Black Mirror III

• Tasos
  • Tasos's Avatar Topic Author
  • Templar Hunter
  • Templar Hunter
More
09 Μάι 2011 11:38 #32538 by Tasos
Replied by Tasos on topic Re: Black Mirror III
Λυπάμαι πραγματικά όταν διαβάζω τέτοια περιστατικά... Ειλικρινά είναι τεράστια απογοήτευσει να σε προδίδει το ίδιο το παιχνίδι. Εγώ πάντως crocark δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν συνάντησα κανένα bug στο παιχνίδι... Εκτός κι αν μιλάς για τον γρίφο της αυτόματης υπογράμμισης.. Εκεί χρησιμοποίησα walkthrough γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί δεν μου δεχόταν τη μια λέξη.. Στη συνέχεια χρησιμοποίησα και την αυτόματη επίλυση γιατί δεν δεχόταν ούτε αυτή που έλεγε το walkthrough. Δεν με πείραξε βέβαια τόσο καθώς δεν χρειάστηκε να επαναλάβω κάποιο κομμάτι της δράσης. Επιπλέον ήταν το μοναδικό φάουλ που συνάντησα και έκανα τα στραβά μάτια..

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
09 Μάι 2011 12:34 #32541 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Black Mirror III
Αυτό ακριβώς λέω! Άρα συνάντησες κι εσύ το πανηλίθιο bug. Βρε Τάσο το λες μόνος σου!!! Δε σου δεχόταν τη λύση από το walkthrough. Κι αν είχα μια αμφιβολία (έδινα ένα ποσοστό 1 στο εκατομμύριο να κάνω λάθος) μου τη διέλυσες και σ' ευχαριστώ πολύ γι' αυτό. Έχω περάσει από την Παρασκευή το βράδυ με το συγκεκριμένο γρίφο πάνω από 15 ώρες. Επειδή δεν ήθελα να ενεργοποιήσω ούτε καν τα hotspots είχα πείσει τον εαυτό μου ότι κάνω κάτι λάθος. Οι δοκιμές που έχω κάνει στην υπογράμμιση είναι χιλιάδες. Τις πρώτες 10 - 20 φορές προσπαθούσα να καταλάβω το γρίφο - ενώ εν τω μεταξύ είναι τελείως ηλίθιο, γιατί ξέρεις από πολύ πριν ποια είναι η τοποθεσία, αφούσ το χάρτη παραμένει ενεργοποιημένη κι όταν βρίσκεσαι εκεί "φαίνεται" ενεργή, άρα πρακτικά ξέρεις ότι κάτι θα χρειαστεί να κάνεις παρακάτω στο συγκεκριμένο μέρος. Αλλά το προσπερνώ, γιατί - λέω - το παιχνίδι θέλει ηλιθιωδώς να προσδώσει μια νότα αληθοφάνειας, χαμένης από το πρώτο κεφάλαιο, αλλά ΟΚ. Έχω καταλάβει λοιπόν εξαρχής ότι θέλω 3 υπογραμμίσεις (οι υπόλοιποι μην ανησυχείτε, αυτά τα λέει ο ίδιος ο Darren). Μετά από κάποιες αρκετές δεκάδες δοκιμών, παρά το γεγονός ότι δε μου το δέχεται είμαι πεπεισμένος ότι ξέρω ποια είναι και η τρίτη υπογράμμιση - τις υπόλοιπες δύο μου τις δέχεται. Κι αρχίζω τις δοκιμές ξανά - μανά, μήπως πρέπει να τις βάλω με κάποια σειρά, μήπως ..., μήπως ..., μήπως ... Σημειωτέον, δεν είχα internet για να δω walkthrough. Και ξαφνικά θυμάμαι σήμερα τα ξημερώματα κατά τη μια ότι υπάρχει η δυνατότητα από το μενού να κάνεις αυτόματο πέρασμα του γρίφου. Το κάνω και μου εμφανίζει ως λύση (τα λόγια του Darren αμέσως μετά) τις 3 υπογραμμίσεις που είχα σκεφτεί από την Παρασκευή που πρωτοασχολήθηκα με το γρίφο. Για την ιστορία και πριν ξαναεκφράσω την αγανάκτησή μου, δεν ξέρω αν πρόσεξες ότι οι υπογραμμίσεις στην πρώτη και την τελευταία παράγραφο είναι ό,τι να 'ναι. Βγαίνουν εκτός κειμένου, στα περιθώρια κι έχουν σε κάποια σημεία διαφορά φάσης, δηλαδή υπογραμμίζεις την πρώτη λέξη της σειράς και το παιχνίδι καταλαβαίνει τη δεύτερη - το καταλαβαίνεις από την έκταση της υπογράμμισης που φαίνεται ν' αντιστοιχεί σε μήκος σε άλλη λέξη.

