Ι have no mouth and I must scream

More
22 Φεβ 2011 17:10 #31487 by Elessar
Ι have no mouth and I must scream was created by Elessar
Μόλις το ολοκλήρωσα και δηλώνω σχετικά εντυπωσιασμένος. Δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν είχα ασχοληθεί μαζί του όταν κυκλοφόρησε αλλά το παιχνίδι είναι πραγματικά εξαιρετικό.
Βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Harlan Ellisson ενώ συμμετέχει και ο ίδιος ο Harlan δίνοντας την φωνή του στον AM, τον υπερ-υπολογιστή - "θεό" του παιχνιδιού.

Η φύση του παιχνιδιού είναι σίγουρα "σκληρή" με την έννοια ότι φέρνει τον παίκτη σε επαφή με τους χειρότερους εφιάλτες και φόβους του. Χειριζόμαστε 5 διαφορετικούς χαρακτήρες, "παίζοντας" κάθε φορά το σενάριο του καθενός. Μέσα από την κάθε ιστορία χειριζόμαστε τον ανάλογο χαρακτήρα προσπαθώντας αφενός να ανακαλύψουμε το παρελθόν του, αλλά και τον λόγο για τον οποίο "βασανίζεται" από τον ΑΜ, και αφετέρου να τον οδηγήσουμε - ίσως - στην λύτρωση.

Επειδή στο φινάλε γίνεται σχετικά το "έλα να δεις" θα ήθελα να το συζητήσω με κάποιον που το έχει τελειώσει.
Το προτείνω ανεπιφύλακτα, ένα από τα παντοτινά διαμάντια του παρελθόντος του adventure gaming.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
22 Φεβ 2011 18:38 #31489 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Ι have no mouth and I must scream
@Elessar,

Εχει action σκηνές? :(

More
22 Φεβ 2011 19:15 #31491 by Tasos
Replied by Tasos on topic Re: Ι have no mouth and I must scream
To έχω κι εγώ κάπου αυτό το παιχνίδι, αν και δεν ασχολήθηκα ποτέ μαζί του! Τρέχει κανονικά σε Windows 7???

More
22 Φεβ 2011 20:03 #31494 by moumiaq
Replied by moumiaq on topic Re: Ι have no mouth and I must scream
Έπος , δεν έχω λόγια.Το βρήκα σφραγισμένο στο ebay και ο πωλητής είχε την καλοσύνη να μου στείλει και την νουβέλα δωρεάν.Προσπάθησα να το παίξω πρόσφατα αλλά είχε κάτι σαν bug που δεν με άφηνε να προχωρήσω.Μάλλον το δικό μου configuration φταίει.

More
22 Φεβ 2011 21:47 #31505 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Ι have no mouth and I must scream
Κοίτα σύμπτωση... μόλις το εγκατέστησα ξανά για να το ξεκινήσω. Φοβερή παιχνιδάρα με σενάριο που σπάει κόκαλα. Παρά τα τεχνικά του ελαττώματα είναι τόσο "βαθύ" που δεν τους δίνεις σημασία (για παράδειγμα αν ο χαρακτήρας κοίτα προς τα δεξιά και πατήσεις να περπατήσει προς τ' αριστερά, πάει για λίγο ανάποδα). Το είχα πρωτοπαίξει όταν είχε βγει και είναι ένα από τα λίγα adventures που θυμάμαι μετά από τόσα χρόνια το σενάριό του με λεπτομέρειες. Για να το εγκαταστήσω χρησιμοποίησα το DosBox μαζί με το D-Fend, τρέχει μια χαρά, αν κάποιος χρειάζεται βοήθεια μην διστάσετε.

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
22 Φεβ 2011 21:51 #31506 by outcry
Replied by outcry on topic Re: Ι have no mouth and I must scream
Κι εμένα μου χε αφήσει άριστες εντυπώσεις. Το κακό είναι ότι δε θυμάμαι πολλά πράγματα πέρα απ το "αρρωστημένο" σκηνικό του.
Καλή ευκαιρία για επανάληψη.

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

More
23 Φεβ 2011 00:53 #31513 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Ι have no mouth and I must scream

Tasos wrote: Τρέχει κανονικά σε Windows 7???

Τρέχει μια χαρά και μέσω ScummVM!

Το φοβερό με αυτό το παιχνίδι είναι ότι υπάρχουν αρκετές προσεγγίσεις σε κάθε σενάριο, έχεις ποικίλες εναλλακτικές και διαφορετικά πράγματα να δοκιμάσεις, με αποκορύφωμα στο φινάλε όπου πρέπει να το παίξεις με έναν χαρακτήρα - αλλά μπορείς να διαλέξεις οποιονδήποτε από τους 5 (μάλλον όμως οι 2 πέφτουν σε dead end αλλά δεν το έχω επιβεβαιώσει ακόμη)!

More
25 Φεβ 2011 15:52 #31568 by NikolasFigaro
Replied by NikolasFigaro on topic Re: Ι have no mouth and I must scream
Τι να λέμε, το παιχνίδι είναι one of a kind. Χαλαρά είναι από τα αγαπημένα μου adventures of all time, ενώ το θεωρώ και ως ένα από τα πιο "αδικημένα".

Elessar, χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, πραγματικά εύχομαι να σε παρότρυνε το άρθρο για τα αδικημένα adventures στο περιοδικό, προκειμένου να ασχοληθείς με το παιχνίδι. Διότι αυτός ήταν εξαρχής ο σκοπός του άρθρου: Να ξαναθυμηθούμε ή έστω να παίξουμε για πρώτη φορά μερικά "ξεχασμένα" διαμάντια.

