Προτάσεις για adventure

• xscouter
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
30 Σεπ 2011 16:40 #33823 by xscouter
Προτάσεις για adventure was created by xscouter
Καλησπέρα παιδιά. Έχοντας παίξει λίγα adventures (λόγω έλλειψης χρόνου) θα ήθελα από πιο έμπειρους και φανατικούς adventurades να μου προτείνετε ένα καλό παιχνίδι. Μέχρι τώρα από αυτά που έχω παίξει μου έχουν αρέσει τα Syberia 1 & 2, Dracula 1 & 2, Amerzone, Scratches, Myst:Exile και Riven. Γενικά μου αρέσουν τα adventure με ατμόσφαιρα, σενάριο και όχι δύσκολους γρίφους. Ευχαριστώ.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
30 Σεπ 2011 17:52 #33828 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Προτάσεις για adventure

xscouter wrote: από αυτά που έχω παίξει μου έχουν αρέσει τα ... Myst:Exile και Riven.

xscouter wrote: Γενικά μου αρέσουν τα adventure με ατμόσφαιρα, σενάριο και όχι δύσκολους γρίφους

Μετά από τον παραπάνω συνδυασμό τι να σου προτείνουμε; Φαίνεται να το κατέχεις καλά το άθλημα. Και φάινεται ότι σου αρέσει ευρεία γκάμα παιχνιδιών. Αν θες παιχνίδια σαν το Syberia, θα σου πρότεινα τα Keepsake και Whispered World. Αν θες κάτι στο πιο τρομακτικό, που γενικά σ' αυτήν την κατηγορία θα βρεις περισσότερο ατμοσφαιρικά παιχνίδια, μπορείς να δεις παιχνίδια από Βρετανία Lost Crown, σειρά Darkfall. Αλλά δεν είναι εύκολα. Πιο εύκολο "θρίλερ" είναι το Black Mirror (ολόκληρη σειρά, αλλά το #1 είναι πιο δυνατό). Από Mysts έχεις άλλα τρία, αλλά εγώ εύκολα δεν τα λέω.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
30 Σεπ 2011 18:48 #33829 by Praetorian
Replied by Praetorian on topic Re: Προτάσεις για adventure
E εντάξει και το Riven (ειδικά αυτό) και το Exile έχουν μερικούς αρκετά δύσκολους γρίφους για τα δικά μου δεδομένα τουλάχιστο.

Σίγουρα προτείνω πάντως το The Longest Journey (αφήνοντας απ'έξω για την ώρα το sequel Dreamfall). Είναι κοντά στο στυλ των Syberia, αλλά πολύ... πολύ καλύτερο.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

More
30 Σεπ 2011 19:12 #33832 by outcry
Replied by outcry on topic Re: Προτάσεις για adventure
Yπάρχει και 3ο Dracula αλλά είναι δυσκολάκι. Επίσης υπάρχει και Dracula:Origin αλλά είναι βλακεία.
Kατά τα λοιπά το Gray Matter έχει, δυστυχώς, ό,τι ζητάς.

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
30 Σεπ 2011 19:14 #33833 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Προτάσεις για adventure
Εγώ θα πρότεινα στον φίλο τα απολαυστικά και τρελιάρικα Runaway 1-2-3, επίσης τα Broken Sword 1-2-2.5 ( το τελευταίο Freeware ως γνωστόν), το υπέροχο Back to the Future (επισόδια 1-5) και το Jack Keane. Όλα ένα κι ένα, θα ευχαριστηθεί, θα γελάσει και θα του φανούν και βατά , όπως θέλει.

• xscouter
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
30 Σεπ 2011 19:18 #33834 by xscouter
Replied by xscouter on topic Re: Προτάσεις για adventure
Eυχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά.
Έχω παίξει και τα Μyst 1 & 4 αλλά ειδικά το Μyst 4 με ξενέρωσε με τους δύσκολους γρίφους του και δεν προχώρησα στο 5. Όσον αφορά το Riven είναι και αυτό αρκετά δύσκολο, αλλά μου άρεσε η ατμόσφαιρά του, αυτή η απροσδιόριστη αίσθηση ότι πραγματικά βρίσκεσαι μέσα στο παιχνίδι. Το Εxile νομίζω είναι το πιο εύκολο από όλα τα Μyst.
To The Longest Journey φαίνεται για καλό παιχνίδι!

Kατά τα λοιπά το Gray Matter έχει, δυστυχώς, ό,τι ζητάς

Γιατί δυστυχώς?