Και τώρα, σε παρακαλώ, πες μου:
1) γιατί κάθομαι ο ... και παίζω adventures;
2) γιατί αυτοί οι κύριοι εκεί στην Cranberry και την dtp θεωρούν τους εαυτούς τους τόσο σημαντικούς ώστε να παίρνουν από μόνοι τους το δικαίωμα να μου σπαταλούν το χρόνο, παραπλανώντας με ότι δήθεν έχουν φτιάξει το γρίφο τον τέλειο, το δυνατό, τον ..., ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν καταφέρει καν μια τρύπα στο νερό;
3) γιατί το πλήρωσα 25 ?;

Άντε μωρέ από 'κει πέρα με κάθε ηλίθιο και πάνω απ' όλα με μένα που κάθομαι κι ασχολούμαι με όποιον ... νομίζει ότι ξέρει να φτιάχνει παιχνίδια ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• Tasos
  • Templar Hunter
  • Templar Hunter
More
09 Μάι 2011 19:26 #32543 by Tasos
Απόλυτα δικαιολογημένη η αγανάκτησή σου φίλε... Δυστυχώς υπάρχουν αρκετά τέτοια παραδείγματα στον χώρο των adventures. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν δει πολλά τα μάτια μας. Προσωπικά -όντας Guru υπομονής- δεν θα κατέκρινα ένα παιχνίδια από ένα και μόνο σφάλμα. Ωστόσο, δικαίως θυμώνεις και θα το καταλάβω αν δεν ασχοληθείς ξανά ποτέ με τους Gordons... :wink:

More
10 Μάι 2011 11:11 #32549 by crocark
Η αλήθεια είναι ότι περίμενα το τρίτο μέρος με πολλή αγωνία κι ότι η συγκεκριμένη σειρά υπήρξε από τις αγαπημένες μου την τελευταία δεκαετία (αυτή, τα Runaways, τα Still Life). Πάντως με τους Gordons δε νομίζω να υπάρχει καμιά ένδειξη ότι θα "χρειαζόταν" να ξανασχοληθώ. Μη μου πεις ότι στο τέλος λέει ξανά ... to be continued ...
Έχω αρχίσει να πιστεύω Τάσο μου ότι οι beta testers (αν υπήρξαν) δοκίμασαν τη λειτουργία αυτόματου περάσματος γρίφων κι όχι το παιχνίδι. Κι οι δημιουργοί; Κάθισαν κι έφτιαξαν τόσες πολλές επιλογές βοήθειας, αλλά το παιχνίδι το ίδιο το έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια. Για μένα αυτό όλο είναι ένδειξη κακής πορείας για κάποιες εταιρείες του χώρου. Ασχολούνται με πράγματα δευτερεύοντα και χάνουν την ουσία.

(2 χρόνια είχα να εξοργιστώ τόσο πολύ με παιχνίδι, από το Vampyre Story. Ακριβώς το ίδιο πράγμα. Κλείστηκα σ' ένα χώρο και δεν μπορούσα να ξεφύγω με τίποτα)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
10 Μάι 2011 15:03 #32550 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Black Mirror III
Έχεις δίκιο να αγανακτείς, αλλά από κει και πέρα μου φαίνεται ότι υπερβάλλεις λίγο. Δε μπορεί να διαγράφεις ένα παιχνίδι για 1 περιστατικό. Από bugs, άλλωστε, τα μάτια μας έχουνε δει πολλά. Κακώς υπάρχουν φυσικά αλλά τι να κάνουμε. Στο Gray Matter ταλαιπωρήθηκα μία ώρα με bug που δε με άφηνε να πάρω ένα αντικείμενο, ενώ αργότερα συνηδητοποίησα ότι αυτό είχε προστεθεί στο inventory μου, αλλά παρέμενε με κάποιο μαγικό τρόπο και στην οθόνη. Εδώ υπάρχουν παιχνίδια που κυκλοφορούν και είναι εντελώς unplayable και άλλα που σου γράφουν στο manual να μην αρχίζεις να παίζεις αν δεν εγκαταστήσεις πρώτα το τάδε patch. Λες και είσαι υποχρεωμένος να έχεις σύνδεση στο ίντερνετ για να παίξεις το παιχνίδι...

