόκληρο άρθρο).
Και συνήθως, δεν μιλώ για το συγκεκριμένο τίτλο, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς boxed έκδοσης.
Θεωρώ πως δεν πρέπει να είμαστε γενικά απόλυτοι σε αυτό το θέμα, αλλά να αξιολογούμε την κάθε περίπτωση.
Και το σίγουρο είναι πως μπαίνουμε σε μία εποχή, καλώς ή κακώς, ψηφιακών αγορών και ενοικίασης software, cloud computing κ.α.
Αλλά, αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα, σίγουρα σε άλλο κομμάτι του φόρουμ.
- tsampikos
- Master of Dimensions
- Phlegethon
- Elite Member
Και εγω σαν παραδοσιακος gamer ( ) ειμαι κατα του συγκεκριμενου φαινομενου, αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση το υποστηριζω ως μια προσπαθεια προωθησης μιας ανεξαρτητης προσπαθειας. Αν απο πισω απο το τιτλο κρυβοταν κανα μεγαθηριο εννοειται οτι δεν θα εδινα δεκαρα τσακιστη για "αερα κοπανιστο"...
- crocark
- Adventure's Advocate
Αέρα φίλε Τσαμπίκο, καλά τα λες
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- tsampikos
- Master of Dimensions
Αδερφέ πραγματικά έτσι το βλέπω!
Δεν είναι δυνατόν να πληρώνεις κάτι και να μην το βάζεις στη "τσέπη" σου αφού είναι "δικό σου". Αυτά τα κόλπα με το Steam όπου τα παιχνίδια δεν αποθηκεύονται στον υπολογιστή σου, αλλά "κάπου στο Steam" εμένα δεν μου αρέσουν. H να πληρώνω για κάτι που ουσιαστικά δεν αποκτώ, αφού παίζεται μόνο on-line. Να αγοράσω δηλαδή κάτι και να μην μπορώ να το αποθηκεύσω σε 20 διαφορετικά μέρη, να το κάνω backup, να το κάνω install-uninstall 100 φορές (αυτό πάει στην άλλη μπούρδα τους περιορισμούς DRM). Τα θεωρώ όλα αυτά σκέτη κοροϊδία. Είναι σαν να σου λένε ότι "θέλουμε να αποφύγουμε την πειρατεία, αλλά την πληρώνεις κι εσύ που...είσαι νόμιμος (!)" μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά δηλαδή. Αέρα κοπανιστό, λοιπόν, αγοράζεις σε αυτές τις περιπτώσεις, και οι εταιρείες δεν πρόκειται να βγούν κερδισμένες μακροπρόθεσμα από τέτοιες τακτικές.
- photiscta
- Spammer
tsampikos wrote: ... Αυτά τα κόλπα με το Steam όπου τα παιχνίδια δεν αποθηκεύονται στον υπολογιστή σου, αλλά "κάπου στο Steam" εμένα δεν μου αρέσουν...
Φίλε μου, τα μπέρδεψες λίγο Αν εννοείς την πλατφόρμα Steam, κανονικότατα γίνεται η εγκατάσταση στον υπολογιστή σου και μπορείς να το εγκαταστήσεις σε όσα PC θες (απαιτείται όμως το προγραμματάκι steam client). Μάλιστα, τα περισσότερα παιχνίδια πλέον, υποστηρίζουν cloud, που σημαίνει ότι τα saves σου αποθηκεύονται αυτόματα KAI στους servers της εταιρίας, οπότε απ' όποιο PC και αν συνδεθείς, παίζεις κανονικά, συν του ότι έχεις αυτόματο backup στα saves. Καλό, ε;
Βέβαια, αυτές οι υπηρεσίες, "κολλάνε" περισσότερο σε παιχνίδια άλλου τύπου, παρά adventures.
Ως αναφορά την πειρατεία, μόνο ασφαλές είναι το online. Ακόμα και το steam, είναι "σπασμένο".
Το ιδανικό κατ΄εμέ θα ήταν να είχαμε τη δυνατότητα αγοράς κανονικής έκδοσης (boxed) και όποιος θέλει συνδρομητικά έξτρα υπηρεσίες τύπου steam
Πολλά ζητάω;
Και σίγουρα, όπως αν όχι όλοι οι περισσότεροι, προτιμώ το κουτάκι