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
30 Σεπ 2011 19:36 #33835 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Προτάσεις για adventure
Πάντως τα τρίτου προσώπου παιχνίδια, είναι γενικά πιο εύκολα, καθ'οτι ο προσανατολισμός είναι σαφώς ευκολότερος από τα αντίστοιχα πρώτου προσώπου. Επιπλέον έχουν πιο..."σαφή" ιστορία και είναι πιο ξεκάθαρο τι πρέπει να κάνεις. Συνήθως τα πρώτου προσώπου, τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια, πραγματεύονται θέματα σχετικά με φαντάσματα, τρόμο, σκοτεινές υποθέσεις, μοναχικούς κόσμους κλπ. όπου δεν είναι πάντα σαφές τι πρέπει να κάνεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

More
30 Σεπ 2011 19:44 #33836 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Προτάσεις για adventure
Το The Longest Journey είναι το καλύτερο παιχνίδι, αλλά δεν ταιριάζει, κατ' εμέ, με τα παραδείγματα που έδωσες. Γι' αυτό προσωπικά δεν το πρότεινα. Φυσικά είναι η καλύτερη δυνατή πρόταση έτσι κι αλλιώς. Και να μη σου αρέσει, παίξ' το για να έχεις γνώμη προσωπική. Με τον Outcry, θα συμφωνήσω για το Gray Matter μόνο στο θέμα της ευκολίας. Θεωρώ και το longest journey και το gray matter ότι δεν είναι ατμοσφαιρικά με βάση τα παραδείγματα που θέτεις. Τα mysts έχουν αυτήν την απροσδιόριστη ατμόσφαιρα όπως λες, τα θρίλερ έχουν τη γνωστή δική τους και τα Syberia έχουν τη ... δική τους. Θα επιμένω πάντα ότι την ατμόσφαιρα των Syberia μπορείς να τη βρεις μόνο στο Whispered World και το Keepsake. Η ατμόσφαιρα του longest journey είναι άλλου επιπέδου. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος επειδή δεν είσαι υποχρεωμένος να έχεις παρακολουθήσει το σκεπτικό μου, τα Syberia έχουν αυτήν την πως να την πω ευγενικά, διάχυτη συγκίνηση, την ντε και καλά θα σε κάνω να δακρύσεις. Αν σου αρέσει αυτό το πράγμα, παίξε το keepsake και το whispered world. Δε φτάνονται τα syberia, αλλά νομίζω είναι ότι πιο κοντά. Τα παιχνίδια που προτείνει ο Τσαμπίκος, παρά το ότι δε δείχνεις να σ' αρέσουν τα χιουμοριστικά, είναι πανέμορφα και σίγουρα πιο βατά. Το δε σκεπτικό του για την ευκολία στα τρίτου προσώπου με βρίσκει σύμφωνο. Πραγματικά ενδιαφέρουσα σκέψη. Μπορεί να το ζούσα, αλλά δεν το 'χα σκεφτεί ποτέ.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• xscouter
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
30 Σεπ 2011 20:13 #33837 by xscouter
Replied by xscouter on topic Re: Προτάσεις για adventure
Ευχαριστώ και πάλι όλους για το χρόνο που διαθέτετε για να απαντήσετε.
Ίσως έκανα λάθος που ανέφερα τίτλους παιχνιδιών. Έχω παίξει (από adventures) μόνο αυτούς τους τίτλους που ανέφερα παραπάνω. Aυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά καλά παιχνίδια τα οποία εγώ δεν γνωρίζω. Από τα παιχνίδια που έχω παίξει ευχαριστήθηκα πιο πολύ (δεν λέω ότι είναι καλύτερα) το Dracula 1, το Scratches και το Amerzone. Ψάχνω κάτι παραπλήσιο, επειδή όμως θα επαναλάβω ότι δεν έχω παίξει άλλα παιχνίδια, είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση ενός πιο έμπειρου gamer για ένα καλό adventure game, με ωραία γραφικά, ατμόσφαιρα και όχι σπαστικούς γρίφους (σαν τους σπαστικούς γρίφους του Myst 4 π.χ.)

Tsampikos ευχαριστώ για τις προτάσεις, αλλά δεν νομίζω ότι μου αρέσουν αυτά που έχεις προτείνει.

More
01 Οκτ 2011 10:29 #33841 by outcry
Replied by outcry on topic Re: Προτάσεις για adventure

Παράθεση:
Kατά τα λοιπά το Gray Matter έχει, δυστυχώς, ό,τι ζητάς

Γιατί δυστυχώς?

Γιατί είναι εύκολο. Απογοητευτικά εύκολο. Δηλαδή πιο εύκολο δε γίνεται.
Επίσης είναι βέβαιο ότι θα σ αρέσει και το Still Life.
Όσο για το Longest Journey, δε χρειάζονται και δε χωράνε ούτε λόγια ούτε συγκρίσεις.

Πάντως γενικά όποιος μαζεύει προτάσεις συνήθως καταλήγει να παίξει κάτι άσχετο επειδή χάνεται μέσα στο συρφετό.

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]