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
10 Μάι 2011 19:01 #32553 by crocark
Ναι, πράγματι ... Για κάποιους μπορεί να υπερβάλλω. Τόνισα όμως ότι υπάρχουν bugs και bugs ... Δεν μπαίνουν όλα στο ίδιο τσουβάλι. Αυτό που λες εσύ τρώγεται πιο εύκολα. Μου θυμίζει το άλλο που είχα αναφέρει για το Everlight. Δεν παίζει στην τελική πολύ σπουδαίο ρόλο. Αυτό που λέω έχει τη διαφορά ότι το παιχνίδι πρακτικά δεν μπορείς να το παίξεις μόνος σου - unplayable. Τι να κάνουμε Wicked; Έχω ένα κόλλημα να παίζω τα παιχνίδια μόνος και πάντα θεωρούσα και θα θεωρώ τις in game help(s) άχρηστες και μακριά από μένα. Όχι ότι δεν τις έχω χρησιμοποιήσει κάποιες φορές, αλλά όταν ξεκινώ ένα παιχνίδι, αυτομάτως τίθεται κι ένα νέο στοίχημα ... Αν θεωρείς αυτήν την τακτική / διάθεση υπερβολή ... εντάξει. Καταλαβαίνω. Επίσης αν θεωρείς υπερβολή το να επιμένει κάποιος 15 ώρες με ένα γρίφο, πάλι εντάξει. Αν όμως δε θεωρείς παραλογισμό το να θέλω να τελειώσω το παιχνίδι χωρίς ενεργοποίηση βοήθειας, τότε αυτά που λέω παραπάνω δεν είναι υπερβολή.

Σε κάθε περίπτωση δεν το διέγραψα γενικώς, απόδειξη ότι το παίζω ακόμη κι ότι συνέστησα σε όσους τους άρεσαν όσα προηγήθηκαν να το δουν. Αλλά για μένα προσωπικά έχει μπει στην black list. Μαζί με το AVS και κανα - δυο άλλα. Πολύ χειρότερα από το να το διέγραφα. Κάθε φορά που θα μου τυχαίνει παρόμοιο περιστατικό θα έχει την τιμητική του. Και κάθε φορά που θα συναντώ bug σαν αυτό που λες εσύ θα λέω: έχει bug, αλλά δεν είναι δα και σαν το άθλιο BM3 κι ευτυχώς οι δημιουργοί κάπως ξέρουν να φτιάχνουν παιχνίδια, όχι σαν εκείνους του BM3 :wink:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
10 Μάι 2011 22:42 #32558 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Black Mirror III
Όχι, δεν σε είπα υπερβολικό επειδή θέλεις να τελειώσεις το παιχνίδι χωρίς λύση, ίσα ίσα... Σε ποιον αρέσει να κοιτάει λύση, άλλωστε... Anyway, το να φύγουν τόσες ώρες τσάμπα είναι τραγικό, σε καταλαβαίνω... Αλλά φαντάζομαι ότι το παιχνίδι έχει πράγματα να προσφέρει, οπότε μιλούσα για αυτό που είπες περί black list κλπ. Anyway, εγώ ελπίζω ότι κάποτε μετά από κάποια χρόνια θα λες "τότε είχε βγει και εκείνο το φοβερό adventure το BM3, άλλα είχε ρε παιδί μου και ένα bug απαράδεκτο..." :D

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
11 Μάι 2011 09:21 #32564 by crocark
Ποτέ μη λες ποτέ :)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
13 Μάι 2011 15:58 #32608 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Black Mirror III
Μόλις το τελείωσα και μπορώ να πω ότι μου άρεσε πάρα πολύ.
Ουσιαστικά τα ΒΜ 2 και 3 πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως περίπου τα Syberia 1 & 2: Δηλαδή, ως ένα ενιαίο παιχνίδι χωρισμένο σε δύο μέρη.

Έχω μερικές παρατηρήσεις - απορίες για το φινάλε όμως:

Warning: Spoiler!

Συνολικά πάντως το παιχνίδι μου άρεσε πάρα πολύ, αν αν και με ενόχλησε λίγο αυτό το bug - dead end εκεί με τις υπογραμμίσεις. Θα έπρεπε να βγάλουν ένα patch για να το διορθώσουν νομίζω.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• Tasos
  • Templar Hunter
  • Templar Hunter
More
13 Μάι 2011 16:17 #32609 by Tasos
@ Εlessar

Παρατήρησα αυτά ακριβώς τα κενά στην υπόθεση και έχω τις ίδιες απορίες μαζί σου!
Το φινάλε ήταν όντως
Warning: Spoiler!

More
13 Μάι 2011 17:21 #32612 by crocark

Elessar wrote: Συνολικά πάντως το παιχνίδι μου άρεσε πάρα πολύ, αν αν και με ενόχλησε λίγο αυτό το bug - dead end εκεί με τις υπογραμμίσεις. Θα έπρεπε να βγάλουν ένα patch για να το διορθώσουν νομίζω.

Ε, αυτό πια δεν είναι bug. Είναι μάστιγα!

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