Top 100 Adventure Games στο adventuregamers.com
- holdyourlight
- Topic Author
- Elite Member
www.adventuregamers.com/article/id,1401
Είμαι σίγουρος πως αυτό το θέμα θα είναι hooooottttt
Για την ιστορία
My Top 10:
1) Riven 2) Grim Fandango 3) URU 4) The Longest Journey 5) Schizm
6) Rhem 1-4 7) Riddle Of The Sphinx Myst 9) The Secret Of Monkey Island 10) Sanitarium
... and my own adventure game: <!-- m --> somepeaceofmindgame.blogspot.gr <!-- m -->
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- tsampikos
- Master of Dimensions
- outcry
- Walker Survivor
Καλά όλα αυτά αλλά...για το θεό, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MORPHEUS? Μέχρι και λογαριασμό στο site τους σκέφτηκα να κάνω για να το πω, μιας που ούτε στο αντίστοιχο thread έχει παραπονεθεί κανείς.
[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]
- holdyourlight
- Topic Author
- Elite Member
Επίσης τώρα που κοιτάω όλη τη λίστα, συνηδειτοποιώ ότι έχω ασχοληθεί με τουλάχιστον τα μισά από αυτά. Τραγικό. :shock:
My Top 10:
6) Rhem 1-4 7) Riddle Of The Sphinx Myst 9) The Secret Of Monkey Island 10) Sanitarium
... and my own adventure game: <!-- m --> somepeaceofmindgame.blogspot.gr <!-- m -->
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Από κει και πέρα, όσον αφορά στο ΤΟP 10. Το Broken Sword είναι καλό adventure αλλα σε καμία περίπτωση για TOP 10 (TOP 50 και αν). Το Portal είναι ένα καταπληκτικό game, αλλά δεν είναι adventure (δεν είναι τίποτα συγκεκριμένο στην πραγματικότητα). Και φυσικά, ποτέ δεν θα καταλάβω από που και ως που το Grim Fandango μπορεί να μπαίνει έστω και στην ίδια πρόταση (ή στην ίδια δεκάδα εν προκειμένω) με παιχνίδια θρύλους όπως το GK2, το TLJ, το Riven κλπ...
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- holdyourlight
- Topic Author
- Elite Member
WickedMan wrote: Οι λίστες πάντοτε είναι υποκειμενικές. Ειλικρινά βαριέμαι αυτή τη στιγμή να τη δω όλη, αλλά θα το κάνω κάποια στιγμή μήπως βρω να παίξω κανένα adventure που δεν ξέρω
Συμφωνώ.
WickedMan wrote: Το Broken Sword είναι καλό adventure αλλα σε καμία περίπτωση για TOP 10 (TOP 50 και αν
Συμφωνώ.
WickedMan wrote: Το Portal είναι ένα καταπληκτικό game, αλλά δεν είναι adventure (δεν είναι τίποτα συγκεκριμένο στην πραγματικότητα)
Αν και έχω παίξει μόνο το demo, συμφωνώ.
WickedMan wrote: Και φυσικά, ποτέ δεν θα καταλάβω από που και ως που το Grim Fandango μπορεί να μπαίνει έστω και στην ίδια πρόταση (ή στην ίδια δεκάδα εν προκειμένω) με παιχνίδια θρύλους όπως το GK2, το TLJ, το Riven κλπ...
Εεεμμ, εδώ διαφωνώ! Γιατί, δεν είναι το Grim Fandango θρύλος;; Εντάξει, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα... σεβαστό
My Top 10:
- WickedMan
- Tentacled Overlord
φίλε, για το GF είμαι μειοψηφία, το ξέρω. Αλλά, βασικά είναι όπως το πες, περί ορέξεως...