Si vis pacem, para bellum

More
25 Φεβ 2011 17:04 #31574 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Ι have no mouth and I must scream

NikolasFigaro wrote: Elessar, χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, πραγματικά εύχομαι να σε παρότρυνε το άρθρο για τα αδικημένα adventures στο περιοδικό, προκειμένου να ασχοληθείς με το παιχνίδι.

Αυτό ακριβώς έγινε ;)

More
25 Φεβ 2011 18:25 #31575 by Constantine_R

NikolasFigaro wrote: Τι να λέμε, το παιχνίδι είναι one of a kind. Χαλαρά είναι από τα αγαπημένα μου adventures of all time, ενώ το θεωρώ και ως ένα από τα πιο "αδικημένα".

Elessar, χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, πραγματικά εύχομαι να σε παρότρυνε το άρθρο για τα αδικημένα adventures στο περιοδικό, προκειμένου να ασχοληθείς με το παιχνίδι. Διότι αυτός ήταν εξαρχής ο σκοπός του άρθρου: Να ξαναθυμηθούμε ή έστω να παίξουμε για πρώτη φορά μερικά "ξεχασμένα" διαμάντια.

NikolasFigaro το άρθρο σου ήταν πραγματικά πολύ καλό. Και εγώ ξαναθυμήθηκα το παιχνίδι από αυτό. Μόνο μια ερώτηση: Στον τίτλο έχεις μια φωτογραφία του ?9? (άλλο απωθημένο) άλλα στο άρθρο δεν αναφέρεται πουθενά. Το ξέχασες ή στο πετσοκόψανε; :lol:

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
26 Φεβ 2011 14:04 #31598 by NikolasFigaro
Replied by NikolasFigaro on topic Re: Ι have no mouth and I must scream

Constantine_R wrote: Μόνο μια ερώτηση: Στον τίτλο έχεις μια φωτογραφία του ?9? (άλλο απωθημένο) άλλα στο άρθρο δεν αναφέρεται πουθενά. Το ξέχασες ή στο πετσοκόψανε; :lol:

:lol: :lol: Ήμουν βέβαιος ότι κάποιος θα το πρόσεχε! Η αλήθεια είναι ότι αρχικά το είχα συμπεριλάβει και το "9", αλλά λόγω του ότι είχα πρόβλημα χώρου, κι επιπλέον είχα κάνει αναφορά σε αυτό και στο παρελθόν (από την στήλη gaming culture - Θεός σχωρέστην), τελικά... έφαγε μαχαίρι!

Α, κι ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Κωνσταντίνε! :D

Si vis pacem, para bellum

More
27 Φεβ 2011 08:45 #31613 by Constantine_R

NikolasFigaro wrote:

Constantine_R wrote: :lol: :lol: Ήμουν βέβαιος ότι κάποιος θα το πρόσεχε! Η αλήθεια είναι ότι αρχικά το είχα συμπεριλάβει και το "9", αλλά λόγω του ότι είχα πρόβλημα χώρου, κι επιπλέον είχα κάνει αναφορά σε αυτό και στο παρελθόν (από την στήλη gaming culture - Θεός σχωρέστην), τελικά... έφαγε μαχαίρι!

Α, κι ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Κωνσταντίνε! :D

:lol: :lol: Ω! μα ήταν ένας απλός γρίφος του στυλ «βρες τι λείπει»
Πρέπει να γύρισα τις σελίδες τουλάχιστον 5-6 φορές και αυτό πουθενά, αφού στο τέλος διάβαζα τους τίτλους σαν παιδάκι του δημοτικού, δείχνοντας με το δάχτυλο: «Λόλα? να? ένα? μήλο?» :D

Όσο για τη δουλειά σου: (χωρίς να θέλω φυσικά να προβώ σε συγκρίσεις?) «άξιος, άξιος», οι απόψεις σου με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο και μου αρέσει που το αντιμετωπίζεις χωρίς επαγγελματικό φανατισμό: εκθειάζουμε τα καλά και πετάμε διακριτικά κάτω απʼ το χαλί τα κακά. (μήπως το θέμα βγαίνει λίιιιγο off topic; :rolleyes: )

Edit: Τα λόγια στο κουτί είναι του NikolasFigaro, δεν ευχαριστώ έγω τον εαυτό μου, απλώς κατάφερα και το έκανα σαν τα μούτρα μου αυτό το post.

More
31 Μαρ 2011 10:31 #32001 by holdyourlight
Replied by holdyourlight on topic Re: Ι have no mouth and I must scream
Ήθελα πολλάαααα χρόνια να το παίξω και τελικά το έκανα πριν δύο χρόνια περίπου. Αν και σε γενικές γραμμές μου άρεσε, μου την έσπασαν τόσο πολύ τα διάφορα bugs του παιχνιδιού που δεν το ευχαριστήθηκα. Συμβουλή σε νέους παίχτες: Κάντε save κάθε 10 λεπτά! Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βγήκε στην αγορά με τόσο σημαντικά bugs.

My Top 10:

1) Riven 2) Grim Fandango 3) URU 4) The Longest Journey 5) Schizm
6) Rhem 1-4 7) Riddle Of The Sphinx 8) Myst 9) The Secret Of Monkey Island 10) Sanitarium

... and my own adventure game: <!-- m --> somepeaceofmindgame.blogspot.gr <!-- m -->