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- outcry
- Walker Survivor
Πρέπει να σαι μονάδα ούτε καν μειοψηφία
[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]
- tsampikos
- Master of Dimensions
- WickedMan
- Tentacled Overlord
- manos426f
- Futuristic Fedora
Φυσικά κι έχω κι εγώ τις ενστάσεις μου,αλλά το ότι συμπεριελήφθη το Portal 2 στα 100 καλύτερα ADVENTURE games όλων των εποχών,μάλλον δε μου αφήνει το παραμικρό περιθώριο να γράψω οτιδήποτε.
Απλά δηλώνω έκπληκτος.....
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware
- tsampikos
- Master of Dimensions
Δεν είναι μόνο ότι το Portal 2 το έβαλαν μέσα στα καλύτερα. Το έβαλαν και στην πρώτη 10άδα...Πιο εύκολα μπορεί να δικαιολογηθεί ο Παπανδρέου για τα χάλια της χώρας παρά το adventuregamers.com για την...απίθανη αυτή επιλογή!
Πάντως στο BouT έβαλες λίγα Μάνο. Ας του έδινες ένα 90% . Στα πολύ κορυφαία παιχνίδια ας τους δίνουμε και κάτι παραπάνω. Και το έβαλαν και στα 100 μέσα. Κάπου 86-87 νομίζω το κατέταξαν.
- manos426f
- Futuristic Fedora
Κοίταξε,πραγματικά θεωρώ ότι 86% είναι πάρα πολύ καλή βαθμολογία.Ειδικά από τη στιγμή που το εκπληκτικό Whispered world
***αλήθεια,αυτό δε το βάλανε ΚΑΝ μέσα στα 100 κορυφαία στη λίστα του adventuregamers;;;; :shock: :shock: :shock: -
είχε λάβει 91% από εμένα και πάλι.Καταρχήν θεωρώ ότι το Whispered world υπερέχει σε αρκετά σημεία,ενώ συν τοις άλλοις δε παρουσίαζε κανένα bug -πάρα πολύ σημαντικό κι αυτό-.
Συνεπώς,δε θα μπορούσα να δώσω 90% στο Bout,καθώς τόσο στα γραφόμενα,όσο και στις βαθμολογήσεις μου επιδιώκω να υπάρχει μια συνέπεια και συνέχεια,ώστε να μη δημιουργώ σύγχυση,ούτε και εσφαλμένες εντυπώσεις-παρερμηνείες στους αναγνώστες,ειδικά με το θέμα των βαθμών.
Θα μου πεις τώρα "ΟΚ,δε μπορούσε να πάρει π.χ. 88%;"
Θα μπορούσε,απλά η κλίμακα 0-100 αφήνει τα περιθώρια αυτά για πολλές πιθανές βαθμολογήσεις και σύμφωνα με τη δική μου άποψη,αυτό είναι πολύ καλό....
- crocark
- Adventure's Advocate
outcry wrote: ^
Πρέπει να σαι μονάδα ούτε καν μειοψηφία
Δεν παρακολουθείς μου φαίνεται ... όχι ότι είσαι υποχρεωμένος. Εγώ το GF ούτε που έχω μπει στη διαδικασία να το τελειώσω ποτέ. Κατά τ' άλλα, τι να λέμε; Δεν ψήφισα οπότε προφανώς το γούστο απουσιάζει από τη συγκεκριμένη ψηφοφορία.
Μόνο για το Broken Sword προς το παρόν θα μιλήσω, αν κι έχω γνώμη για όλα σχεδόν. Εξαιρετικά υπερεκτιμημένο παιχνίδι. Τα 2 πρώτα μάλλον θα τα έβαζα κάπου στις θέσεις 40 - 60, αν ποτέ αποφάσιζα να προχωρήσω τόσο πολύ τις λίστες μου. Παιχνίδια που για να τα παίξω δεύτερη φορά θα έπρεπε να είμαι πολύ απογοητευμένος.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- manos426f
- Futuristic Fedora
crocark wrote: Εγώ το GF ούτε που έχω μπει στη διαδικασία να το τελειώσω ποτέ.
Δηλαδή δε σου άρεσε καθόλου;